Setari Cookie-uri

Urticaria de contact

Buna ziua!

Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. De vre-un an am o sensibilitate la piele, se manifesta doar daca imi ating pielea intr-un mod mai dur, gen scarpinat, mi se roseste si se umfla.
Am apelat la un medic alergolog care mi-a facut un test, dar mi-a iesit ok,deci nu am alergie la nimic. M-au trimis sa-mi fac analize la sange, scaun si ext. faringian, dar toate au iesit bune.
Medicul a zis ca poate fi o reactie alergica la stres prelungit si mi-a prescris Xizal, pt un timp de 3 luni. Am luat aceste medicamente si totul a fost ok, dar perioada a trecut si acum a revenit mancarimea aia groaznica la piele. Pur si simplu nu stiu ce sa mai fac, as lua in continuare Xizal, dar este enorm de scump. As vrea sa ma pot vindeca de asta, dar din pacate toti medicii la care am fost, incluzand si medicul de familie nu au nici un raspuns privitor la problema asta pentru ca toate analizele imi ies bine.
Va rog ajutati-ma
bkrgrl
Postat pe 30 Ianuarie 2010 14:06
http://ipremii.com/index.php?r=wdkC
doar un clik atat te rog frumos multumesc anticipat
kudika070212
Postat pe 12 Februarie 2010 00:10
Nu esti la subiect
bkrgrl
Postat pe 16 Februarie 2010 19:10
Un raspuns sigur nu-ti poate da decat medicul dermatolog .
Si incearca sa-ti aduci aminte ce anume ar fi putut declansa , acum un an , aceasta reactie . (alimentatie , mediu toxic , stres , medicatie , cosmetice)
mahy33
Postat pe 16 Februarie 2010 19:53
10 comprimate=16 ron adica pe luna ai 48 de ron!
bine ca nu ti-a prescris aerius sau claritine..ca alea costa vreo 20-26 ron 10 comprimate!
incearca un homeopat ..dar si acolo s-ar putea sa fie scump...dar..macar astea homeopate le poti lua termen lung ...celalalte nu stiu!
one_size
Postat pe 17 Februarie 2010 10:20
Multumesc frumos de raspunsuri.
Mda... la inceput mi s-a prescris si Aerus, dar am avut o stare de agitatie de la ele si dupa aceea mi-a prescris Xizal. Au fost miraculoase cat timp le luam.
Probabil problema s-a declansat de la stres pentru ca alergie nu am la nimic. As vrea sa treaca cumva sa nu trebuiasca sa ma umplu de medicamente.
bkrgrl
Postat pe 17 Februarie 2010 22:51
Dupã pãrerea mea e vorba de o problemã neuropsihicã care îþi creazã o stare de nervozitate cauzatã de stresul provocat de anumiþi factori interni sau externi (stãri emoþionale , disconfort, relaþii interpersonale neadecvate , iritabilitate ,frustrare, anxietate, neconcordanþe în idei , decizii,etc), cu care probabil te afiºezi zilnic ºi care stimuleazã sinapsele nervoase de la nivelul cortexului, declanºând reacþii de rãspuns cu anumiþi hormoni de stres(ex. adrenalinã) cãtre diferite organe ale corpului.Fiecare organism, în ansamblul lui, are cel puþin un organ somatic (ficat ,rinichi, piele, plãmâni, inimã etc,)sensibil la recþiile declanºatoare de stres .Astfel starea de nervozitate pe care þi-ai indus-o sau þi-a fost indusã , declanºeazã adrenalina în cantitate mai mare si pe o duratã mai mare dacã þii supãrarea mai mult timp , sau dacã adormi cu gândul la factorul stresant , ducând la sensibilizarea accentuatã a organului respectiv.La tine se pare cã organul sensibil la stimulii stresanþi o reprezintã pielea care prin intermediul sistemului nervos periferic dã o ,,reacþie de rãspuns''faþã de factorii stresanþi . S-ar putea ca procesul sã fie început mai demult , iar acum apare ca fiind o reacþie fireascã de apãrare a organismului la factorii stresanþi ºi o demonstraþie pe viu cã organul vulnerabil, în speþã pielea, nu mai face faþã ,,provocãrilor ''tale ºi îþi va rãspunde ori de câte ori o ,,superi''.Deci ca o primã etapã eu zic sã te adresezi unui psiholog sau psihiatru ºi dacã se dovedeºte cã e de naturã neuropsihicã trebuie sã asculþi sfaturile ºi medicaþia care constã în modul cum trebuie sã te comporþi ºi ce fel trebuie sã reacþionezi pentru aþi proteja pielea la propriu.Nu e o ruºine sã-þi faci un astfel de control pentru cã te învaþã lucruri interesante legate de modul cum sã-þi trãieºti viaþa . Nu trebuie sã fii nebun ,asa cum este îndoctrinatã acum mentalitatea noastrã,ca sã te duci la astfel de medici.Gândeºte-te bine în fiecare zi , analizezã-þi si controlezã-þi stãrile în fiecare zi , fãcând tot posibilul sã-þi invoci starea de bine cu toatã convingerea , sã alungi supãrãrile , emoþiile , frica , nervozitatea si în general tot ce este negativ .Sã nu te aºtepþi în câteva zile la rezultate , pentru cã recuperarea poate dura mai mult decât perioada pânã la declanºare; e un proces greoi care necesitã multã rãbdare ºi perseverenþã. E un alt mod de viaþã , total diferit de cel pe care îl trãieºti acum .
72517
Postat pe 19 Februarie 2010 21:23
poate ai scabie
freakbabe
Postat pe 19 Februarie 2010 21:30
Buna,

