Setari Cookie-uri

Toleranþã "zero" faþã de criminali?

Ieri, 27 februarie, în parcul Unirii, a avut loc o conferinþã de presa organizatã în premierã de cãtre Comisariatul pentru Societatea Civilã (CSC) pe tema Campaniei de strângere a semnãturilor pentru înãsprirea pedepsei la infracþiunea de omor simplu Art. 178 Cod Penal, de la pedeapsa cu închisoarea de maxim 25 ani la detenþiunea pe viaþã. În cadrul conferinþei au fost prezentate rezultatele concrete ale acestei campanii pe baza tabelelor strânse în Bucureºti ºi celelalte centre pilot din þarã unde au fost amplasate corturi asemãnãtoare ºi opiniile oamenilor cu privire la justiþia din România.
Dacã v-a stârnit interes subiectul, restul cititi pe http://femeidupagratii.blogspot.com/.
Aºtept comentariile voastre!
julyane19
Postat pe 28 Februarie 2009 23:25
Art. 178. - Uciderea din culpã

Uciderea din culpã a unei persoane se pedepºeste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Uciderea din culpã ca urmare a nerespectãrii dispoziþiilor legale ori a mãsurilor de prevedere pentru exerciþiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitãþi, se pedepºeste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Când uciderea din culpã a unei persoane este sãvârºitã de un conducãtor de vehicul cu tracþiune mecanicã, având în sânge o îmbibaþie alcoolicã ce depãºeºte limita legalã sau care se aflã în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Cu aceeaºi pedeapsã se sancþioneazã fapta savârsâºitã din culpã, de orice altã persoanã în exerciþiul profesiei sau meseriei ºi care se aflã în stare de ebrietate.

Dacã prin fapta savârºitã s-a cauzat moartea a douã sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevãzute în alineatele precedente se poate adãuga un spor pânã la 3 ani."

Meritã totuºi dacã un individ meritã sã stea dupã gratii cel puþin 30 de ani pentru o ucidere din culpã... Personal, nu sunt de acord cu instituirea detenþiei pe viaþã decât pentru criminalii în serie ºi pentru recidiviºti, dar pentru omor din culpã, sã faci închisoare pe viaþã, mi se pare absurd. Pentru ceilalþi, cred cã 25 de ani sunt suficienþi atât pentru a reflecta ºi a regreta fapta pentru care se aflã în închisoare, cât ºi pentru a servi drept exemplu societãþii. Care este poziþia voastrã?
iris_4_ever
Postat pe 1 Martie 2009 04:06
Da , eu zic ca merita !

Cate accidente din cauza bauturii sunt pe strada ?

Cate asistente grabite/avare au folosit ace de seringa infectate cu diverse boli pe pacienti nevinovati ?

Legea este mult prea permisibila motiv pentru care nimeni nu se mai sperie de ea.
Eu personal cunosc cel putin 2 persoane care se urca la volan desi nu sunt in stare sa mearga pe picioarele lor ,pana acum nu au avut niciun accident dar asta nu inseamna ca data viitoare nu vor omori niste oameni nevinovati.

Unul care violeaza 5 femei in doua luni DACA e prins iese dupa cel mult 15 ani .....la ce pana mea sa-l mai tii pe ala timp de 15 ani sa-i dai mancare ,haine , conditii decente cand respectivul primul lucru pe care-l face cand iese din inchisoare va fi sa distruga viata altei femei ?

Daca legea ar fi mai aspra cu cei care o incalca nu ar mai fi inchisorile pline de puscariasi pentru ca s-ar gandi de 2 ori inainte sa se urce beti la volan , sa depaseasca limita legala , sa nu-si trateze pacientii corespunzator s.a.m.d

Personal nu vad ce rost are sa tii inchis pe viata un condamnat cand in afara de faptul ca respectivul consuma resurse ...altceva nu se intampla
iris_4_ever
Postat pe 1 Martie 2009 04:20
cica criminalul plateste pentru faptele lui pe pamant cam asta ar fii arspunsul
yumy
Postat pe 1 Martie 2009 08:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Lucruri pe care Microsoft nu le poate explica..... 16 De la: karmen21 8 Ianuarie 2009 16:16
Urgent! Ajutor!! 9 De la: stefanant 18 Octombrie 2009 20:59
pro sau contra VASECTOMIEI ? 40 De la: anka77 25 Iunie 2013 19:39
Am nevoie de votul vostru! Va rog! 2 De la: rashela 26 Mai 2011 17:42
Bluetooth pt PC (in Constanta) 2 De la: etta70 13 August 2008 13:38