Setari Cookie-uri

anticonceptionalele

pro/contra? eu sunt impotriva lor... tot ce modifica chestiile naturale trebuie sa aiba si efecte adverse
concursKudika
Postat pe 22 Decembrie 2008 12:24
Eu sunt pro...si un pahar cu lapte poate da reactii adverse acelor persoane care sunt alergige la lactoza..acum ce sa facem sa turnam copii pe banda rulanta in tara asta in care avem ajutoare din toate partile??? eu iau Logest si ma simt super cu ele nu am avut nici o reactie adversa.
onuuutza24
Postat pe 23 Decembrie 2008 12:23
eu sunt definetly pro...de cand le iau, aproape cinci ani nu am avut probleme cu burtica, inainte aveam dureri foarte mari inainte de ciclu. si apropo nu e adevarat ca ingrasa, desi cred ca depinde si de la ce firma provin, eu iau novynnete. de ce tot ce modifica chestiile naturale trebuie sa aibe si reactii adverse??? ca ajuta la prevenirea formarii chisturilor de exemplu?
akinom
Postat pe 12 Ianuarie 2009 15:58
nu spun ca nu este bine sa iesi anticonceptionale dar eu una am renuntat dupa o luna...dc?ptr ca in aceasta luna am luat in greutate 8kg .....tin sa mentionez ca le-am luat la prescriptia doctorului meu ginecolog nu de capul meu !Dupa o luna am renuntat sa le mai iau ptr ca m-am cam speriat atunci knd m-am urcat pe cantar si nu m-am gandit decat ca o sa ajung cat casa daca le mai iau......dar vreau sa iti spun ca fiecare organism reactioneaza in altfel asa ca nu am, niciun sfat ptr tine!incearca si vezi cum se comporta organismul tau si apoi vezi ce faci...ai grija de tine!
brasoveank
Postat pe 21 Ianuarie 2009 08:56
EU AM LUAT ANTICONCEPTIONALE DOI ANI,ERA SUPER OK(MARVELON)DAR ANUL TRECUT MI AM FACUT ANALIZELE OBLIGATORI SI MI AU GASIT DE TREI ORI MAI MULTE TROMBOCITE DECAT ERA NORMAL ,ACUM SUNT DIAGNOSTICATA CU TROMBOCITOMIE ESENTIALA I AU NOUA PASTILE PE ZI PE TERMEN NELIMITAT SI ASTA NUMAI DIN CAUZA ANTICONCEPTIOMNALELOR SI A DOCTORULUI CARE NU MI A FACUT ANALIZE LA SANGE SI MI A DAT ASA DUPA CAPUL LUI,ASA CA MARE GRIJA
danaviciu
Postat pe 22 Ianuarie 2009 10:54
ai aflat cea mai noua afacere a anului 2009???
http://www.magneticmarketing.ro/?r=e977d7efac1d899cb0b6a56f17007209
ClaudiaAnca1980
Postat pe 23 Ianuarie 2009 18:48
Si eu am luat la recomandarea medicului...dar m-am ingrasat foarte tare (acum ma chinui sa dau jos kg) si tot organismul mi s-a dereglat. Eu am luat Novinette 2 ani si dupa un an m-au operat si mi-au scos un ovar pentru ca se facuse un chist foarte mare pe el...asa ca ma intreb daca sunt recomandate in tratarea chisturilor eu de ce am avut chisturi ...si in plus la 2 ani de la operatie desi am continuat sa le iau endocrinologul mi-a spus ca am Sindrom de ovare polichistice.. asa ca eu nu mai inteleg nimic.
corina_2009
Postat pe 25 Martie 2009 13:15
eu sunt contra. produc dereglari hormonale
eleain
Postat pe 25 Martie 2009 13:46
eu sunt pro...iau yasmine de 2 ani si ma simt foarte bine...nu mai am dureri inainte de menstruatie,m-am ingrasat doar atat cat imi doream...si nici nu a scazut libidoul ptr k am auzit si acest lucru:unele anticonceptionale scad libidoul!analizele la sange mi-au iesit bine(le fac anual).
deiutza_20
Postat pe 16 Aprilie 2009 16:25
V-as recomanda sa urmariti acest videoclip:
http://www.youtube.com/watch?v=jiCU46_lWeE
Eu sunt farmacista, iar la sfarsitul acestei facultati vreau sa mentionez ca se depune un juramant prin care ne angajam sa aparam viata cu orice pret. Insa din pacate in zilele noastre aceste pilule concepute impotriva vietii sunt comercializate in farmacie fara vreo restrictie, fara sa fie macar necesara o prescriptie medicala.

Postat pe 16 Mai 2009 22:05
De la: Violeta14, la data 2009-05-16 22:05:33V-as recomanda sa urmariti acest videoclip:
Eu sunt farmacista, iar la sfarsitul acestei facultati vreau sa mentionez ca se depune un juramant prin care ne angajam sa aparam viata cu orice pret. Insa din pacate in zilele noastre aceste pilule concepute impotriva vietii sunt comercializate in farmacie fara vreo restrictie, fara sa fie macar necesara o prescriptie medicala.
pai a apara viata cu orice pret,pe inteles medical este acelasi lucru cu a apara starea de sanatate a oamenilor cu orice pret...nu vad de ce esti impotriva anticonceptionalelor...poate ne dai ceva explicatii sa putem intelege si noi
4Life
Postat pe 16 Mai 2009 22:16
Am dat un raspuns la intrebarea ta pe topicul: Nici anticonceptionale, nici prezervativ, atunci ce?, pe pagina 2.

Postat pe 16 Mai 2009 22:19
am fost si eu la endocrinolog si mi-a zis ca am ovare micopolichistice..am facut tratament cu diane35 si dupa 6 luni am fost la ginecolog care mi-a zis ca nici macar nu am urme ale unor microchisturi...in general endocrinologii dau astfel de diagnostice tampite...
izabelat
Postat pe 24 Iunie 2009 17:06
Multe lucruri "nenaturale" luam, mancam, chiar si antibioticele sunt "stuff" anormal. In primul rand anticonceptionalele NU trebuie luate dupa urechea ta sau a medicului. trebuie efectuate niste analize de sange de urina, in urma carora stabileste medicul ginecolog ce tip de pilule poti lua. daca nu iti cere analize de sange inseamna ca nu e un doctor ginecolog bun. eu am avut o ginecoloaga in urma cu cativa ani care mi-a spus ca e normal sa am dereglari( mentionez ca aveam 15 ani), iar acum la 18 ani am fost la un profesor ginecolog universitar si am aflat ca din 10 sanse sa fac un copil eu am doar 1. trist dar real. si acum iau anticonceptionale yaz tocmai pentru ca sunt bune in scop terapeutic, si te protejaza super bine si de sarcinile nedorite. Si nu m-am ingrasat mai deloc. Am pus 2 kg pentru ca am stat acasa timp de luna deci a fost o coincidenta statul acasa cu luatul pastilelor. pupici fetele
crezoolina11
Postat pe 4 Iulie 2009 01:51
EFECTUL AVORTIV AL MULTOR METODE ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

CONSECINE NOCIVE GRAVE PENTRU SNTATE PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE DESPRE CARE NU SE VORBETE DIN INTERESE COMERCIALE

SITE-URI CARE CONIN ARTICOLE I CRI MEDICALE DESPRE NOCIVITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL (BAZATE PE ABSTINENA N PERIOADA FERTIL A CICLULUI) - O ALTERNATIV SNTOAS I MORAL (N ANUMITE CONDIII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

n primul rnd recomand blogurile urmtoare :

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conine: Argumente tiinifice i religioase c omul este om din clipa concepiei. Adrese, numere de telefon i site-uri ale unor asociaii care ofer ajutor material, consiliere i soluii alternative pentru a nu face avort. Mrturii publice ale unor femei care au fcut avort. Mrturii ale unor femei care nu au fcut avort. Consecine fizice i emoionale ale avortului asupra femeii. Mrturii ale unor medici care au renunat s fac avorturi. Legturi cu multe alte site-uri asemntoare. Argumente c multe dintre metodele aa zis contraceptive sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente c toate metodele artificiale de contracepie sunt duntoare sntii i sunt i pcate, chiar dac soii ar avea motive care ar putea prea justificate pentru a le folosi. Cnd exist un motiv justificat de a evita concepia, exist o alternativ : metodele naturale de planificare familial bazate pe abstinena periodic (abstinena n perioada fertil a ciclului). Metodele naturale nu sunt duntoare sntii i nu sunt pcate dac se recurge la ele dup cstorie i din motive justificate, nu din egoism. Dac se recurge la aceste metode din egoism i nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pcate i aceste metode naturale.

