7 uleiuri esențiale pentru cele 7 Chakre

7 uleiuri esențiale pentru cele 7 Chakre

Mesajul cheie al chakrelor este de a atrage atenția asupra lecțiilor importante pe care ni le oferă provocările vieții și de a găsi un sens în ele pentru a restabili echilibrul cu înțelepciunea și stăpânirea de sine.

Ce sunt chakrele?

Chakrele sunt centre energetice situate în tot corpul, care ghidează fluxul de energie. Principalele chakre sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare dintre ele corespunzând unui plex nervos principal, unor emoții cheie și unei lecții de viață spirituală. Mesajul cheie al chakrelor este de a atrage atenția asupra lecțiilor importante pe care ni le oferă provocările vieții și de a găsi un sens în ele pentru a restabili echilibrul cu înțelepciunea și stăpânirea de sine.

Echilibrează-ți chakrele folosind uleiuri esențiale pentru a ajuta la recalibrarea centrelor energetice ale corpului tău și pentru a le menține un flux armonios.

Root Chakra/ Chakra rădăcină

Această chakră este centrul curajului, al siguranței, al securității, al ancorării și al limitelor.

Ulei Young Living complementar: Present Time

Alte opțiuni de ulei:

 • Abundance
 • Release
 • Valor

Modalități de utilizare: aplică local 1-2 picături pe partea inferioară a fiecărui picior și pe osul sacrum, de la baza coloanei vertebrale.

POSTURĂ YOGA complementară: CHILD’S POSE (Poziția Copilului)

Child's Pose este o postură foarte împământenitoare și reconfortantă. Începe și termină practica de yoga cu 1-2 minute de Child's Pose, aplicând în prealabil uleiul esențial pe tălpile goale.

Sacral Chakra/ Chakra sacrală

Chakra sacrală este centrul creativității, al dorinței, al emoțiilor, al sexualității și al intuiției, și de asemenea unde se învață cum să oferi și să primești plăcere.

Uleiul Young Living complementar: Inner Child

Alte opțiuni de ulei:

 • Highest Potential
 • Peace & Calming
 • Harmony

Modalități de utilizare: aplică local 2-4 picături sub zona buricului.

POSTURĂ YOGA complementară: PIGEON POSE (Postura Porumbelului)

Pigeon Pose deschide șoldurile, pelvisul și zonele abdominale inferioare. Ridică pieptul în sus și menține poziția, apoi apleacă-te peste partea frontală a coapsei și menține poziția până la un minut sau mai mult. Repetă pe fiecare parte.

Solar Plexus Chakra/ Chakra Plexului Solar

Ulei esențial Young Living complementar: Harmony

Alte opțiuni de ulei:

 • Forgiveness
 • Highest Potential
 • En-R-Gee
 • Transformation

Modalități de utilizare: aplică local 2-4 picături în jurul buricului.

POSTURĂ YOGA complementară: BOAT POSE (Poziția Bărcii)

Boat Pose concentrează energia asupra abdomenului și construiește forța de bază. Începe cu picioarele îndoite, apoi îndreaptă-le și menține poziția cât mai mult timp posibil.

Heart Chakra/ Chakra inimii

Chakra inimii este centrul înțelegerii, al iubirii de sine și de ceilalți și al păcii interioare.

Ulei Young Living complementar: Forgiveness

Alte opțiuni de ulei:

 • Gratitude
 • Joy
 • AromaLife

Modalități de utilizare: aplică local 2-4 picături în centrul pieptului, la nivelul inimii.

POSTURĂ YOGA complementară: BACKBEND (Podul)

Podul concentrează energia în partea din spate a chakrei inimii, între omoplați, și deschid pieptul. El poate fi făcut individual pentru perioade scurte de timp sau poate fi încorporat într-o secvență de Salutul Soarelui.

Throat Chakra/ Chakra gâtului

Situată în zona de mijloc a gâtului, această chakră este centrul comunicării, al sunetului și al exprimării creativității prin gândire, vorbire și scris.

Ulei Young Living complementar: Release

Alte opțiuni de ulei:

 • Valor
 • Endoflex
 • Inspiration
 • Believe

Modalități de utilizare: aplică local pe partea posterioară a gâtului și la baza occiputului (partea din spate a capului sau a craniului).

POSTURĂ YOGA complementară: SHOULDER STAND (Lumânarea)

Această postură promovează o compresie sănătoasă în zona gâtului, aducând energie și activând regiunea. Menține această poziție timp de 10 minute sau mai mult.

Third Eye Chakra/ Chakra celui de-al treilea ochi

Aceasta este centrul puterii psihice, al intuiției superioare, al energiilor spiritului, al forțelor magnetice și al luminii.

