Setari Cookie-uri

Tromboflebita

Stie cineva ce este tromboflebita si cum se manifesta? Ma intereseaza ceva simptome....orice. Multumesc!
corina_2009
Postat pe 12 Martie 2009 09:57

Tromboflebita este obturarea totala sau partiala a peretelui venos prin coagularea intravenoasa=este inflamarea peretelui venos si formare de cheaguri de sange,ingreunand circulatia sanguina.Aceste cheaguri de sange ,trombi in limbaj medical,nu se formeaza dintr-o data,ci treptat,dar cu evolutie rapida.
Cauze frecvente:insuficienta cardiaca,imobilizare prelungita,leucemii,anemii,poliglobulii,cancer,traumatisme,varice,tratamente cu antibiotice,corticoizi-contraceptive orale.
Simptome:reactii inflamatorii,durere continua la mers,aparitia unui cordon rosu in zona afectata(de obicei membrele inferioare),febra,tahicardie-cresterea frecventei cardiace.Se poate complica cu o embolie pulmonara care poate fi fatala.
deiutza_20
Postat pe 13 Aprilie 2009 21:37
multumesc pentru raspuns
corina_2009
Postat pe 15 Aprilie 2009 10:27
cu cea mai mare placere!oricand o sa mai ai nevoie de informatii medicale iti stau la dispozitie!numai bine!
deiutza_20
Postat pe 15 Aprilie 2009 20:37
De la: cory_g, la data 2009-04-15 10:27:22multumesc pentru raspuns
Cum se trateaza tromboflebita?
marianamioc
Postat pe 14 Iunie 2009 08:22
sotul meu e acum in spital cu embolie pulmonra...a II-a oara in 6 ani...dar acum e fff. grav. e plin de apa nu numai plamanii, burta, rinichii, picioarele....face fibrilatii, inima e ,, fleasca" , se inneaca mereu, tuseste de 3-4 luni ptr. ca se inneaca. Nu i-au scos apa...avem noroc, elimina cam 3 l prin urina zilnic...de la internare 10 litrii.Cine stie sa-mi spuna: de ce atatea complicatii dintr-o data , ficat marit, un rinichi cu malformatie, esofag care se ingroasa ....in 2009 toate s-au dat peste cap. La ce sa ne mai asteptam?Are abia 60 de ani impliniti.Ce sanse sunt de a se face bine?
KINDERLAND
Postat pe 14 Iunie 2009 14:48
tromboflebita se trateaza strict sub supravegherea medicului!dupa ce faci o ecografie Doppler ti se recomanda tratament medicamentos:de ex.Trombostop dar daca se administreaza acest medicam trebuiesc facute analize la sange din 2 in 2 saptamani,si atentie neaparat sex protejat ptr ca ramai insarcinata imediat(daca e vb de o femeie,bineinteles),apoi se mai poate adiministra Clexane(injectii),Detralex,Hephatrombin,Sintrom...unii folosesc chiar lipitoare!
in cadrul medicinii naturiste:salate de legume radacinoase,tinctura de leurda,scoarta de salcie,suc de rosii,suc de lamaie!
deiutza_20
Postat pe 14 Iunie 2009 18:22

Embolie pulmonara
Evoluþia bolii - mortalã
În funcþie de mãrimea va­su­lui obstruat, existã trei for­me clinice cu manifestãri va­ri­a­te ºi nespecifice: em­bolia ma­si­vã se manifestã prin durere to­r­acicã violentã, în spatele ster­nului (în piept), în­soþitã de tuse ºi ºoc (prã­bu­ºi­rea ten­si­u­nii arteriale, cia­no­zã, trans­pi­ra­þii, extremitãþi reci, pierderea conº­tiinþei), sem­ne de insufi­ci­en­þã cardiacã a­cutã (ficat mare ºi dureros, tur­gescenþa venelor gâ­tului), bã­tãi neregulate ale ini­mii. Evo­luþia este, de regulã, rapid mor­talã. Embolia medie pre­zin­tã durere sub formã de junghi cu sediu latero-toracic, dis­­pnee cu respiraþii frecvente, tu­se cu expectoraþie cu sânge la început roºu ºi apoi brun-ne­gricios, senzaþie marcatã de tea­­mã, apoi febrã de 37,5° C. În ur­mãtoarele zile apar ari­t­mi­ile a­triale paroxistice (bãtãi ne­­r­e­gu­late ºi rapide ale inimii), su­­bi­cterul tegumentar (colo­ra­þia gãl­buie a pielii) ºi persistã su­b­fe­brilitatea. Emboliile mici se pot manifesta prin jenã to­ra­­ci­cã, tuse, episoade de bãtãi car­di­ace rapide, senzaþie de o­bo­sea­lã. În cazul cronicizãrii, se ins­taleazã cordul pulmonar cro­nic, cu suferinþã marcatã a ini­mii prin afectarea circulaþiei pul­monare. Foarte importantã este observaþia cã, deseori, în mo­­mentul instalãrii emboliei, in­­diferent de mãrimea ei, trom­­boflebita membrelor in­fe­­rioare nu mai este evidentã cli­nic, medicul putând des­co­pe­ri aceastã condiþie favo­ri­zan­tã în urma discuþiilor cu bol­­navul.

