Setari Cookie-uri

pro sau contra VASECTOMIEI ?

am cunoscut un barbat care si-a facut vasectomie... imi permit sa explic ce inseamna acest lucru pentru acei dintre voi care nu sunt familiarizati cu termenul... va rog sa nu o luati personal..... vasectomia e legarea canalelor spermatice... mai pe scurt, CASTRARE....normalmente, e ireversibila, desi au fost cazuri in care s-a putut recupera partial nr de spermatozoizi activi si productivi.....prin operatia reversa de vasovasectomie....

cum vi se pare ca o sotie, dupa ce a facut unul, 2 sau 3 copii, sa ii ceara sotului sa se castreze ? mai ales ca nu se stie daca ramin impreuna pe viata, daca nu se separa, daca el nu intilneste o alta femeie care va vrea copiii ei proprii......cu el..... e pur egoism din partea sotiilor, nu vi se pare ?

sunteti pro sau contra si care sunt argumentele voastre, sau experientele personale referitoare la acesti barbati ?

ASTEPT PARERILE VOASTRE.....

anka77
Postat pe 28 Noiembrie 2008 00:48
nu sunt de acord cu chestia asta... la cate metode de contraceptie sunt asta nu e o solutie buna
_dulcik_
Postat pe 10 Martie 2009 21:50

Hmm....

Un barbat care are 2 sau 3 copii cu o femeie ar trebui sa-si puna problema, in primul rand, cati copii isi permite sa sustina financiar. Daca isi permite mai multi de cati are deja......spor la treaba! Daca nu ...ar trebui sa se gandeasca la o varianta de contraceptie masculina (nu doar la prezervativ).
Insa, barbatii nu prea fac concesii in acest sens.

Nu-i cam mare doza de egoism?
cameliagiurgiu
Postat pe 11 Iunie 2009 06:28
De la: anka77, la data 2008-11-28 00:48:47am cunoscut un barbat care si-a facut vasectomie... imi permit sa explic ce inseamna acest lucru pentru acei dintre voi care nu sunt familiarizati cu termenul... va rog sa nu o luati personal..... vasectomia e legarea canalelor spermatice... mai pe scurt, CASTRARE....normalmente, e ireversibila, desi au fost cazuri in care s-a putut recupera partial nr de spermatozoizi activi si productivi.....prin operatia reversa de vasovasectomie....

cum vi se pare ca o sotie, dupa ce a facut unul, 2 sau 3 copii, sa ii ceara sotului sa se castreze ? mai ales ca nu se stie daca ramin impreuna pe viata, daca nu se separa, daca el nu intilneste o alta femeie care va vrea copiii ei proprii......cu el..... e pur egoism din partea sotiilor, nu vi se pare ?

sunteti pro sau contra si care sunt argumentele voastre, sau experientele personale referitoare la acesti barbati ?

Fiind vorba de o familie care are deja numarul de copii dorit de ce nu ?
Cum sa nu se stie ca raman toata viata impreuna ? Nu asa se spune cand te casatoresti ?

Ce femeie sta sa se gandeasca inainte sa-i proppuna sotului si tatal copiilor sai castrarea daca nu cumva exista posibilitatea ca el sa-si doreasca copii cu o alta femeie ?

Parerea mea este ca ai cunoscut un barbat care si-a facut vasectomie si acum dai vina pe saraca sotie pentru ca altfel nu-mi explic cum poti sa iti o asa intrebare

