Setari Cookie-uri

de la ce varsta se face testul papanicolau?

am auzit ca de cand iti incepi viata sexuala... de la alti medici ca dupa 25 de ani... eu am 22, e cazul? voi cand il faceti?
dibu_iulia
Postat pe 3 Iulie 2008 19:31
in principiu testul se face si este recomandat, indiferent de parerea subiectiva a unora dintre medici, imediat ce ti-ai inceput viata sexuala si iti poti deci permite investigatii medicale invazive, precum recoltarea de frotiu sau celule. ideea mea ar fi sa intrebi medicul de familie de o trimitere la ginecolog si sa ii spui si despre asta. eventual sa iti si recomande pe trimitere. pentru orice eventualitate. multa sanatate!
megas
Postat pe 4 Iulie 2008 17:47
Buna, tuturor!
Eu am facut acest test acum doua luni, la insistentele unei prietene, desi nu aveam niciun semn ca ar fi ceva in neregula... Din pacate a iesit prost. L-am repetat acum o saptamana si astept rezultatul... E asa de trist cand ti se intampla chiar tie, sau cuiva apropiat...
Asa ca, fetelor, faceti testul si repetati-l macar o data pe an.
Sanatate !!!!!!!!!!!1
elenastanescu
Postat pe 7 Iulie 2008 21:36
si eu am facut testul acum 2 luni si mi-a iesit 2 cica de la o inflamatie. am 25 de ani. mi-a dat doctora un tratament naturist si sapt viitoare voi merge sa repet testul. sper sa iasa 1.
ileana_xs
Postat pe 14 Iulie 2008 10:20
Ce tratament naturist? Se poate rezolva ceva si astfel???
elenastanescu
Postat pe 20 Iulie 2008 10:34
corinaelisabetha
Postat pe 27 Iulie 2008 09:20
corinaelisabetha
Postat pe 27 Iulie 2008 09:20
De la: ileana_xs, la data 2008-07-14 10:20:56si eu am facut testul acum 2 luni si mi-a iesit 2 cica de la o inflamatie. am 25 de ani. mi-a dat doctora un tratament naturist si sapt viitoare voi merge sa repet testul. sper sa iasa 1.

Salut, am, inteles ca atunci cand iti iese 2 este ok, adica mai ales pentru cele acre iau anticonceptionale.
De ce nu este ok testul tau?
nykk
Postat pe 28 Iulie 2008 16:54
torasexy
Postat pe 28 Iulie 2008 17:47
DRAGELE MELE...NU STIU DE CE VA IMPACIENTATI ASA...CELE CARE AU FACUT TESTUL SI LE-A IESIT 2 TIN SA LE ANUNT CA ESTE FOARTE BINE,..IN MOMENTUL IN CARE IESE 3 TREBUIE SA VA FACETI PROBLEME....DAR NICI ATUNCI ..ESTE TRATABIL IN FAZA AIA(MAMA MEA A TRECUT PRIN ASA CEVA)..SI DE ABIA CAND I-TI IESE 4 ESTE CEVA FOARTE URAT.EU AM STUDIAT FOARTE MULT PROBLEMA ASTA ,AM MULTE CUNOSTINTE CADRE MEDICALE CARE MI-AU EXPLICAT EXACT CUM STA TREABA
DECI NU VA MAI FACETI PROBLEME...CAT DESPRE VARSTA LA CARE AR TREBUI FACUT TESTUL ..ESTE BINE SA-L FACI DACA TI-AI INCEPUT VIATA SEXUALA....

Postat pe 10 August 2008 22:13
Buna tuturor!
Testul poate sa nu iasa bun si idn cauza unor inflamatii, precum si a unor secretii vaginale cum ar fi trichomonasul , micoza, etc.Dupa un tratament adecvat de cca 10- 12 zile efectuat de ambii parteneri se mai asteapta cel putin 7-10 zile dupa care se face din nou testul. Cu siguranta va iesi bine. Oricum cotrolul la ginecolog este fff. important la orice varsta atat pentru persoanele active sezual cat se pentru abstinente . Multa sanatate si succes!
ophelia
Postat pe 11 August 2008 17:26
Si pe mine m-a preocupat acest lucru, am cautat pe internet si am gasit urmatoarele, pe un site medical:

