Setari Cookie-uri

cistita

buna fetelor!
eu una ma confrunt cu boala asta urata si jenanta-cistita!prima oara cand m-am pricopsit cu ea se intampla anul trecut prin vara.presupun ca stiti simptomele:mictiuni dese,usturimi,uneori si cu sangerari.in cele din urma merg la doctor,imi recomanda tratament cu CIPRINOL pt 10zile,tin si un anume regim ce presupune interzis la cafea-cola-acid si totul se rezolva.dupa cateva luni,ma trezesc iar cu pacostea pe cap.merg din nou la doctor,doctorul imi spune sa continui tot cu ciprinolul dar sa ii dau si partenerului pt ca acesta m-ar suprainfecta.si de aici intrebarea mea:voi ce stiti ca este cistita si in ce conditii apare?pt ca eu una stiam ca este boala a aparatului urinar si al rinichilor care apare din lipsa consumului de lichide,adica nisip/piatra la rinichi.si acum aflu ca m-i se trage toata povestea de la partener... voi ce stiti?
loredana_22
Postat pe 24 Martie 2009 20:04
Intradevar cistita este o infectie a aparatului urinar dar apare de multe ori in urma actului sexual, din cauza frecusului...sfat : urineaza dupa fiecare contact sexual
Kudika228
Postat pe 18 August 2009 18:26
Cistita este o inflamatie a vezicii urinare si a uretrei.Este f des intalnita(majoritatea femeilor pot avea cistita macar o data si se poate repeta).Daca ai cistita,pana te duci la medic,bea multa apa,sa fii sigura ca urina ta e diluata.
Simptome:
*senzatia frecventa de a urina,ziua si noaptea,dar fara a elimina o cantitate mare de urina
*arsuri puternice in timpul urinarii
*senzatia de presiune,durere si sensibilitate in zona vezicii
*contact sexual dureros
d_soara_Criss
Postat pe 21 August 2009 10:04
pot sa te intreb cv?stii sigur ca este cistita,pt ca sunt multe boli care seamana intre ele
d_soara_Criss
Postat pe 21 August 2009 10:06
Polachiurie
De la Wikipedia, enciclopedia liber�
Salt la: Navigare, c�utare
Polachisurie, polakiurie sau poliakiurie este un termen medical ce define�te emisia repetat� de urin� �n cantit��i reduse, adic� o cre�terea frecven�ei mic�iunilor incomplete.

Num�rul de mic�iuni se �ncadreaz�, �n mod normal, �ntre 0 �i 1 pe timpul nop�ii, cresc�nd la 4 - 5 pe timpul zilei.

�n general, polakiuria este determinat� de sc�deri func�ionale sau organice, temporare sau definitive ale capacit�tii vezicale (acela�i volum de urin� total� este �mp�r�it �n mai multe mic�iuni), fiind rezultatul unei boli:

o boal� care antreneaz� o irita�ie a vezicii urinare (cistit�, prostatit�, tumor� sau litiaz� urinar�). Vezica inflamat� devine intolerant� la destindere �i comand� mic�iunea la volume mai mici. �n unele cazuri se poate ajunge p�n� la incontinen�� urinar�.
o boal� responsabil� de golirea incomplet� a vezicii urinare, prin obstruc�ia c�ilor urinare (adenom sau cancer al prostatei, �ngustarea uretrei) Dac� polakiuria este nocturn� �i se manifest� �n a prima parte a nop�ii este foarte probabil s� indice faze ini�iale �n adenomul de prostat�.
o boal� care antreneaz� o reducere a capacit��ii vezicale (bilharzioza, tuberculoza vezical�).
d_soara_Criss
Postat pe 21 August 2009 10:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
o scuza buna...!! 5 De la: kika25 19 Octombrie 2009 22:31
Deseneaza si castiga! 4 De la: pamela_1 15 Mai 2009 09:52
concurs 2 De la: a_ale 24 Ianuarie 2009 13:34
rugaminte !!! 4 De la: anaraoul 20 Noiembrie 2009 15:26
Vrei independenta financiara? Aici gasesti raspunsul: 1 De la: catalyn_2792 12 Iulie 2011 00:21