Ceea ce ai tu se numeste "dermografism" (da cautare pe net, dupa dermographism sau skin writing si vei gasi si poze si diverse forumuri pe aceasta tema). Am avut problema asta aproximativ 16 ani (acum am 28 de ani) si am incercat destule: acupunctura (un efect aproape de zero), Xyzal (avea efect doar daca in ziua in care il luam), Cetirizine (idem Xyzal) - analizele erau toate ok. (Apropo': nici alergica la ceva anume nu s-a dovedit ca as fi).
Si vara trecuta... din senin, mi-a trecut!!! Nu am mai luat medicamente de vreo 3 ani. Am vorbit cu un doctor care mi-a explicat ca este o boala auto-imuna, deci, nu se stie din ce motiv apare (stresul poate fi unul).
Sunt constienta ca inca imi poate reaparea, dar sunt calma.
Pentru mine a fost doar un mic incovenient inestetic (desi, uneori ma distram cu colegele mele "scriidu-mi" pe piele diverse cuvinte :))
Important este (cred) sa fii relaxata si sa nu bagi in seama prea mult aceasta problema!
Bafta!
Marcy2009
Postat pe 22 Februarie 2010 06:52
Mai mult ca sigur e din cauza stresului, dar acest stres nu poate nimeni sa-mi scoata din cap nici cel mai bun doctor. Am inceput un doctorat acum 5 ani, pana la toamna trebuie sa finalizez ca daca nu platesc pe fiecare an cate 500 Euro si taxa de sustinere 1000. De un an sunt fara servici, am lucrat la o firma de antreprenoriat general in constructii care a construit un mall (deci am avut ce sa fac si acolo). In februarie 2009 m-au dat in somaj, somaj de care am beneficiat 9 luni. De atunci jobless.
Uneori am o stare de nervozitate de nu-mi mai suport nici prietenul. Foarte greu l-am facut sa inteleaga ca doresc sa ne vedem mai rar pentru ca am de lucru la teza.
Ma streseaza ca si la 29 de ani trebuie sa ma ajute parintii si ar mai fi.
Am apelat la forumul asta pt ca m-am gandit ca poate cineva s-a tratat de boala asta si altfel, nu stiu poate ceaiuri. Suna absurd, dar la statusul care il am nu ma pot prezenta nici la medicul de familie. Sunt la baza piramidei necesitatilor din pacate.
bkrgrl
Postat pe 24 Februarie 2010 09:19
mai poti sa'ti faci niste teste la alergologie, si incearca si un medic homeopat. tatal meu are urticarie, si atunci cand e stresat sau nervos il mananca tot corpul, si mai are anumite perioade ale lunii, indiferent de anotimp, cand se irita tot. el a facut teste la alergologie, a facut si tratament cu nistatina, aerius, claritine (de la care era sa moara)... dar rezultatele nu au fost nici pe departe cele dorite. nu am ajuns cu el la un homeopat desi am auzit numai cuvinte de lauda despre un medic de la mine din oras... am sa incerc si acolo... ...
Shhh
Postat pe 24 Februarie 2010 09:39
In decembrie mi-am facut testele de alergie au iesit ok. M-au costat 80 RON si celelalte analize care erau de sange, ficat, tiroida le-am facut tot atunci au iesit ok si au costat 340 RON. Acu de unde sa mai dau si la alti medici cu 0 venit pe luna. :(
Cu siguranta am sa incerc la un homeopat de cum am posibilitatea si am sa postez tot ce se intampla.
bkrgrl
Postat pe 25 Februarie 2010 12:38
m'am programat si eu la un homeopat, am sunat acu 2 sapt si m'a programat pt luna mai costa 2 milioane consultatia, cica prima, la a doua, a treia mai lasa la pret
Shhh
Postat pe 25 Februarie 2010 12:40
Pe tata l-au rezolvat dermatologii din spitalul Longhin, pt o chestie asemanatoare (nu identica).Daca te hotarasti sa treci prin Buc,vin cu mai multe amanunte.A trebuit internare,da' n-a costat mare lucru,sa stii.Pe la 2 mil cu tot.Si e bine tata.
nicossia
Postat pe 25 Februarie 2010 12:52
Ma numesc Petrut Patrascioiu si sunt consultant vanzari la compania Zepter International. Am publicat acest mesaj pe acest forum deoarece printre alte multe produse destinate sanatatii avem si aparatul Bioptron de care multi au auzit.Acest aparat este destinat unei mari diversitati de boli pe care le ameloreaza sau le vindeca fara a avea efecte secundare, folosind lumina polarizata. Daca sunteti interesati de a obtine mai multe informatii,accesati link-ul http://patrascioiu.wordpress.com/2010/11/ .Ma puteti contacta telefonic la nr.: 0722 74 75 70 ; 0771 79 70 90 si pe email : p.patrascioiu@hotmail.com Cei interesati pot testa efectul in cazul bolii de care sufera in mod gratuit daca vin 3-4 zile consecutive la sediul companiei Zepter

petrut04
Postat pe 7 Noiembrie 2010 08:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
escapelle 6 De la: kudika495122 3 August 2013 18:20
Implanturi dentare;;) 1 De la: kudika_954064 4 Februarie 2014 11:21
circumcizia 25 De la: kudika176465 2 Mai 2010 02:34
ingrijirea alunitelor si nevilor pigmentari 15 De la: alfredodecurtofreco 7 Noiembrie 2010 09:11
help 5 De la: neagu_mario2006 18 Iunie 2009 16:36