Setari Cookie-uri

Advertorial Obține confortul termic dorit cu un consum eficient și prietenos cu mediul. Ariston Thermo îți arată ce poți face!

Nevoia de a proteja mai mult mediul înconjurător a devenit stringentă. Autoritățile menționează că schimbările climatice, alături de reducerea biodiversităţii, suprautilizarea resurselor naturale şi creşterea cantităţii de deşeuri sunt provocările actuale fără precedent înregistrate atât la nivel local, naţional cât şi global.

Încălzirea globală este un fenomen cu care ne confruntăm din ce în ce mai mult și ale cărui efecte încep să ne afecteze concret viața de zi cu zi. Acest lucru presupune în primul rând nevoia de a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră. Dar care sunt activitățile care generează cele mai multe gaze cu efect de seră? Datele științifice arată că activităţile de producere a energiei electrice şi termice prin arderea combustibililor fosili precum și arderile din instalaţiile rezidenţiale se numără printre principalele surse generatoare de gaze cu efect de seră.
Din fericire, progresul științei are aplicații practice, concrete, care pot ajuta la obținerea confortului termic pentru locuințe fără a mai polua mediul înconjurător. Cum se poate realiza acest lucru? Simplu....prin instalarea unei pompe de căldură, o tehnologie modernă menită să asigure încălzirea și răcirea locuinței, dar și producția de apă caldă menajeră. Ariston Thermo, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a făcut deja pasul către această tehnologie și a introdus în portofoliul autohton pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare și inovare susținute de companie.
Pompele de căldură sunt aparate care preiau energia dintr-un mediu și o transportă în altul. O fac însă în mod eficient, cu un consum redus de energie și cu protejarea mediului înconjurător.
Ca principiu de funcționare, o pompă de căldură poate fi comparată cu modul de funcționare al unui frigider. Transferul de energie se realizează prin vaporizarea unui agent frigorific care astfel a preluat căldura din mediul extern, urmată de comprimarea gazului rezultat în urma vaporizării agentului frigorific și cedarea căldurii acestuia către mediul intern, respectiv către instalația de încălzire.
Pompele de căldură sunt de mai multe tipuri, în funcție de „combustibilul” folosit: pompe aer – apă (care folosesc energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră), sol-apă (colectează energia din pământ) și apă – apă (preiau energia din sursele de apă cum ar fi pânza freatică, râuri sau lacuri).


Ariston Thermo, lider al pieței de soluții pentru confortul termic, a introdus în România pompele de căldură aer- apă din gama Nimbus S Net, care pot fi achiziționate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact și Flex.
Așadar, este vorba despre o tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.
Pompele Nimbus S Net sunt perfect adaptate climei din România, astfel că ele vor reuși să asigure temperatura optimă pe tot parcursul anului. Și o vor face cu un consum eficient, ceea ce va permite proprietarilor acestor instalații nu doar să protejeze mediul ci și să facă economii pe termen lung. Din toate aceste motive, pompele de căldură au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani în Europa Occidentală, iar experții susțin că acestea reprezintă tehnologia viitorului.
În concluzie, pompele de căldură au foarte multe avantaje și sunt o poartă către un viitor în care confortul nu va mai fi un lux, ci o stare pe care consumatorii și-o vor putea asigura mai ușor, mai eficient, mai ieftin și cu mai puțină poluare pentru starea generală de bine, atât în casă, cât și în mediul înconjurător.

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.