Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre blog'uri?

In ultima vreme aud tot mai mult de bloggeri si bloguri.. mai nou a aparut si ziua bloggloversilor :) daca va vine sa credeti..inventie a unora ce au lansat blogway si ma amuza mult conceptul de Ion Iliescu atat de vetust si tehnologia moderna de comunicare :) (blogul de pe wordpress).. au aparut si concursuri pt bloggeri... E o metoda interesanta de a te exprima liber si de a comunica in lumea ideilor cu cat mai multi oameni. Poti fi cunoscut si apreciat pt ceea ce esti si ceea ce gandesti.

As vrea sa intru in lumea asta .. dar as avea nevoie de niste sfaturi. Din cate am vazut ai nevoie de hosting si domeniu si inspiratie :) O optiune e cea de pe wordpress dar trb sa instalezi wordpress'ul si toate cele .. am vazut ceva si la blogspot.... am vazut multe afise cu cei de la blogway si spun ca nu mai trebuie sa instalezi nimic.. dar costa 200 ron blogul dar cica ofera tot ce iti trebuie... Merita? nu prea stiu cat costa hosting'ul in mod normal..

Voi ce ati alege?


lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 11:53
nu e cazul sa intrebi aici ce-i cu bloggerii ci direct la sursa...
kudika iti ofera spatiu de "desfasurare" numit blog...dar nu-i totuna cu un blog adevarat...ala unde tre sa iti creezi o baza de date ...bla bla bla...
so...sursa nu-i acilea.
dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Februarie 2009 11:55
Voiam doar sa vad din experienta celor care au folosit ce cred ca e mai ok. Nu cred ca e ceva asa deplasat sa inveti din experienta celorlalti.

Asa ca nu mai fi atat de rautacioasa.

O zi buna!
lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 12:55
De la: lorydi, la data 2009-02-19 12:55:43Voiam doar sa vad din experienta celor care au folosit ce cred ca e mai ok. Nu cred ca e ceva asa deplasat sa inveti din experienta celorlalti.

Asa ca nu mai fi atat de rautacioasa.

O zi buna!

pey deschideti si tu unul pe net gasesti tot felul de idei cum sa iti faci un blog spor la treaba sa ne aratzi si noua ce ai facut
yumy
Postat pe 19 Februarie 2009 14:49
Merci rosemery fac deja asta o sa te tin la curent...

Deci nu e nimeni cu blog pe aici ?
lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 15:36
Nu am o parere atat de buna intrucat de la un timp este o moda sa ai blog, si sunt o gramada care scriu numai prostii, numai de dragul de a avea blog

Postat pe 19 Februarie 2009 15:39
.. da ai dreptate aici :).. dar sunt si multi care in mod normal nu isi pot face ideile (uneori chair bune) cunoscute unui public mai larg. Si poate sunt multi oameni care au ceva de spus dari inca nu gasesc a fi prea simpla utilizarea blogurilor in formatul de acum. Oricum e si un mod de a reveni cu picioarele pe pamant. Daca eu scriu o idiotenie tu si inca 10 o sa ma contraziceti si daca ma duce cat de cat capul... o sa inteleg si eu ceva din asta :)
lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 15:48
De la: lorydi, la data 2009-02-19 15:36:42Merci rosemery fac deja asta o sa te tin la curent...

Deci nu e nimeni cu blog pe aici ?


draga mea eu cand am citit ca vrei sa-ti faci blog ma gandeam ca esti serioasa ... adica chiar ai idee despre putina informatica si cam ce inseamna sa gestionezi tu personal un blog... ca daca e pe asa... exista o sumendenie de bloggeri d-astia a caror baza de date este gestionata de altii
kudika iti ofera spatiu de desfasurare la sectiunea blog,
daca te intereseaza sa le citesti elucubratiile altora be my guest....

dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Februarie 2009 16:31
De la: Georgia99, la data 2009-02-19 15:39:33Nu am o parere atat de buna intrucat de la un timp este o moda sa ai blog, si sunt o gramada care scriu numai prostii, numai de dragul de a avea blog


georgia... dovada ca am inceput din nou sa scriu numai si numai pt mine... adica exact ce-mi place si cand imi place si cum imi place.
ideea de ascrie pt altii este uneori buna insa ma trezesc ca am o chichita impotriva manifestarilor de genul asta.
scriu exact ceea ce simt atunci cand am chef... nu asa la cererea "publicului"...

dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Februarie 2009 16:33
Nu prea vad legatura intre conceptul de blog ... si necesitatea cunostintelor de informatica. Dupa parerea mea ar trebui sa fie un lucru accesibil tuturor. Iar aici ma refer la un blog cu domeniu si personalizat. De accea ma interesa sa vad cam cine ce a mai folosit.. ma tenteaza oferta celor de la blogway si voiam sa vad daca merita... pentru ca nu iti trebuie doctorat in informatica ca sa faci un blog :) doar sa te inregistrezi la ei si sa completezi niste pasi. In rest gestionarea e ca la orice log bzat pe wordpress. Important e ce poti comunica prin intermediul unui blog si nu cine ti-l face sau cum.
lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 16:41
fata draga sa iti faci blog propriu inseamna sa ai cunostiinte temeinice de informatica ,navigare internet ,baza de date etc....
nu seamana deloc cu ala de-i zice blog pe kudika, intelegi au ba????