Putei intra i pe blogul urmtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conine: nregistrri video cu miracole ; videoclipuri ; legturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conin i posturi TV on-line i posturi de radio) ; cri foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fr a necesita descrcare n calculator) ; articole foarte interesante, etc.

V rog intrai pe bloguri i trimitei-le mai departe, ca s foloseasc i altora.

Mi-am dat licena n bioetic, iar acum fac doctoratul n filosofie. Nu ca s m laud spun ce studii am, ci pentru a arta c sunt foarte bine documentat n domeniu.

Pentru ntrebri i dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa vieru_cezar_iasi@yahoo.com

1. INFORMAII MAI PUIN CUNOSCUTE DESPRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE (EFECTUL AVORTIV AL MULTORA DINTRE ELE) I RECOMANDRI DE SITE-URI CARE CONIN ARTICOLE I CRI SCRISE DE MEDICI DESPRE NOCIVITATEA GRAV A ACESTOR METODE

Dup cum am artat i pe bloguri, este dovedit fr dubiu, cu argumente clare, biologice i religioase, c omul este om din momentul concepiei, att trupete, ct i sufletete. Trupete, chiar de la concepie, adic de la fecundaie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman i propriu, diferit de codul genetic al mamei i de cel al tatlui, deci chiar de la concepie este fiin uman unic. Toate trsturile trupului omenesc sunt programate n codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltrii umane i conine: sexul copilului, culoarea prului i a ochilor, nlimea, nuana tenului, forma feei, forma nasului, chiar i firele de pr. Dezvoltarea ulterioar a corpului su nu este dect o derulare a acestui program care exist deja de la nceput, din momentul concepiei. Iar sufletete, Dumnezeu creaz sufletul copilului tot n acel moment al concepiei. Viaa uman este sacr i inviolabil. Dumnezeu spune clar ntr-o porunc: S NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e stpnul vieii. Nu avem dreptul s ne atingem de via ]n nici un fel. Dumnezeu vrea s se nasc orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu n momentul concepiei, deci nici un copil nu se concepe din ntmplare, ci din voina lui Dumnezeu. Viaa vine de la Dumnezeu i trebuie primit ca un dar al su. Prinii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu n transmiterea vieii, nu stpni ai vieii. Nu exist dreptul la moarte, exist numai dreptul la via !

Unele dintre metodele artificiale de contracepie sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedic mpotriva concepiei, ci acioneaz dup concepie, mpiedicnd nidaia (mpiedic implantarea n uter a ovulului deja fecundat). Astfel, sunt avortive pilula de a doua zi i steriletul, cci acioneaz dup concepie; contraceptivele hormonale (pilulele anticoncepionale luate nainte, injeciile contraceptive, implanturile subdermice i alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedic mpotriva concepiei, dar alteori acioneaz dup concepie, mpiedicnd nidaia, deci, n numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhib ovulaia, fecundaia are loc i n aceste cazuri acioneaz dup fecundaie modificnd endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), fcndu-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel mpiedic nidaia n cazurile, destul de numeroase, n care fecundaia totui a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, n timpul menstruaiei, de obicei fr a fi observat, datorit dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concepie, embrionul are aproximativ 1,5mm).

Dar aspectul avortiv al acestor metode artificiale de contracepie este trecut de cele mai multe ori sub tcere, deoarece exist interesul comercializrii lor, aa cum vom vedea mai jos. Multinaionalele ctig sume imense de bani pe plan mondial din producerea i comercializarea acestor produse aa zis contraceptive . Se adaug i interesul celor care mpart n mod nedrept resursele i manipuleaz opinia public vehiculnd falsa problem a suprapopulrii pentru a nu se vedea c adevrata cauz a srciei din lume nu este lipsa de resurse, ci mprirea nedreapt a acestora de ctre ei. n acest sens, ei promoveaz controlul populaiei prin orice mijloace, n fapt promoveaz o cultur a morii, opus culturii umane i cretine a vieii.

Unii medici spun adevrul n privina contracepiei, dar alii ofer pacientelor explicaii sumare, fr ns a preciza c aceasta se realizeaz uneori prin distrugerea i eliminarea embrionului (copilului), adic prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptiv, numind-o propagand criminal, plag social i naional.

Pe lng aciunea avortiv a multora dintre metodele artificiale de contracepie, toate metodele artificiale de contracepie au i consecine negative asupra sntii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.
Accesnd linkul urmtor, gsii o carte ce poate fi citit direct pe internet despre mijloacele anticoncepionale i efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbete din interese comerciale. Un bilan critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scris de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetric la spitalul cantonal Stans, Elveia, CH - 6370) n colaborare cu Otto Dpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

-Informaii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive i despre consecinele grave asupra sntii gsii accesnd i linkul urmtor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu fcut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinic privat din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legtura sa cu avortul i pilula de control al naterii). Informaiile au fost oferite prin bunvoina doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:info@naprofertility.co.uk

- Un site despre nocivitatea metodelor artificiale de contracepie :
http://www.anticonceptionale.info/

- Un videoclip foarte interesant, n limba romn, despre nocivitatea metodelor contraceptive
http://www.youtube.com/watch?v=IWePvHTcjWs&feature=related

-Despre efectele avortive i duntoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale Dr. Chris Kahlenborn i Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (i n general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul c pilula i steriletul sunt avortive (cauzeaz avorturi timpurii) i despre nocivitatea lor i a metodelor artificiale de contracepie n general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

-Pilulele anticoncepionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

-Faa nevzut a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

-Pilula i cancerul mamar (cancerul de sn) interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

-Riscul cancerului mamar indus de pilul autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor

- De asemenea, putei citi sau audia conferina despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de contracepie i despre bolile cu tranmitere sexual inut de doamna doctor Cristina Todea Gross, accesnd linkul urmtor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort

Alternativa la metodele artificiale de contracepie este planificarea familial prin metodele naturale, bazate pe abstinena periodic (n zilele fertile ale femeii). Aceste metode naturale sunt sntoase, nu cost nimic i sunt n acord cu morala cretin dac se recurge la ele din motive justificate, nu din motive egoiste. Dar dac soii nu au motive justificate pentru a amna sau evita conceperea unor noi copii i recurg la metodele naturale din motive egoiste, atunci i aceste metode naturale devin pcate.

Dar metodele artificiale de contracepie (att cele care acioneaz dup concepie, ct i cele care sunt o piedic pentru concepie) sunt pcate chiar dac soii ar avea motive care pot prea serioase pentru a le folosi, dup cum vom vedea cnd vom arta imoralitatea acestor metode.

Exist o singur excepie: este permis din punct de vedere moral (deci nu constituie pcat) folosirea metodelor terapeutice cu adevrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dac se prevede c din aceasta va rezulta o piedic mpotriva concepiei, cu condiia ca aceast piedic s nu fie direct voit.

