Setari Cookie-uri

Lavazza dezvăluie rețetele celor mai populare băuturi de vară, preparate cu cafea

Grupul italian Lavazza, unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, prezent și pe piața locală, dezvăluie rețetele celor mai populare băuturi italiene de vară, realizate pe bază de cafea. 

Savurarea unei cafele este întotdeauna o idee bună, chiar și vara: vremea caldă face pereche extraordinară cu două rețete de cafea delicioase și simplu de preparat, sugerate de Lavazza la lansarea sortimentului premium Qualità Oro Mountain Grown, în România.

De altfel, cafeaua poate fi alegerea potrivită oricând și oriunde, indiferent că ne petrecem vara în oraș, pe malul mării sau la poalele munților. Sunt foarte multe moduri în care ne putem bucura de o cafea bună, iar Lavazza, brandul iconic de cafea italiană, vine cu o serie de sugestii privind modurile creative în care putem transforma cafeaua într-o băutură răcoritoare, bucurându-ne, în același timp, de cel mai nou lansat sortiment premium în România.

Citește și:

Noul sortiment Qualità Oro Mountain Grown vine în completarea gamei de produse Qualità Oro, deja prezentă pe piața din România, ca o notă de vârf a unei simfonii perfecte. Qualità Oro Mountain Grown este o cafea Arabica 100%, plină de savoare și caracter, create cu ajutorul varietăților de Arabica, crescute pe terenurile montane fertile. Aceasta este o cafea crescută la mare înălțime. Cafeaua de cea mai bună calitate crește la altitudini de peste 2.000 de metri, acolo unde fructele de cafea se coc mai încet, din cauza fluctuațiilor mari de temperatură. De obicei, aceste varietăți sunt mai dulci și mai aromate, recunoscute fiind pentru aciditatea lor subtilă și notele fructate, florale. Astfel, Qualità Oro Mountain Grown are un gust bogat și fin.

Citește și:

Iată cele două rețete recomandate de Lavazza, pentru care experții italieni recomandă utilizarea noului sortiment Lavazza Qualità Oro Mountain Grown.

Granita siciliană, răcoritoarea cafea italiană

Una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare de vară din Italia este granita siciliană, o băutură pe bază de cafea, care oferă pauze delicioase. O granita de cafea cu cremă de ricotta vă transporta imediat într-o călătorie de vis prin frumoasa Sicilie, gustul intens al cafelei îmbinându-se cu savoarea delicată a cremei cafelei.

Cum pregătești granita de cafea cu cremă de ricotta:

  • Pentru granita: 500ml cafea Lavazza, 100g zahăr, 50 ml apă, ½ baton de vanilie
  • Pentru cremă: 125g ricotta din lapte de vacă, 25g zahăr pudră, 4 felii de brioșă

Pregătirea granitei

Citește și:
  1. Se pregătește cafeaua la cafetiera moka sau la espressor.
  2. Se adaugă zahăr și puțină vanilie și se dă în clocot.
  3. Se toarnă totul într-un castron și se pune în congelator.
  4. Se amestecă cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când îngheață.

Pregătirea cremei și a napolitanelor din brioșe

  1. Amestecați cu un tel ricotta și zahărul pudră până când obțineți o cremă omogenă și apoi puneți-o la frigider.
  2. Prăjiți feliile de brioșă în cuptor timp de 5 minute la 180 °C.

Servire

  • Serviți granita într-un pahar, garnisită cu o lingură de ricotta dulce și o napolitană din brioșă.

Cafeaua în stil Salento, plăcerea vinovată plină de prospețime

Orice moment este potrivit pentru o plăcere vinovată delicioasă, mai ales în toiul verii! Dacă o ceașcă fierbinte de cafea nu pare îmbietoare atunci când valorile din termometre urcă, Lavazza ne sugerează o rețetă răcoritoare de cafea, ce poate fi savurată oricând. Cafeaua în stil Salento este o băutură rece, care are la bază cafea și lapte de migdale – o plăcere vinovată plină de prospețime ce vine din sudul Italiei. Un sfat al experților italieni este să se înceapă pregătirea ei cu câteva ore înaintea momentului în care dorim să ne bucurăm de ea, pentru ca laptele să aibă timp suficient să înghețe.

Citește și:

Cum pregătești o cafea în stil Salento

  • 1 ceașcă de cafea espresso Lavazza, 300 ml apă, 100 g sirop de lapte de migdale

Pregătirea cuburilor înghețate de lapte de migdale

  1. Diluați 100 g de sirop de lapte de migdale cu apă rece.
  2. Turnați amestecul într-o tavă pentru cuburi de gheață și introduceți în congelator timp de cel puțin 3 ore.

Metodă de pregătire

  1. Preparați un espresso folosind cafeaua Lavazza, fie într-o cafetieră moka sau un espresso.
  2. Scoateți cuburile de lapte de migdale din formă și puneți 6 sau 7 cuburi într-un pahar mare.
  3. Turnați cafeaua fierbinte peste gheață fără a o îndulci.

Servire

  • Serviți cafea în stil Salento cu un pai – iar prima înghițitură vă va transporta imediat în Sudul Italiei.

###

Despre Grupul Lavazza

Citește și:

Înființată la Torino, în 1895, compania Lavazza este deținută de familia Lavazza de patru generații. Considerat unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, numârând mai mult de 4.000 de angajaţi, grupul operează în prezent în peste 140 de ţări de pe glob, printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori. 70% dintre veniturile grupului sunt generate de către piețele externe Italiei. În 2020, grupul Lavazza a raportat venituri totale de 2.085 miliarde de euro și un cash operațional de 125 milioane de euro.

Companiile care fac parte din grupul Lavazza sunt Carte Noire Franța și ESP (achiziționată în 2016, respectiv în 2017), Merrild Danemarca (cumpărată în 2015), Kicking Horse Coffee din America de Nord (preluată în 2017), Nims din Italia (achiziționată în 2017) și Blue Pod Coffee Co din Australia (preluată în 2018). La sfârșitul anului 2018, în urma unei achiziții, a fost creată divizia Lavazza Professional, care include Office Coffee Sector (OCS) și sistemele de aparate de tip vending Flavia și Klix.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.