deiutza_20
Postat pe 14 Iunie 2009 18:36
Produsul naturist Flavin7 previne formarea,respectiv ajuta la indepartarea placilor arteromatoase,impiedica depunerea colesterolului pe peretele arterial,intareste respectiv reda elasticitatea peretelui arterial,efect coronarodilatator,imbunatatind circulatia miocardului,efect benefic asupra hemostazei,previne procesul trombotic,previne agregarea trombocitelor,scade tensiunea arteriala.Pentru mai multe detalii aludmann@yahoo.com.Sanatate multa.
elli29
Postat pe 14 Iunie 2009 19:45
Discutia a inceput de cateva luni. Doresc sa adaug si eu un detaliu. In privinta cauzelor tromboflebitei. Una dintre cele mai importante are explicatii genetice si anume tendita sangelui de a forma cheaguri, afectiune care se manifesta dupa 20 de ani, asa numita trombofilie care se poate identifica in laboratoarele de hematologie prin analiza de sange numita INR. Afectiunea este cronica. Exista 2 forme de tromboflebita , cea care afecteaza venele de la suprafata si cea profunda care este forma cea mai grava. Nu am o pregatire medicala, dar fiului mei i s-a diagnosticat aceasta afectiune la varsta de 22 de ani. De atunci urmeaza strict regimul recomandat si se simte foarte bine (ia medicamentul SINTROM pe care va trebuie sa-l ia toata viata; isi controleaza greutatea prin regim alimentar echilibrat si exercitii fizice adecvate - bicicleta medicala, ciclism, mers pe jos), bea peste 2 l de apa zilnic, vara chiar mai mult; cand este foarte cald poarta ciorap special pt a nu se umfla piciorul; in principiu la 2-3 saptamani reface analiza INR-ul pt a i se doza corect medicamentul Sintrom)
La cauze trebuie avute in vedere interventiile chirurgicale (de pilda intreruperile de sarcina, avorturile) si sedentarismul. Trebuie mare atentie la mersul cu avionul daca avem probleme cu circulatia sau chiar cu masina daca e vorba de calatorii care dureaza zile intregi. Pe cat posibil trebuie facute pauze si mers pe jos pt restabilirea circulatiei si dezumflarea picioarelor. Consecintele negative pot apare la 2-3 zile de la terminarea calatoriei. In privinta medicamentului SINTROM, acesta este bine tolerat, dar trebuie evitate anumite alimente: varza, ficatul organele in general, spanacul, vinul rosu deoarece asociate cu Sintrom predispun la hemoragii (se subtiaza sangele prea tare). Trebuie evitate si anumite medicamente precum aspirina sau celebra Omega 3, in orice caz trebuie intrebat medicul.Fumatul este si el contraindicat influentand negativ buna circulatie sanguina. Cam acestea sunt completarile mele, sper sa va foloseasca! Multa sanatate!
cristina_r_cta
Postat pe 15 Iunie 2009 02:34
S-ar putea sa aveti deptate, dar se refera la artere. Cu Tromboflebita este altceva, este o afectiune a venelor.
cristina_r_cta
Postat pe 15 Iunie 2009 02:36
tinctura de leurda purifica sangele si-l fluidizeaza. de la plafar
eleain
Postat pe 18 August 2009 08:47
cum sa tratezi trombomfeblita?
eu am 38 de ani si am descoperit anul acesta in ianuarie ca am tromboflebita,aveam dureri foarte mari in picioare,se umflau,citeva vene subtiri apareau pe glezna,o stare de nervozitate in picioare si alte simtome,dupa ce am luat TROMBOSTOP timp de 2 luni de zile si am vazut ca nu imi trece am apelat la terapia naturista,fac tratament cu lipitori din clasa HIRUDO MEDICINALIS,din luna aprilie de cind fac tratament ma simt foarte bine ,acea greutate in picioare a trecut,in urma tratamentului rezultatele la analize sint foarte bune in loc de 1 este 2,5 viteza singelui
daca crezi ca te intereseaza poti sa te adresezi la id naziru_danutz@yahoo.com sau un nr de tel 0745558669,poti sa te interesezi cum se face tratamentul cite sedinte poti sa faci,unde sa le aplici si cite lipitori poti sa cumperi,eu am cumparat 100 de buc.cu 5 ron buc,
mult succes in tratament daca te hotarasti,sa sti ca este mult mai bun tratament naturist decit medicamentos
multa sanatate
naziru
Postat pe 19 August 2009 08:13
eu am scapat de aceasta problema folosind ciorapi compresivi. nu stiu daca ati incercat aceasta metoda de a scapa de varice si tromboflebita, insa la mine au avut efect. acesti ciorapi sunt indicati in caz de varice, stimularea intoarcerii venoase, tromboflebita, celulita. vi-i recomand pe cei de la cafibi, nu vreau sa sune a publicitat. eu mi i-am coamandat online de la o firma de tehnica medicala din iasi si mi-au fost adusi acasa prin curier rapid. daca va intereseaza, aici se gasesc: http://www.tehnica-medicala.ro/categories/Ortopedie/Ciorapi-Compresivi/
sper sa va ajute si pe voi.
kudika006707
Postat pe 17 Septembrie 2009 17:49
intra pe http://ne-tratam.ro si ai sa afli mai multe despre trombofeblita
naziru
Postat pe 18 Septembrie 2009 16:30
Acum sunt insarcinata .Am 17 saptamani jumate si iau tratament cu aspenter si alte vitamine.Oare ma afecteaza ?intreb pt ca am avut o izbucnire de vena la picior si acum 5 ani cand am nascut primul copil si acum un an la celelalt picior dupa o pierdere de sarcina.
healthy008226
Postat pe 3 Noiembrie 2009 20:43
Centrul nostru medical ofera una dintre cele mai bune solutii de depistare ultrasonografica (ecografica) a tromboflebitei sau a riscului de a face aceasta boala: competenta sistemului venos, reactivitatea in caz de suprasolicitari (reflux venos si nivelul pana la care se produce, etc). Avem unul dintre cele performante ecografe din lume, si specialisti in patologie venoasa. Pentru detalii suplimentare, va invitam sa ne contactati pe office@rot.ro sau la tel: 021.221 69 87.
dr_tudose
Postat pe 22 Noiembrie 2009 01:59
Cunoasteti cumva ce inseamna simptomele pe care le am eu? Este vorba despre o problema la picioare de la genunchi in jos.Simt numai cand stau intinsa, este o neliniste , o senzatie de picioare grele care nu o mai simt daca misc picioarele sau le scutur ridicate un minut-doua.Mi se intampla relativ rar , poate o data pe luna sau de doua ori dar nu pot dormi pentru ca trebuie sa ma misc permanent .Am colesterolul marit, daca asta poate fi o cauza .SAnatate
Donamishi
Postat pe 1 Martie 2010 10:32
BUNA SEARA ACESTE SIMTOME PE CARE LE AI DENOTA CA AI TROMBOFEBLITA,POATE CA NU SE VEDE ACUM PE PICIOR DAT DACA ITI FACI ANALIZA LA SINGE ADICA INR AI SA AFLI CA IL AI SUB 2 NIVELUL DE CUAGULARE AL SINGELUI,SE POATE INTIMPLA SA AI VASELE DE SINGE DE LA GLEZNA PRONUNTATE,CA SI CUM AI AVEA VARICE,DACA ESTE ASA CONTACTEAZAMA LA SAU MAI BINE SPUS INTRA PE WWW.ne-tratam.ro,SI AI SA GASESTI TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ACEASTA BOALA.MULTA SANATATE ITI DORESC
naziru
Postat pe 4 Martie 2010 22:12
De la: Donamishi, la data 2010-03-01 10:32:44Cunoasteti cumva ce inseamna simptomele pe care le am eu? Este vorba despre o problema la picioare de la genunchi in jos.Simt numai cand stau intinsa, este o neliniste , o senzatie de picioare grele care nu o mai simt daca misc picioarele sau le scutur ridicate un minut-doua.Mi se intampla relativ rar , poate o data pe luna sau de doua ori dar nu pot dormi pentru ca trebuie sa ma misc permanent .Am colesterolul marit, daca asta poate fi o cauza .SAnatate



Cu glicemia cum stati?Un control mai amanuntit (si nu ma refer la mediclul de familie) este indicat.
asistenta_medicala
Postat pe 8 Aprilie 2010 15:33
De la: Donamishi, la data 2010-03-01 10:32:44Cunoasteti cumva ce inseamna simptomele pe care le am eu? Este vorba despre o problema la picioare de la genunchi in jos.Simt numai cand stau intinsa, este o neliniste , o senzatie de picioare grele care nu o mai simt daca misc picioarele sau le scutur ridicate un minut-doua.Mi se intampla relativ rar , poate o data pe luna sau de doua ori dar nu pot dormi pentru ca trebuie sa ma misc permanent .Am colesterolul marit, daca asta poate fi o cauza .SAnatate


Buna ziua poate sa fie vorba de trombofeblita acestea sint pentru inceput primele simtomele,o greutate in picioare,neliniste atunci cind te sui in pat,parerea mea este sa iti faci o analiza la singe,daca iti iese INR sub 2 ai trombofeblita incearca sa urmezi un tratament naturist,medicamentos nu da rezultate deloc.
Multa sanatate iti doresc
naziru
Postat pe 8 Aprilie 2010 15:51
buna ziua,bunica mea are tromboflebita,dar exact nu stiu de care,dar e rau,ca are rana si ultima data cand a fost internata nu sa mai prins rana,si e foarte descurajata,ca e in varsta si nu mai au efect medicamentele.eu asi vrea totusi o alta opinie decat cea a medicului ei,dar nu stiu la specialitate de medic trebuie sa merg.va multumesc anticipat


healthy017133
Postat pe 12 Iunie 2010 01:38
Va aduc la cunostinta despre aparitia unei inventii a savantilor rusi din domeniul nanotehnologiei cosmice;BOTFORT"-fabricat din compozit,polimer de inalta calitate"EVA",cu continut de microsfere decristal si nanoparticule de argint,care absorb caldura piciorului si o transforma in terapie infrarosie si astfel elimina cauzele varicozei dizolvand cheagurile si amplifica capacitatea valvelor de a inbunatati circuitul venos,imitand"gimnastica"arterelor.Procesul eliminarii impuritatilor si curatirea arterelor dureaza 3 luni.Eu sunt la a doua luna si deja au inceput sa dispara venele negre,picioarele mele nu mai sunt reci si incep sa-si recapete culoarea normala.Avand deja un infarct pulmonar si cu tratament SINTROM-sper ca peste o luna maxim doua sa-mi fie retrase toate medicamentele."BOTFORT"-ul folosit si cu talpile"JOY FEET"de aceiasi fabricatie fac minuni.Contraindicatii nu sunt.pentru detalii tel.0762655014.ION ENACHI BUCURESTI.
kudika_933081
Postat pe 2 Septembrie 2013 15:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
HOLOGRAME ENERGETICE 1 De la: andutza_con 13 Mai 2011 10:37
Examene si tratamente ORL,protezare auditiva BAHA 1 De la: kudika368517 31 Martie 2011 06:52
cafeaua 30 De la: poateveiafla 27 Aprilie 2010 10:20
Cum poti sa-ti exprimi cu folos parerea despre serviciile de sanatate? 1 De la: wings 8 Noiembrie 2011 15:00
Chisturi mamare 55 De la: 10 Septembrie 2013 20:47