Cine n-a tiut pn acum toate aceste aspecte i a folosit metode artificiale de contracepie, s nu mai foloseasc astfel de metode mcar de acum nainte. Prin informaiile detaliate din acest material venim n ntmpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa ct mai bine. Dac nu s-ar informa, ar fi n ignoran vinovat.Legea care interzice metodele artificiale de contracepie nu e o simpl lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost dat o dat pentru totdeauna i nu poate fi schimbat niciodat. Toate Bisericile cretine exprim ntr-un glas voina lui Dumnezeu care interzice sterilizarea i toate metode artificiale de contracepie. Nu trebuie s lum exemplul oamenilor pctoi i corupi, orict de muli ar fi acetia, ci exemplul cretinilor adevrai care respect voina lui Dumnezeu.

2. METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL (BAZATE PE ABSTINENA N PERIOADA FERTIL A CICLULUI) - O ALTERNATIV SNTOAS I MORAL (N ANUMITE CONDIII) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

O alternativ la metodele artificiale de contracepie o reprezint metodele naturale de planificare familial. Muli medici ginecologi critic metodele artificiale de contracepie i recomand metodele naturale de planificare familial. Metodele naturale de planificare familial sunt cele care respect ordinea fireasc att n pregtirea i n desfurarea actului sexual, ct i n finalizarea lui. Aceste metode naturale difer ntre ele n funcie de procedeele de calcul al perioadelor fertil i nefertil din ciclul menstrual. Ele sunt urmtoarele patru:

a. metoda calendarului (se mai numete i metoda Ogino-Knaus, dup numele inventatorilor),
b. metoda temperaturii bazale,
c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical)
d. metoda simpto-termic.

Metodele naturale de planificare familial:

- Nu au nici un efect negativ asupra sntii.
- Presupun abstinena (abinerea) de la actul sexual n zilele de fertilitate sigur sau probabil ale ciclului menstrual (abstinena periodic).
- Dac sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familial au un grad ridicat de siguran, n condiiile n care femeia i cunoate bine funcionarea ciclului menstrual (siguran de 100% nu ofer nici metodele naturale de planificare familial, nici metodele artificiale de contracepie). De obicei, un calcul mai exact al funcionrii ciclului menstrual se face ntr-o perioad de 6-12 luni. Exist formule de calcul al metodelor naturale de planificare familial chiar i pentru femeile care au ciclu neregulat. Dac ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, ns, n acest caz, se pot aplica urmtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings i metoda simpto-termic). Exist mrturii ale unor soi care folosesc numai metode naturale de planificare familial i declar c sunt foarte mulumii de ele.
- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familial sunt conforme cu criteriile moralei catolice i cu criteriile obiective ale moralitii, bineneles dac sunt utilizate dup cstoria cretin i dac evitarea concepiei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci exist motive justificate ca soii s evite concepia unor noi copii sau s distaneze concepiile copiilor. n aceleai condiii, metodele naturale de planificare familial sunt acceptate i de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite ri nu accept nici metodele naturale de planificare familial, acceptnd doar abstinena total ca singur soluie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dup cum vom explica spre sfritul materialului, Biserica Catolic i Bisericile Ortodoxe care accept metodele naturale de planificare familial sunt consecvente cu ele nsele i atunci cnd consider permis folosirea metodelor naturale de planificare familial pentru motive justificate, precum i atunci cnd arat c e nepermis folosirea metodelor artificiale de contracepie, chiar dac soii ar avea motive care pot prea serioase.
- Metodele naturale nu numai c nu pun n pericol relaia dintre soi, ci dimpotriv, ncurajeaz iubirea i respectul dintre ei.
- Favorizeaz druirea total a soilor.
- Nu cost nimic.
- E clar c NU este permis s se fac avort dac totui s-ar concepe copilul n cazurile de excepie ale metodelor naturale, n cazurile erorilor de calcul sau n oricare alt caz.
- Dac o nou sarcin ar expune direct la un pericol real i foarte grav viaa mamei, abstinena periodic nu poate fi recomandat i nici urmat. n asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de ncredere i cu principii cretine.

E adevrat c aceast abstinen periodic presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe cnd rul se face mai uor, dar este foarte duntor. ns cine triete cu nelepciune alege lucrurile bune i sntoase (metodele naturale), chiar dac acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafa par uoare, dar n realitate sunt pline de rutate i otrav (metodele artificiale de contracepie).

Iat i un link cu cri, dintre care dou sunt despre metodele naturale de planificare familial (Autocontrolul fertilitii pe cale natural i Planificarea familial dup morala catolic):
http://www.profamilia.ro/soti.asp
Un articol interesant, intitulat Reglarea natural a concepiei (prin metodele naturale) neneleas
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275

i nc un articol despre metodele naturale :
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=29
Cine dorete detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familial, cine mai dorete materiale informative sau cine are ntrebri despre cele scrise n acest material poate s scrie la urmtoarea adres de e-mail: vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. CONSECINE NOCIVE GRAVE PENTRU SNTATE PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

Metodele artificiale de contracepie se mpart n :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitiv)

a)Sterilizarea masculin (vasectomie) const n ligatura chirurgical a canalelor deferente.

b)Sterilizarea feminin const n ligatura sau rezecia trompei (tubei) uterine. Aceste metode sunt intervenii definitive i infirmiti. Att pentru femeie, ct i pentru brbat pot provoca: hemoragii dup operaie, infecii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefacii, complicaii legate de anestezia local sau general, etc.; iar numai pentru brbat: inflamaia testiculelor i senzaii dureroase, granulomi formai de sperm lng testicule, etc.
Mai multe despre consecinele sterilizrii asupra sntii putei citi accesnd, pe linkul urmtor, cartea pe care am recomandat-o i mai sus, scris de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, n colaborare cu Otto Dpper
Persoanele care se sterilizeaz fac pcat mare. Chiar dac au deja un anumit numr de copii, trebuie s se gndeasc la faptul c poate Dumnezeu vrea s aduc la existen i alte fiine umane prin intermediul lor, precum i la faptul c nu au dreptul moral s recurg la sterilizare. Apoi, trebuie s se gndeasc i la faptul c unele mprejurri ale vieii lor se pot schimba, adic le poate deceda soul / soia i, recstorindu-se, poate c vor dori s aib mcar un copil i cu noul so / noua soie.
Unele persoane sunt sterile fr intenie, dar nu fr cauz. Cauzele sterilitii pot fi multiple, de exemplu, pentru cine nu tie, pesticidele de pe legume cauzeaz sterilitate. Aceste persoane trebuie s se roage cu struin i s urmeze tratamentele prescrise de medic pentru nlturarea sterilitii. Dar dac pn la urm tot nu obin vreun rezultat, pot s adopte un copil sau mai muli, dac vor.

B. Metode reversibile

a) Pilula de a doua zi (sau aa-numita contracepie de urgen) este o metod cu efect avortiv, deoarece acioneaz dup concepie, mpiedicnd nidaia (ucide ovulul fecundat sau modific nveliul intern al uterului, care devine neprimitor pentru ovulul fecundat). Prezint efecte secundare grave, putnd provoca : sarcini extrauterine, ameeli, greuri puternice, vrsturi, dureri, senzaii neplcute n sni, hemoragii uterine, dereglri ale ciclului menstrual, etc. De exemplu, Sir Libunam Daonaldson, consilierul ef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici c un anumit tip de pilule de a doua zi, Levonelle i Levonelle-2, determin o rat crescut a sarcinilor extrauterine.
Mai multe despre consecinele foarte duntoare provocate de pilula de a doua zi, putei citi accesnd linkul urmtor :
http://www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi

b) Contracepia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai numete sterilet sau spiral). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inser n cavitatea uterin. Steriletul mpiedic nidaia, deci are efect avortiv. Ca urmare a folosirii steriletului pot aprea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contracii uterine n ncercarea de a respinge corpul strin, infecii, expulzie spontan, sarcini pe sterilet, obstrucie tubar i prin aceasta sterilitate, perforaie uterin latent provocnd hemoragie intern i peritonit, cancer cervical, cancer la endometru, menstruaii mai abundente, prelungite i dureroase, febr sau frisoane, dureri sau sngerri n timpul actului sexual, sngerri intermenstruale (toate aceste sngerri putnd duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros neplcut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poart sterilet este de zece ori mai mare dect la femeile care nu-l poart. Datorit efectelor deosebit de duntoare, companiile care fabric sterilete n S.U.A. au fost date n judecat de numeroase femei care s-au mbolnvit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au ncetat s le mai vnd pe piaa american. Ceea ce nu nseamn c respectivele fabrici nu mai produc sterilete, ns, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Exist informaii c femeile din Romnia au nceput s evite steriletele.

