Setari Cookie-uri

3 sfaturi pentru a eficientiza timpul petrecut în bucătărie

Când ești în căutarea unor soluții eficiente privind organizarea timpului petrecut în bucătărie, poți aplica următoarele sfaturi!

Organizarea eficientă a timpului este cheia succesului pentru a menține echilibrul în programul aglomerat al zilei. Atunci când în bucătărie toate ustensilele sunt depozitate corespunzător, spațiul de lucru este ordonat și alimentele sunt așezate la vedere, gătitul devine o plăcere.

Managementul timpului a devenit un job cu normă întreagă. Dacă perioadele petrecute în bucătărie îți aduc bucurie și satisfacție, va trebui să găsești o cale de compromis ce îți permite să lucrezi eficient, în timp ce gătești următoarea rețetă preferată.

Gândește-te la următorul scenariu: intenționezi să pregătești micul dejun dimineața, doar că haosul domnește printre rafturi. Procesul de lucru se îngreunează atunci când risipești minute importante căutând un castron potrivit în care să bați ouăle pentru omletă. În final, ești tentat să renunți la ideea ta, din pricina dezordinii. Dacă vrei ca sesiunile de gătit să se desfășoare armonios, am pregătit câteva propuneri inedite pentru eficientizarea timpului.

Citește și:

Spală mereu vasele

Chiuveta de bucatarie va avea în permanență un aspect îngrijit, condiția fiind una simplă: evită să lași vasele nespălate. După fiecare masă, curăță vesela folosită. Chiar dacă spălatul vaselor nu se numără printre pasiunile tale, faptul că toate farfuriile și paharele sunt curate și aranjate la locul lor denotă un mediu de lucru ordonat.

În plus, o alternativă eficientă în acest sens este mașina de spălat vase. Prin intermediul unui simplu buton și, ulterior, setarea unui program potrivit, vei bifa rezolvarea acestei sarcini, cu minim de efort depus. Desigur, printre avantajele folosirii aparatului putem aminti reducerea consumului de apă caldă, eficientizarea timpului liber, confort sporit și îndepărtarea temeinică a murdăriei de pe suprafața vaselor.

Citește și:

Adoptă un stil minimalist

Stilul minimalist se bucură de atenția designerilor de interior, datorită numărului redus de obiecte alese pentru decorarea unei case. Bazându-se pe funcționalitate și eficientizare, acest concept te încurajează să pui accentul pe simplitate. Ei bine, același principiu se aplică și în cazul bucătăriei.

Din nevoia de a avea lucrurile la îndemână, tindem să aglomerăm spațiul de lucru cu numeroase aparate electrocasnice sau ustensile pentru gătit. Doar că acest lucru ne va încetini, astfel încât vom pierde timp prețios făcând ordine. Prin urmare, păstrează pe blatul de lucru numai obiectele utile.

Organizează dulapurile din bucătărie

Productivitatea este rezultatul unei bune organizări. Când știi cu precizie unde se găsesc ingredientele necesare pentru prepararea următoarei cine, procesul este simplificat, lucrurile își urmează cursul firesc, iar tu câștigi timp.

Citește și:

Spre exemplu, așază fiecare condiment în recipiente fabricate din sticlă și plasează o etichetă cu denumirea specifică. În acest fel, vei găsi cu ușurință tot ce ai nevoie, fără să cauți minute în șir sarea sau piperul. Desigur, poți aplica această idee și în cazul făinii, pastelor, zahărului, cerealelor sau orezului. Indiferent de ingredientele necesare, acestea vor arăta mai prezentabil și îngrijit.

Mai mult, împarte fiecare secțiune a dulapurilor în mai multe zone. Dacă în partea dreaptă se regăsesc condimentele necesare pentru mâncare, atunci, în partea stângă poți așează recipiente cu mirodeniile specifice prăjiturilor.

Timpul reprezintă o variabilă greu de controlat în viața noastră. De aceea, căutăm constant metode pentru eficientizarea acestuia, astfel încât să-l petrecem în compania persoanelor care au o însemnătate specială.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.