iris_4_ever
Postat pe 11 Iunie 2009 06:57
eu sunt impotriva...adica, bilogic organismul a fost facut asa...si, intr-adevar, la cate metode de contraceptie sunt...nu cred ca asta ar fi solutia ideala. eu nu as pune problema daca as ramane impreuna cu acel barbat sau nu. atat timp cat mi se pare inuman sa iei unei femei dreptul de a naste copii, chiar daca nu-si mai doreste, nici unui barbat nu i-as lua acest drept
Lulli
Postat pe 11 Iunie 2009 16:01
Exista o metoda de contraceptie definitiva f. simpla a femeilor care nu mai vor sa aiba copii si pe care o face in BUCURESTI prof. dr. HORHOIANU - seful uneia din cele 2 sectii de ginecologie de la SPITALUL UNIVERSITAR - de la EROILOR. Se poate merge si intreba acolo pe sectie.
ema_rice
Postat pe 20 August 2009 17:05
Este o doza de egoism aici...
Nu-i poti cere asa ceva unui barbat...traim intr-o lume cu n metode contraceptive
Sunt de parere ca numai barbatul poate hotara daca sa o faca sau nu si este
o hotarare pe care trebuia sa o ia singur fara influente "din afara".

Dar...este doar parerea mea
Andre_Ioana
Postat pe 24 August 2009 12:58
Nu-i poti cere asa ceva unui barbat...traim intr-o lume cu n metode contraceptive

Andre_Ioana

Andre_Ioana

Andre_Ioana

Andre_Ioana
2 lucruri:
1) vasectomia si castrarea sunt cu totul si cu totul altceva. Castrarea inseamna ca nu mai face sex deloc, in timp ce vasectomia inseamna doar ca "trage cu gloante oarbe".
2) ce conteaza ce doza de egoism e la mijloc? Ideea e ca el si-o face, nu-i pune nimeni pistolul la tampla... nici macar unul cu gloante oarbe
anushkha
Postat pe 29 August 2009 16:06
Hello

Vasectomia este un procedeu reversibil. La noi in Romania, bineinteles ca nu se poate inca, pentru ca in general toate tarile sunt mai avansate decat noi, in special in domeniul medicinei.

In cazul in care stiti spaniola, uitati aici dovada ca se poate inversa procedeul, insa succesul acestei operatii, depinde foarte mult de varsta barbatului, si de asemenea, de timpul cat a durat vasectomia in sine.

Bineinteles, inversarea procedeului implica atentie maxima, si nu se recurge la chirurgie obisnuita, ci la microchirurgie.

Poftiti aici articolul:

Vasectomia Reversa o Vaso-Vaso anastomosis.
Reconexión Post-Vasectomía.

El procedimiento para la reconexión de los conductos deferentes posterior a la realización de la Vasectomia, es un procedimiento que cada día se solicita más frecuentemente. Es un procedimiento que se realiza mediante técnicas de Microcirugía, ya que la luz del diámetro interno del conducto deferente es menor a medio milímetro (0.3 - 0.4 mm). Por ello es necesario la utilización de técnicas de microcirugía, equipo especializado, y un entrenamiento especial en éstas técnicas. La realización de éste procedimiento generalmente se realiza en forma ambulatoria (sin necesidad de hospitalizacion para su recuperación). El éxito de embarazo posterior a la reconexión de los conductos deferentes es variable y esto depende de varios factores, y el más importante es el tiempo en años, de haberse realizado la vasectomia, ya que a mayor tiempo de haberse realizado la vasectomia, menor es la tasa o probabilidad de lograr un embarazo. El porcentaje de embarazo posterior a la reconexion, en un paciente que tiene 3 años de haber sido vasectomizado es de aproximadamente un 76%, pero ésta probabilidad disminuye hasta un 46% después de 6 años, y continua disminuyendo conforme se tiene más tiempo de la cirugía. Otros factores que influyen son el porcentaje de anticuerpos Anti-esperma en sangre, tamaño y consistencia testicular, y alteraciones hormonales (Hormona Foliculo-estimulante).

Imagenes en Galeria de Fotos : Vasectomia Reversa.

Dr. Javier Medrano Sánchez.
Cirujano Urólogo.
Certificado por el Consejo Nacional Mexicano de Urología.
Hospital Ángeles León. Consultorio 750. 7° Piso.

http://urologiaminimainvasionbajio.mex.tl/195253_Vasectomia-Reversa--Reconexion.html

Am postst si url-ul unde am gasit acest micut articol.

