Setari Cookie-uri

Cum funcționează testele de sarcină

Credeți că ați putea fi însărcinată? Chiar și folosind cele mai eficiente metode de control ale concepției, există întotdeauna șanse de eroare. La urma urmei, este nevoie de un singur spermatozoid pentru a fertiliza un ovul. A afla dacă s-a întâmplat sau nu este la fel de ușor precum efectuarea unui test de sarcină.

Testele de sarcină testează, de obicei, urina pentru un hormon numit gonadotropină corionică umană (HCG). HCG este prezent numai dacă sunteți gravidă. Hormonul este eliberat numai dacă un ovul fertilizat se atașează în afara uterului sau la mucoasa uterină.

Există diferite moduri de a vă colecta urina pentru test. În funcție de testul pe care îl alegeți, poate fi necesar să:

  • colectați urina într-un recipient și înmuiați un băț de testare în lichid
  • colectați urina într-un recipient și folosiți un picurator pentru a muta o cantitate mică de lichid într-un recipient special
  • amplasați stick-ul de testare în zona fluxului de urină

Majoritatea testelor sunt eficiente până la 99%, dacă sunt făcute după o menstruație ratată. Cea mai bună parte este că le puteți face în intimitatea propriei case. Pur și simplu desfaceți testul, urmați instrucțiunile și așteptați timpul recomandat pentru a vedea rezultatele.

Citește și:

După ce a trecut timpul de așteptare recomandat, testele vă vor afișa rezultatele într-unul din următoarele moduri:

  • o schimbare de culoare
  • o linie
  • un simbol, cum ar fi plus sau minus
  • cuvântul „gravidă”

Cât de curând puteți face un test de sarcină?

Ar trebui să așteptați să faceți un test de sarcină până în săptămâna următoare menstruației ratate, pentru un rezultat cât mai precis.

Dacă nu vreți să așteptați până atunci, ar trebui să așteptați cel puțin una până la două săptămâni după ce ați făcut sex. Dacă sunteți gravidă, corpul dumneavoastră are nevoie de timp pentru a dezvolta niveluri detectabile de HCG. Acest lucru durează de obicei 7 până la 12 zile după implantarea cu succes a unui ovul.

Citește și:

Este posibil să primiți un rezultat inexact dacă testul este făcut prea devreme în ciclul dumneavoastră. Iată câteva semne că ar trebui să faceți un test de sarcina.

1. Ați ratat menstruația

Unul dintre primele și cele mai fiabile semne ale sarcinii este o menstruație ratată. Dacă nu vă urmăriți ciclul îndeaproape, este dificil să stabiliți dacă v-a întârziat sau nu. Multe femei au un ciclu menstrual de 28 de zile. Luați în considerare efectuarea unui test dacă a trecut mai mult de o lună de la ultima menstruație.

Rețineți că menstruația poate fi uneori întârziată sau ratată din cauza stresului, a dietei, a exercițiilor fizice sau a anumitor afecțiuni medicale.

De asemenea, acordați atenție fluxului dvs., dacă suspectați o sarcină. Este obișnuit să aveți sângerări ușoare sau pete în primele săptămâni, în timp ce ovulul se îngroapă mai adânc în căptușeala uterină în timpul implantării. Rețineți orice diferență de culoare, textură sau cantitate de sânge.

Citește și:

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți sângerări și un test de sarcină pozitiv.

2. Aveți crampe

Implantarea poate produce, de asemenea, o senzație similară cu crampele menstruale. La începutul sarcinii, este posibil să simțiți acest disconfort și să credeți că este de vină menstruația.

Suna familiar? Faceți un test. Nivelurile hormonale variază în funcție de femeie și de sarcină.

3. Vă dor sânii

Pe măsură ce sarcina dvs. produce din ce în ce mai mult estrogen și progesteron, acești hormoni încep să producă schimbări în corpul dumneavoastră, pentru a susține creșterea bebelușului.

Sânii dvs. se pot simți sensibili și pot părea mai mari datorită creșterii fluxului sanguin. Sfârcurile ar putea să vă doară și venele ar putea părea mai întunecate sub piele.

Citește și:

Deoarece multe femei se confruntă, de asemenea, cu disconfort la sâni în zilele care preced perioada menstruală, acest simptom nu este întotdeauna indicativ al sarcinii.

4. Vă simțiți diferit

Împreună cu crampele și sânii dureroși, sarcina timpurie poate provoca:

  • greaţă
  • aversiuni alimentare
  • epuizare
  • urinare frecventă

Pe măsură ce săptămânile trec, aceste simptome se pot intensifica, înainte ca nivelurile de HCG să se uniformizeze târziu în primul trimestru. Orice simptome fizice neobișnuite vă pot determina să faceți un test de sarcină.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.