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul c pilula i steriletul sunt avortive (cauzeaz avorturi timpurii) i despre nocivitatea lor i a metodelor artificiale de contracepie n general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii
- i n cartea pe care am amintit-o se vorbete inclusiv despre consecinele grave ale folosirii steriletului. n ntreaga carte este vorba despre mijloacele anticoncepionale i efectele lor secundare fatale despre care, n general, nu se vorbete din interese comerciale. Un bilan critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scris de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetric la spitalul cantonal Stans, Elveia, CH - 6370) n colaborare cu Otto Dpper.
Iat un fragment din aceast carte, referitor la sterilet :
Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)
Exist deja de la nceputul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramic. Din cauza unor experiene neplcute s-a renunat, dar n perioada contemporan, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv n uz.
Spirala este n primul rnd un mijloc abortiv timpuriu. Prin producerea intenionat a unei congestii de iritaie n esutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este mpiedicat i acesta moare. Rolul spermicid al cuprului nglobat n materialul spiralei moderne nu schimb hotrtor acest mecanism de funcionare. Tot att de puin convingtoare este i descrierea mai recent a spiralei care pretinde c IUD pur i simplu ar mpiedica realizarea fecundrii.
Efecte secundare
Cele mai importante sunt, aici, infeciile, mai ales n zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la nchiderea lor i deci la sterilitate. Datorit acestor infecii apare un mare pericol de sarcin extrauterin (de 10 ori mai frecvent dect la femeile fr spiral) i sarcin ovarian (de 4 ori mai frecvent). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nulipar este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu greit profesional.
Un alt efect sunt perforaii ale uterului, nsoite de pericolul rnirii peretelui intestinului, de exemplu.
Sngerrile i durerile sunt alte posibile efecte secundare.
n SUA, din cauza acestor factori de risc, se afl n curs circa 2500 procese de responsabilitate personal, implicnd pretenii la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din aceast cauz, din anul 1987, IUD a fost retras de pe pia n SUA. Industria farmaceutic a avut aceast iniiativ chiar nainte de a se fi pronunat interdicia FDA (Food and Drug Administration). Aceast abil micare de ah a avut drept scop asigurarea posibilitii de a produce n continuare spirale pentru export n alte ri. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificulti pentru continuarea exportrii produsului.
i n acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea
c)Contracepia hormonal : - Pilulele anticoncepionale (denumite i COC sau pilule orale combinate) asociaz dou substane hormonale: estrogenul i progesteronul (iar pilula monohormonal sau POP e fcut numai pe baza unei singure substane hormonale, progesteronul), existnd foarte multe variante i nume comerciale, producia acestora devenind o afacere rentabil, de unde i publicitatea denat fcut pilulei. Afacerile rentabile i publicitatea exist i n cazul altor metode artificiale de contracepie. Pilulele anticoncepionale (att cele combinate, COC, ct i cele monohormonale, POP) mpiedic uneori concepia, dar alteori acioneaz i dup concepie mpiedicnd nidaia, deci uneori au i efect avortiv, aa cum am explicat mai sus. n ceea ce privete efectul avortiv al pilulelor, iat cteva citate ale unor specialiti actuali care au studiat problema i au ajuns la aceast concluzie. Mutschler : Contraceptivele orale mpiedic implantarea ovulului fecundat, atunci cnd ovulaia a avut loc. Finjentscher (Mnster) arat c n 7% din cazurile n care are loc fecundaia ovulului la persoanele care iau pilule, contracepia (mai exact avortul timpuriu) e datorat mpiedicrii nidaiei. Beller (Mnster) vorbete despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit avort precoce (avort timpuriu). Taubert i Kuhl vorbesc n cartea lor Kontrazeption mit Hormonen (Contracepia cu hormoni) aprut n 1980, despre efectul de mpiedicare a nidaiei la aproape toate tipurile de pilule. n 1985 la Congresul National Abortion Federation din Boston s-a fcut aceast declaraie: Nu v nelai. Pilula i steriletul sunt avortive. (i nu numai pilula i steriletul sunt avortive, dup cum vei vedea mai jos). Consecinele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate i frecvente (la unele femei, aceste consecine pot aprea mai repede, iar la altele pot aprea n timp). Prin pilulele anticoncepionale se introduce n organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modificai n laborator, care, n timp, se depoziteaz n organism.

Muli medici ginecologi dau o list foarte lung a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variaz de la efecte uoare: obezitate, creterea poftei de mncare, tensiuni i dureri mamare, dereglarea regularitii ciclului menstrual, senzaii de grea, vom, oboseal, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, sngerri intermenstruale, amenoree , frigiditate, pn la efecte grave: pilozitate accentuat (apariia din abunden a prului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonar, scderea toleranei la glucoz cu riscul apariiei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare i n special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin i al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consider doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind n acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agenia Reuters. Cercetrile au fost fcute pe mai multe cazuri de femei bolnave. n ce privete cercetrile prezentate la a treia conferin european a cancerului de sn, acestea au artat c pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, n comparaie cu cele care nu le utilizeaz. n acelai timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceast boal este de pn la 56%.
Mai pot aprea accidente cardio-vasculare (mai ales la fumtoare i la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterial, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboz cerebral), ateroscleroz , ischemie coronarian . Un studiu fcut ntre anii 1977-1981 n Anglia pe 200.000 de femei arat c, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afeciuni cardiace i vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat dect la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai i fumeaz, acest pericol este de 22 de ori mai mare dect la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infecii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule dect la celelalte.
Exist apoi riscul sterilitii. n S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei i numrul lor crete cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al funciei hipotalamice , ncetarea creterii la persoanele care sunt nc n cretere i iau pilule anticoncepionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au ntlnit modificri morfopatologice .
Exist i alte consecine : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modific micrile peristaltice ale trompelor uterine, prin secreiile steroidiene ovariene), nateri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respiraie, dureri n abdomen, piept sau bra, tulburarea vederii, nglbenirea ochilor sau a pielii, iar unii specialiti consider c rspndirea bolii SIDA nu e strin de folosirea pilulei, ntruct pilula ar slbi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au i un rol n trecerea n stare de parazit a Candidei saprofite, ducnd la candidoz . De asemenea, pilulele favorizeaz i alte boli cu transmitere sexual, tricomoniaza i chlamidia , deoarece modific pH-ul vaginal, stimulnd bacteriile i microbii.
- Contraceptivele injectabile, la fel ca i pilulele, mpiedic uneori concepia, iar alteori acioneaz dup concepie, impiedicnd nidaia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. n ultimii ani au fost date publicitii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile n producerea cancerului de sn. Contraceptivele injectabile prezint aceleai consecine negative asupra sntii ca i pilulele anticoncepionale. n plus, pot avea ca efect erupii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente arat i o alt consecin a folosirii acestei metode: scderea densitii osoase care poate duce mai trziu la apariia osteoporozei . Aceast metod poate avea i urmtoarele consecine: sngerri vaginale care dureaz mult i sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urinri frecvente, nglbenirea pielii sau a ochilor, menstruaii prelungite sau, dimpotriv, amenoree (lipsa menstruaiei).
- Implanturile subdermice presupun intervenia chirurgical. Au tot aciune hormonal. Uneori au efect contraceptiv, alteori acioneaz dup concepie, deci au i efect avortiv. Consecinele negative asupra sntii sunt aceleai ca i n cazul pilulelor i al injeciilor hormonale. n plus, implanturile mai pot avea urmtoarele consecine negative asupra sntii: chisturi ovariene, creterea dimensiunii ovarelor, dificulti de vedere, cderea prului de pe cap, scurgeri vaginale.
- Exist i alte tipuri de contracepie hormonal mai puin rspndite, dar au aceeai aciune (uneori contraceptiv, alteori avortiv) ca i cele descrise mai sus, precum i aceleai consecine negative asupra sntii.

