Setari Cookie-uri

Apartamente la mansarda

Salut,

Am auzit ca mai nou se mansardeaza blocurile vechi de 4 etaje si sunt scoase la vanzare apartamentele astfel construite, care sunt mai ieftine decat un apartament normal. Stiti ceva despre asta? E cumva tzeapa? sau chiar se merita? Daca ar fi ok pe mine sincer m-ar interesa asa ceva.
Astept pareri si sfaturi.
mariusanton
Postat pe 18 Noiembrie 2008 14:08
Nu am auzit nimic despre asta, dar si eu vreau sa imi cumpar ceva.Cred ca ar trebui sa fie mai ieftine cele de la mansarda, nu?
Ce credeti?
xENx
Postat pe 10 Decembrie 2008 15:26
Cei care va ganditi la un apartament mai ieftin la mansarda nu pierdeti din vedere ca vor mai fi si cutremure si putine blocuri se tin asa cum sunt din proiect , dar cand mai apare o suprasarcina .
ducuoctav
Postat pe 15 Decembrie 2008 11:06
...diferite firme de constructii au incercat sa le ofere asociatiilor de locatari, ca in schimbul izolarii termice, reparatii, etc. sa le permita sa construiasca pe terasa blocului, o structura usoara, care sa fie un acoperis izolator, si o mansarda locuibila in acelasi timp. In principiu, ar trebui sa fie mai ieftine, dar nimic nu este normal, plus ca firmele vor incerca sa maximizeze profitul, in functie de zona, etc. Trebuie sa fiti foarte atenti la modalitatea de constructie, in principiul este un proiect aprobat si construit potrivit anumitor norme, dar....nu se stie. Am vazut recent acoperisuri smulse de pe blocuri, care nu aveau mansarda locuibila, dar totusi, si chiar si izolatie de polistiren expandat smuls de pe fatada cladirilor, asa ca....mare grija...De asemenea, grija la contract, asociatia poate face probleme oricand, daca exista ceva neprins in contract. Oricum bafta!

