Setari Cookie-uri

Siguranță corporală - cum le vorbim copiilor despre ea

Siguranta corporala a copiilor este un subiect care ar trebui sa ne preocupe inca de la varste foarte mici ale lor. Cand si cum sa le vorbim copiilor despre granitele lor corporale? Si cum ii invatam sa se fereasca de atingeri sau situatii in care pot fi in pericol?

Una dintre prioritățile părinților este siguranță copiilor; iar un subiect important în această direcție este siguranță corporală și limitele personale ale copiilor. Învățându-i pe copii despre corpul lor și despre cum să fie atenți la granițele lor corporale și cum să și le apere, îi putem proteja pe termen lung de posibile abuzuri sau evenimente negative.

Deși poate fi dificil pentru unii părinți să vorbească despre acest subiect, aceste conversații îi pot proteja pe copii de posibile abuzuri sau situații neplăcute. Nu îi putem feri de orice rău ar putea să li se întâmple; dar le putem oferi niște mecanisme de protecție. Așa cum îi lăsăm să se urce pe bicicletă și să învețe să meargă, cu riscul că ar putea cădea și s-ar putea răni, e important să ii lăsăm să interacționeze cu cei din jurul lor. Dacă în cazul bicicletei, putem reduce riscurile de accidentare prin folosirea căștii de protecție, a cotierelor și genunchierelor, un rol asemănător de protecție împotriva unor posibile evenimente neplăcute îl au discuțiile despre corpul lor, despre ce nu este potrivit și despre cum să se apere și să ceară ajutor.

Citește și:

Citeste continuarea pe MamiSiCopilul

Photo by Caleb Woods on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.