Un blog (prescurtat de la expresia englezã web log, jurnal pe Internet) este o publicaþie web ce conþine articole periodice sau ºi cu actualizare neîntreruptã, ce au de obicei caracter personal. Ca regulã actualizarea blogurilor constã nu în modificarea textelor de pânã acuma, ci în adãugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuþiile fiind afiºate în ordine cronologicã inversã. Acest gen de publicaþii web sunt în principiu accesibile publicului larg.

Dacã la început blogurile erau actualizate manual, cu timpul au apãrut unelte (programe ºi metode) care sã automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browser este acum un aspect obiºnuit al blogging-ului.

Existã mai multe platforme pentru bloguri, dintre care amintim: Wordpress (cea mai cunoscutã ºi folositã platformã de blogging), Blogger etc.

Scopul blogurilor variazã foarte mult, de la jurnale personale ºi pânã la arme publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii comerciale. De asemenea, ele variazã ºi în funcþie de autor - de la unul singur la o comunitate întreagã. Blogurile pot constitui ºi o sursã importantã de venituri pentru cei care le administreazã.

Multe bloguri permit vizitatorilor sã lase în urmã (sã posteze) comentarii, care sunt ºi ele publice, creându-se astfel o comunitate de cititori centratã în jurul blogului; alte bloguri nu sunt interactive.

Totalitatea blogurilor ºi a autorilor de bloguri a fost denumitã blogosferã. (vezi blogosfera româneascã, blogosfera moldoveneascã). Pe lângã asta, blogurile constituie una din numeroasele faþete ale fenomenului numit Web 2.0.

aceste informatii , asa pt necunoscatori sunt luate de pe :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Weblog

ma repet daca vrei doar sa scri asa de dragul de a scrie ... atunci poti sa te folosesti de "spatiul" oferit de altii ca host pt blogul tau altfel.... cred ca inca nu te-ai documentat indeajuns cu ce inseamna blog.
eu am crezut ca vorbesti serios nu asa.... sa te inregistrezi si sa dai drumul la scris.
dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Februarie 2009 16:49
Of .. eu chiar stiu ce zici tu acolo dar tu ai auzit de wordpress sau blogspot.. sau blogway ? sincer? pentru ca faptul ca a avea un blog poate fi mai simplu nu exclude nici unul din argumentele tale.

Uite citeste si tu un pic despre cele trei si apoi explica-mi cu ce gresesc. Mai ales Blogway care e cel mai simplu. Iar navigatul pe internet il face si bunica :) e deja instinctual.

O zi buna.
lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 16:53
pai sa vedem... in primul rand ca le cunosc... ca sa iti gestioneze ei blogul te inregistrezi iti creezi cont bla bla bla dar eu ma intreb daca sti ce se intampla cu materialul publicat de tine si aflat in "custodia lor".....
si ma mai intreb de ce iti explic eu tie chestii pe care nu le intelegi oricum....
iti spusesem de la prima postare ca daca vrei sa iti faci blogul propriu trebuie sa ai cunostiinte temeinice de informatica, dar daca vrei sa iti publici elucubratiile pe un blog "gestionat" de altii e la fel de ok...

tu ai intrebat ce e cu blogurile si eu ti-am explicat si raspuns la ambele intrebari
dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Februarie 2009 16:57
Da, m-am lamurit avem puncte de vedere diferite. Eu nu consider ca valoarea unui blog sta in modul in care iti faci tu blogul ci in ce scrii in el. Iar faptul ca ti-l "gestioneaza" altii cum zici tu nu are legatura cu calitatea ideilor exprimate. Ai dreptul de a inregistra userii, de a da drepturi de acces pe nivele, de a edita, scrie si cronologiza orice post.
Tu esti foarte exclusivista. Si un filosof este capabil sa aibe un blog, poate mult mai interesant decat un informatician asa cum un informatician paote face un blog expceptional si plin de elucubratii. Libertatea de exprimare trebuie sa nu fie conditionata de facultatea pe care ai terminat-o. Evolutia tehnologiei este pentru toti.
lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 17:23
unde dai si unde crapa...
pai pt un blog gestionat de tine nu trebuie sa platesti altora 200 de roni sa iti ofere ei chestii kitsch-oase...cu tot felul de stereotipuri.

nu am terminat nici pe departe informatica, am lucrat in domeniu...
nu am blog si nici nu am de gand sa imi fac, inca prefer cartile cu mirosul de hartie prospat scoasa de sub tipar sau mirosul ala de mucegai al cartilor vechi tinute precum comorile in biblioteca.
blogurile... sunt pt cei care fac bani din asta.


dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Februarie 2009 17:27
Iar cititul cartilor si exprimatul ideilor intr-un cadru public nu se exclud. Cu atat mai mult calitatea ultimelor e sporita de calitatea si frecventa primelor.

