Setari Cookie-uri

mini help :D

mama mea are cateva pb cu capul ca sa zic asa si de fiecare data cand are nervi vine si da in mine. acum ultima data a dat cu pumnii si picioarele , insa 2 dintre pumnii ei au aterizat in maxilarul meu si in tampla si am auzit cum mi-a trosnit ...de 3 zile ma doare .. e ceva grav?
darkelena
Postat pe 22 Aprilie 2010 11:05
mergi la medic! fa o radiografie! nu mai locui cu persoana care te agreseaza!
camiflorea
Postat pe 22 Aprilie 2010 13:11
nu te supara pe mine dar maicata chiar are probleme cu capu, nu stiu cum poate sa aibe inima asta sa te bata in halu asta, nu se gandeste ca de la un pumn cine stie cum til nimereste te poate ucide, si atunci ce face ? sper sa isi revina din crizele astea , ca nu e bine deloc ce face. sa ai grija de tine pupici :) ar fi bine sa te duci la spital
healthy013349
Postat pe 25 Aprilie 2010 23:04
incearca sa suni aici

http://www.telefonulcopilului.ro/

am intels ca sunt ok oamenii. oricum, cred ca trebuie sa vbesti...cu mama ta, poate cu tatal tau, cu o ruda mai apropiata in care ai incrderee.
nu e o situatie normala si-tipoate crea grave probleme fizice si psihice. mult succes.
natasarostova
Postat pe 25 Aprilie 2010 23:19
De la: darkelena, la data 2010-04-22 11:05:51
mama mea are cateva pb cu capul ca sa zic asa si de fiecare data cand are nervi vine si da in mine. acum ultima data a dat cu pumnii si picioarele , insa 2 dintre pumnii ei au aterizat in maxilarul meu si in tampla si am auzit cum mi-a trosnit ...de 3 zile ma doare .. e ceva grav?
.
Draga mea, nu stiu cati ani ai, dar ar trebui sa intelegi ca mama ta are nevoie de ajutor. Trebuie sa o vada un psihiatru si eventual un psiholog. Vad ca stii deja ca are probleme cu capul, dar te intreb daca face vreun tratament? Ar trebui sa ceri ajutorul unui adult din familie, mai apropiat, si sa-i explici situatia. Sa stii ca exista tratamente de ultmima generatie, foarte bune care o calmeaza si o pot ajuta sa aiba grija de tine - daca mei e cazul -, sau sa devina constienta ca nu pe tine trebuie sa-si verse nervii. BAnuiesc ca situatia este mult mai complicata decat explici tu aici. Pana una, alta, trebuie sa vezi ce s-a intamplat cu maxilarul tau - si asta numai la un spital. Cere ajutor si incearca sa nu o mai enervezi - fa asta atat cat depinde de tine. Poate medicul de familie ar putea sa-ti dea un sfat , sa te indrume.
kudika028076
Postat pe 26 Aprilie 2010 16:07
Mama ta are probleme serioase.Nu e de judecat, ci trebue dusa imediat la un medic, sau chiar internata o vreme.
kudika098645
Postat pe 30 Aprilie 2010 17:21
biata de tine :-( du-te la un doctor si scapa de acolo ! pupici :-*
sab628
Postat pe 12 Mai 2010 15:26
nu prea ai ce face . incearca sa o eviti cand e nervoasa . unde sa pleci? toata lumea da sfaturi dar daca ceri cuiva sa te ajute ,dau din umeri .cat despre durerea de cap , du-te la un medic ,prima data la cel de familie . si poate cand mama ta e calma si poti vorbi cu ea ,spune-i sa te insoteasca la medic . daca ti-e frica de ea , mai bine nu-i spune . oricum e o situatie grea pentru tine . sa stii ca dumnezeu te iubeste si fiindca este dumnezeu el chiar poate sa te ajute daca ai sa-i ceri . roaga-te si vei vedea ca lui ii pasa .
