Setari Cookie-uri

Cafenea de Noapte

mersi de ceai
nu stiu topicul,nu am intrat niciodata...
dar ce e asa de interesant de ai de gand sa citesti 30 de pagini? :))

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:38
Hai sa vedem si niste ciocolata calda daca gasim...

Tot felul de povestioare fascinante. Stai ca postez imediat ceva superb.

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:40
multumesc....of...cu frigul asta nici somnu` nu ma ia....si am de facut si o gramada de hartoage!dar nu pot tine degetele pe pix....

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:42
ZIDUL GOL

Povestea urmatoare este despre doi barbati grav bolnavi, imobilizati la pat, impartin aceeasi camera de spital. Unuia dintre ei i se permitea sa stea asezat in fiecare zi cate o ora pentru a facilita drenarea fluidului din plamani. Patul sau era pozitionat in dreptul singurei ferestre din camera. Celatalt barbat era imobilizat in pozitie culcata si ii era inaccesibila ipotetica priveliste pe care o oferea unuca fereastra.

Cei doi nu aveau altceva de facut decat sa stea de vorba. Si vorbeau la nesfarsit: despre sotiile lor, despre carierele lor, despre serviciul militar … despre locurile in care isi petreceau vacantele. In fiacare dupa-amiaza, cel caruia i se permitea sa stea asezat,ii descria celuilalt ce vede afara.

Omul care nu putea privi pe fereastra, ajunsese sa traiasca pentru ora aceea din zi cand i se descria in amanuntime ce se intampla in afara spitalului. Perspectiva sa se largea si capata substantadatorita acestei descrieri. Fereastra pare-se ca dadea spre un parc cu un minunat lac. O multime de rata salbatice si lebede isi gasisera camin in acel lac, iar copii se jucau lansant la apa barci in miniature. Indragostitii se plimbau imbratisati admirand florile in toate culorile curcubeului ce cresteau prin parc. Copaci seculari margineau aleile iar pe cer se profilau cladirile orasului ce se vedea in departare.

Omul de la fereastra povestea cu voce domoala si cu detalii minutios alese tot ce parcul dezvaluia. Celalalt se lasa purtat de povestire, inchizand ochii si imaginandu-si toate scenele. Intr-o dupa-amiaza calduta, omul de la fereastra povesti despre parada care tocmai trecea prin parc. Desi bolnavil imobilizat nu putea auzi muzica, reusea sa-si imaginaze clovnii, carele alegorice, caii impodobiti si masinile decorate de sarbatoare.

Zilele treceau iar omul care nu putea privi pe fereastra incepu sa fie invidious pe sansa celuilalt. Aprecia efortul celui de la fereastra de a-i descrie in detaliu ce se intampla afara, dar si-ar fi dorit sa fie el cel care putea admira privelistea. Incepu sa-si antipatizeze colegul de camerasi. In cele din urma, ajunsese sa-si doreasca sa fie el asezat in locul aceluia.

Intr-o dimineata, infirmiera ce ii avea in grija constata ca bolnavul de la fereastra murise linistit in somn. Cu tristete chema asistentii sa ia trupul neinsufletit.

Curand dupa aceea, bolnavul care tanjise dupa patul de langa geam intreba daca nu poate fi mutat in locul care si-l dorise atat. Infirmiera il transfera imediat si se asigura ca sta confortabil, apoi il lasa singur. Incet si cu mare greutate bolnavul nostru reusi sa se propteasca in cot sis a incerce sa arunce o privire afara. In sfarsit se putea bucura de privelistea de afara! Se cazni sa se intoarca si … privi pe fereastra.

In locul parcului nu era decat un zid gol!! Suna infirmiera … iar cand acesta veni o intrba:

- Cum se face ca omul acela, colegul meu de camera, vedea un parc cu un lac si imi descria totul atat de fidel? Cum putea sa-mi spuna despre frumusete si dragoste cand, de fapt, el nu putea vedea dacat un zid vechi de caramida?

Sora ii raspunse surprinsa:

- Vai! … Nu stiai ca bietul tau coleg de camera era orb? Nu putea vedea nici macar zidul, daramite altceva. Apoi adauga, trista. Poate voia sa te incurajeze.

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:43
Incearca sa faci rost de ceva cald de baut si sa tzii degetzelele in abur...offf...mi se rupe inima cand te aud, pt k eu sunt rea de frig...rea tare de frig!!!

