Setari Cookie-uri

stiti care e secretul uni par frumos?

poate ca fiecare fata s-a intrebat timp de cateva clipe care e secretul unui par frumos si de ce nu care sunt factorii care depind pentru a avea un par frumos si matasos.Parul este si el parte din organismul nostru. Traieste, sufera, oboseste, imbatraneste. Frigul excesiv poate avea un efect daunator asupra firului de par. De aceea va trebui sa acordati mai multa atentie ingrijirii. Ioana Alexandrescu, stilist salonul ,,Picasso’’, va va impartasi cateva trucuri pentru un par sanatos pe timpul iernii.

Folositi tratamente de ingrijire profesionale
Fie ca purtati caciula, fie ca parul este expus direct la frigul din timpul iernii, el va suferi un proces de deshidratare, mai ales la nivelul varfurilor. Hranirea acestuia se poate face folosind lotiuni speciale. Sunt recomandate mastile speciale pentru par, care refac structura firului de la radacina si care actioneaza in special pentru a aduce aportul de aminoacizi. Ioana Alexandrescu va recomanda mastile profesionale de salon, care pot fi aplicate cel putin o data pe saptamana. Fie ca ai ales un serum, o masca hidratanta, una regeneranta, pentru volum, sau de intretinere pentru parul vopsit, orice ingrijire intensiva este bine venita. Asa ca, o data pe saptamana, fa-ti timp si pentru podoaba ta capilara si rasfata-te cu un tratament de calitate care costa 17 lei. Pentru doamnele si domnisoarele care doriti sa va aplicati masca acasa, o puteti achizitiona de la salon cu preturi cuprinse intre 45 si 100 de lei, in functie de tipul acesteia si de firma producatoare. Un tratament cu uleiuri si seruri de protectie impotriva razelor ultraviolete aplicat la salon costa 25 lei. Trebuie sa stiti ca iarna, razele ultraviolete sunt la fel de puternice ca si pe timp de vara.

Pentru ingrijirea parului pe timp de iarna se mai folosesc si tratamente fara clatire, lotiuni, spray-uri, care se aplica dupa indepartarea mastii. Nu uitati, insa, de balsam! Acesta poseda o extraordinara actiune hidratanta si de refacere, pentru a va face parul mult mai matasos, mult mai stralucitor, mai maleabil si mult mai usor de coafat ca pana acum! Conceput pentru a fi folosit dupa utilizarea samponului, balsamul, indiferent pentru ce tip de par este destinat, ingrijeste parul in mod delicat si eficient.

Renuntati la uscator si la placa!
Aerul cald al uscatorului si placa de intins parul duc la deshidratarea accentuata a parului si asa afectat de vremea capricioasa. Asa ca renuntati la a le mai folosi, in caz ca nu va doriti sa aveti un par uscat, lipsit de stralucire si degradat. Obisnuiti-va sa va stergeti foarte bine parul dupa spalare. Tamponati-l cu un prosop uscat si cald, indepartand o mare parte din apa. Astfel veti micsora timpul de uscare a parului. Daca totusi obisnuiti sa folositi foehn-ul, aveti grija ca parul sa fie bine zvantat si reglati aparatul la temperatura minima sau, cel mult, medie. Pentru cele care nu va puteti lipsi de placa de par, atat de daunatoare pentru parul dv. folosita pe termen indelungat, trebuie sa stiti ca la salonul ,,Picasso’’, inainte de indreptarea parului cu placa, stilistii recomanda clientelor o solutie tratament pentru termo protectie.

,,Pentru femeile care nu vor sa ramana cu parul ars in urma indreptarii lui cu placa, este important sa foloseasca o solutie tratament care le va proteja parul in timpul expunerii la temperaturi foarte ridicate. Sunt femei care folosesc placa de doua, trei ori pe saptamana fara sa se intrebe daca parul are de suferit sau nu.


cele bune, marius florescu-iasi
e-mail:marius20046ro@yahoo.com
marius20046ro
Postat pe 20 Decembrie 2008 21:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cresterea parului. 16 De la: carmen_natural 1 August 2011 22:45
parul gras 8 De la: balrog 14 Martie 2011 15:08
daca cautati o coafeza buna va recomand salonul 4 De la: l_diana_c 27 Mai 2009 18:39
vopsirea parului 10 De la: alla91 16 Octombrie 2013 20:02
Tie ce stil ti se potriveste? 1 De la: corina74 27 Octombrie 2009 13:20