Setari Cookie-uri

Zece lucruri neobișnuite care ți se pot întâmpla la ovulație

Iată ce se întâmplă cu tine fizic și psihic atunci când ești la ovulație.

Ovulația este procesul prin care corpul eliberează unul sau mai multe ovule din ovare. Dacă ovulul este fertilizat de un spermatozoid și se implantează cu succes, înseamnă că ai rămas însărcinată. Dar poți să afli când ovulezi?

Ei bine, femeile cu ciclu menstrual regulat pot determina, prin calcule, perioada aproximativă când au ovulație. Adică pot afla care este fereastra fertilă. Pentru cele cu ciclu menstrual neregulat lucrurile sunt ceva mai complicate și eventual se pot folosi de dispozitivele de predicție a ovulației. Prin această metodă se urmărește identificarea, de exemplu în urină, a unei creșteri a concentrației hormonului luteinizant (LH), creștere care apare cu 16-32 ore înainte de ovulație. S-ar putea să fii surprinsă, dar există unele semne exterioare – de la felul în care arăți până la cel în care te comporți – care să... „te dea de gol” că ești la ovulație.

Citește și:

Pentru că chiar dacă tu nu știi exact când ovulezi, corpul tău știe! Și are modalități de a le face cunoscut acest lucru celor din jurul tău. Amuzant și totodată ciudat, nu-i așa? Cei doi hormoni sexuali principali la femei, estrogenul și progesteronul, pot provoca niște lucruri de-a dreptul interesante. Și puțin cam... nebunești, am spune în glumă. Iată câteva exemple de lucruri ciudate care se întâmplă atunci când ovulezi, pe care probabil nu le-ai observat niciodată.

Simțul mirosului, gustului sau al văzului sunt în alertă

Mirosul de pâine caldă de la brutăria de la vreo 300 de metri mai încolo face să „îți lase gura apă”. Bine, asta pentru că îl simți tu, nu și ceilalți. Pentru că numai tu ai la ovulație un simț al mirosului ascuțit, ca al unui copoi de vânătoare.

Citește și:

Roșești

Nu ești o rușinoasă și nici nu ai folosit farduri pentru obraz. Și totuși pielea feței tale este mai roz și te înroșești mai mult decât de obicei. Asta pentru că ești în perioada fertilă, când nivelul de estradiol este ridicat în organism. Iar când ești la ovulație acest hormon este la nivelul său maxim și trimite sânge către pielea subțire a feței.

Vocea ta are un ton mai ridicat

Nu ești conștientă de acest lucru, dar când ești fertilă vorbești în mod inconștient într-un registru mai înalt. Prin asta transmiți, tot în mod inconștient, că încerci să fii mai feminină și mai atractivă.

Te simți mai sexy

Ești sexy și știi asta. Prin urmare la ovulație ești predispusă să-ți cumperi îmbrăcăminte mai sexy, ceea ce ar putea fi un efort subconștient de a atrage un partener. De asemenea, cu cât se apropie ovulația, cu atât folosești mai mult machiaj pentru a-ți crește atractivitatea în același scop. Concluziile aparțin oamenilor de știință.

Citește și:

Este mai probabil să flirtezi

Un studiu a constatat că femeile aflate în relație cu bărbați care le-au evaluat destul de scăzut pe o scară a atractivității, sunt mai susceptibile de a cocheta cu alți bărbați în perioada fertilă.

Începi o dietă

Un studiu publicat de National Science Foundation a constatat că femeile sunt mai motivate să slăbească în perioada în care ovulează. Cercetătorii speculează că acest lucru vine din dorința de a arăta cât mai bine pentru a atrage un partener.

Este mai probabil să porți roșu sau roz

Amuzant, nu?! Cercetătorii au descoperit că femeile sunt mai predispuse să poarte haine roz sau roșii atunci când ovulează. Se crede că ele aleg în mod subconștient culori puternice pentru a atrage atenția asupra lor și pentru că se simt cele mai sexy.

Citește și:

S-ar putea să fii mai răutacioasă

Ei bine, în perioada ovulației se pare că femeile sunt înclinate să fie mai răutăcioase, mai egoiste și mai competitive cu alte femei. Pe de altă parte, sunt mai amabile cu bărbații.

Te simți agitată

Mai multe studii au descoperit că libidoul unei femei crește în jurul ovulației. Și are sens, pentru că este momentul în care crește probabilitatea de a încerca să rămână însărcinată.

Ești mai deschisă la fantezii sexuale

Un studiu din Journal of Evolution and Human Behavior a constatat că femeile erau mai deschise la ideea aventurilor de o noapte, a sexului cu o cunoștință și a altor idei de sex... aventuros atunci când ovulează.

Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate

Citește și:

Vizionare placuta


Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

...
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.