Iat un curs foarte interesant care prezint adevrul despre metodele artificiale de contracepie, realizat de doamna doctor Christa Todea Gross. Cursul poate fi citit sau audiat accesnd linkul urmtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/arhiva/cursuri/Dr. Christa Todea-Gross - Conceptia si nidatia dar si metodele contraceptive, metodele avortive, spermicidele, toxina Nonoxinol 9, avortul hormonal, fertilizarea in vitro, RU 486, steriletul (DIU).pdf
d) Substanele spermicide locale sub form de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc n vagin nainte de contactul sexual, au eficacitate slab. Drept consecine, pot aprea fenomene inflamatorii i alergice locale att pentru femeie, ct i pentru brbat. n cazul n care totui a avut loc fecundaia, chiar i spermicidele pot avea efect avortiv, pentru c ucid ovulul fecundat sau mpiedic nidaia lui.
n plus, substanele spermicide pot duce la conceperea unui copil cu malformaii.
Spermicidele actioneaza prin intermediul unei substante chimice toxica numita Nonoxinol 9 (care poate fi introdusa in lubrifiant) care este teratogen pentru copil provocand malformatii si chiar avorturi timpurii (in urma fecundarii zigotul prezinta malformatii din cauza spermicidelor, substantelor toxice, care duc de regula la avorturi timpurii si pierderi ulterioare de sarcina)

e) Actul sexual ntrerupt (coitus interruptus sau ejacularea afar) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece exist spermatozoizi i n picturile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid n timpul actului sexual, nainte de ejaculare), nu numai n sperma eliminat la sfrit, iar o singur pictur de lichid prespermatic este suficient pentru ca o femeie s rmn nsrcinat (bineneles, dac se afl n perioada fertil a ciclului menstrual). De asemenea, civa spermatozoizi se pot desprinde n timpul actului sexual i pot ptrunde n vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceast metod determin o stare de anxietate i tensiune psihic i, pe termen lung, poate provoca impotena la brbat i frigiditatea la femeie. Mai este denumit i onanism, de la pcatul lui Onan, criticat n Biblie, dup cum vom vedea mai pe larg puin mai jos, cnd vom arta imoralitatea metodelor artificiale de contracepie. Unii confund onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt pcate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este ru tolerat i nu asigur protecie total nici mpotriva infeciei cu virusul imunodeficienei umane (HIV), nici mpotriva altor boli cu transmitere sexual. Pe lng faptul c se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaie, n latexul prezervativelor pot aprea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uurin, pentru c este mult mai mic. Mrimea fisurilor care apar n mod natural n latexul prezervativului este de pn la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. n termeni de mrime, asta nseamn c virusul HIV poate trece printr-o fisur din latexul prezervativului tot att de uor precum trece o pisic printr-o u deschis de garaj. Dup unii cercettori, riscul infectrii cu HIV n cazul folosirii prezervativului este n jur de 15%, iar dup ali cercettori acest risc este chiar n jur de 35%. Dar chiar lund n calcul riscul cel mai mic (n jur de 15%), cine folosete prezervativul i are relaii sexuale cu mai muli parteneri, nu poate avea vreo garanie c mai devreme sau mai trziu nu se va infecta, dup cum nu are nici o garanie cel care zboar cu un avion dintr-o sut, dei 15 dintre ele se vor prbui. Acest virus poate avea o perioad de incubaie de la cteva luni pn la civa ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel nct o persoan care este infectat cu HIV poate prea perfect sntoas mai muli ani, dar n realitate este seropozitiv i poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigur aprare fa de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinena nainte de cstorie i fidelitatea ntre so i soie dup aceea. Prin prezervative se creeaz o fals speran de securitate mpotriva HIV i se ncurajeaz promiscuitatea. Exist i un documentar despre SIDA, intitulat Fr o a doua ans, n care se vorbete i despre falsa speran a aa-zisului sex sigur (self sex). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil s se apere n lupta cu infeciile. De multe ori, abia dup mai muli ani de la infectarea cu HIV organismul dezvolt o serie de boli, care n condiii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoan poate afla dac este seropozitiv sau nu, n urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguin i la alte centre. Acest test pune n eviden anticorpii produi de organism, care pot fi descoperii dup ce au trecut ase luni de la infectare. Dup cum se tie, nu exist vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibil doar o ncetinire a evoluiei bolii, deci o ntrziere a decesului cu cel mult civa ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, snge infectat (transfuzii de snge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body piercing i tatuare, folosirea n comun a unor obiecte tioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de brbierit, instrumente de manichiur i pedichiur, periua de dini), de la mama infectat la copil (30% dintre copiii concepui de o mam seropozitiv motenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite i prin contact sexual anal sau oral i uneori se poate transmite chiar prin srut pasional (virusul HIV a fost localizat i n alte fluide corporale diferite de snge, cum ar fi: sperm, secreii vaginale, saliv, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strnut, deci prin aer; atingere, mbriare, srut prietenesc pe obraz; trind sau muncind n preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare n condiii igienice; utilizarea veselei n comun; nepturi de nari sau alte insecte; bi, bazine, adic prin ap; prosoape, clane de ui, telefon sau computer. Ca i actul sexual ntrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate i tensiune psihic, precum i alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical i cupola cervical) este fcut n funcie de dimensiunile fiecrei femei. Are eficien mediocr i este, de asemenea, ru tolerat. Poate provoca aceleai efecte negative ca n cazul folosirii condomului (iritaii, anxietate, tensiune psihic, precum i alte efecte de ordin psihic). n plus, poate provoca infecii ale aparatului urinar. Dup cum se observ, nu exist vreo metod artificial de contracepie lipsit de urmri negative, mai mult sau mai puin grave, pe plan fizic i psihic pentru femeie, dar i pentru brbat, iar unele dintre ele sunt i avortive.
Accesnd linkul urmtor gsii un articol foarte interesant despre pilul, sterilet i prezervativ:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiati-ca-pilulele-steriletul-prezervativul
Un FILM DOCUMENTAR foarte interesant, intitulat Fr o a doua ans , subtitrat n romn, ce poate fi vizionat accesnd linkul urmtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/103-fara-o-a-doua-sansa-hiv-sida-no-second-chance-hiv-aids

ALT FILM DOCUMENTAR, INTITULAT ALEGERILE SI HIV, SIDA - CHOISES AND HIV, AIDS - MARTURIILE SI VIATA UNOR FEMEI, BARBATI, COPII CARE AU FOST INFECTATI CU HIV, SIDA (subtitrat in romana)
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/104-alegerile-si-hiv-sida-choises-and-hiv-aids-marturiile-si-viata-unor-femei-barbati-copii-care-au-fost-infectati-cu-hiv-sida-subtitrat-in-romana

FILMUL DOCUMENTAR Sexul - Minciuni si adevrul; Sex - Lies And The Truth (subtitrat in romana)
Sexul protejat (sexul inainte de casatorie), prezervativul te apara de bolile cu transmitere sexuala, HIV, SIDA, Sifilis etc. sau sarcinile "surpriza" ?
Afli raspunsurile dar si raspunsul la alte intrebari importante in ceea ce priveste sexul, sexualitatea, Industria Avorturilor, promovarea prezervativelor pentru "sex protejat" etc. dupa ce vizionezi urmatorul film documentar, accesnd linkul urmtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/15-filme-despre-cresterea-si-educarea-copiilor/112-sexul-minciuni-si-mit-sex-lies-and-the-truth-subtitrat-in-romana

Un documentar realizat de asociaia Doctors for Life , intitulat DOCTORS FOR LIFE. IN YOUR FACE - Protectia prezervativului impotriva bolilor cu transmitere sexuala adevar sau minciuna? Despre bolile cu transmitere sexuala, bolile venerice: HIV, SIDA, Sifilis, Chlamydia, Gonoreea (blenoragia), Herpesul genital, HPV etc
"Doctors for Life" este o asociatie non-guvernamentala si non-profit ce are peste 1100 de membri doctori si personal medical. Documentarul poate fi vizionat accesnd linkul urmtor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/113-doctors-for-life-in-your-face-protectia-prezervativului-impotriva-bolilor-cu-transmitere-sexuala-adevar-sau-minciuna-despre-bolile-cu-transmiter
Documentarul este n limba englez, dar pe acest site putei gsi i documentare subtitrate n limba romn

i un articol n care doctorii dezvluie eecul prezervativelor, intitulat Avertismente despre prezervativ :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/56-avertismente-despre-prezervativ

4. IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEPIE

Deja filosofii de dinainte de cretinism ajunseser la concluzia c ceea ce este imoral este ntotdeauna vtmtor. n acest sens, filosoful grec Platon spunea c nici un lucru nu este folositor dac nu e conform moralei: nu pentru c ceea ce este folositor e moral, dar pentru c ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinat de interese comerciale, n nici un caz de intenii benefice. Toat aceast propagand se pretinde umanist i filantropic. Pretinde c vizeaz binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri i interese negative: e vorba de dorina popoarelor bogate, ameninate cu dispariia datorit natalitii foarte sczute, de a deine controlul demografic al planetei, considernd c populaiile srace, n permanent cretere, constituie o ameninare pentru bogiile lor. i apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le ctig multinaionalele, fabricnd i comercializnd produsele artificiale de contracepie. Cum acestea sunt din ce n ce mai puin folosite n rile bogate, dovedindu-se a fi nocive sntii, se caut noi piee de desfacere, invadnd n special rile africane i cele din fostul bloc comunist.

Nu este pcat plcerea actului sexual ntre so i soie, dup cstoria cretin, cu condiia ca ei s respecte ordinea fireasc. Ordinea fireasc este perturbat prin metodele artificiale de contracepie.
Dup cum nu constituie pcat actele sexuale dac au loc ntre so i soie, dup cstoria cretin i dac se respect ordinea fireasc, la fel nu constituie pcat actele sexuale svrite dup vrsta fertilitii, n aceste condiii.

Toate metodele artificiale de contracepie sunt imorale i deci pcate mari, cu excepia celor terapeutice, cu adevrat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condiia ca piedica pentru concepie s nu fie direct voit. Din Biblie reiese c Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracepie. De exemplu, n Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticat metoda actului sexual ntrerupt (pcatul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci cnd murea un brbat, fratele su s-o ia n cstorie pe soia acestuia. Aa a fcut Onan, dar, ca s nu conceap copii, el practica metoda actului sexual ntrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a plcut acest lucru i l-a pedepsit. Uneori se face n favoarea folosirii metodelor contraceptive urmtoarea argumentaie: dect s se fac avort, e preferabil s se recurg la metode contraceptive. Acest argumentaie aparine unei mentaliti care i recunoate lui Dumnezeu numai jumtate din drepturile de proprietate asupra vieii, adic i recunoate lui Dumnezeu dreptul asupra vieii, dar nu i asupra mecanismelor delicate care stau la originea vieii. Att avortul ct i contracepia fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultur care refuz viaa i refuz invitaia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu n transmiterea vieii. Ele au la baz orgoliul omului care i asum drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am vzut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolic i Bisericile Ortodoxe care accept metodele naturale de planificare familial sunt consecvente cu ele nsele i atunci cnd consider permis folosirea metodelor naturale de planificare familial pentru motive juste, i atunci cnd arat c e nepermis folosirea metodelor artificiale de contracepie, chiar dac soii ar avea motive care pot prea serioase. Papa Paul al VI-lea n enciclica Humanae vitae (Viaa uman) arat c exist ntre cele dou cazuri o diferen esenial: n primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familial pentru motive juste) soii se folosesc n mod legitim de o dispoziie natural; n cellalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracepie) ei mpiedic desfurarea proceselor naturale. E adevrat c i ntr-un caz i n cellalt, soii se pun de acord n intenia reciproc de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el s se conceap; dar e la fel de adevrat c numai n primul caz ei tiu s renune la folosirea cstoriei (la relaii sexuale) n perioadele fertile cnd, pentru motive juste, concepia nu e dorit, i c se folosesc de ea (au relaii sexuale) n perioadele nefertile. Fcnd aceasta, ei dovedesc o iubire cu adevrat i pe deplin onest. n exortaia apostolic Familiaris consortio (Legtura de familie), Papa Ioan Paul al II-lea scrie c soii care folosesc metode artificiale de contracepie manipuleaz i njosesc sexualitatea uman, cu aceasta njosindu-se pe ei nii i alternd valoarea druirii totale. Fa de limbajul care exprim n mod firesc druirea reciproc i total dintre soi, contracepia artificial opune un limbaj n mod obiectiv contradictoriu, conform cruia nu mai este vorba de druire reciproc total. Urmeaz de aici nu numai refuzul deschiderii la via, ci i o falsificare a adevrului luntric al iubirii conjugale, chemat s fie o druire a persoanei ntregi. Aceast diferen antropologic i moral ntre contracepie i metodele naturale de planificare familial implic dou moduri de gndire ireductibile unul la cellalt asupra persoanei i asupra sexualitii umane.

Biserica i elogiaz pe soii care, printr-o hotrre bine gndit, luat n comun, primesc cu generozitate s creasc n mod corespunztor chiar i un numr mai mare de copii. Sfnta Scriptur i Biserica vd n familiile numeroase un semn al binecuvntrii lui Dumnezeu i al generozitii prinilor. Soii nelepi, bogai sau sraci, nu se sperie niciodat de un numr mai mare de copii, tiind c fiecare copil vine n lume cu un creier i dou brae, care n timpul vieii lor produc mai mult dect consum. Apoi, fraii mai mari i ajut pe prini n creterea celor mai mici. S-au vzut deseori prini numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca nite robi i ali prini cu cte ase, zece, doisprezece sau chiar mai muli copii, care erau crescui n frica de Dumnezeu i disciplinai, iar prinii erau iubii, respectai i ajutai. Cu toate c n Romnia de azi pentru muli viaa este destul de dificil din punct de vedere material, totui sunt la blocuri n orae i la sate familii care, fie c dispun, fie c nu dispun de o stare material prea bun, totui au muli copii. Strbunii notri, n nelepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul i buna dispoziie n casele cu muli copii. n plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroas a fost un om de seam sau un sfnt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al aselea, Wagner al aptelea, Napoleon al optulea, Sfntul Ignaiu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. i chiar dac ar ajunge un om obinuit, tot are dreptul la via. Multor oameni le pare ru la btrnee c au puini copii i spun c dac ar fi acum tineri ar face mai muli. Familia numeroas este o desvrit societate minuscul. Copiii unei familii numeroase nu suspin dup copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i caut, cci fiind muli, i pot ndeplini trebuinele lor copilreti, n casa printeasc, sub supravegherea prinilor: astfel, ei devin bine crescui, fr a fi expui la influene negative. Asemenea cu o prisac de albine i reginele sale, familia cu numeroi copii adun mierea vieii pentru fiecare dintre ei.

Aa zisa problem demografic este o fals problem. Adevrata problem este mprirea nedreapt a resurselor

Au o prere greit cei care cred c creterea demografic (creterea foarte mare a populaiei Pmntului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Creterea foarte mare a populaiei Pmntului nu va determina epuizarea resurselor omenirii i iat de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arat urmtorul fapt: creterea anual a populaiei este de 1,60%, n timp ce creterea anual a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populaiei.
- n ce privete posibilitile de alimentare, globul pmntesc are resurse de hran pentru mult mai muli oameni dect sunt n prezent, ns adevrata problem este mprirea nedreapt a resurselor. Iar cei care mpart n mod nedrept resursele manipuleaz opinia public vehiculnd falsa problem a suprapopulrii pentru a nu se vedea c adevrata cauz a srciei nu este lipsa de resurse, ci mprirea nedreapt a acestora de ctre ei. n acest sens, ei promoveaz controlul populaiei prin orice mijloace, n fapt promoveaz o cultur a morii, opus culturii umane i cretine a vieii.
- Astfel, unii oameni de tiin au calculat c Pmntul poate hrni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) i peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, n prezent pe Pmnt sunt n jur de 6 miliarde i jumtate de oameni.
- n plus, economitii constat c o cretere a densitii demografice poate fi nsoit de o mare expansiune economic: ca exemplu poate fi adus Hong Kongul, unde exist o densitate mare de populaie i n acelai timp o mare cretere economic.
- Apoi, trebuie inut cont c 70% din suprafaa globului o ocup apele. Acestea pot deveni o surs inepuizabil pentru alimentarea populaiei Pamntului, dac vor fi exploatate cum trebuie. i mai trebuie inut cont c din suprafaa uscat numai 30% e cultivat.
Dac o parte a omenirii sufer de foame, aceasta nu se datoreaz faptului c pmntul nu are resurse, ci ignoranei, egoismului, rutii, mpririi nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dac s-ar investi n agricultur numai o mic parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vieii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort i sterilizare, contraceptive, etc.)

Accesnd linkul urmtor putei vedea un documentar intitulat Iarna demografic n care oamenii de tiin arat c pe pmnt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o mbtrnire a populaiei, la o aa numit iarn demografic. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iat prima parte, iar celelalte 5 pri le gsii n dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, n privina Romniei se constat o scdere dramatic a populaiei, astfel nct, dac nu se vor lua msuri de stopare a avorturilor prin lege, dispariia poporului romn poate fi calculat matematic.

S nu uitm c Dumnezeu a zis primilor oameni: Fii roditori, nmulii-v, umplei Pmntul i supunei-l. (Gen. 1,28).
Omenirea nu va dinui venic pe faa Pmntului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei c va fi un sfrit al lumii acesteia i e clar c El va avea grij ca pmntul s aib resursele necesare vieii pn n ultimul moment.

Mai multe putei citi i vedea pe blogurile urmtoare (pe care le-am recomantat i la nceputul postrii):

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conine: Argumente tiinifice i religioase c omul este om din clipa concepiei. Adrese, numere de telefon i site-uri ale unor asociaii care ofer ajutor material, consiliere i soluii alternative pentru a nu face avort. Mrturii publice ale unor femei care au fcut avort. Mrturii ale unor femei care nu au fcut avort. Consecine fizice i emoionale ale avortului asupra femeii. Mrturii ale unor medici care au renunat s fac avorturi. Legturi cu multe alte site-uri asemntoare. Argumente c multe dintre metodele aa zis contraceptive sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente c toate metodele artificiale de contracepie sunt duntoare sntii i sunt i pcate, chiar dac soii ar avea motive care ar putea prea justificate pentru a le folosi. Cnd exist un motiv justificat de a evita concepia, exist o alternativ : metodele naturale de planificare familial bazate pe abstinena periodic (abstinena n perioada fertil a ciclului). Metodele naturale nu sunt duntoare sntii i nu sunt pcate dac se recurge la ele dup cstorie i din motive justificate, nu din egoism. Dac se recurge la aceste metode din egoism i nu dintr-un motiv justificat, atunci devin pcate i aceste metode naturale.

Putei intra i pe blogul urmtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conine: nregistrri video cu miracole ; videoclipuri ; legturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conin i posturi TV on-line i posturi de radio) ; cri foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fr a necesita descrcare n calculator) ; articole foarte interesante, etc.

V rog intrai pe bloguri i trimitei-le mai departe, ca s foloseasc i altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 August 2009 05:57
iarasi au lasat astia geamul dschis la socola,iarasi a scapat cezarica sa ne faca capatanile patrate cu tampeniile lui...p.s. SA NU UITI RUDOTELUL...
4Life
Postat pe 3 August 2009 15:17
Cand aud atatea femei ca iau anticonceptionale si, mai grav, sunt extraordinar de fericite pentru asta, innebunesc. Cum sa te supui atator riscuri? Ei de ce nu iau anticonceptionale? Ce? NU stiati? Si barbatii pot lua. http://www.askmen.ro/Anticonceptionale_pentru_barbati-a3581.html
Adica tu iti schimb total ritmul organismului si esti f fericita pentru asta...pai nu stii ca te supui la riscul aparitiei multor tipuri de cancer(sani, ovare, ficat), nu stii ca daca iei ani intregi pilula nu mai esti fertila...citisem la o forumista: "am luat 7 ani si sunt extrem de incantata". Pai fa pauza acum si incearca sa faci un copil, ia sa vedem cat de incantata esti.
Scuze ca sunt incoerenta, sunt prea suparata pe femeile care nu gandesc cand isi expun corpul la asemenea bombe hormonale.
karelia_healthy
Postat pe 3 August 2009 16:05
Akinom mama, de 5 ani le iei? Si esti fericita ca nu te mai doare "burtica"? Pai luai si tu un analgezic sau doua in prima zi si nu mai aveai treaba. Acum sa vedem sa nu te doara sufletul daca ai luat 5 ani si nu mai poti sa ramai asa usor insarcinata.
karelia_healthy
Postat pe 21 August 2009 11:04
Mda, Cezar se pare ca nu oboseste. Laudabila perseverenta lui ma intreb cate suflete o fi salvat pana acuma Anticonceptionalele TEORETIC te ajuta sa eviti alte boli produse endocrin (chisturi etc.), motiv pentru care se si recomanda in cazul existentei lor, DAR, pe de alta parte, au un impact asupra nivelului de hormoni, respectiv a raportului progesteron-estrogen. Din acest motiv apar durerile in sani inainte de menstruatie, de pilda, apoi pot sa apara diverse forme de cancer la nivelul aparatului reproducator. Subiectul este ceva mai complex.
healthy001493
Postat pe 31 August 2009 13:08
cu tot regretul desi stiu foarte bine ca ac combinate sunt de fapt hormoni sintetici dar te feresc totusi de cancerul ovarian unul dintre cele mai agresive forme de cancer si da ,poate ca predispun la cancer la san sau cancer cervical totul este sa mergi la medic odata la 6 luni cel putin si sa faci testul Babes Papa-Nicolau odata pe an sau mai des daca medicul o recomanda.oricum s-ar parea ca incidenta aparitiei cancerului ovarian si endometrial este mai scazut in randul femeilor care iau ac combiante.cel mai extraordinar lucru ar fi sa se stie de unde vine cancerul..ar fi optim.inrest toate sunt simple supozitii nimic concret.
maria1931
Postat pe 31 August 2009 15:02
As avea si eu o mica intrebare.Am luat anticonceptionale timp de 7 luni,iar acum am hotarat sa ma opresc.E ok daca nu le mai iau deloc dupa ultima menstruatie,sau exista alta modalitate de a scapa de ele?Astazi trebuia sa reiau administrarea dar nu am luat nimic.Sper sa nu iasa ceva rau.
alexandra18_healthy
Postat pe 7 Septembrie 2009 21:45
Nu are ce sa iasa rau,ti-ai terminat ultima folie, ti-a venit menstruatia si nu ai mai inceput alta... Doar ca trebuie sa iti aduci aminte ca nu le mai ai si sa te protejezi.

Anticonceptionalele sunt chiar indicate tinerelor de 20-25 de ani, chiar si peste pt ca stabilesc un echilibru hormonal care in cele mai multe cazuri nu exista.

Problema este la femeile mai invarsta si la cele fumatoare unde exista unele riscuri
Lady_Z
Postat pe 9 Septembrie 2009 09:48
si am inceput sa iau anticonceptionale acum 4 ani (18 ani) tot la indicatia medicului pt ca am avut microchisturi pe ovare si aveam si niste dureri groaznice,facem temp 39, ma durea spatele ca 2 zile nu ma puteam ridica din pat...si vreau sa zic ca...nici un efect....ba din contra, in 3 sapt am pus 9-10 kg pe mine si nici in ziua de azi nu am mai reusit sa le dau jos. Le-am oprit anul trecut in febr pt ca am hotarat sa facem un bebe....a venit....iar acum nu stiu ce sa fac....pt ca de pastile, nu mai vreau,nici sa aud de ele, eu m-am gandit la sterilet pt 2-3 ani pt ca vreau sa mai fac un bebe dupa aceea. Inca nu sunt hotarata ce sa fac, al meu nu vrea sa ma lase sa imi pun sterilet pt ca zice el ca o sa ma ingras....nu stiu....voi ce parere aveti? ce ma puteti sfatui, care aveti sterilet, cum este? Astept raspunsuri de la voi!
alysa_alex
Postat pe 9 Septembrie 2009 10:50
parerea mea este sa sa vorbesti cu doctorul sa iti dea pastile pentru ca exista pastile care nu ingrasa,...puteti folosi prezervativul daca voi vreti sau sexul intrerupt:)
healthy005936
Postat pe 9 Septembrie 2009 22:24
De la: TF_, la data 2009-05-16 22:16:36
De la: Violeta14, la data 2009-05-16 22:05:33V-as recomanda sa urmariti acest videoclip:
pai a apara viata cu orice pret,pe inteles medical este acelasi lucru cu a apara starea de sanatate a oamenilor cu orice pret...nu vad de ce esti impotriva anticonceptionalelor...poate ne dai ceva explicatii sa putem intelege si noi

ca sa raspund initiatoarei topicului...eu in proportie de 70 % sunt PRO anticonceptionalelor in cateva privinte: contraceptie (cand este facuta dupa ce s-au facut dozarile hormonale necesare) si tratamentul adjuvant in infertilitate si problemele legate de menopauza
In principiu eu sunt de acord cu violeta.Nu am intalnit in practica in farmacie nici in studentie si nici acum decat maxim 10-12 persoane (fete) carora MEDICII laudabili sa le fi dar o reteta pentru ac, iar aceasta recomandare de anticonceptionale sa fie facuta corect si anume dupa ce s-au facut dozarile hormonale obligatorii si foarte necesare.
Majoritatea recomanda dupa "ureche".
Toti compusi steroidici, cum sunt si hormonii sexuali, au ca SINGURA cale de metabolizare FICATUL (nu ca alte medicamente care se pot metaboliza chiar in sange datorita unor enzime, in plamani, in rinichi,etc) iar aceasta metabolizare depinde de niste enzime hepatice responsabile pentru multe procese hepatice.Astfel un aport PREA MARE (datorita unui ac nepotrivit de o concentratie sau o potenta prea mare decat are nevoie organismul tau, daca nu se fac dozarile) poate duce la DEPASIREA CAPACITATII de epurare a ficatului=> steatoza hepatica arhicunoscuta chiar si din prospectele ac care poate duce si la ccidente vasculare datorita cresterii vascozitatii sangelui (din cauza grasimilor acumulate in sange pentru ca ficatul este "obosit"), a accelerarii agregarii plachetare, etc.Dar spre marea mea dezamagire foarte, dar foarte putini medici indica fetelor, femeilor sa faca din 4 in 4 luni cure de tratament cu hepatoprotectoare care sa ajute ficatul sa functioneze mai bine...
Asta ar fi un aspect negativ.
Alt aspect negativ al utilizarii ac ar fi inhibitia prin feedback negativ a sintezei hormonilor hipofizari la nivelul hipofizei care regleaza sinteza de hormoni sexuali la nivelul gonadelor ceea ce poate duce la o isuficienta hipofizara (scadearea seretiei de hormoni gonadostimulatori hipofizari).
S-a constatat ca hipofiza creste aproape de 2 ori in diametru cand o femeie este insarcinata (datorita necesitatii unei secretii hormonale foarte mari extrem de necesara in aceasta perioada).
Ca o paralela...s-a constatat o crestere in diametru a hipofizei si la femeile care inghit ac (nu la fel de mare ca la gravide).Aceasta crestere in volum a hipofizei nu este "prea ok" in conditii normale (nu exceptionale cum e starea de graviditate) si se datoreaza acestui feedback negativ initial care se produce datorita tratamentului cu ac iar hipofiza incearca apoi sa sintetizeze o cantitate din ce in ce mai mare de hormoni gonadostimulatori pentru a combate feedbackul negativ (de scadere a secretiei hormonilor gonadostimulatori)=>cresterea in volum a hipofizei.Exista cazuri cand feedbackul negativ nu mai este contracarat prin sinteza crescuta de hormoni hipofizari...iar in momentul opririi tratamentului femeia, cand vrea u copil, se trezeste ca nu mai poate avea copii...
O cantitate "normala" de hormoni estrogeni (acum...e greu de definit ce inseamna notiunea de normal pentru ca e in functie de fiecare organism in parte pentru fiind foarte important si raportul cu ceilalti hormoni sexuali) te poate feri de cancere mamare, cancere de col (prin cresterea retinerii de glicogen, specifica celuleor de la nivelul tractului genital feminin, care ajuta foarte mult la hranirea celulelor si la buna lor functionare) si osteoporoza.La menopauza se recomanda tratamente hormonale cu estrogeni pentru a impiedica aparitia osteoporozei (este bine cunoscut faptul ca ospeoporoza este preponderent intalnita la femei si mai ales la femei la menopauza).
Dar vine reversul medaliei cand un exces de hormoni estrogeni poate favoriza aparitia unor forme de cancere ale aparatului reproducator (cancer de col, uterin, ovarian, mamar)...
Initial ac erau foarte populare prin faptul ca "te protejau de cancere mamare, de col" dar ultimele cercetari nu mai sustin aceste lucruri din simplul motiv ca este "o sabie cu 2 taisuri".Nu spun nici ca protejeaza nici ca determina aparitia diverselor forme de cancere (totul este relativ, ca la Einstein, e legat si de mostenirea genetica a fiecaruia, de factorii de mediu favorizanti, etc).
Se stie bine ca persoanele care deja au fost diagnosticate cu cancere mamare sau de col le este strict interzisa administrarea produselor hormonale atat sintetice cat si vegetale (gen fitohormoni din soia, salvia, etc) din cauza proliferarii glandelor mamare dar si a mucoaselor tractului genital deci din cauza proliferarii acelor structuri canceroase de la acele nivele.
Acum...toate lucrurile trebuie facute cu foarte mult cap si multa responsabilitate.
Si eu sunt femeie...si e destul de "naspa" din punctul asta de vedere al "contraceptiei" si a efectelor contraceptiei medicamentoase asupra organismului unei femei, dar...in orice exista riscuri...chiar si daca inghiti o aspirina sau algocalmin (daca cititi prospectele la cele 2...va ingroziti si poate nici pe astea nu le mai luati niciodata...)
Sanatate va doresc.

Postat pe 12 Septembrie 2009 00:01
Buna!
aAm luat anticonceptionale doi ani iar in februarie le-am intrerupt.
Vreu sa fac un BEBE si nu mai raman insarcinata.
Ce-mi recomandati?
amymioara
Postat pe 6 Octombrie 2009 22:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dr.Ciontea Bogdan 5 De la: smefi 19 Mai 2014 22:46
intrerupere de sarcina la 14 sapt 61 De la: Rocsss 24 Mai 2010 11:50
FIV VITRO 1 De la: nicogabi 23 August 2010 00:29
LA MULTI ANI ! 4 De la: office_salinasusesi_ro 23 Februarie 2010 14:18
? 5 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 7 August 2010 11:02