Setari Cookie-uri

pot sa port verigheta mamei daca ea nu mai este?

unde vrea ea..
oricum, sa fim seriosi , conteaza s-o ai in gand si-n suflet . daca porti acuma verigheta nu ebig deal .
beyoance
Postat pe 6 Ianuarie 2010 23:25
De la: joana_rise, la data 2010-01-06 23:25:28unde vrea ea..
oricum, sa fim seriosi , conteaza s-o ai in gand si-n suflet . daca porti acuma verigheta nu ebig deal .

multa lumea mi-a zis ca nu e bine...as vrea sa-mi zica cineva de ce nu e bine? nu e bine pentru ca...?!
poate pentru mine e big deal...
Kincsem
Postat pe 6 Ianuarie 2010 23:30
De la: Kincsem, la data 2010-01-06 23:30:05

multa lumea mi-a zis ca nu e bine...as vrea sa-mi zica cineva de ce nu e bine? nu e bine pentru ca...?!

daca-i big deal pentru tine, poart-o si nu mai pune intrebari!
o verigheta e sfintita in biserica de popa pentru doua persoane. cel ce o poarta si cel pentru care se poarta, sot/sotie!
daca nu te incadrezi in cele doua persoane enumerate si ai cat de cat un respect pentru mama ta, pastreaz-o undeva bine. da' nu pe deget!
geo_xx
Postat pe 6 Ianuarie 2010 23:33
De la: geo_xx, la data 2010-01-06 23:33:06

o verigheta e sfintita in biserica de popa pentru doua persoane. cel ce o poarta si cel pentru care se poarta, sot/sotie!
daca nu te incadrezi in cele doua persoane enumerate si ai cat de cat un respect pentru mama ta, pastreaz-o undeva bine. da' nu pe deget!

faptul ca eu pun intrebari nu te obliga pe tine sa raspunzi...
tin sa-ti multumesc pentru faptul ca te-ai deranjat sa-mi raspunzi :) rar mi se intampla ca in momentul in care citesc ceva sa sesizez si tonul vocii si tocmai mi s-a parut ca te-ai rastit la mine :))
Kincsem
Postat pe 6 Ianuarie 2010 23:48

sunt d acord cu geo!!
tu crezi ca asa ii cinsesti memoria? sau dc vrei s faci asta?
beyoance
Postat pe 7 Ianuarie 2010 12:46
Da, poti s-o porti! Daca asa simti tu , asa faci!
mica_mica2
Postat pe 7 Ianuarie 2010 12:52
De la: mica_mica2, la data 2010-01-07 12:52:25Da, poti s-o porti! Daca asa simti tu , asa faci!

si tu poti sa-ti pui cenusa pe cap si sa ti dai foc :)))
beyoance
Postat pe 7 Ianuarie 2010 12:55
De la: mica_mica2, la data 2010-01-07 12:52:25Da, poti s-o porti! Daca asa simti tu , asa faci!

Se pare ca nu prea stie ce sa simta.

Hm... O verigheta e o verigheta, inseamna casatorie.

Nimic nu aduce noroc sau ghinion. Toate lucrurile au semnificatia pe care le-o dam noi, si atat.

De exemplu, florile in numar cu sot in Romania se dau musai doar la inmormantari. Asta e semnificatia care i se da in Romania si doar in Romania. Cand in alte tari primesti o duzina de trandafiri, ce crezi ca se intampla? Le moare alora familia imediat?

Geanta pusa pe podea inseamna ca "se duc banii-n jos" si in Romania si in Spania si in vreo cateva tari din America Latina. Ce crezi, in tarile in care doamnele nu stiu si-si pun posetele pe podea, musai raman fara bani?

Totusi, personal nu as purta verigheta pe deget nu din motive de "nu e bine" sau "nu-ti aduce noroc" ci din motive de simbol.
E ca si cand m-as imbraca de 1 Mai in haine de Craciunitza. Sau as imbraca blugi ruptzi in tur la teatru.
Stiu ca altii o fac, nu e nimic nici grav nici "de rau", eu insa ma gandesc ca anumite lucruri sunt facute sa fie simbolurile anumitor ocazii.

Dor_a
Postat pe 7 Ianuarie 2010 13:16
Salut,
toata lumea iti spune ca nu e bine sa porti verigheta inainte de nunta...eu nu cred in superstitii...fiecare isi face destinul cum vrea...daca e sa ne luam dupa superstitii..n-ajungem nicaieri.....vroiam sa va mai spun ca am gasit un site foarte tare primesti invitatii la diferite sondaje de opinie, raspunzi la chestionare si primesti diferite premii. Este pe bune, eu am primit acasa ce am comandat, fara niciun efort din partea mea, daca nu credeti incercati:
Link: http://www.eupanels.com/ro/_/info_chestionar/

Bafta si va pupic
andra_mateescu14
Postat pe 7 Ianuarie 2010 13:48
va multumesc pentru implicare si sfaturi... am decis sa nu port verigheta...
Kincsem
Postat pe 7 Ianuarie 2010 14:30
De la: Kincsem, la data 2010-01-07 14:30:38va multumesc pentru implicare si sfaturi... am decis sa nu port verigheta...

