Setari Cookie-uri

Procedurile chirurgicale prin care poți avea un posterior de invidiat

Cele mai populare tipuri de intervenții chirurgicale pentru obținerea unui posterior de invidiat, sunt ridicările de fese, implanturile augmentare și transplantul de grăsime. 

Implanturile au un singur scop principal: îmbunătățirea formei feselor. Cu toate acestea, există mai multe abordări diferite pentru a atinge acest obiectiv. Cele două tipuri principale de proceduri sunt transplantul de grăsime și implantul cu silicon.

Procedura de mărire a feselor prin transplantul de grăsime, a fost cea mai populară operațiune pentru fese, până în 2015. Cunoscută și ca ”liftingul fesier brazilian”, procedura implică aspirarea grăsimii dintr-o altă zonă a corpului (de obicei abdomenul, flancurile sau coapsele) și injectarea ei în fese pentru adăugarea de volum. Metoda este uneori combinată cu implanturi de silicon, pentru un obținerea unui aspect cât mai natural posibil. Detaliul cel mai important pentru realizarea acestei proceduri este să ai depozite semnificative de grăsime în alte părți ale corpului. Cu cât ai mai multă grăsime care poate fi transplantata cu atât rezultatele vor fi mai spectaculoase. Procedura este de două ori eficientă, deoarece te scapă de grăsime în zonele pe care ți le dorești mai subțiri și îți oferă volum în fese.

Citește și:

Transplantul de grăsime poate duce la asimetrie datorită absorbției grăsimilor din organism. Astfel de efecte pot fi remediate, dar orice intervenție ulterioară presupune costuri suplimentare și implicit o perioadă de recuperare.

Implantul de silicon. Implanturile solide din silicon sunt plasate chirurgical în fese, printr-o incizie mică. Iar recuperarea durează până la patru săptămâni. Implanturile adaugă volum pe loc, și sunt documentate ca fiind o sursă sigură și eficientă pentru obținerea unui posterior de invidiat. Implanturile sunt recomandate pentru pacienții care nu au destulă grăsime, astfel încât nu este posibilă realizarea unui lifting brazilian. Procedura de implant cu silicon durează aproximativ două ore și se efectuează cel mai bine sub anestezie generală.

Citește și:

Liposucția, este o altă procedură recomandată pentru obținerea unui posterior de invidiat. Intervenția elimină excesul de grăsime din anumite zone ale feselor, pentru obținerea conturului dorit. Dacă zona conține exces de grăsime din cauza pierderii în greutate sau a îmbătrânirii, liposucția se poate completa cu un implant cu silicon.

Implantul cu Sculptra

Este o procedură prin care se injectează în țesutul moale al feselor un material de umplutură numit Sculptra. Materialul adaugă un volum destul de mic în momentul injectării, dar pe parcursul următoarelor luni, corpul se va folosi de el pentru a forma colagen suplimentar care va duce la acumularea de volum în zona respectivă. Este nevoie de câteva ședințe pentru a vedea o diferență semnificativă, precum și o medicație specifică.

Citește și:

Injecții de hidrogel și silicon pentru fese

Hidrogelul este o metodă mai ieftină de mărire a feselor. Oferă rezultate temporare și nu necesită o procedură chirurgicală tradițională. Deși este o metodă destul de utilizată, specialiștii avertizează asupra faptului că folosirea acestor injecții în locul implantului cu silicon poate fi destul de periculoasă. Materialele sunt moi și nu rămân într-un singur loc, formând bulgări duri, numiți granuloma. Dacă acest produs este injectat în vasele de sânge se poate deplasa către inimă și plămâni, provocând decesul. Injecțiile cu silicon sunt adesea realizate ilegal, de către persoane fără drept de practică din acest motiv trebuiesc evitate.

Agenția FDA (Food and Drug Administration USA) nu a aprobat niciun tip de injecții în scopul conturării corpului și implicit, a feselor. Agenția avertizează că aceste tipuri de injecții cu hidrogel sau silicon pot duce la complicații grave, inclusiv infecții, cicatrici sau desfigurare.

Citește și:

Din acest motiv, pentru realizarea oricăror proceduri sau intervenții estetice, inclusiv remodelarea posteriorului, este recomandat să apelezi doar la medici și cabinete acreditate, cu licențe de funcționare și care utilizează doar substanțe aprobate de autoritățile în domeniu.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.