Setari Cookie-uri

cistita

buna fetelor!
eu una ma confrunt cu boala asta urata si jenanta-cistita!prima oara cand m-am pricopsit cu ea se intampla anul trecut prin vara.presupun ca stiti simptomele:mictiuni dese,usturimi,uneori si cu sangerari.in cele din urma merg la doctor,imi recomanda tratament cu CIPRINOL pt 10zile,tin si un anume regim ce presupune interzis la cafea-cola-acid si totul se rezolva.dupa cateva luni,ma trezesc iar cu pacostea pe cap.merg din nou la doctor,doctorul imi spune sa continui tot cu ciprinolul dar sa ii dau si partenerului pt ca acesta m-ar suprainfecta.si de aici intrebarea mea:voi ce stiti ca este cistita si in ce conditii apare?pt ca eu una stiam ca este boala a aparatului urinar si al rinichilor care apare din lipsa consumului de lichide,adica nisip/piatra la rinichi.si acum aflu ca m-i se trage toata povestea de la partener... voi ce stiti?
loredana_22
Postat pe 24 Martie 2009 20:04
Intradevar cistita este o infectie a aparatului urinar dar apare de multe ori in urma actului sexual, din cauza frecusului...sfat : urineaza dupa fiecare contact sexual
Kudika228
Postat pe 18 August 2009 18:26
Cistita este o inflamatie a vezicii urinare si a uretrei.Este f des intalnita(majoritatea femeilor pot avea cistita macar o data si se poate repeta).Daca ai cistita,pana te duci la medic,bea multa apa,sa fii sigura ca urina ta e diluata.
Simptome:
*senzatia frecventa de a urina,ziua si noaptea,dar fara a elimina o cantitate mare de urina
*arsuri puternice in timpul urinarii
*senzatia de presiune,durere si sensibilitate in zona vezicii
*contact sexual dureros
d_soara_Criss
Postat pe 21 August 2009 10:04
pot sa te intreb cv?stii sigur ca este cistita,pt ca sunt multe boli care seamana intre ele
d_soara_Criss
Postat pe 21 August 2009 10:06
Polachiurie
De la Wikipedia, enciclopedia liberã
Salt la: Navigare, cãutare
Polachisurie, polakiurie sau poliakiurie este un termen medical ce defineºte emisia repetatã de urinã în cantitãþi reduse, adicã o creºterea frecvenþei micþiunilor incomplete.

Numãrul de micþiuni se încadreazã, în mod normal, între 0 ºi 1 pe timpul nopþii, crescând la 4 - 5 pe timpul zilei.

În general, polakiuria este determinatã de scãderi funcþionale sau organice, temporare sau definitive ale capacitãtii vezicale (acelaºi volum de urinã totalã este împãrþit în mai multe micþiuni), fiind rezultatul unei boli:

o boalã care antreneazã o iritaþie a vezicii urinare (cistitã, prostatitã, tumorã sau litiazã urinarã). Vezica inflamatã devine intolerantã la destindere ºi comandã micþiunea la volume mai mici. În unele cazuri se poate ajunge pânã la incontinenþã urinarã.
o boalã responsabilã de golirea incompletã a vezicii urinare, prin obstrucþia cãilor urinare (adenom sau cancer al prostatei, îngustarea uretrei) Dacã polakiuria este nocturnã ºi se manifestã în a prima parte a nopþii este foarte probabil sã indice faze iniþiale în adenomul de prostatã.
o boalã care antreneazã o reducere a capacitãþii vezicale (bilharzioza, tuberculoza vezicalã).
d_soara_Criss
Postat pe 21 August 2009 10:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Free Caffe 2(un regalo ai miei amici) 74567 De la: bestiutza_relouded 4 Februarie 2013 17:35
CAFENEAUA VIP - VIORICA&PICARD 1 De la: kudika_10008 19 Iunie 2012 17:08
set cadou 3 produse clarins 1 De la: ocaziebuna 23 Noiembrie 2010 08:31
DE MARTISOR !!! 2 De la: soraderazboi 1 Martie 2010 14:04
CE CREDETI,KULTIVATA A FACUT GELOS SI A TREZIT VULCANUL DIN GERMANIA CU DECLARATIILE EI ANALFABETE DESPRE VULCANII DIN ALASKA ??? 16 De la: Brosco 5 Ianuarie 2012 21:07