skiuri
Postat pe 12 Mai 2010 18:28
daca a dat in timp asa o sa dea incontinuare , nu conteaza k nervii ii faci tu sau si face singura . tu ii esti la indemana .. ca sac de box, asa ca dupa la doctor si la politie sau la rude , nici un copil nu tre sa sufere asa, sa fie maltratat. sunt rani care nu se vindeca niciodata si dc sa te imbolnavesti de tot? scapa de acolo si interneaz-o si pe ea la voila sau oriunde ca e violenta ca un animal .
biank__
Postat pe 23 Octombrie 2010 19:05
Valy90
Postat pe 23 Octombrie 2010 19:07
Valy90
Postat pe 23 Octombrie 2010 19:07
dute la spital la urgente...acolo o sa te intrebe de ai patit?! daca ai sa povestesi asistenta si medicul o sa sesizeze politia ...
nu mai accepta ca mama ta sa te loveasca , poate intr-o zi o sa fie mai rau!
roz5blue6lila7
Postat pe 23 Octombrie 2010 19:16
ADEV�RATA M�SUR� A INTELIGEN�EI: E.Q. Este foarte interesant c�, de�i au diplome echivalente ca valoare, unii se tar�sc �n slujbe umile, �n timp ce al�ii fac salturi impresionante �n drumul lor c�tre succes. Cum se explic� faptul c� unii care dovedeau �n copil�rie o inteligen�� vie �i promiteau foarte mult, au e�uat pan� la urm� �n mediocritate, iar al�ii, care nu se distingeau prin nimic deosebit, au reu�it �n via�� ? De ce sunt cupluri care se ceart� �i apoi se despart, �i perechi care, de�i se mai confrunt� cu tensiuni, nu se destram� �i chiar sunt fericite ? R�spunsul la toate aceste �ntreb�ri �ine cont de faptul c� noi "decidem �i gandim sub influen�a sentimentelor", dup� cum ne sugereaz� Daniel Goleman, psiholog la Harvard. Adev�rata m�sur� a inteligen�ei nu este I.Q., ci E.Q., coeficientul emo�ional. "Marea revolu�ie a anilor 2000 const� �n revan�a sentimentelor asupra inteligen�ei", ne asigur� Daniel Goleman �n cartea sa celebr� deja �n Statele Unite ale Americii, "Emotional Intelligence". �n prezent, cand ne referim la inteligen��, �n�elegem cel pu�in dou� lucruri : intelectul (IQ) �i inteligen�a emo�ional� (EQ). "�n mod tradi�ional, puterea creierului este dat� de IQ, �ns� cu cat lumea devine mai complex�, inteligen�a emo�ional� trece pe primul plan" (Daniel Goleman). O persoan� inteligent� emo�ional este abilitat� �n patru domenii : identificarea emo�iilor, �n�elegerea emo�iilor, reglarea emo�iilor �i folosirea emo�iilor. �n viziunea lui Daniel Goleman (1998), inteligen�a emo�ional� este format� din cinci factori : cunoa�terea propriilor emo�ii, managementul emo�iilor, motivare, recunoa�terea emo�iilor la al�ii (empatie) �i rela�iile interpersonale. Iat� o compara�ie �ntre IQ �i EQ. Intelectul - IQ (capul) : ne ajut� s� facem socoteli; ne ajut� s� proces�m informa�ii; se bazeaz� pe logic�; ne ajut� s� rezolv�m probleme; ne ajut� s� reu�im la �coal�; �n decursul vie�ii IQ-ul este relativ constant; Inteligen�a emo�ional� - EQ (inima) : ne ajut� s� ne �n�elegem pe noi �n�ine �i s� ne motiv�m; ne ajut� s� lu�m decizii (f�r� emo�ii nu poate fi luat� nici o decizie); ne ajut� s� comunic�m �i s� ne �n�elegem mai bine cu al�i oameni �i s� construim rela�ii puternice, care dureaz�; ne ajut� s� ne transform�m; ne ajut� s� �nv���m din experien��; ne ajut� s� fim creativi; ne ajut� s� reu�im la locul de munc� �i �n via��. Dezavantajele intelectului : func�ioneaz� bine doar cand suntem calmi; func�ioneaz� �ncet, sau �n orice caz mai �ncet decat inteligen�a emo�ional�; din aceast� cauz� nu ne putem baza pe IQ atunci cand ne afl�m �n situa�ii critice sau cand trebuie s� luam rapid decizii; este un predictor slab al succesului nostru �n via��; (�ns� un bun predictor al succesului nostru �n �coala tradi�ional�); r�mane relativ constant toata via�a. Avantajele inimii : func�ioneaz� bine �n orice situa�ie; functioneaz� rapid, sau �n orice caz mai repede decat IQ-ul; din aceast� cauz� ne putem baza pe EQ cand ne afl�m �n situa�ii critice sau cand trebuie s� lu�m rapid decizii; este un predictor puternic al succesului nostru �n via��; poate cre�te, chiar foarte mult. Iat� un exemplu dat de Robert Stenberg, care ilustreaz� diferen�a dintre intelect �i inteligen�a emo�ional� : Doi copii se plimbau printr-o p�dure. Unul din ei era foarte bun la �nv���tur�, premiant, foarte apreciat de adul�i (IQ). Cel�lalt era un �mechera�, slab la �nv���tur�, dar foarte descurc�re� �n via�a de zi cu zi (una din caracteristicile persoanelor inteligente emo�ional). Celor doi copii le iese un urs �n fa��. Primul face repede ni�te calcule �i ajunge dezam�git la concluzia c� nu poate sc�pa cu fuga din fa�a ursului. Cel�lalt, foarte calm, se apleac�, �i verific� pantofii �i �i strange mai bine �ireturile. Primul, foarte trist, �i spune c� a facut calcule �i nu au nici o �ans� s� scape de urs dac� o iau la fug�. Cel de-al doilea �i r�spunde, cu acela�i calm : "Te-n�eli ! Tot ce trebuie s� fac este s� fiu cu un pas �naintea ta." (p�strarea calmului �i mintea limpede �n situa�ii critice, sunt alte dou� caracteristici ale persoanelor inteligente emo�ional). Bell Labs, Centrul de cercetare pentru �nalta tehnologie al lui A.T.&T., gigantul telecomunica�iilor din SUA, a apelat la Goleman pentru a testa angaja�ii care se dovediser� foarte eficien�i. Rezultatul : cei mai valoro�i cercet�tori nu aveau un I.Q. foarte ridicat sau diplome dintre cele mai prestigioase. Erau �ns� persoane foarte echilibrate din punct de vedere emo�ional, capabile s� fac� fa�� cu succes momentelor de criz�. Cercetarile au ar�tat c� succesul nostru la locul de munc� sau �n via�� depinde 80% de inteligen�a emo�ional� �i doar 20% de intelect. �n cazul liderilor, inteligen�a emo�ional� contribuie cu p�n� la 90% la succes. Asta nu �nseamn� c� rolul IQ-ului trebuie neglijat. IQ-ul continu� s� fie important, dar nu cel mai important. Creierul omului, �nainte de toate, este f�cut ca s� iubeasc�. De altfel, via�a �i experien�a fiec�rui individ arat� c�, spre deosebire de IQ, care nu se schimb� mai deloc dup� adolescen��, inteligen�a emo�ional� este, �n mare parte, �nv��at�, �i continu� s� se dezvolte pe m�sur� ce �naint�m �n varst� �i �nv���m s� cunoa�tem emo�iile �i sentimentele �i s� le utilizam pozitiv. Poate c� nu �ntampl�tor se vorbe�te �n popor de maturizare, care, �n fond, este poten�ialul pe care-l dobandim de a �nv��a abilit��ile practice bazate pe componentele EQ. Aceasta este marea revolu�ie a anilor 2000 : suprema�ia tr�irilor sufletesti care ia locul spiritului materialist, al gandirii reci, al gestiunii �irurilor de cifre, al statisticilor �i deciziilor luate de sus. Adev�ratele valori se dovedesc a fi : intui�ia, blande�ea, simpatia, puterea de concentrare, �n�elegerea, empatia.