Intrebãri adresate pacientului:
Pentru a putea da o interpretare adecvatã fiecãrei situaþii, medicul care analizeazã la microscop citologia dumneavoastrã ºi cu care nu comunicaþi în mod direct are nevoie de informaþii despre:
• statusul dumneavoastrã hormonal (menstruaþie, sarcinã, menopauzã);
• metoda contraceptivã sau tratamente hormonale curente;
• eventuale simptome prezente (ex. secreþie vaginalã sau sângerãri anormale);
• rezultate anterioare anormale ale examenului citologic, sau rezultate de biopsie;
• intervenþii chirurgicale ginecologice, tratamente chimio- sau radioterapeutice;
• altã patologie relevantã.
Înainte de recoltarea propriu-zisã vã vor fi adresate întrebãri referitoare la aspectele menþionate mai sus. Informaþiile respective se transmit la laborator odatã cu proba recoltatã.


La ce trebuie sã mã aºtept la recoltare?
Recoltarea are loc pe masa ginecologicã.
Medicul pune în evidenþã colul uterin cu ajutorul unui mic instrument (specul) introdus cu blândeþe în vagin
Recoltarea propriu-zisã a celulelor se realizeazã utilizând fie niºte “mãturici” speciale care adunã concomitent celule de pe suprafaþa colului ºi din interiorul canalului cervical, fie douã instrumente separate, ºi ele special destinate acestui lucru, respectiv spatula de lemn ºi periuþa endocervicalã.
Procedeul este simplu ºi practic nedureros.
Uneori, recoltarea se însoþeºte de o senzaþie vagã de discomfort, care dispare în câteva minute.
O foarte micã sângerare pe parcursul zilei respective este posibilã ºi normalã.


Ce pot face pt. o citologie corect interpretabilã?
Programaþi-vã pentru examenul citologic la distanþã de ciclul menstrual;
• Nu utilizaþi spãlãturi vaginale, ovule, spermicide, tampoane sau creme vaginale în cele 48 de ore care preced recoltarea;
• Evitaþi contactul sexual 48 de ore înainte de recoltare;
• Apelaþi numai la un laborator acreditat, care sã aibã personal medical specializat în citopatologie ºi preferabil posibilitatea de a efectua, la nevoie ºi celelalte investigaþii ºi corelaþii necesare pentru un diagnostic complet al patologiei colului uterin (biopsie, colposcopie, test HPV).


Ce pot înþelege din buletinul de analizã?
CLASA I - Celule normale
CLASA II - Celule cu modificari atipice benigne (celule epiteliale cu modificari de natura inflamatorie, PMN, limfocite, histiocite, etc.)
CLASA III - Citologie sugestiva, dar neconcludenta pentru malignitate (frotiu suspect)
CLASA IV - Citologie puternic sugestiva pentru malignitate (prezente celule tumorale maligne în numar redus)
CLASA V - Citologie concludenta pentru malignitate (prezente celule maligne în placarde).


Am cancer dacã rezultatul este anormal?
Nu.
Aºa cum aþi vãzut mai sus, celulele de pe suprafaþa colului sunt uneori anormale fãrã a fi canceroase.
Un frotiu anormal se poate datora unei infecþii sau unei inflamaþii.
Alte anormalitãþi celulare reprezintã primul pas dintr-o serie de modificãri foarte lente care, dacã nu sunt tratate pot conduce dupã ani de zile la apariþia cancerului.
Prin examenul citologic Babeº-Papanicolaou se pot depista aceste celule anormale cu mult timp înainte ca ele sa se transforme în cancer. Toate aceste modificari incipiente pot fi tratate.


Sper ca aceste informatii sa va fie de folos, sa va lamureasca neclaritatile si sa va dea curajul sa va faceti acest test 1 data pe an, e pentru sanatatea voastra. Cu trimitere de la medicul de familie la un medic specialist il puteti face gratuit.
carmenstan
Postat pe 23 Septembrie 2008 09:02
testul se face odata cu inceperea vietii sexuale. nu conteaza daca ai 22 sau 30 de ani. boala nu te intreaba cati ani ai. eu am 19 si am facut deja o cauterizare. asa ca un paps nu e o chestie chiar asa de mare. e pt sanatatea voastra

Postat pe 24 Septembrie 2008 20:03

Buna fetelor,

Se stie ca testul papanicolau se face 1 data pe an incepand de la varsta de 40 de ani (asta in cazul unei familii fara antecedente), iar daca au fost probleme in familie ar fi bine sa se faca mai devreme de 40 de ani.
De asemenea cel mai bun rezultat este II (adica 2). Numarul I (1) se refera la fetite si femeile care au suferit de fibron si s-au operat. Numaru lII (3) - indica un fibron, ceea ce poate fi destul de grav, iar numarul IV (4) este cel mai grav (deja celule beningne - cancer).
Concluzia - faceti testul macar o data pe an. Succes!
ionela_oprea68
Postat pe 3 Februarie 2009 09:47
Fetelor, eu am 22 de ani si pana in prezent am facut testul de 3 ori ptr control de rutina iar ultimele 2 le-am facut la un interval de 4 luni.Ptr mine sanatatea e o prioritate si atata tp cat exista ceva -care sa ma anunte daca ceva e in neregula sincer nu-mi pasa d c zic unii medicii ca nu ar fi indicat.Mai bine il fac decat sa ma trezesc ca vreua copii si nu se mai poate ca am nu stiu ce .Voi nu credeti la fel?
ruby23
Postat pe 5 Februarie 2009 09:36
va rog frumos cine stie, cine cunoaste medic stomatolog bun, specializat in parodontologie, sa-mi dea si mie nume, adresa, nr telefon, fie aici fie la adresa anaionescu67@gmail.com
multumesc mult si multa sanatate

Onaona
Postat pe 8 Februarie 2009 13:50
poti sa-mi recomanzi un medic ginecolog bun
ina_1410
Postat pe 8 Mai 2009 22:53
testul papanicolau se face de regula de la varsta de 40 de ani in sus.
sirdanna
Postat pe 18 Mai 2009 08:31
Dragelor,nu asteptati sa impliniti varsta de 40 de ani ptr ca uneori este prea tarziu.Am intalnit cazuri suspecte cu Pap.3 la 19 ani si am auzit ca s-au intalnit si la 9 ani, desii nu-si incepusera viata sexuala.Un control preventiv se face odata cu inceperea vietii sexuale.Raspunsul d-nei "carmenstan" postat mai sus este f. complet, asa ca cititi-l cu atentie. Asa ca multa sanatate...
lorelai_37
Postat pe 23 Mai 2009 12:37
eu am 26 de ani si am facut testul acum cateva zile cand m-am dus la un control de rutina. medicul m-a intrebat daca l-am facut vreo data si i-am spus ca nu. mi-a explicat in ce consta si mi l-a facut. acum astept sa ma duc dupa rezultat cam peste 3 saptamani. sper sa iasa bine!
ina_1410
Postat pe 26 Mai 2009 22:54
Eu stiu ca trebuie facut dupa inceperea vietii sexuale, pt. ca din momentul ala esti predispusa....
ramo_darkgirl
Postat pe 1 Iunie 2009 10:50
poate nu prea conteaza ce va spun...dar totusi va spun....eu anul trecut in luna iunie am fost in tara,eu acuma fiind in Spania,mi-am facut testul Papa Nicolau la un cabinet particular RENUMIT k fiind cel mai bun,am platit 300ron pt asta,mi-a iesit totul szuper bine,m-am reintors in spania,iar in decembrie m-am dus aici la medicyl meu de familie cu niste scurgeri anormale,iar dupa o luna mi s-a spus,trebuie sa te trimitem de urgenta la un specialist pt k au iesit foarte rau analizele,am fost la specialist,3 luni la rand mi s-au tot facut analize,iar in momentul de fata am 2 operatii pe uter,risc si mai multe din cauza unor medici care nici macar la ingrijit de vaci sau oi nu merita sa munceasca.Mi s-a pus de aici k problemele ce le am nu sunt de un an,nici chiar de 2,eu facundu-mi in tara analize tot la 6 luni...deci aveti grija fetelor la ce cabinet si mai ales la ce medici mergeti...multa multa sanatate si BAFTA k de asta aveti cel mai mult nevoie
tzutzy29
Postat pe 23 August 2009 10:10
Hahahaha dupa 25 de ani???Nu draga mea,testul se face imediat cum ti-ai inceput viata sexuala.Odata cu babes papanicolau se face si o secretie vaginala si recoltare bacteroilogic din colul uterin,makar odata pe an daca nu la 6 luni tb sa fie facute de o femeie in ziua de azi.Inainte de test cu 2 zile inainte e contraindicat sa faci spalaturi intravaginale.
asistenta_medicala
Postat pe 22 Septembrie 2009 10:07
testul papanicolau se face o data ce ai incewput viata sexuala nu dupa 40 de ani sau daca ai antecedente in familie...cancerul nu e boala ereditara ...vizita la medicul ginecolog nu trebuie sa o faci doar daca ai inceput viata sexuala ca o infectie o poti face chiar daca esti virgina ca astea se pot lua de pe toaleta...am 27 de ani si imi fac anual papa nicolau iar 1 nu inseamna la fetite sauau la femeile la menopauza,2 inseamna o usoara inflamatie a uterului si se trateaza f usor nueste nimic grav decat daca nu se trateaza si se mai pot face bai in ceai de pelin cu musetel ...cititi pe inetrnet ca sunt multe articole despre asta sau cel mai bine intrabti medicul ginecolg care ar trebui vizitat chiar daca nu aveti simptome...cancerul de col uterin poate da simptome in faza terminala...
izab33lla
Postat pe 9 Octombrie 2009 15:52
De la: alinaiulia, la data 2008-07-03 19:31:59am auzit ca de cand iti incepi viata sexuala... de la alti medici ca dupa 25 de ani... eu am 22, e cazul? voi cand il faceti?