Ulei Young Living complementar: Valor

Alte opțiuni de ulei:

 • Awaken
 • Envision
 • Clarity

Modalități de utilizare: aplică local 1-2 picături în mijlocul frunții și deasupra sprâncenelor.

POSTURĂ YOGA complementară: CAT POSE (Poziția Pisicii)

Ridicarea ritmică a capului (și a celui de-al treilea ochi) spre cer în timp ce inhalezi uleiul esențial ajută la promovarea contemplației și a clarității. Exersează menținând această postură timp de 10 minute.

Crown Chakra/ Chakra coroanei

Chakra coroanei este centrul spiritualității, al iluminării, al gândirii și energiei dinamice, reprezentând legătura cu sinele cel mai înalt al fiecăruia.

Ulei Young Living complementar: Present Time

Alte opțiuni de ulei:

 • White Angelica
 • 3 Wise Men
 • Gathering

Modalități de utilizare: aplică local 1-2 picături pe creștetul capului.

POSTURĂ YOGA complementară: CORPSE POSE (Poziția Cadavrului/Shavasana)

Ultimele 5 minute ale practicii tale pot fi cele mai importante. Aici se integrează totul, la fel ca la Chakra Coroanei. Menține această postură timp de cel puțin 5 minute.

Kit-ul de uleiuri esențiale Feelings

Harmony™

Harmony™ este un amestec de uleiuri esențiale pure care conține parfumuri ce oferă o experiență aromatică înălțătoare. Acest amestec spiritual și emoțional este calmant și poate ajuta la concentrare, eliberarea încărcăturilor emoționale, încăpățânării sau neliniștii, prin crearea unui echilibru armonios între minte, spirit și corp.

Forgiveness™

Savurați parfumul amestecului de uleiuri esențiale dulce și picant Forgiveness. Transformă-ți rutina de zi cu zi prin tamponarea acestui parfum pe decolteu, lăsând trecutul în urmă și îmbrățișând noi aventuri pozitive. Poți de asemenea să aplici o picătură sau două (diluând dacă este necesar) pe piept, bucurându-te de notele de tămâie, trandafir și mușcată. Trandafirul, despre care se crede că deschide chakra inimii, este strâns legat de iubirea necondiționată, compasiunea și grija de sine.

Inner Child

Fă din momentele în care faci baie niște clipe și mai fericite cu amestecul de uleiuri esențiale Inner Child, cu efect de reîmprospătare. Îmbrățișează-ți sinele autentic, inspirând curaj și conexiune. Infuzat cu Royal Hawaiian Sandalwood armonizant, ylang ylang și mandarină, acesta oferă o experiență aromatică înălțătoare. Relaxează-te făcând o baie fierbinte cu câteva picături de ulei liniștitor Inner Child, sau adaugă o picătură în crema de mâini pentru o piele hrănită și hidratată. Îngrijirea de sine nu a mirosit niciodată mai bine.

Present Time

Present Time te ajută să te concentrezi pe clipa prezentă, aici și acum, pentru a putea depăși trecutul și a face progrese. Acest amestec este echilibrant, calmant, oferă putere și poate favoriza relaxarea. Present Time este un memento potrivit pentru cei care au de-a face cu emoții blocate sau pentru cei care nu se pot concentra pe prezent; acest amestec poate aduce aliniere în minte și în corp în perioadele de incertitudine.

Release

Eliberează trecutul cu amestecul de uleiuri esențiale Release, ce surprinde note prețioase de trandafir, mușețel albastru marocan luxuriant și mandarină. Proiectează-ți personalitatea în lume cu acest parfum sofisticat. Tamponează-ți pe decolteu, meditând și luându-ți timp pentru a te conecta la sinele tău autentic. Îmbrățișează bucuria, scopul și magia noilor aventuri adăugând câteva picături într-o baie fierbinte, care te vor scufunda într-o stare de seninătate. Echilibrează, vindecă și armonizează mintea, corpul și sufletul.

Valor

Bucură-te de un amestec frumos echilibrat de molid negru, mușețel albastru marocan, lemn de camfor, mușcată și tămâie, cu note dulci și picante. Începe ziua așa cum intenționezi să o continui, tamponând acest amestec înălțător pe zonele de puls dimineața, pentru un plus de curaj și încredere. Poți adăuga o picătură în uleiul purtător pentru o infuzie delicată, masând mușchii obosiți. Bucură-te de pace și pozitivitate cu acest parfum senzual și lemnos, care poate fi adăugat cu ușurință la uleiul de corp, gelul de duș și balsamurile de corp.

Featured foto de la Microgen via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri