Setari Cookie-uri

sfaturi pt.panaritiu...va rooog !!!!!...

salut tuturor! am o infectie la un deget de la mana..s-a umflat dupa ce mi-am rupt un colt de unghie si n-am dezinfectat ..l-am lasat o sapt...am crezut ca trece..da' de unde! s-a dublat ca si marime ma durea de nu mai stiam de mine..in final m-am dus la farmacie cu el (degetul)in vant..si mi-a dat antibiotic-oxacilina de 500mg la 6 ore..am luat 3 zile si am fost si la medic si mi-a scos mizeria de acolo..dar a ramas tot umflat ,nu foarte dureros si supureaza..ce credeti? imi trece sau nu? astept si eu niste sfaturi..va pup
CESSONIA
Postat pe 27 Mai 2009 11:31
iti trece sigur ca da, dar e foarte buna frunza de varza trage toata infectia de acolo; succes
healthy002030
Postat pe 27 Mai 2009 12:34
si eu am patit la fel acum un an.in timpul sarcinii nu am avut grija de pedichiura si dupa ce am nascut mi s-au infectat unghile groaznic.am stat cateva luni asa ,cu ambele degete mari de la picior supurand,pana mi-am luat inima in dinti si mi-am taiat singura colturile de la unghii pt.ca asta era cauza.imi facusem pedichiura singura si fara sa stau prea mult de ea.asa am scapat.mi-am pus betadina,ihtiol,am luat si antibiotic,dar degeaba pana nu am rezolvat cauza nu am scapat.eu nu am mai avut probleme de atunci.

Postat pe 2 Iunie 2009 13:42
am fost la un chirurg din c-ta si m-a taiat ..ma rog a bagat si niste xilina in deget ..dar a durut destul de tare..eu oricum nu puteam sa-mi fac o incizie mai adanca..doar daca ma loveam usor de ceva ..era groaznica durerea..acum sunt bine..mi se schimba pielea de pe deget de la atata rivanol si betadina.dar nu ma mai doare s-a inchis si s-a mai desumflat..oricum revine la normal..asa ca daca aveti asa ceva nu treceti cu vederea ..sa va duceti la medic..
multumesc de raspunsuri..va pup
CESSONIA
Postat pe 2 Iunie 2009 15:22
si eu am unghii incarnate la ambele degete mari de la picioare.din clasa a sasea ma duc mereu la chirurgie.e ingrozitor de dureroasa operatia..mai ales cand nu iti lasa sa ti se amorteasca piciorul.anul trecut m-am operat la un picior in alta localitate si inafara de operatia propriu-zisa mi-a mai facut o interventie.acum e mai bine dar trebuie sa am grija mereu.la celalat picior am fost la spitalul judetean si mi-a smuls unghia si va zic k nu mi-am taiat-o niciodata dar ea s-a incarnat .."de la sine putere".ce e mai rau e k nu ma pot incalta decat cu tenisi si adidasi, de tocuri nici nu se poate vorbi... dak mi-ati putea recomanda un remediu fara sa ma mai duc la operatia as fi foarte multumita.astept raspunsul vostru.
va multumesc!
healthy003252
Postat pe 9 Iunie 2009 07:45
poti incerca la un medic dn Bucuresti dar mai intai trebuie sa te programezi;intra pe net, scrie pirasan si prima pag e a acestui medic; gasesti acolo nr de telefon si poti suna sa vorbesti intai la tel si apoi vezi ce faci; succes si toate bune
healthy002030
Postat pe 9 Iunie 2009 17:30
foloseste unguentul MIBAZOL de la farmacia veterinara,este foarte bun.
miaotcu
Postat pe 11 Iunie 2009 12:59
am avut si eu la o mana; am fost la chirurgie si a zis ca trebuie taiat dar nu am fost de acord; m-a invatat un profesor de sport ce sa fac-e o metoda cam dura dar e eficienta, tinand cont de cata durere ai parte la operatie si dupa: se pune un ibric cu apa rece pe flacara mica de la aragaz si introduci degetul cu pricina in apa; cand apa devine insuportabil de fierbinte, scoti degetul si schimbi apa cu alta rece si repeti operatiunea de inca 2 ori; am scapat in jumatate de zi mai ales ca a fost o forma usoara, de inceput; mai poti face operatiunea a doua zi; bafta.
vh2
Postat pe 23 Iunie 2009 11:07
exista o alifie care se prepara special pt panaritiu, este cu antibiotic, nu stiu cum se numeste, eu de cate ori am nevoie, se mai intampla cand intri prea adanc cu forfecuta pe langa unghie, farmacista stie despre ce-i vorba si mi-o prepara intr-o jumatate de ora, se aplica de cateva ori pana cand unflatura cedeaza, mult noroc!
mariaadriana_healthy
Postat pe 23 Iunie 2009 11:56
fratele meu a avut unghia incarnat la ambele degete de la picioare. nu s-a rezolvat problema pana ce nu a fost operat ca atare. adica el a mai fost la spital si i s-a scos toata unghia, pe langa durere dupa ce i-a crescut unghia la loc a reaparut problema. ultimul chirurg care l-a operat si de atunci nu are probleme i-a scos doar colturile din radacina, adica a operat sub anestezie totala, a curatat coltul de sus pana in adancul radacinii, dar nu a taiat toata unghia, ci doar colturile. unghia nu e chiar f estetica acum, dar nu mai face infectie de atunci. asa ca depinde de specialist cat e de priceput.
pup
alexandra25
Postat pe 14 August 2009 23:15
Foarte bun pentru panaritiu este clotrimazol unguent.
BLAJ
Postat pe 25 August 2009 08:35
cand supureaza un deget sau e vorba de panaritiu ,se aplca unguent cu tetraciclina pe urma pansament cu rivanol deasupra o folie si legi degetul respectiv ,operatiunea se poate face totla 3 ore! succes!
healthy002074
Postat pe 9 Septembrie 2009 21:58
Draga mea, de doua ori pe zi baga degetul in otet, intr-un recipient mic si tine-l acolo o jumatate de ora. Am avut si eu la un deget si am scapat in scurt timp dupa ce fusesem programata la chirurg. Am citit si eu in Formula AS si am aplicat. Multa sanatate!
inna5tina@yahoo.com
Postat pe 25 Octombrie 2009 08:40
Am avut si eu unghii incarnate si panaritiu si am fost de mai multe ori la doctor si mi-a smuls unghia prima data, apoi numai cate jumatate de unghie, a fost groaznic. In final am fost la o pedichiuriata buna, apoi dupa un timp am invatat sa imi fac pedichiura singura, dar tot mai aveam din cand in cand probleme. In ultimul an am gasit undeva pe net niste sfaturi excelente pe care ma grabesc sa le impartasesc. Ideea e ca se face o taietura pe milocul unghiei, cat se poate, perpendicular pe baza unghiei, astfel incat sa slabeasca presiunea la colturi. Se mai poate pili cu o pila buna tot asa ungia pe partea din mijloc. Apoi se asteapta cu rabdare sa creasca colturile si sa iasa in afara, ca sa nu mai supere. Unghiile se vor taia in final sub o forma convexa, nu concava, astfel ca sa iasa in afara colturile.Sigur ca nu se mai poarta pantofi stramti, etc. Am citit ca exista si o metoda brevetata de pedichiuristi prin care se fac incizii in unghii, tot pe principiul slabirii tensiunii la colturi, si se baga strasuri pentru estetica. Dar nu cred ca este cazul. Mult succes.
crisva
Postat pe 10 Noiembrie 2009 09:05
Cel mai simplu , verificat de nenumarate ori pe mine si pe prieteni carora le-am dat acest sfat, este ca pe locul inflamat sa pui praf de antibiotic dintr-o capsula.Apoi protejezi cu un leucoplast.Daca cumva la suprafata bubita are o crusta o rupi usor ca antibioticul sa patrunda mai usor si sa-si faca efectul mai repede.Daca are acumulare de puroi o storci, stiu doare , dar efectul va fi miraculos.SUCCES!
Donamishi
Postat pe 5 Februarie 2010 09:41
Si eu am probleme cu colturile unghiilor de la picioare.La fiecare taiere pe care o execut singura sangerez dar previn infectia cu PIVALAT care s-a inlocuit cu TRIANCINOLON S La mine actioneaza spectaculos, in 2 zile nu mai am nimic.Incercati este f.ieftin si merita.Actioneaza si cand s-a infectat.
marirobitu
Postat pe 16 Aprilie 2010 23:00
O metoda veche de pe vremea bunicii poate spune ca atunci cind ai colturile unghiilor de la picioare incarnate sa freci cu o pila unghia deasupra de fiecare data cind ai ocazia: cind stai in pat, la tv, etc. Materialul cornos care tinde sa merga pe margine sa intre in deget se va orienta catre locul pilit si astfel scapati de probleme.
Daca totsi faceti infectie o alta metoda de la bunica spune sa amestecati un pic de faina de griu cu propriul scuipat si bucatica aia mica de aluat sa o puneti pe locul inflamat.Va legati si a doua zi dimineata cind o scoateti o sa iasa cu puroi cu tot.Se repeta chestia asta pina la vindecare.
Dupa cum a mai spus cineva frunza de varza proaspata putin batuta cu o lingura e excelenta.Apa calda (cit o suporti) mai sugera cine e alta idee buna.
micabis
Postat pe 17 Aprilie 2010 07:29
Am avut si eu recent la mana stanga. Am incercat pentru inceput betadina care nu a dat roade. Apoi am incercat cu otet si din nou am esuat. Pana la urma am ajuns la apa oxigenata. Imi bagam degetul in apa oxigenata de 3 ori pe zi si il tineam cam 30 de minute. Apoi imi dadeam pe rana cu asocilin si imi puneam un pansament. Dupa o saptamana de durere ingrozitoare am scapat pana la urma de el. Ma bucur ca nu a trebuit sa fac operatie.
healthy017309
Postat pe 18 Iunie 2010 00:13
Buna. Ma numesc Bianca, am 12 ani. Am o problema cu acest ,,panaritium''. M'am sfatuit cu mama mea, si ma decis sa incercam sa rezolvam problema, iar daca nu se v'a rezolva, deabea tunci ma voi duce la doctor. Cred ca este normal sa imi fie frica, si de aceste vreau sfaturile dumneavoastra. Va rog, daca doriti, trimiteti'mi niste remedii ,,babesti'', dar care sa mearga. Va multumesc tuturor!
Regenta_Lostris
Postat pe 30 Octombrie 2010 22:29
Nu exista leacuri babesti...e o problema serioasa...du-te la medic...si nu mai frecventa manichiurista, sa nu mai imbolnavesti si pe altele....
kudika226898
Postat pe 31 Octombrie 2010 07:59
o metoda simpla si la indemina oricui...cind incepe sa va deranjeze...sa apara "panaritiu"...fierbeti apa intr-un vas...si introduceti degetul in apa fiarta si il tineti cit puteti rezista (dar sa nu va opariti)...repetati operatia de mai multe ori pina se raceste apa .a doua zi nu ve-ti mai avea nimic.
daca deja are puroi...trebuie mers la medic sa curete infectia...si apoi respectati indicatiile lui.se poate face si ce am scris eu mai sus si de asemeni se despica o frunza de aloe se aplica pe locul cu pricina si se fixeaza pina dimineata .se schimba frunza pina se trece rana.va doresc numai bine.
BEL_AMY1
Postat pe 31 Octombrie 2010 19:37
Totul e posibil, depinde de stadiul in care va aflati. Daca vedeti ca situatia se complica va recomand sa folositi extern apa oxigenata si praf de oxacilina (de cateva ori pe zi, dar si seara dupa baie), iar intern usturoi si echinaceea de la Nutrilite. Eu asa am scapat. Am avut la ambele degete mari de la picioare... a fost un calvar. A aparut de 3 ori consecutiv si cu toate metodele de vinecare pe care le-am auzit (antibiotic, interventie chirurgicala si alte leacuri babesti) nu am reusit .
Sper sa va fie de ajutor sfatul meu
kudika_21751
Postat pe 21 Noiembrie 2012 20:04
De la: kudika_21751, la data 2012-11-21 20:04:03Totul e posibil, depinde de stadiul in care va aflati. Daca vedeti ca situatia se complica va recomand sa folositi extern apa oxigenata si praf de oxacilina (de cateva ori pe zi, dar si seara dupa baie), iar intern usturoi si echinaceea de la Nutrilite. Eu asa am scapat. Am avut la ambele degete mari de la picioare... a fost un calvar. A aparut de 3 ori consecutiv si cu toate metodele de vinecare pe care le-am auzit (antibiotic, interventie chirurgicala si alte leacuri babesti) nu am reusit .
Sper sa va fie de ajutor sfatul meu



Ma leeesi cu Nutrilite...
kudika226898
Postat pe 22 Noiembrie 2012 23:28
Ciao,
Cand este vorba de Panaritiu trebuie sa stii 3 lucruri si anume:
1 este o infectie care poate fi periculoasa, daca astepti prea mult poate duce la o limfangita (imflamare a ganglionilor limfatici datorat raspandiri infectiei in corp) si la septicemie, poti sa iti pierzi degetul din cauza ei.
2 este o afectiune care trebuie tratata chirurgical sau dermatologic de urgenta
3 recidiveaza!!!
In cazul meu recidiveaza a 6-a oara si am fost tratat chirurcal de 4 ori si o data dermatologic.
de fiecare data raspunde bine la tratament dar reapare dupa cateva luni.
Ar fi bine sa urmezi sfaturile medicului si daca recidiveaza sa te prezinti la urgenta, si discuta cu cei de acolo sa iti faca o cultura din plaga pentru a vedea ce este acea infectie, de aici se poate face si un autovaccin care sa ajute la oprirea recidivei.
kudika_31409
Postat pe 11 Martie 2013 15:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce este escherichia coli? 10 De la: andreeaB1 4 Iulie 2013 22:41
intrebare 2 De la: Ale_xandra_27 9 Mai 2011 02:19
mastoza 3 De la: eneflory 28 August 2009 19:17
Nasterea naturala 1 De la: kudika_1024367 12 Martie 2017 01:30
Pot fi sigura de recomandarile doctorului? 11 De la: office_salinasusesi_ro 17 Februarie 2010 10:17