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:44
sa stii ca o sa intru si eu pe topicul acela

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:45
Deci: MODA - INTREBARI- POVESTIOARE

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:45
mersi

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:49
De la: rock__to_love, la data 2008-09-19 23:45:48Deci: MODA - INTREBARI- POVESTIOARE
e super topicul...dar daca nu ai dispozitia necesara mai bine nici sa nu incerci...daca-ti lipseste starea de spirit si concentratia ti se poate parea fara sens...asa e?eu sunt veterana la citit pe acolo si la concluzia asta am ajuns....daca-s obosita,de ex,nu reusesc sa duc "povestioara pina la capat si nu inteleg nimic....si e de inteles acolo....

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:52
asa e...

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:53
acum,de ex,ar fi inutil sa intru acolo...iti spun sincer ca nici postarea ta de mai sus nu am citit-o....nu am rabdare...dar probabil daca intru maine si o citesc o voi gasi superba si-ti voi cere informatii despre "carturar"

Postat pe 19 Septembrie 2008 23:55
:))) eu am o pofta de ciocolata...:(

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:04
am 2 plicuri in geanta...dar nu am apa calda....

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:06
Eu vreu o milka si sunt la regim

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:11
fetelor.. va aduc eu niste laptic cald pt ciocolata daca vreti.. ca tocmai imi prepar una..

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:12
ceau oana
ce mai faci? nu ai mai intrat zilele astea...sau nu te-am vazut eu?

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:13
pupici larisa.. nu am intrat.. ca am avut mai multa treaba.. ce mai faceti?

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:13
De la: zuzu_mic, la data 2008-09-20 00:12:01fetelor.. va aduc eu niste laptic cald pt ciocolata daca vreti.. ca tocmai imi prepar una..
ce rea poti fi!te urasc!vreaaaauuuu si eeeuuuu!!!!!!!!!
milka am tot in geanta ca e ciocolata preferata a fiului meu,deci tre` s-o am vesnic la indemana...ce-mi dai pt 4 patratele?e cu alune...de aia cu verde pe ambalaj...

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:14
aici imi umblati fetelor??
nu stiam de unde sa va culeg

azi sunt romantica,,,am venit cu pentru voi
aricica_pogonica
inghetam de frig :))

De la: Larisa82, la data 2008-09-20 00:14:58inghetam de frig :))
SI O SPUI CU ZABETUL PE BUZE??EU SUNT NEAGRA DE SUPARARE!sa va cant?"supararea cand imi vine/rup camasa de pe mine/...."cred ca m-am dilit!

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:17
Am gasit ciocolata!!!!!!!!!!!!!

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:19
eu nu sunt asa inghetata de aia inca zambesc

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:19
si cand te vad cu poza de pe avatar in maieu...mor de inima!!!!

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:20
Zi k atunci cand vezi poza mea te simti mai bine...e palton...

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:21
Buna fetele
elenita_bonita
Postat pe 20 Septembrie 2008 00:21
hihihihi,e tricou :) nu mai pare chiar atat de friguroasa poza nu? :))

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:22
De la: alexutu6, la data 2008-09-20 00:14:20
De la: zuzu_mic, la data 2008-09-20 00:12:01fetelor.. va aduc eu niste laptic cald pt ciocolata daca vreti.. ca tocmai imi prepar una..
ce rea poti fi!te urasc!vreaaaauuuu si eeeuuuu!!!!!!!!!
milka am tot in geanta ca e ciocolata preferata a fiului meu,deci tre` s-o am vesnic la indemana...ce-mi dai pt 4 patratele?e cu alune...de aia cu verde pe ambalaj...

hehe.. 4 patratele??? cand eu am in fata mea o cana URIASA de ciocolata calda??
no deal..
in plus si eu am permanent multa ciocolata in casa (printre care si milka bineinteles).. daca v-ati uitat pe profilul meu stiti de ce

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:22
De la: rock__to_love, la data 2008-09-20 00:21:17Zi k atunci cand vezi poza mea te simti mai bine...e palton...
suuper!!!scuze...n-am remarcat!mi-l imprumuti?ca-ti dau ciucalata!plssss!!!!!!!!

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:23
daca vrei alexutu am totusi niste conopida (cruda) la indemana .. e buna sa stii! mie imi place mult

Postat pe 20 Septembrie 2008 00:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutor 4 De la: candy25 28 Octombrie 2009 19:09
Cea mai tare inventie! Cat woman, in actiune!:) 1 De la: LaCafele 24 Februarie 2012 12:52
intrati p blogul meu 1 De la: kudika114766 5 Februarie 2010 20:06
concurs super, puteti castiga si voi 1 De la: carmenis23 19 Iulie 2010 12:09
Salutare! 27 De la: kentfarafiltru 7 Noiembrie 2009 10:41