BEL_AMY1
Postat pe 1 Iunie 2011 08:50
De la: BEL_AMY1, la data 2011-06-01 08:50:33ADEV�RATA M�SUR� A INTELIGEN�EI: E.Q. Este foarte interesant c�, de�i au diplome echivalente ca valoare, unii se tar�sc �n slujbe umile, �n timp ce al�ii fac salturi impresionante �n drumul lor c�tre succes. Cum se explic� faptul c� unii care dovedeau �n copil�rie o inteligen�� vie �i promiteau foarte mult, au e�uat pan� la urm� �n mediocritate, iar al�ii, care nu se distingeau prin nimic deosebit, au reu�it �n via�� ? De ce sunt cupluri care se ceart� �i apoi se despart, �i perechi care, de�i se mai confrunt� cu tensiuni, nu se destram� �i chiar sunt fericite ? R�spunsul la toate aceste �ntreb�ri �ine cont de faptul c� noi "decidem �i gandim sub influen�a sentimentelor", dup� cum ne sugereaz� Daniel Goleman, psiholog la Harvard. Adev�rata m�sur� a inteligen�ei nu este I.Q., ci E.Q., coeficientul emo�ional. "Marea revolu�ie a anilor 2000 const� �n revan�a sentimentelor asupra inteligen�ei", ne asigur� Daniel Goleman �n cartea sa celebr� deja �n Statele Unite ale Americii, "Emotional Intelligence". �n prezent, cand ne referim la inteligen��, �n�elegem cel pu�in dou� lucruri : intelectul (IQ) �i inteligen�a emo�ional� (EQ). "�n mod tradi�ional, puterea creierului este dat� de IQ, �ns� cu cat lumea devine mai complex�, inteligen�a emo�ional� trece pe primul plan" (Daniel Goleman). O persoan� inteligent� emo�ional este abilitat� �n patru domenii : identificarea emo�iilor, �n�elegerea emo�iilor, reglarea emo�iilor �i folosirea emo�iilor. �n viziunea lui Daniel Goleman (1998), inteligen�a emo�ional� este format� din cinci factori : cunoa�terea propriilor emo�ii, managementul emo�iilor, motivare, recunoa�terea emo�iilor la al�ii (empatie) �i rela�iile interpersonale. Iat� o compara�ie �ntre IQ �i EQ. Intelectul - IQ (capul) : ne ajut� s� facem socoteli; ne ajut� s� proces�m informa�ii; se bazeaz� pe logic�; ne ajut� s� rezolv�m probleme; ne ajut� s� reu�im la �coal�; �n decursul vie�ii IQ-ul este relativ constant; Inteligen�a emo�ional� - EQ (inima) : ne ajut� s� ne �n�elegem pe noi �n�ine �i s� ne motiv�m; ne ajut� s� lu�m decizii (f�r� emo�ii nu poate fi luat� nici o decizie); ne ajut� s� comunic�m �i s� ne �n�elegem mai bine cu al�i oameni �i s� construim rela�ii puternice, care dureaz�; ne ajut� s� ne transform�m; ne ajut� s� �nv���m din experien��; ne ajut� s� fim creativi; ne ajut� s� reu�im la locul de munc� �i �n via��. Dezavantajele intelectului : func�ioneaz� bine doar cand suntem calmi; func�ioneaz� �ncet, sau �n orice caz mai �ncet decat inteligen�a emo�ional�; din aceast� cauz� nu ne putem baza pe IQ atunci cand ne afl�m �n situa�ii critice sau cand trebuie s� luam rapid decizii; este un predictor slab al succesului nostru �n via��; (�ns� un bun predictor al succesului nostru �n �coala tradi�ional�); r�mane relativ constant toata via�a. Avantajele inimii : func�ioneaz� bine �n orice situa�ie; functioneaz� rapid, sau �n orice caz mai repede decat IQ-ul; din aceast� cauz� ne putem baza pe EQ cand ne afl�m �n situa�ii critice sau cand trebuie s� lu�m rapid