Setari Cookie-uri

Ce trebuie să faci pentru a avea un zâmbet perfect și sănătos

Un zâmbet perfect și sănătos poate face diferența între o atitudine încrezătoare și dorința de a te feri de privirile celorlalți. Descoperă în continuare secretele igienei orale corecte și importanța vizitelor periodice la medicul stomatolog.

Află care sunt metodele de prevenire și tratament pentru probleme dentare, sfaturi utile pentru corectarea estetică a dinților, folosind metode moderne, la costuri avantajoase.

Menține o igienă orală corectă și un stil de viață sănătos

Periajul dentar regulat și corect este esențial pentru menținerea unei igiene orale sănătoase. Este recomandat să periezi dinții cel puțin de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosind o periuță de dinți cu peri moi și o tehnică adecvată, cum ar fi periajul în mișcări circulare și perierea gingiilor și a limbii. De asemenea, este important să alegi o pastă de dinți potrivită, care să conțină fluor și să fie eficientă împotriva plăcii bacteriene și a cariilor dentare. Folosirea aței dentare sau a altor instrumente interdentare este de asemenea importantă pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene dintre dinți, cel puțin o dată pe zi. Folosirea unui irigator bucal este recomandată pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a bacteriilor dintre dinți.

Controlul alimentației și evitarea alimentelor dăunătoare ajută la prevenirea problemelor dentare frecvente. Consumul de alimente bogate în calciu, vitamine și minerale susține sănătatea orală, în timp ce evitarea alimentelor cu un conținut ridicat de zahăr și acizi poate reduce riscul de carii dentare și erodarea smalțului. Adoptarea unui stil de viață sănătos și renunțarea la obiceiuri nocive precum fumatul și consumul excesiv de alcool ajută la menținerea sănătății orale.

Citește și:

Programează vizite periodice la medicul stomatolog

Detectarea precoce a problemelor dentare este unul dintre cele mai importante motive pentru vizite periodice la medicul stomatolog. Curățarea profesională a dinților este un alt beneficiu important al controalelor medicale de specialitate. Chiar dacă periajul zilnic și utilizarea aței dentare sunt importante pentru menținerea sănătății orale, există zone din cavitatea bucală care sunt greu accesibile. Aici se acumulează tartru și placă bacteriană. Prin curățarea profesională se îndepărtează aceste depuneri, se previne apariția cariilor și a bolilor parodontale. Evaluarea funcției maxilo-faciale este un alt aspect important al examinării stomatologice periodice.

Nu amâna consultul de specialitate, pentru că este mai eficient să previi, decât să tratezi. Programează vizite periodice la medicul stomatolog, pentru prevenirea cariilor dentare, combaterea gingivitei și a bolilor parodontale, tratarea sensibilității dentare, abordarea problemelor de ocluzie și malocluzie dentară, corectarea estetică a dinților prin metode moderne și eficiente. Poți să beneficiezi de lucrări stomatologice în rate fără dobândă* prin cardul tău de cumpărături CardAvantaj. Fie că este vorba despre albirea dinților, fațete dentare, implanturi dentare sau coroane dentare, achiziționezi servicii medicale stomatologice în rate cu dobândă zero*, la clinicile de specialitate din rețeaua CardAvantaj.

Citește și:

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

foto Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.