Setari Cookie-uri

Care sunt avantajele remediilor naturiste

Soluţiile din natură au reprezentat secole de-a rândul, pentru generaţii întregi, singurul remediu în faţa bolilor.

În tot acest timp, procedurile medicale se află într-o continuă evoluţie, tehnica fiind de-a dreptul remarcabilă. Cu toate acestea, remediile naturiste nu au încetat să existe. Dimpotrivă, se constată o cerere tot mai mare de produse de origine naturală pentru profilaxie şi tratament. Iată care sunt câteva dintre avantajele acestora:

Eficienţă dovedită de milenii

Remediile naturiste au în componenţă ingrediente active din plante, ierburi, legume şi fructe. Acestea există de mii de ani şi acoperă un spectru larg de afecţiuni. Folosirea lor precede orice formă de scriere. Tradiţia orală este cea care a perpetuat utilizarea lor, iar odată cu trecerea timpului au fost consemnate şi primele reţete. Fiecare zonă are specificul ei din punct de vedere al climei, florei şi condiţiilor de trai. Acestea erau observate cu înţelepciune populară şi rezultatele nu încetau să apară. Înainte de orice medicament, natura a fost primul vindecător.

Citește și:

Încurajează un stil de viaţă sănătos

Departe de a nega sau a anula efectele medicinei clinice, remediile naturiste încurajează un stil de viaţă sănătos şi armonios. Spre exemplu, produsele Herbagetica sunt naturale, organice şi inovatoare. Cele mai bune rezultate se obţin atunci când îţi impui un regim alimentar şi de viaţă echilibrat. Reducerea aportului de grăsimi, alcool şi tutun este esenţială. Indiferent cât de multe ingrediente naturale foloseşti, dacă nu începi să faci mişcare fizică şi nu renunţi la elementele nocive din viaţa ta, rezultatele vor întârzia să apară.

Inspiraţie pentru medicină

Pentru a fi accesibilă tuturor, medicina încearcă dintotdeauna să implementeze la scară cât mai largă beneficiile oferite de natură. Întrucât nu toţi oamenii pot avea acces la o anumită plantă, ingredientele active ajung să fie reproduse în laborator în cantităţi industriale. O viaţă cu adevărat naturală nu este posibilă decât într-un mediu, de asemenea, natural. Aşadar, nu poţi trăi într-un oraş cosmopolit, cu toată presiunea poluării şi a stresului, asemenea bătrânilor dintr-un cătun uitat de lume. Dacă alternativa de a te retrage într-un astfel de loc nu este posibilă, atunci trebuie să cauţi produse cât mai apropiate de ingredientele naturale. Atunci când ai de ales între un medicament şi un produs natural cu aceleaşi efecte dovedite, varianta optimă este evidentă.

Citește și:

Preţul

Costurile medicamentelor sunt într-o continuă evoluţie. Pe măsură ce se investeşte în cercetare, pregătire, utilaje şi produse de laborator, preţul final creşte. În schimb, plantele cresc în acelaşi ritm dintotdeauna. Costurile pentru întreţinerea unor plantaţii şi exploatarea lor sunt infinit mai mici decât pentru producţia, mediatizarea şi comercializarea medicamentelor. Din acest motiv, remediile naturiste se dovedesc a fi nu doar mai sănătoase, ci şi mai ieftine.

Nu exclud medicina clasică

Folosirea remediilor naturale nu înseamnă o negare a evoluţiei medicinii clasice de-a lungul secolelor. Poţi fi, fără probleme, o persoană care îşi monitorizează sănătatea prin analize şi controale medicale frecvente, cu administrarea tratamentelor adecvate. Mulți medici propun soluţii naturale înaintea medicamentelor sintetice, atunci când este cazul. Totuși, ideal ar fi să obții beneficiile substanţelor naturale direct din legume, fructe, ceaiuri şi plante. Dacă starea de sănătate îţi permite, încearcă să te tratezi cu produse naturiste. Atunci când problemele sunt mai grave, nu ezita să apelezi la soluţiile propuse de medicina clasică. Din acest motiv, adoptarea unui stil de viaţă sănătos este esenţială pentru obţinerea rezultatelor dorite. Remediile naturiste dau cel mai bun randament atunci când sunt folosite în fază de profilaxie, ca pregătire a corpului.

Citește și:

Civilizaţii întregi au trecut prin această viaţă fără a consuma nimic obţinut în laborator. În prezent, acest stil de viaţă nu mai este posibil decât dacă te retragi într-un mediu rural, departe de efectele nocive ale civilizaţiei. Poţi obţine însă o parte din beneficiile substanţelor naturale dacă le consumi din ingredientele remediilor naturiste.

Imagine de Shirley Hirst de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.