Bine ca te-ai decis.

Stateam si ma gandeam, oare ce-or sa faca copiii mei cu inelul meu de logodna (si cu verighetele)?

In filme am vazut ca se poarta sa dea noii logodnice inelul care a apartinut mamei decedate. Dar ca sa se intample asta, trebuie sa se indeplineasca anumite circumstante:

Unu' - ar trebui sa am un fiu.
Doi - ar trebui sa fiu deja moarta cand fii-miu s-ar logodi
(bleah, deja nu-mi mai place )
Trei - ar trebui ca fata aia de-i devine logodnica sa aiba fix gusturile mele, sa-i placa exact aceeasi montura si taietura a pietrei.

Pff! Prea greu!

Ia uite ce griji ma muncesc pe mine! Las' sa se descurce ei, eu un lucru stiu: N-o sa ma inmormantez cu ele, ca nu-s Nefertiti.
In rest, sa faca ce i-o taia capu'.
Dor_a
Postat pe 7 Ianuarie 2010 14:50
De la: Dor_a, la data 2010-01-07 14:50:59
De la: Kincsem, la data 2010-01-07 14:30:38va multumesc pentru implicare si sfaturi... am decis sa nu port verigheta...

Bine ca te-ai decis.

Stateam si ma gandeam, oare ce-or sa faca copiii mei cu inelul meu de logodna (si cu verighetele)?

In filme am vazut ca se poarta sa dea noii logodnice inelul care a apartinut mamei decedate. Dar ca sa se intample asta, trebuie sa se indeplineasca anumite circumstante:

Trei - ar trebui ca fata aia de-i devine logodnica sa aiba fix gusturile mele, sa-i placa exact aceeasi montura si taietura a pietrei.

Pff! Prea greu!

Ia uite ce griji ma muncesc pe mine! Las' sa se descurce ei, eu un lucru stiu: N-o sa ma inmormantez cu ele, ca nu-s Nefertiti.

neee,inelul de logodna,musai e unul simplu insa trebe musai sa aiba o perlutza colea in varf,iar la noru-mea,fie ca ii place ,fie ca nu,va trebui sa isi dea ochii peste cap si sa se bucure exagerat.
daca nu,nu e buna de nora
_curly
Postat pe 7 Ianuarie 2010 14:56
ai luat o decizie buna.
felicitari.
totusi, n-am inteles, de ce ti-a trecut asta prin cap?
beyoance
Postat pe 7 Ianuarie 2010 15:55
De la: geo_xx, la data 2010-01-06 14:52:49pe mine ma seaca o chestie.
in prima postare scrie ca nu e maritata. deci, nu-i nevoie de verigheta!

mai geo, lasa fata sa poarte, doar nu ai si tu conceptii invechite , pup ca nu te-am vazut tare de mult
taiko_delia
Postat pe 7 Ianuarie 2010 16:25

ufffff geo
taiko_delia
Postat pe 7 Ianuarie 2010 16:27
De la: joana_rise, la data 2010-01-07 15:55:15ai luat o decizie buna.
felicitari.

nici eu nu stiu cum de m-am gandit la asta... insa imi doream sa port ceva de la ea si ce altceva daca nu verigheta pe care a purtat-o ea atatia ani? in orice caz e foarte greu sa definesc sentimentele care ma incearca in aceste momente...
Kincsem
Postat pe 7 Ianuarie 2010 22:49
De la: Kincsem, la data 2010-01-07 22:49:50
De la: joana_rise, la data 2010-01-07 15:55:15ai luat o decizie buna.
felicitari.

nici eu nu stiu cum de m-am gandit la asta... insa imi doream sa port ceva de la ea si ce altceva daca nu verigheta pe care a purtat-o ea atatia ani? in orice caz e foarte greu sa definesc sentimentele care ma incearca in aceste momente...

stai linistita...asa sunt barbatii, mai insensibili (sau mai rationali?) :)
Kincsem
Postat pe 7 Ianuarie 2010 22:51
De la: _curly, la data 2010-01-07 14:56:09
De la: Dor_a, la data 2010-01-07 14:50:59

Bine ca te-ai decis.

Pff! Prea greu!

neee,inelul de logodna,musai e unul simplu insa trebe musai sa aiba o perlutza colea in varf,iar la noru-mea,fie ca ii place ,fie ca nu,va trebui sa isi dea ochii peste cap si sa se bucure exagerat.
daca nu,nu e buna de nora

este foarte usor sa comentezi si sa dai sfaturi (pe care poate nici tu nu le-ai pune in practica) cand nu esti implicata direct intr-o astfel de situatie... dar nu conteaza. eu am postat o simpla intrebare nu intentionam sa creez atatea controverse.
Kincsem
Postat pe 7 Ianuarie 2010 22:55
De la: Dor_a, la data 2010-01-07 13:16:32

Se pare ca nu prea stie ce sa simta.