raspuns corect: de cand nu mai esti virgina. si este chiar foarte indicat! mai ales daca ai o viata sexuala activa; dar si daca nu
arielle
Postat pe 26 Februarie 2010 06:20
De la: ionela_oprea68, la data 2009-02-03 09:47:32
Buna fetelor,

Se stie ca testul papanicolau se face 1 data pe an incepand de la varsta de 40 de ani (asta in cazul unei familii fara antecedente), iar daca au fost probleme in familie ar fi bine sa se faca mai devreme de 40 de ani.
De asemenea cel mai bun rezultat este II (adica 2). Numarul I (1) se refera la fetite si femeile care au suferit de fibron si s-au operat. Numaru lII (3) - indica un fibron, ceea ce poate fi destul de grav, iar numarul IV (4) este cel mai grav (deja celule beningne - cancer).
Concluzia - faceti testul macar o data pe an. Succes!


nu asteptati pana la 40 de ani! cancerul de col uterin nu are "asteapta ca varsta sa-l masoare!"
arielle
Postat pe 26 Februarie 2010 06:22
sunt sincer consternata sa vad cita dezinformare e pe site ul asta ma fetelor, care aveti pretentia ca le stiti pe toate. Testul PAPANICOLAU se face O DATA PE AN, DIN MOMENTUL IN CARE TI AI INCEPUT VIATA SEXUALA si se repeta anual!!!!!!!!!!!! Din respect pt propria persoana si pt sanatatea ta mergi la medicul ginecolog makr o data pe a. Nu asteptati sfaturi navizate de la cei de pe forum, care poate ca se trateaza si ei dupa ureche; cind aveti o problema mergeti direct la doctor fara ezitare, pt k nu aveti de unde sa stiti de ce afectiune suferiti.
o femeie care este activa sexual si este mult mai predispusa decit celelalte sa devna mama trebuie sa fie foarte bine informata si atenta cu sanatatea sa.
Numa bine!
hellenn33
Postat pe 26 Februarie 2010 10:18
buna...eu am 20 si am fc deja testul.din cauza ca am o rana pe uter(o am de cv timp)care mi s-a extins pe ambele parti si spre linistea mea mi s-a recomandat sa fc testul pt a vedea daca mai sunt afectate si alte organe...dar rezultatul a fost negativ(deci este bn),iar acum treb sa-mi fc cauterizarea
kudika080453
Postat pe 26 Februarie 2010 11:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce parere aveti despre dr.ginecolog Zatik Janos din Ungaria? 4 De la: yssa2010 28 Noiembrie 2011 08:34
polip endometrial 5 De la: deliapetrescu@yahoo.com 2 Iunie 2009 16:40
Ciclu menstrual intarzie de 4 zile , testul de sarcina negativ. 7 De la: Roxanaa_Mariia_1 16 Noiembrie 2013 16:24
HERPESUL GENITAL 1 De la: asmed_anca 24 Septembrie 2009 16:31
orgasm 29 De la: kyru 28 Septembrie 2009 22:11