Si intr-adevar, nu este de loc egoism din partea noastra sa le cerem barbatilor ca sa faca si ei din cand in cand sacrificii.

Noi femeile ne dereglam hormonal cu anticonceptionale, noi femeile induram hemoragii din cauza steriletelor, noi femeile suporta consecintele tuturor neplacerilor, iar barbatii, in cazul in care ceva nu merge bine, nu isi asuma cine stie ce responsabilitate.

O casatorie o data ce a durat suficient de mult si s-au rezultat copii, nu ii mai permite barbatului sa mai caute femeia "ideala" (sa presupunem ca are 60 de ani cand o gaseste LOOOOL), cu care sa faca 10 copii, deci, trebuie sa deschidem ochii, si sa realizam ca avem si noi dreptul sa le cerem sa faca acest mic sacrificiu, care se poate inversa.

Noi riscam sa facem cancer de col uterin, sau cancer de san, sau mai multe, pentru ca riscam prea mult. In schimb, ei ca barbati nu risca nici un fel de cancer cu aceasta procedura. Numai un mic risc, de 40% zic eu, sa ramana sterili chiar dupa inversarea procedeului.

Inainte de a critica tot ce am spus, va rog sa citit cu atentie si sa tineti cont ca am scris respectos, si in limitele bunului simt.

O seara buna va doresc.
Angy_Cathy_1
Postat pe 24 Iunie 2013 02:00
Si am mai gasit, doamnelor, urmatorul articol, in limba engleza unde se explica in mod clar si conncis ca se poate inversa acest procedeu. Si aici este descris totul in amanunt.

A Vasectomy Reversal

To understand what a vasectomy reversal involves, it is helpful to first understand your vasectomy.

A vasectomy is a relatively simple, surgical sterilization procedure for men. An estimated 600,000 vasectomies are performed in the U.S. each year. The vas deferens is a long spaghetti-like tube that transports the sperm from the testicles. The vasectomy is often done in the doctor's office as a relatively quick, minor procedure using local numbing medicine though with little or no sedation. During the vasectomy, a small segment of the vas is removed and the open ends of the vas are then closed with stitches, cautery or metal clips. The vasectomy procedure is always a variation on the same basic theme - to damage the vas and block the flow of sperm, though every doctor uses their own slightly different technique. The vas deferens does not transport the male hormone testosterone, which is also made by the testicles but gets into the bloodstream through veins. Thus, a vasectomy has no effect on a man's testosterone, sex drive or erections. Get a no-cost pre-surgical consult to help answer your questions about the vasectomy reversal procedure.

The good news is that because there is usually plenty of extra length of vas in the scrotum, the specific technique used or the amount of vas removed is rarely a problem when the vasectomy reversal is performed by a skilled and experienced microsurgeon. Read about ICVR and the 3D surgery system for Vasectomy Reversals.

What's a Vasectomy Reversal?

A Vasectomy Reversal is a challenging surgery where the scarred ends of the vas are microsurgically reconnected in multiple layers under a high-powered surgical microscope. This allows sperm to flow again through the vas. An estimated 30,000 to 40,000 or more men each year change their minds and want to restore their fertility with a reversal. Regardless of how many years have passed since the vasectomy, microsurgical vasectomy reversal in the hands of an experienced microsurgeon is proven to be the most logical and least expensive way to achieve pregnancy. A vasectomy reversal is an outpatient procedure that does not require hospitalization or overnight stay! This 2 1/2 to 3 hour surgery is considered one of the most technically challenging in all of medicine.

What determines vasectomy reversal success?