Hm... O verigheta e o verigheta, inseamna casatorie.

Nimic nu aduce noroc sau ghinion. Toate lucrurile au semnificatia pe care le-o dam noi, si atat.

De exemplu, florile in numar cu sot in Romania se dau musai doar la inmormantari. Asta e semnificatia care i se da in Romania si doar in Romania. Cand in alte tari primesti o duzina de trandafiri, ce crezi ca se intampla? Le moare alora familia imediat?

Geanta pusa pe podea inseamna ca "se duc banii-n jos" si in Romania si in Spania si in vreo cateva tari din America Latina. Ce crezi, in tarile in care doamnele nu stiu si-si pun posetele pe podea, musai raman fara bani?

Totusi, personal nu as purta verigheta pe deget nu din motive de "nu e bine" sau "nu-ti aduce noroc" ci din motive de simbol.
E ca si cand m-as imbraca de 1 Mai in haine de Craciunitza. Sau as imbraca blugi ruptzi in tur la teatru.
Stiu ca altii o fac, nu e nimic nici grav nici "de rau", eu insa ma gandesc ca anumite lucruri sunt facute sa fie simbolurile anumitor ocazii.

este o parere pe care o respect insa nu sunt in totalitate de acord...uneori lucrurile in care credem si pe care le avem in comun ne apropie ca si fiinte umane asa cum uneori ne si despart, practic sentimentele si acele lucruri in care credem ne ajuta sa depasim momentele mai grele din viata...
"Se pare ca nu prea stie ce sa simta" dupa parerea mea ceea ce simti nu are legatura cu stiinta. poti fi ferm convinsa de ceva si totusi sa simti contrariul tocmai pentru ca nu iti poti controla simtirile...
iti doresc sa nu te afli niciodata in situatia in care sa nu sti ce simti...
Kincsem
Postat pe 7 Ianuarie 2010 23:04
De la: taiko_delia, la data 2010-01-07 16:27:06

ufffff geo

ooofff doamna delia, cateodata ma uimesc si io pe mine cat de conservator pot sa fiu. adica imi place sa cred ca sabloanele religioase nu sunt doar sabloane, care merita incalcate. ca au un sambure de adevar si repect in ele.
ooooff doamna delia, din partea mea poa' s-o topeasca si sa-si puna cercel in limba.
geo_xx
Postat pe 8 Ianuarie 2010 08:42
De la: Kincsem, la data 2010-01-07 23:04:19
"Se pare ca nu prea stie ce sa simta" dupa parerea mea ceea ce simti nu are legatura cu stiinta. poti fi ferm convinsa de ceva si totusi sa simti contrariul tocmai pentru ca nu iti poti controla simtirile...
iti doresc sa nu te afli niciodata in situatia in care sa nu sti ce simti...

Draga mea, nu fi asa defensiva, pentru ca ceea ce am spus nu s-a vrut in nici un caz cu sens peiorativ.
Pe de alta parte, nici ceea ce spuneam eu nu tinea de stiinta.

Si nu-n ultimul rand - iti respect durerea si imi pare rau pentru pierderea ta - dar nu face greseala sa crezi ca esti cea mai incercata persoana de pe lume.
Sa te ajute Cel de Sus ca cea care a trecut sa fie cea mai grea incercare a vietii tale.

Iti doresc multa fericire si nu uita ca cei care ne iubesc isi doresc ca noi sa avem o viata implinita, de oriunde ar fi.

Dor_a
Postat pe 9 Ianuarie 2010 14:42
nu este nimic in neregula sa porti verigheta....go ahead
vnalinutza
Postat pe 15 Martie 2010 00:54
http://concurs.dormeo.ro/index.asp?csu=whitepaper&cex=32376&med=NA&orig=mcn&vir=yes&src=ro_mrv_whitepaper_lg_viral-ext&referrer=viral-ext_NA_32376&tn=friendhome&parent=11304297&sid=96381
kudika172865
Postat pe 25 Aprilie 2010 12:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Pandantive vintage - superbe!!!! 1 De la: Fiora 18 Septembrie 2011 17:09
urgent:intrebare in legatura cu inel 35 De la: www_silverstar_ro 11 Octombrie 2011 14:34
Cercelusi din pasta fimo realizati manual 2 De la: www_silverstar_ro 8 August 2010 20:21
va rog sa ma ajutati...:(( am nevoie d informatii 1 De la: kudika035600 28 Iunie 2009 21:51
Abijoux, pasiune pentru bijuterii 5 De la: princess21 8 Februarie 2014 11:38