Setari Cookie-uri

Conferința națională APAN 2024 ”Un parteneriat cu scleroza multiplă”

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (#APANRomania) organizează cea de-a șaptea ediție a Conferinței Naționale pentru Persoanele cu Scleroză Multiplă - World MS Day 2024 la Hotel Pullman, București, în data de 25 mai 2024, un eveniment de referință dedicat celor afectați de această afecțiune neurologică complexă.

Conferința vă aduce împreună experți din domeniul neurologiei, reabilitării medicale, suportului psihologic și peste 120 membri ai comunității de pacienți, într-un efort comun de a promova un parteneriat activ cu afecțiunea, adaptarea constantă și îmbunătățirea calității vieții.

Diagnosticarea se realizează preponderent în intervalul de vârstă cuprins între 20 și 40 de ani, conferind sclerozei multiple, printre altele, valența celei mai invalidante afecțiuni ale adultului tânăr. Supranumită și “boala cu 1000 de fețe”, aceasta are simptome multiple care diferă de la o persoană la alta. Estimăm că în România sunt aproximativ 14.000 persoane cu scleroză multiplă.

În cadrul conferinței, vom avea prezentări susținute de medici neurologi de renume, care vor aduce la cunoștință ultimele descoperiri și tratamente în domeniul sclerozei multiple. De asemenea, un medic specializat în reabilitare vă discuta despre importanța programelor de recuperare medicală pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților. Un psihoterapeut specializat în suportul pacienților cu afecțiuni cronice vă aborda aspectele legate de sănătatea mentală și emoțională, oferind strategii pentru gestionarea stresului și a anxietății asociate sclerozei multiple, dar și modalități de acceptare a diagnosticului.

Citește și:

Un reper important în desfășurarea conferinței va fi panelul de discuții, format din pacienți cu scleroză multiplă și specialiști. Această sesiune interactivă va permite participanților să împărtășească experiențe, să adreseze întrebări și să primească răspunsuri direct de la specialiști, promovând un dialog deschis și constructiv.

Una dintre temele principale ale conferinței este nevoia vitală de conectare și de comunitate pentru persoanele afectate de scleroză multiplă. Într-o lume în continuă schimbare, unde informațiile și tratamentele evoluează rapid, este esențial ca pacienții să aibă acces la cele mai recente date și să se simtă susținuți. Crearea unei comunități puternice poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de bine a pacienților, oferindu-le atât sprijin moral și practic, cât și facilitând schimbul de informații utile.

Citește și:

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative joacă un rol crucial în acest context, oferind un cadru organizat și resurse esențiale pentru pacienți și familiile acestora. APAN se angajează să sprijine persoanele afectate de scleroză multiplă prin oferirea de informații precise și actualizate, programe de reabilitare, consiliere psihologică și evenimente care promovează conectarea și solidaritatea.

Aderarea la APAN aduce numeroase beneficii, inclusiv accesul la o comunitate de persoane care înțeleg provocările sclerozei multiple, participarea la evenimente informative și de suport, și oportunități de a influența politicile publice în favoarea pacienților. Membrii APAN primesc, de asemenea, materiale educaționale, participă la grupuri de suport și au acces la resurse care pot facilita gestionarea bolii. APAN reprezintă persoanele cu SM la nivel national, dar și la nivel European, fiind membră a Platformei Europene de Scleroză Multiplă (EMSP).

Citește și:

Prin această Conferință, ne dorim să punem un accent deosebit pe ideea de a încuraja persoanele cu scleroză multiplă să facă un parteneriat cu afecțiunea, să accepte provocările acesteia și să se adapteze constant pentru a își îmbunătăți calitatea vieții. Participanții vor învăța cum să integreze programele de reabilitare și suportul psihologic în viața lor de zi cu zi, pentru a-și maximiza potențialul și a-și îmbunătăți starea de bine. Eduard Pletea, VicePresedinte APAN

Vă invităm să vă alăturați nouă la Conferința Națională pentru Persoanele cu Scleroză Multiplă, pentru a descoperi noi perspective, a împărtăși experiențe și a construi o comunitate unită și puternică. Împreună putem face diferența și putem oferi un viitor mai bun pentru toți cei afectați de această boală.

Citește și:

Aceasta conferinta este organizata de APAN cu sprijinul sponsorilor Novartis, Roche, Merck si Brystol Myers Squibb.

Mai multe informatii despre eveniment puteti regasi aici: https://www.facebook.com/events/1550792169110439

Puteți urmări activitatea APAN România aici:

https://www.facebook.com/APANRomania

https://afectiuni-neurodegenerative.ro/

Contact:

eduard.pletea@afectiuni-neurodegenerative.ro

silvia.dinulescu@afectiuni-neurodegenerative.ro

roxana.ghita@afectiuni-neurodegenerative.ro

diana.ligi@afectiuni-neurodegenerative.ro

tudor.bojin@afectiuni-neurodegenerative.ro


Kudika
23 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.