decizii; este un predictor puternic al succesului nostru �n via��; poate cre�te, chiar foarte mult. Iat� un exemplu dat de Robert Stenberg, care ilustreaz� diferen�a dintre intelect �i inteligen�a emo�ional� : Doi copii se plimbau printr-o p�dure. Unul din ei era foarte bun la �nv���tur�, premiant, foarte apreciat de adul�i (IQ). Cel�lalt era un �mechera�, slab la �nv���tur�, dar foarte descurc�re� �n via�a de zi cu zi (una din caracteristicile persoanelor inteligente emo�ional). Celor doi copii le iese un urs �n fa��. Primul face repede ni�te calcule �i ajunge dezam�git la concluzia c� nu poate sc�pa cu fuga din fa�a ursului. Cel�lalt, foarte calm, se apleac�, �i verific� pantofii �i �i strange mai bine �ireturile. Primul, foarte trist, �i spune c� a facut calcule �i nu au nici o �ans� s� scape de urs dac� o iau la fug�. Cel de-al doilea �i r�spunde, cu acela�i calm : "Te-n�eli ! Tot ce trebuie s� fac este s� fiu cu un pas �naintea ta." (p�strarea calmului �i mintea limpede �n situa�ii critice, sunt alte dou� caracteristici ale persoanelor inteligente emo�ional). Bell Labs, Centrul de cercetare pentru �nalta tehnologie al lui A.T.&T., gigantul telecomunica�iilor din SUA, a apelat la Goleman pentru a testa angaja�ii care se dovediser� foarte eficien�i. Rezultatul : cei mai valoro�i cercet�tori nu aveau un I.Q. foarte ridicat sau diplome dintre cele mai prestigioase. Erau �ns� persoane foarte echilibrate din punct de vedere emo�ional, capabile s� fac� fa�� cu succes momentelor de criz�. Cercetarile au ar�tat c� succesul nostru la locul de munc� sau �n via�� depinde 80% de inteligen�a emo�ional� �i doar 20% de intelect. �n cazul liderilor, inteligen�a emo�ional� contribuie cu p�n� la 90% la succes. Asta nu �nseamn� c� rolul IQ-ului trebuie neglijat. IQ-ul continu� s� fie important, dar nu cel mai important. Creierul omului, �nainte de toate, este f�cut ca s� iubeasc�. De altfel, via�a �i experien�a fiec�rui individ arat� c�, spre deosebire de IQ, care nu se schimb� mai deloc dup� adolescen��, inteligen�a emo�ional� este, �n mare parte, �nv��at�, �i continu� s� se dezvolte pe m�sur� ce �naint�m �n varst� �i �nv���m s� cunoa�tem emo�iile �i sentimentele �i s� le utilizam pozitiv. Poate c� nu �ntampl�tor se vorbe�te �n popor de maturizare, care, �n fond, este poten�ialul pe care-l dobandim de a �nv��a abilit��ile practice bazate pe componentele EQ. Aceasta este marea revolu�ie a anilor 2000 : suprema�ia tr�irilor sufletesti care ia locul spiritului materialist, al gandirii reci, al gestiunii �irurilor de cifre, al statisticilor �i deciziilor luate de sus. Adev�ratele valori se dovedesc a fi : intui�ia, blande�ea, simpatia, puterea de concentrare, �n�elegerea, empatia.
RUY_BLAS
Postat pe 21 Iunie 2011 17:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
PROVIDENT !... 7 De la: crysis 5 August 2013 16:02
CUM STERG CONTUL? 27 De la: kudika090477 4 Martie 2013 15:45
pentru o lume mai buna 17 De la: Mad_Maddy 8 Decembrie 2009 09:41
Putin ajutor aici va rog:D 4 De la: 850 28 Martie 2011 21:07
TELEFONIE GRATIS 2 De la: wanderson 5 August 2013 16:03