Retete

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent Retete: (5 din 2 voturi)
 
Fosta membra Kudika.ro
Eu nu mai stiu ce sa gatesc.Voi ce mai gatiti? Ce retete ati mai incercat?
Raporteaza abuz de limbaj
Nu-ti fa iluzii,sa nu ai deziluzii!
aimee31 Avatarul lui aimee31

802 mesaje
Membru din: 10/09/2008

cred ca doar noi ne gandim la mancare!
peste cu sos de smantana si marar ai incercat?
Raporteaza abuz de limbaj
Iubirea este cea mai limpede oglind-n care-l vezi pe Dumnezeu. - Eugen Ovidiu Chirovici
Fosta membra Kudika.ro
De la: aimee31, la data 2008-11-14 15:17:11 cred ca doar noi ne gandim la mancare!
peste cu sos de smantana si marar ai incercat?



Nu,spune cum se pregateste.
Raporteaza abuz de limbaj
Nu-ti fa iluzii,sa nu ai deziluzii!
aimee31 Avatarul lui aimee31

802 mesaje
Membru din: 10/09/2008

700 g file peste alb (eu am folosit pangasius),
3 linguri cu smantana,
delikat,
o lingura faina,
o legatura marar

-Fileul de peste se fierbe maxim 10 minute in apa cu delikat, el se pune in momentul cand fierbe supa.
-intr-o cratita punem putin ulei de masline si apoi lingura de faina care a fost dizolvata in putina apa
-se amesteca incontinuu turnand cate putina supa in care a fiert pestele pana ajungem la consistenta unui sos
-se lasa sa fiarba cca 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand si daca mai e nevoie adaugati sare
-se adauga smantana si mararul
-dupa 5 minute adaugam pestele si il mai lasam 5 minute sa fiarba in acest sos

se serveste cu mamaliguta calda..
Raporteaza abuz de limbaj
Iubirea este cea mai limpede oglind-n care-l vezi pe Dumnezeu. - Eugen Ovidiu Chirovici
Fosta membra Kudika.ro
De la: aimee31, la data 2008-11-14 15:46:19700 g file peste alb (eu am folosit pangasius),
3 linguri cu smantana,
delikat,
o lingura faina,
o legatura marar

-Fileul de peste se fierbe maxim 10 minute in apa cu delikat, el se pune in momentul cand fierbe supa.
-intr-o cratita punem putin ulei de masline si apoi lingura de faina care a fost dizolvata in putina apa
-se amesteca incontinuu turnand cate putina supa in care a fiert pestele pana ajungem la consistenta unui sos
-se lasa sa fiarba cca 10 minute la foc mic amestecand din cand in cand si daca mai e nevoie adaugati sare
-se adauga smantana si mararul
-dupa 5 minute adaugam pestele si il mai lasam 5 minute sa fiarba in acest sos

se serveste cu mamaliguta calda..


suna bine,am sa incerc
multam si puipci
Raporteaza abuz de limbaj
Nu-ti fa iluzii,sa nu ai deziluzii!
aimee31 Avatarul lui aimee31

802 mesaje
Membru din: 10/09/2008

Raporteaza abuz de limbaj
Iubirea este cea mai limpede oglind-n care-l vezi pe Dumnezeu. - Eugen Ovidiu Chirovici
_dulcik_ Avatarul lui _dulcik_

4147 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: constanta


Aripi de Pui Picante

Ingrediente:

8-10 aripi de pui
3 linguri de faina alba
1-2 linguri de boia de ardei
sare
piper

Preparare:

Aripile se spala si se pun pe un servet sa se zvante putin. Intr-un vas se amesteca faina, boia, sarea si piperul. Aripile se dau prin acest amestec pana sunt complet acoperite. Dupa aceasta se aseaza pe un gratar, si se pun in cuptorul incalzit in prealabil, la aprox 250 C. Se coc intre 15-20 de minute, sau pana formeaza o crusta crocanta. La jumatatea procesului de coacere, aripile se intorc, pentru a se rumeni uniform.
Raporteaza abuz de limbaj
_dulcik_ Avatarul lui _dulcik_

4147 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: constanta

Briose cu visine (sau orice fruct)

Ingrediente:

-2 oua
-200 gr zahar
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 lingurita sare
-sucul si coaja de la o lamaie
-400 gr faina
-1 si 1/2 plic praf de copt
-500 g visine: din compot, sau proaspete, sau congelate(care se lasa la decongelat si scurs)
Preparare:

-amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul
-adaugam uleiul cate un pic
-punem sarea, coaja de la lamaie si lamaia stoarsa
-adaugam iaurtul si mixam mai departe
-la sfarisit punem praful de copt si faina
-portionam cu lingura in fiecare recipient apoi adaugam cateva visine
-bagam la cuptor 30 minute la 175 grade
-se pot coace in tavi speciale sau hartiute de briose, dar puneti cate 3 odata sa nu se labarteze prea mult hartiuta si sa iasa aluatul afara.

-eu am copt 18 briose(o tava de 6 si o tava de 12)...si a mai rams din compo pentru 1-2 briose pe care nu le-am mai facut.

Va ies cam 20 briose in total
-se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie
Raporteaza abuz de limbaj
_dulcik_ Avatarul lui _dulcik_

4147 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: constanta

Pui pe ciolan

Ingrediente:

1 buc. ciolan afumat
carne de pui
1/2 l vin alb dulce
1/2 l supa de carne
100 ml tuica
50 ml otet
2 linguri miere de albine
boia,piper macinat
patrunjel verde tocat


Preparare:

Se taie soricul cu grasime de pe ciolan si se tau cubulete. Restul de ciolan se taie fasii partea cu carne si se pun deoparte. Soricul se pune cu 50 ml apa la calit pana incepe un pic sa lase untura.
Bucatile de carne de pui se codimenteaza din abundenta cu piper si boia dulce si se aseaza peste bucatile de soric calite si se acopera cu fasiile carnoase de ciolan.

Intr-o cana punem mierea, tuica si otetul si le amestecam bine apoi turnam peste carne. Adaugam si vinul si supa de carne , presaram patrunjelul taiat, acoperim cu un capac si-l dam la cuptor unde il vom tine cca 1 1/2 ora.
Raporteaza abuz de limbaj
_dulcik_ Avatarul lui _dulcik_

4147 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: constanta


Salata de pui


Ingrediente:

-250 g varza rosie
-1 salata verde
-300 g piept de pui
-1 rosie
-1 castravete
-2 linguri ulei de masline
-2 linguri otet sau zeama de lamaie
-sare
Preparare:

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare apoi se taie cubulete.

Varza se taie fideluta, salata se spala bine si se taie fasii, castravetele se taie rondele subtiri iar rosia se taie si ea rondele.

Se aseaza toate ingredientele, dupa imaginatie, pe un platou iar in timpul servirii se adauga sosul care se obtine din amestecul otetului, sarii si a uleiului de masline (sarea se dizolva in otet si apoi se adauga uleiul agitand foarte bine).
Raporteaza abuz de limbaj