The single most important factor for vasectomy reversal success is the skill and experience of the microsurgeon you choose. In fact, this is the only factor that you control. Every urologist has some knowledge or experience with reversals through their residency training or with an occasional reversal in practice. Everyone knows that with anything technically challenging, there will always be a small number who have perfected those skills and achieve the highest level of success. This is especially true in the vasectomy reversal field.

There are only a small number of true urologic microsurgeons who have the experience and surgical expertise needed to offer patients the absolute best technical surgical procedure and the highest possible success. Patients need to be "buyer beware" when selecting a vasectomy reversal center, as any doctor can create a slick website or make impressive claims that may not be true. Every doctor that does an occasional reversal can achieve some successes and some happy patients. But you owe it to yourself to take the time and find the doctor that will give you your best chances for success. You should approach your choice for a microsurgeon and reversal center with the same intense scrutiny as you would if you were choosing a neurosurgeon to perform brain surgery or a plastic surgeon to operate on your face. Experience, reputation and doctor accessibility are other important elements that patients should seek to find in their surgeon. These qualities, with the highest level of success and an unsurpassed level of caring, make ICVR one of the most trusted names for vasectomy reversal in the world.

http://www.dadsagain.com/vasectomy-reversal/

Inca o data va doresc o seara buna.
Angy_Cathy_1
Postat pe 24 Iunie 2013 02:05
Eu nu sunt de acord cu sterilizarea, nici in cazul femeilor, nici in cazul barbatilor.

Viata e plina de surpriza si ca atare imprevizibila si nu poti sa sti cand ajungi sa regreti un astfel de pas, atat de radical, precum sterilizarea.
kudika_32792
Postat pe 24 Iunie 2013 08:21
Mesaj pentru userul Angy:

Bun,am citit articolele,dar nu inteleg rationamentul pentru care ai postat aceste subiecte,decat,poate,din dorinta de a culturaliza persoanele neinformate!!

Personal,nu sunt de acord cu vasectomia,decat numai daca se impune o astfel de procedura si numai din motive medicale!!!Poate sunt in urma cu noutatile in acest domeniu,nefiind de interes major pentru mine,dar nu sunt adepta a astfel de teorii si proceduri!!!Multumesc,totusi,pentru informare!!!
kudika_15804
Postat pe 24 Iunie 2013 10:29
De la: rondina, la data 2013-06-24 12:41:45Decat multi si prosti, mai bine o vasectomie la timpul potrivit!

si eu sunt intr-u totul de acorD chestia asta ar trebui sa apara si in Romania!!!
Titanika
Postat pe 24 Iunie 2013 13:11
De la: Titanika, la data 2013-06-24 13:11:45
De la: rondina, la data 2013-06-24 12:41:45Decat multi si prosti, mai bine o vasectomie la timpul potrivit!

si eu sunt intr-u totul de acorD chestia asta ar trebui sa apara si in Romania!!!
incetatii cu prostiile
prazlea
Postat pe 24 Iunie 2013 13:20

Exista si alte metode de contraceptie,Rondina!!!! Acum,ca o gluma,as aplica vasectomia multor persoane,poate asa vom scapa de "laturile" societatii,caci ele prolifereaza in tot ce poate fi mai urat in aceasta viata!!!!!!! Buna ziua,draga mea!!!!
kudika_15804
Postat pe 24 Iunie 2013 13:22
curcubeu inceteaza curcubeu cu laturile tale
prazlea
Postat pe 24 Iunie 2013 13:23
De la: kudika_15804, la data 2013-06-24 13:22:27

Exista si alte metode de contraceptie,Rondina!!!! Acum,ca o gluma,as aplica vasectomia multor persoane,poate asa vom scapa de "laturile" societatii,caci ele prolifereaza in tot ce poate fi mai urat in aceasta viata!!!!!!! Buna ziua,draga mea!!!!