Iti ofera in primul rand un domeniu.. pentru cel ce vrea sa aibe un domeniu .ro direct . Si numa acest domeniu este peste 100 ron. Pe langa asta iti ofera hosting sigur, documentatie si asistenta tehnica, o comunitate... etc. Lucrurile pot fi mai simple si calitative. Fiecare cu optiunea lui. Daca tu nu ai blog nu vad d c te revolti atat, acest topic era pentru cei ce au incercat acest lucru. Incearca sa fii mai deschisa la oportunitati si mai putin critica.

Merci oricum de raspuns.

lorydi
Postat pe 19 Februarie 2009 17:40
Buna!!Daca citeai indeajuns de m multe blouri,dadeai si peste cel al lui Budhha,sau mai nou Alexandru Negrea.Uite link cu ceva inf ce te intereseaza http://alexandrunegrea.ro/vreau-blog.Spor si poate facem o colaborare ceva :D
kudika023403
Postat pe 8 Aprilie 2010 11:16
De la: , la data 2009-02-19 15:39:33Nu am o parere atat de buna intrucat de la un timp este o moda sa ai blog, si sunt o gramada care scriu numai prostii, numai de dragul de a avea blog


Parerile se mai schimba :)
Summer_
Postat pe 8 Aprilie 2010 11:27
Firma de curatenie sau Femeie de serviciu in BLOC ?

Atunci cand varianta cu femeie de serviciu in bloc pare sa nu mai dea randament,ghena de gunoi este tot mai mereu infundata,si mirosul de clor a pus stapanire pe toata scara de bloc,e timpul sa faci o schimbare in bine pentru calitate si servicii de curatenie mai bune in bloc si poate chiar la un pret si mai mic,cum firmele de curatenie in blocuri inca sunt la mare cautare si asociatiile de proprietari/locatari sunt in cautare de o curatenie si mai buna in bloc.
Blocurile s-au saturat sa mai primeasca servicii curatenie de mantuiala si sunt tot mai dispuse sa investeasca in servicii de calitate,astfel asociatiile de proprietari/locatari apeleaza la servicii de curatenie in bloc oferite de firme de specialitate in fiecare zi este mai mare.
Firma se ocupa de tot (acte,materiale,personal,etc).
Reprezentatul firmei semneaza un contract pentru prestari servicii curatenie in bloc cu administratorul/presedintele blocului,dupa semnarea de contract,firma se va ocupa de toate formalitatile,imaginea conteaza,astfel ca firmele aduc un plus prin echipamente,utilaje,materiale si echipe numeroase de muncitori.
Reduceri pentru mai multe scari de bloc.
Pentru scari de bloc apropiate firmele de curatenie ofera o reducere de pret,lucru care este in beneficial asociatiei de proprietari/locatari,de unde rezulta ca o scara de bloc va plati un pret final aproximativ 15-18 lei/luna/apartament.
Preturile difera foarte putin,o asociatie de proprietari trebuie sa scoata lunar,din buzunar,pentru o scara de bloc la servicii curatenie intre 15-18 lei/luna/apartament,iar daca in zona sunt mai multe scari de bloc atunci pretul final mai scade.
Femeia de serviciu,o problema pentru blocuri.
Chiar daca aparent firmele de curatenie in blocuri castiga teren pe zi ce trece,inca se mai merge si pe ideea angajarii unei femei de serviciu in bloc,insa aceasta poate cere oricand o marire de salariu,un concediu sau chiar te poate lasa cu ochii in soare,isi face bagajele si dusa a fost,si nu trebuie trecut cu vederea drumurile pe la toate institutiile,contractul de munca,primele de sarbatori si concediul platit,etc.
Firmele de curatenie la blocuri stabilesc pretul final la fata locului si nu este batut in cuie,ci se poate negocia totul,de unde si rezultatul final ca firmele de curatenie sunt o economie de timp si bani pentru asociatia de proprietari/locatari.

Autor articol:
Lupulescu Robert
0724/682/275/.
e-mail:anoutrei@yahoo.com

robert1971
Postat pe 17 Noiembrie 2013 18:22
Otilia_Munteanu_35
Postat pe 12 Iunie 2014 14:51
Otilia_Munteanu_35
Postat pe 12 Iunie 2014 14:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Licenta de nota 10 Sociologie 1 De la: loca 1 Martie 2011 20:05
Nu stiu ce sa fac?! 72 De la: nico0025 16 Martie 2014 15:16
O iubire imposibila.... 14 De la: justforfun84 13 Decembrie 2011 12:55
Melodii 11 De la: _dulcik_ 6 Mai 2009 22:13
il iubesc dar a face dragoste cu el,mi se pare pierdere de timp...help!!!! 214 De la: kudika171801 5 August 2010 13:43