Setari Cookie-uri

Inovații utile pe care le integrează produsele de protecție solară

Protecția solară este un element esențial pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Află cum au evoluat produsele cu SPF, care sunt inovațiile moderne pe care le integrează acestea și de ce protecția unui produs avansat este net superioară.

Indiferent de sezon, efectele negative ale radiațiilor ultraviolete sunt dăunătoare pielii. Din acest motiv, cercetările în domeniul protecției solare au dus la apariția pe piață a unor produse noi și inovatoare. Iată care sunt câteva dintre aceste progrese, de care te poți bucura în prezent.

Filtru solar combinat împotriva radiațiilor UVA și UVB

Un pas important în ceea ce privește calitatea produselor de protecție solară a fost reprezentat de dezvoltarea filtrelor solare cu protecție împotriva ambelor tipuri de radiații ultraviolete: UVA și UVB. Aceste filtre oferă o protecție mai eficientă împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui, precum îmbătrânirea prematură a pielii, apariția ridurilor și riscul de cancer de piele. Produse precum Anthelios UV-MUNE sunt o opțiune sigură și de bună calitate, adecvate pentru întreaga familie, inclusiv în condițiile expunerii prelungite la soare, tocmai datorită capacității de a bloca radiațiile UVA+UVB eficient.

Citește și:

Protecție împotriva poluării și a radiațiilor infraroșii

O altă inovație importantă este apariția produselor de protecție solară care elimină, parțial, efectele negative ale poluării și radiațiilor infraroșii. Deși radiațiile infraroșii nu pot fi complet eliminate cu ajutorul produselor pentru îngrijirea pielii, ele pot fi însă diminuate - mai ales că accelerează îmbătrânirea pielii.

Expunerea la elementele poluante din mediu agravează rolul nociv al diferitelor tipuri de radiații solare, motiv pentru care curățarea tenului este atât de importantă, de două ori pe zi. Produsele care oferă un oarecare nivel de protecție împotriva acestor factori sunt considerate de calitate superioară pentru că apără mai eficient tenul împotriva agresiunilor din mediu.

Citește și:

Formule ușoare și invizibile sau, dimpotrivă, pigmentate

Textura greoaie a produselor de îngrijire solară a devenit o amintire, căci producătorii de cosmetice au reușit să lanseze formule mult mai fluide și mai ușoare, care se absorb mai rapid în piele. Poți integra în rutina zilnică de îngrijire o cremă de protecție solară cu SPF 50 și incoloră, care nu va afecta în nici un fel machiajul sau poți alege o cremă care conține și pigmenți de culoare. De asemenea, îi poți distra pe copii cu dungi albe, amplasate strategic, care să imite patternul eroilor lor preferați și să sporească disponibilitatea acestora de a sta cuminți la aplicarea cremei cu SPF.

Protecție solară inteligentă

Tehnologia își face simțită prezența în toate domeniile, inclusiv în cel al produselor de protecție solară. În prezent, mulți dintre producătorii consacrați de cosmetice pun la dispoziția cumpărătorilor aplicații care monitorizează nivelul de expunere la soare și trimit alerte pentru reaplicarea periodică a produsului. Astfel, poți fi protejat pe durata întregii zile, indiferent de activitățile desfășurate în aer liber sau de durata de timp petrecută afară.

Citește și:

Adaptabilitate la diverse tipuri de piele

Până cu puțin timp în urmă, produsele de protecție solară erau considerate universale, singurul lor rol fiind acela de a proteja pielea împotriva radiațiilor ultraviolete. Dar producătorii au înțeles că nu există soluții unice, care să se potrivească tuturor consumatorilor, așa că au dezvoltat alternative adaptate în funcție de tipul de ten și de nevoile sale particulare.

Poți achiziționa, acum, produse pentru tenul sensibil, hipoalergenice, pentru tenul uscat, care are nevoie de hidratare suplimentară sau pentru tenul gras, pentru a reduce strălucirea. Pentru nevoi dermatologice speciale, poți folosi creme cu textură fluidă, care nu agravează acneea, sau creme pentru tratarea cuperozei sau a pigmentărilor excesive.

Citește și:

Îngrijire personalizată după expunerea la soare

Un alt progres semnificativ pe care l-au făcut produsele de îngrijire a pielii în contextul expunerii la soare are legătură cu tratamentele post-expunere. Chiar dacă ai folosit cum se cuvinte crema cu SPF, pielea expusă la soare, la vânt și nisip sau praf, are nevoie de o îngrijire particulară. Astfel, există creme și loțiuni intens hidratante și calmante, care ajută la menținerea supleții pielii.

Evoluția constantă a cercetărilor în domeniul dermatologiei a dus la dezvoltarea unor produse de protecție solară din ce în ce mai inovatoare, al căror scop este să ofere o protecție completă și o experiență mai plăcută utilizatorilor. Astfel, te poți bucura de vacanță și de natură fără stres și îți poți menține pielea frumoasă și sănătoasă. Nu uita: medicul dermatolog este cel mai bun partener în ceea ce privește îngrijirea pielii, așadar consultă-l cel puțin o dată pe an!

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.