Buna sa-ti fie ziua, Miss! Nush de ce se ofenseaza lumili...pen'ca n-am dat nume...
rondina
Postat pe 24 Iunie 2013 13:25
http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/ce-este-vasectomia

Titanika
Postat pe 24 Iunie 2013 13:26

Cred ca exista deja. N-am auzit sa fie interzisa in Romania.
kudika_32792
Postat pe 24 Iunie 2013 13:30
De la: prazlea, la data 2013-06-24 13:23:38curcubeu inceteaza curcubeu cu laturile tale

Ai uitat ca-i face placere cucoanei cu pricina sa improaste cu noroi, in stanga si-n dreapta, dar sa pozeze intr-o neprihanita?
kudika_32792
Postat pe 24 Iunie 2013 13:31
De la: prazlea, la data 2013-06-24 13:23:38curcubeu inceteaza curcubeu cu laturile tale

Era o discutie generala,nu particulara,cu nominalizari!!Si ,apoi,vrei sa spui ca nu am dreptate??Nu te uiti in socieattea moderna,nu vezi cum au devenit oamenii,nu ii judec,dar nici nu pot fi impasibila la ceea ce se petrece!!!

Si se spune "buna ziua"!!!!!
kudika_15804
Postat pe 24 Iunie 2013 13:32
De la: rondina, la data 2013-06-24 13:25:07

Buna sa-ti fie ziua, Miss! Nush de ce se ofenseaza lumili...pen'ca n-am dat nume...

Nici eu nu inteleg,dar multumesc,Rondina!!!
kudika_15804
Postat pe 24 Iunie 2013 13:34
De la: rondina, la data 2013-06-24 13:25:07

nu tre sa dai nume fiecare om sau prost cum vrei sa i zici tre sa ramana asa cum la creat dumnezeu nu cum vrem noi sa ne ciopartim,,,nu dumnezeu a inventat metodele de contraceptie cu inclinatia noastra spre pacat
prazlea
Postat pe 24 Iunie 2013 13:36
De la: kudika_15804, la data 2013-06-24 13:32:05

Era o discutie generala,nu particulara,cu nominalizari!!Si ,apoi,vrei sa spui ca nu am dreptate??Nu te uiti in socieattea moderna,nu vezi cum au devenit oamenii,nu ii judec,dar nici nu pot fi impasibila la ceea ce se petrece!!!

Si se spune "buna ziua"!!!!!
daca se petrece nu tre sa ne ciopartim sau sa ne numim laturi,,buna ziua
prazlea
Postat pe 24 Iunie 2013 13:38
De la: kudika_32792, la data 2013-06-24 13:30:22

Cred ca exista deja. N-am auzit sa fie interzisa in Romania.

Se fac Vio' si la noi, la solicitarea si cu acordul in scris al pacientului!
rondina
Postat pe 24 Iunie 2013 13:38
De la: anka77, la data 2008-11-28 00:48:47am cunoscut un barbat care si-a facut vasectomie... imi permit sa explic ce inseamna acest lucru pentru acei dintre voi care nu sunt familiarizati cu termenul... va rog sa nu o luati personal..... vasectomia e legarea canalelor spermatice... mai pe scurt, CASTRARE....normalmente, e ireversibila, desi au fost cazuri in care s-a putut recupera partial nr de spermatozoizi activi si productivi.....prin operatia reversa de vasovasectomie....

Asta e dovada de iombire Omul ala nu se gandeste ca-si va gasii alta ....De ce sa se "indoape" femeia cu contraceptive , sa sufere tot ea (saraca), daca se poate si altfel ? Bine intzeles aici intervine fidelitatea la mijloc
Rotty_
Postat pe 24 Iunie 2013 13:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
animale de companie 32 De la: Cherry_bob 14 Iunie 2009 20:14
vise 7 De la: faderain 8 Iunie 2010 15:42
si ... 20 De la: pysyca 14 August 2008 16:07
CARPE DIEM! 6 De la: andra_ale 13 Octombrie 2009 10:40
Puterea cuvantului.... 8 De la: alina02 3 Septembrie 2010 22:33