Setari Cookie-uri

pilde 3

Un magar cazu intr-o fantana

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul era oricum batran, iar ca fantana, fiind secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Astfel a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei.

Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai tare pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce vazu.

Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematind...

Viata va arunca poate si peste tine cu pamint si cu tot felul de greutati...

Insa, secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

* Curata-ti inima de ura, frica, egoism;
* Scuteste-ti mintea de preocupari inutile;
* Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa;
* Daruieste mai mult si asteapta mai putin;
* Iubeste mai mult si ... scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia, nu problema.
mario_valentino
Postat pe 31 Mai 2009 19:02
yumy
Postat pe 31 Mai 2009 19:11
De la: yumalai, la data 2009-05-31 19:11:48

doar daca vrei sa le accepti...........................
mario_valentino
Postat pe 31 Mai 2009 20:08
Eu stiam una cu niste broaste, v-o spun mai incolo!
Kathara
Postat pe 31 Mai 2009 20:32
Într-un mic orãºel trãia o femeie cu cei doi feciori ai ei. Unul dintre feciori era negustor de umbrele iar celãlalt îºi câºtiga existenþa vânzând sandale.

Aceastã femeie era mai mereu tristã. Vãzând‑o mereu în aceastã stare de tristeþe, un om a întrebat‑o:

- Ce te supãrã femeie? Ce necaz îþi chinuie sufletul?

Femeia îi rãspunse:

- Vezi dumneata, acum plouã. Unul din feciorii mei trãieºte din vânzarea de sandale. Din cauza vremii afacerea lui are de suferit. Cum sã nu fiu necãjitã?

Peste câteva zile soarele îºi fãcu simþitã prezenþa în micul orãºel dar mai puþin în inima femeii cãci ea tot tristã ºi abãtutã era. Nedumerit acum, omul o întrebã din nou:

- Acum e soare, nu asta aºteptai? Feciorul tãu are acum o afacere prosperã vânzând sandale, de ce eºti în continuare supãratã?

Femeia îi rãspunse:

- Ooo, vezi dumneata, celãlalt fecior al meu vinde umbrele. Cine cumpãrã umbrele pe vremea asta însoritã? Înþelegi acum de ce sunt tristã?

- Sunt ºi mai nedumerit acum, rãspunse omul. Din câte mi‑ai vorbit despre feciorii tãi, eu înþeleg cã tu ar trebui sã fii mereu o mamã fericitã. Când plouã, feciorul tãu care vinde umbrele prosperã iar când e soare celãlalt fecior al tãu vinde sandale.”

„În timp ce înþeleptul este fericit ºi în iad, prostul suferã ºi în rai.”
heaven_2906
Postat pe 2 Iunie 2009 13:42
iaaaaaaaaar?????????? care-i faza cu pildele astea?????? sunteti de la martorii lu iehova????????
l_diana_c
Postat pe 2 Iunie 2009 13:51
v_raluca_c
Postat pe 2 Iunie 2009 13:54
De la: l_diana_c, la data 2009-06-02 13:51:51iaaaaaaaaar?????????? care-i faza cu pildele astea?????? sunteti de la martorii lu iehova????????


lasa-i mai in pace !!!
doar trebuie sa stitzi ca nu e necesar sa deschidetzi atatea topice,putetzi posta incontinuare pildele,una dupa alta,e mult mai simplu si pt voi si pt noi......
uite,in dreapta paginii,unde scrie "raspunde",dai clic acolo si postezi urmatoarea pilda.
matracucu
Postat pe 2 Iunie 2009 13:54
De la: just_laura, la data 2009-06-02 13:54:21
De la: l_diana_c, la data 2009-06-02 13:51:51iaaaaaaaaar?????????? care-i faza cu pildele astea?????? sunteti de la martorii lu iehova????????


lasa-i mai in pace !!!
doar trebuie sa stitzi ca nu e necesar sa deschidetzi atatea topice,putetzi posta incontinuare pildele,una dupa alta,e mult mai simplu si pt voi si pt noi......
uite,in dreapta paginii,unde scrie "raspunde",dai clic acolo si postezi urmatoarea pilda.


mama ce ma mananca limba de-o pilda abea o tzin
donttouch
Postat pe 2 Iunie 2009 13:57
De la: l_diana_c, la data 2009-06-02 13:51:51iaaaaaaaaar?????????? care-i faza cu pildele astea?????? sunteti de la martorii lu iehova????????

