Setari Cookie-uri

Cele mai importante accesorii pentru siguranța copilului tău

Un copil reprezintă bucurie și responsabilitate deopotrivă. Prezența sa, dorită și așteptată de mulți părinți, comportă și o pregătire corespunzătoare, astfel încât binele celui mic să poată fi asigurat în condiții optime. Fie că sunt abia născuți, au câteva luni sau deja vor să descopere lumea în pas vioi, copiii au nevoie să se folosească de obiecte special create pentru ei. Indiferent de situație, ne-am gândit să-ți oferim o mână de ajutor și am alcătuit o listă de achiziții pe care le considerăm esențiale pentru siguranța puiului tău. 

Produse de igienă –potrivite fiecărui copil

Pielea unui copil este mult mai sensibilă decât cea a unui adult așa că va fi absolut necesar să-l ajuți să și-o păstreze sănătoasă. Prin urmare, trebuie să folosiți produse de igienă pentru cei mici: gel de duș, loțiune hidratantă, cremă pentru piele sensibilă, ulei pentru masaj etc. Din cauza predispoziției către iritații, este esențial ca epiderma copilului să intre în contact doar cu substanțe certificate, păstrate în condiții corespunzătoare. Folosind acele produse care i se potrivesc, îți vei proteja copilul de afecțiunile dermatologice.

Textile de calitate–importante pentru sănătatea pielii

Hainele care intră în contact direct cu pielea unui copil trebuie să permită corpului să respire, să se miște în voie și să poată fi schimbate cu ușurință în caz de nevoie. Oricare ar fi acestea (body, bluze, pantaloni, șosete etc.), asigură-te că sunt realizate din materiale de calitate și au cusături care nu vor deranja sau irita pielea. Aceleași coordonate sunt de urmărit și în cazul altor articole care intră în contact cu epiderma celui mic: așternuturi, pleduri, scutece etc. Un aspect foarte important este și pregătirea textilelor pentru copii: acestea trebuie să fie mai întâi spălate corect (este ideală folosirea unui detergent sensibil), dezinfectate prin călcare (mai cu seamă cele din bumbac) și abia apoi utilizate.

Citește și:

Cărucior–esențial pentru siguranța și confortul plimbărilor

Extrem de util încă de la începutul vieții unui copil, căruciorul este un accesoriu esențial pentru a-i asigura celui mic plimbări confortabile. Piața actuală propune o multitudine de opțiuni, din care poți alege pe cea care consideri că se potrivește cel mai bine puiului tău. Indiferent de dotări, este necesar să verifici, mai întâi, că modelul dorit este realizat conform standardelor internaționale în vigoare. Doar în acest mod vei ști că pruncul se va bucura de întreaga susținere de care are nevoie în timpul plimbărilor. În plus, confortul său va crește considerabil dacă alegi să completezi accesorizarea cu elemente de sezon, precum umbrela și plasa de protecție împotriva insectelor–pe timpul verii–sau husa impermeabilă de toamnă sau iarnă.

Citește și:

Scaun auto–obligatoriu pentru deplasările pe patru roți

Unul dintre aspectele indispensabile vieții moderne este automobilul, iar o familie responsabilă trebuie să cunoască ce presupun deplasările alături de copii. După cum bine știm, este periculos–și ilegal!–să călătorești cu un copil fără scaun de mașină corespunzător vârstei. Astfel, „scoica” este necesară în primele luni, apoi trebuie să folosești un scaun omologat pentru uz auto. În funcție de greutatea și înălțimea pasagerului, dar și de compatibilitatea cu mașina în care va fi montat, acest accesoriu poate fi ales inclusiv dintre acelea care „cresc alături de copil”. Mai exact, poți opta pentru un model care se adaptează corpului, pentru a-i oferi copilului siguranță și confort pe parcursul mai multor ani.

Citește și:

Trebuie să știi, însă, că va exista un moment în care micul pasager va prefera să iasă din scaunul auto, deoarece îl va asocia cu vârstele mai mici. Nu-ți face griji, însă! Există opțiunea salvatoare: înălțătorul de mașină pentru copii – unica și cea mai sigură modalitate de a-ți asigura deplasările auto în mod corespunzător.

În final, oricare ar fi alegerile pe care le faci în privința produselor destinate copilului tău, ține cont de raportul calitate-preț, având ca prim interes siguranța celui mic. Îi vei susține astfel nu doar confortul, ci mai cu seamă sănătatea și buna sa dezvoltare.

Photo by Taksh on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.