Setari Cookie-uri

LGBT

Pentru ca se tot discuta diferite probleme legate de homosexualitate si nu numai am decis sa fac si eu un thread in care cine are ceva de spus in legatura cu aceste probleme sa se poata exprima liber. Indiferent ca parerile dumneavoastra sunt pro sau contra va rog sa vi le exprimati dar numai intr-un mod civilizat.

Va astept cu drag!
Oceansoul
Postat pe 7 Februarie 2009 12:22
Poate n-ai sã fii extrem de încântatã de interventia mea pe-aici, dar am sã sparg eu gheaþa. Sigur cã oamenii îºi pot da cu pãrerea în legãturã cu subiectul propus de tine (care, din câte se vede nu se poate epuiza), unii aprobând, altii tolerând doar, alþii aruncând cu pietre. Eu personal, dupã cum bine ºtii deja, nu arunc cu pietre ºi probabil cã aº fi trãit frumos ºi liniºtit dacã nu aº fi aflat de existenþa homosexualilor. Nu vreau sã spun cã din cauza lor nu trãiesc frumos ºi liniºtit...
Ceea ce simt este doar tristeþe.( De felul meu sunt o persoanã conservatoare (a nu se citi limitatã), care, dacã ar fi posibil, s-ar retrage într-o casã liniºtitã la munte, unde s-ar bucura de bucuriile unei vieþi simple. Din nefericire, cel puþin pe moment, acest lucru nu e posibil). Dar sã revin.
Simt tristeþe. O tristeþe aproape fãrã obiect. Ca ºi cum lumea în care trãiesc ar fi ameninþatã. Ca ºi cum, oamenii care trãiesc în ea s-ar lupta împotriva lor înºiºi. Ce triºti trebuie sã fie homosexualii, îmi spun uneori. ªi lupta aceasta a lor pentru drepturi mi se pare demnã de milã... Sigur cã au aceleaºi drepturi ca ºi celelalte fiinþe umane. Am sentimentul cã nu ºtiu pentru ce se luptã. Practic nu înþeleg ce vor. Ce drepturi cer ºi nu le au deja? ªi lupta lor, cred, e fãrã obiect, ca ºi tristeþea mea, uneori. Ce drepturi au ceilalþi oameni, ºi ei nu le au?

Postat pe 7 Februarie 2009 19:37
Nu am nimic cu ei si nu cred ca sunt tristi,corneille...De ce ar fi cand toata viata lor asta simt ..? Dragostea e frumoasa pe oricine ai iubi...ea te inalta si faptul ca poti simti iubire intensa pt cineva demonstreaza ca esti un om altruist,cu suflet bun..iubirea iti purifica sufletul...te apropie de Cer...
Nu sunt oameni rai (unii),nu trebuie judecati pt ce iubesc si pt ce simt ci pt caracterul lor,pt felul in care se poarta cu familia,prietenii,animalele...pt felul in care se poarta in societate...mai multe..
Fiecare om isi cauta fericirea acolo unde simte ca este ea...E loc pt toti pe acest Pamant...
liza24_84
Postat pe 7 Februarie 2009 19:45
corneille...interventia ta aici nu ma deranjeaza absolut deloc (oricine e binevenit). Am sa iti raspund si la intrebari. In legatura cu tristetea ai dreptate poate daca ar fi sa facem niste statistici am ajunge la concluzia ca sunt niste oameni ceva mai tristi decat heterosexualii. Drepturile pe care le cer se refera la posibilitatea de a forma un parteneriat civil (nu casatorie religioasa ci pur si simplu semnarea unui act care sa le ofere drepturi similare unui cuplu casatorit), drepturi de succesiune (de exemplu poate stau impreuna 20 de ani unul moare celalalt nu are nici un drept) si drepturi de protectie in cazul violentei in familie pentru ca este posibil sa apara si in cazul acestori cupluri dar nu ii ajuta nimeni. Acestea sunt drepturile pe care le cer si cele pe care nu le au din pacate. Deasemenea aceste drepturi nu vor afecta in nici un fel familia traditionala sau oamenii din jur dar pe ei i-ar putea ajuta foarte mult.

liza24_84 iti multumesc de trecere. Ai dreptate dragostea e dragoste iar fericirea trebuie sa fie accesibila oricui atata timp cart nu dauneaza fericirii altora.
Oceansoul
Postat pe 7 Februarie 2009 20:00
in ceea ce priveste aceste drepturi, daca ele exista in UE, vor exista curind si in Romania. Tara noastra se aliniaza suspect de repede la tarile din uniune. Deci, sunt convinsa ca homosexualii se vor bucura curind de drepturi si in Romania.

Postat pe 7 Februarie 2009 20:13
De la: corneille, la data 2009-02-07 20:13:01in ceea ce priveste aceste drepturi, daca ele exista in UE, vor exista curind si in Romania. Tara noastra se aliniaza suspect de repede la tarile din uniune. Deci, sunt convinsa ca homosexualii se vor bucura curind de drepturi si in Romania.


Cu sau fara drepturi..ei tot asa vor ramane...nu ar trebui sa-i afecteze intr-un fel...
liza24_84
Postat pe 8 Februarie 2009 18:46
liza24_84 iti multumesc de trecere. Ai dreptate dragostea e dragoste iar fericirea trebuie sa fie accesibila oricui atata timp cart nu dauneaza fericirii altora.

Da...atata timp cat nu dauneaza.... :)
liza24_84
Postat pe 8 Februarie 2009 18:47
Pentru cei interesati de subiect va recomand sa vedeti filmul Milk. We have got to give them hope!
Oceansoul
Postat pe 24 Februarie 2009 19:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Unghii false cu gel bucuresti 1 De la: kudika418801 14 August 2011 21:39
probleme de cuplu, sute de intrebari.. 33 De la: baiat_anonim 24 Noiembrie 2009 19:05
poate cineva sa ma ajute 4 De la: Diavolyta_ 16 Iulie 2009 21:21
hmm... 7 De la: uitarea_aducerii_aminte 13 Mai 2009 10:20
Problems 7 De la: Ionyssa 9 Aprilie 2011 01:56