Gasim intotdeauna ceea ce cautam

Ratacind pe ici, pe colo, un caine urias ajunse intr-o odaie care avea pe toti peretii oglinzi imense.

Astfel se vazu dintr-odata inconjurat de caini. Se infurie, incepu sa scrasneasca din dinti si sa maraie. Fireste, si cainii din oglinda facura la fel, descoperindu- si coltii fiorosi. Cainele nostru incepu sa se invarta vertiginos intr-o parte si in alta pentru a se apara de atacatori, dupa care - latrand cu furie - se arunca asupra unuia dintre presupusii sai adversari.

In urma puternicei izbituri in oglinda, cazu la pamant fara suf1are si plin de sange.

Daca ar fi dat din coada prieteneste o singura data, toti cainii din oglinda ar fi raspuns in acelasi fel. Si intalnirea lor ar fi fost o sarbatoare!!
mario_valentino
Postat pe 6 Iunie 2009 10:41
foarte dragut de ce nu mai scrieti si alte pilde
BBFluturas
Postat pe 16 Iunie 2009 16:09
Un cal deprimat se tolaneste pe jos si nu mai vrea pentru nimic in lume sa se mai ridice.
Stapanul deprimat, nereusind sa-l convinge sa se mai ridice, cheama veterinarul. Acesta sosi imediat, examineaza animalul si zice : "E foarte grav, singura solutie sunt aceste pastile pe care i le vei da cateva zile. Daca nu reactioneaza, trebuie eutanasiat. "
Porcul a auzit totul si fuge la cal. "Ridica-te, ridica-te, altfel totul se va sfarsi rau." Dar calul nu reactioneaza si da incapatanat din cap.
A doua zi, veterinarul vine din nou sa vada efectul pilulelor. "Nu reactioneaza, mai asteptam o zi, dar nu cred ca sunt sperante." Porcul auzind, fuge din nou la cap : "Trebuie sa te scoli altfel vei pati mari necazuri". Dar calul incapatinat, nimic.
A treia zi, constand lipsa progreselor veterinarul ii cere stapanului: "Dute dupa carabina, a venit timpul sa-l scapam pe bietul animal de chinuri". Porcul fuge disperat la cal: "Trebuie sa reactionezi, e ultima ocazie, te rog, astia sunt gata sa te omoare"
Calul se ridica, se scutura, face cateva miscari de dans, o ia la fuga in galop si sare cateva obstacole.
Stapanul care tinea mult la calul sau, foarte fericit ii spune veterinarului: " Multumesc mult, esti un medic minunat, ai facut un miracol. Trebuie neaparat sa sarbatorim evenimentul. Haideti iute sa taiem porcul si sa facem o masa mare."

MORALA: VEZI-TI MEREU DE TREBURILE TALE!
Georgiana77
Postat pe 21 Septembrie 2009 12:50

super tare
i_andra
Postat pe 21 Septembrie 2009 12:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cazare bran 1 De la: browneyes 27 August 2012 13:48
eu geamana ; el rac; 11 De la: iri_serban 8 Octombrie 2009 12:16
super ocazie 1 De la: mirunanastase 9 Noiembrie 2009 17:30
PRIMAVARA LA VIENA 2 De la: Full_Metal_Jacket 6 Ianuarie 2010 12:58
Vara 2010 la mare 3 De la: geo_reincarcat_iara 6 Iulie 2010 20:58