Setari Cookie-uri

Cum alegi corect un azil de bătrâni? Află raspunsul de la specialiști

Dacă te afli în căutarea unui azil de bătrâni pentru îngrijirea unei persoane dragi care a ajuns la o vârsta înaintată, citește rândurile de mai jos pentru a afla toate informațiile de care ai nevoie.

Începând de la rolul azilului de bătrâni, ce condiții trebuie să ofere, cum ar trebui să discuți cu vârstnicul despre această posibilitate, dar și alte informații importante, totul afli de la specialiștii în domeniu. Doar așa vei avea siguranța că alegi un azil de batrani potrivit.

Care este rolul unui azil de batrani?

Azilul de bătrâni este un centru specializat ce are ca scop îngrijirea persoanelor în vârsta. Un astfel de centru are rolul de a se ocupa de cazarea rezidenților, dar și de îngrijirea corespunzătoare a acestora: alimentație, curățenie, oferirea posibilității ca vârstnicii s se implice în activități sociale, administrarea medicamentelor prescrise de către medic la orele potrivite și în dozajul potrivit, dar și programarea vizitelor medicale de specialitate ori de câte ori este nevoie.

Citește și:

Așadar, optând pentru internarea într-un centru specializat, orice vârstnic se poate bucura de confort și siguranț!

Ce condiții trebuie să ofere un astfel de centru?

Un azil de bătrâni trebuie să ofere, în primul rând, cazare, asigurarea alimentației și a curățeniei, dar și să ofere rezidenților posibilitatea de a socializa și de a se implica în diferite activități sociale, astfel încât aceștia să se simtă utili și să se bucure de confort psihic.

În plus, un astfel de centru trebuie să se îngrijească de starea de sănătate a rezidenților și de administrarea medicamentelor conform indicațiilor medicale. Așadar, interesează-te despre azilul pe care îl ai în vedere și află toate serviciile pe care acesta le poate oferi, astfel încât persoana dragă ție să aibă parte de cea mai bun îngrijire!

Citește și:

De ce este important să discuți cu vârstnicul despre posibilitatea internării acestuia într-un centru specializat de îngrijire?

Discuția cu vârstnicul este foarte importantă, pentru ca acesta să nu considere că pur și simplu vrei să îl abandonezi. Este indicat să vizitați împreună azilul și să observați condițiile pe care le poate oferi, cum este îmbrăcat personalul și cum se adresează rezidenților, cum arată camerele și ce dotări au, dar și alte aspecte care pot fi importante pentru viitorul posibil rezident.

Camera single sau dublă?

În unele aziluri există posibilitatea ca rezidentul să aleagă fie într-o cameră special amenajată pentru o persoană, fie pentru o cameră amenajată pentru două persoane. Pentru a face această alegere, trebuie să se țină cont de preferințele rezidentului, dar și de bugetul disponibil. De exemplu, dacă vârstnicul dorește mai multă intimitate, ori are nevoie de îngrijire constantă, există posibilitatea să se simtă mai bine într-o cameră pentru o singură persoană. Pe de altă parte, dacă persoana s-a simțit singură în ultima vreme ori își dorește să socializeze mai mult, varianta unei camere pentru două persoane este cea mai potrivită.

Citește și:

De ce este important personalul din căminul de bătrâni?

Pe lângă importanța dotărilor și a serviciilor oferite, comportamentul personalului angajat față de rezidenți este deosebit de important. Este indicat să mergi la o vizită în cămin dacă există această posibilitate împreună cu vârstnicul, pentru a observa nu doar felul în care arată centrul, ci și cum este îmbrăcat personalul, cum se adresează rezidenților și care este atmosfera generală din interior. Astfel, cu siguranță veți putea face alegerea ideală!

BatranetiFericite.ro este locul ideal pentru persoana dragă ție care a ajuns la vârsta la care nu se mai poate îngriji corespunzător singură. Alege azile de batrani preturi bune, care să ofere servicii de cea mai bună calitate!

Citește și:

fot unsplash

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.