Dar pana la urma, cea mai ieftina este tot varianta cumpararii unui teren si construirii unei case in regie proprie!!!!
blackmephisto
Postat pe 15 Decembrie 2008 14:05
O mare tzeapa.
Cumperi un cotet de caine .Nu ai niciun drept in blocul ala.
Constructia e din materiale usoare.Prima furtuna poate sa te doboare.
Poti sa ai probleme juridice la greu.
Nu merita !
gikurtu
Postat pe 20 Decembrie 2008 21:41
proiectul este ok si fezabil dar atentie la firmele cu care incheiati acest gen de contract ele nu sunt serioase si dau teapa prtsonal mi-as face singura un astfel de proiect
luminitagrigoriu
Postat pe 21 Decembrie 2008 15:10
Dar era o chestie (o ordonanta, sau ceva...)ca suporta o parte din cheltuieli statul sau primaria daca se facea aceasta mansardare, sau o face chiar primaria pentru a oferi locuinte sociale pentru cei care nu au unde sa stea, sau era doar un zvon?
A mai auzit cineva ceva de genul asta???
dfeisan
Postat pe 19 Februarie 2009 12:18
mare atentie ca e o mare tzeapa.la noi la bloc sa zis ca o sa izoleze blocul o sa se puna contor de gaze la fiecare apartament ,in schimbul acestor mansarde,dar firma era fantoma.asa k mare grija.bafta
cartush_pisy
Postat pe 2 Mai 2009 03:27
Da si eu ca firma care realizez termoizolatii am fost contactat in acest scop dar nu de catre administrator sau de asociatie ci de firma care purta discutiile cu cei de acolo. Cum sunt in comertul capitalist din 94 si am vazut '' de toate''am cerut lamuriri.Era ceva de genul firma respectiva termoizola blocul , curata subsolul, in schimbul mansardarii.Cert este ca in final actionarii din acea firma s au certat, firma s a desfiintat si mai bine ca am avut rabdare si nu m am grabit.
Avitop
Postat pe 2 Mai 2009 09:40
Sunt bani aruncati ! Pentru conditiile oferite sunt mult prea scumpe. Riscati ca in cartea funciara sa va scrie pod! In plus nici unul din blocurile care se mansardeaza nu a fost proiectat pentru a avea mansarda. Rezistenta blocului nu permite inca un rand de apartamente fie ele si cotete. Un om intreg la cap si care nu se gandeste numai la profitul propriu nu ar da autorizatie de constructie pentru asa ceva. Am vazut niste apartamente si erau cotete la mansarda la pret de apartament la un etaj normal. Nu se merita, nu e nici macar o investitie pe termen lung.
justmeandonlyme
Postat pe 2 Mai 2009 10:56
In Suceava e full de masarde noi, practic incepi sa te uiti care bloc nu are si cand urmeaza.Partea buna este ca altfel blocurile alea gri nu s-ar fi renovat niciodata iar acum arata fresh, colorate (unele prea colorate chiar).De zburat nu am vazut nici una sa zboare dar de probleme am mai auzit.In conditiile in care acum au ajuns sa se vanda chiar foarte ieftin poate fi o solutie pentru cativa ani.
roxana096
Postat pe 2 Mai 2009 12:57
mda... eu sunt "fericita" posesoare a unei camere de camin la mansarda.
Cu ce sa incep?
Pe 20 mp am dat 400 euro. Dar... tzeapa: nu sunt 20 mp locuibili. Banuiesc ca ei au calculat 20 mp cu tot cu pereti despartitori. In fine, banii au fost dati.
Avantaje:
- caldura iarna ( e destul de bine izolat)
- baie cu toate dotarile,
- parchet, etc
- balcon
La prima vedere minunat
Dezavantaje:
-contractul de construire prevede toate utilitatile, inclusiv gaz. Ei bine, in ciuda prevederilor contractuale, la o camera, gaz nu am si nici nu am voie sa pun. Daca constructorul stia ca nu se poate pune gaz nu trebuia sa prevada asta in contract. Ori el mi-a dat mii de asigurari ca se poate, ba mai mult a bagat aceasta si in contract
- cand ploua, Niagara e pacaleala pe langa apa care curge de pe acoperis in balconul meu;
- parchetul e pus direct pe compozitia lor de nisip, pietris si ce-or mai fi pus ei acolo; nu e izolat cu nimic, asa incat daca se apuca careva sa tzopaie tot praful de sub parchet iese deasupra
- baia e imbracata in faianta, insa dupa cada, in locurile care nu se vad, constructorii au "uitat" sa puna faianta
Peretii sunt dintr-un fel de placaje, si rigips.
Constructia e garantata pt 20 de ani, insa nu cred ca va tine nici 10, deoarece lucrul facut a fost de mantuiala.
Daca, datorita muncii prost facute se intampla ceva, garantia nu are cine o plati. Trebuie sa te judeci cu firma.
Pe langa costul destul de piparat al mansardei, trebuie sa platesti si actele la notariat.
Daca ar fi sa mai pot alege o data nu mi-as mai lua nimic la mansarda. Practic pentru a face mansarda sigura si locuibila pt mai mult de 5 ani trebuie sa investesti macar jumatate din costul initial in lucrari de imbunatatire.
Firma de constructii, dupa ce ai dat banii conform contractului, nu va mai face nici cea mai mica rectificare a greselilor de constructie, proastei izolari, instalatiilor gresit imbinate, etc, chiar daca contractul prevede garantia lucrarilor.
Sunt bani aruncati in vant.
A... si sa nu uit. Constructorii de mansarde nu au toate avizele necesare construirii, astfel incat te trezesti ca trebuie sa obtii dreptul de proprietate la tribunal. Prin notariat nu ai cum sa inchei actele cu constructorul. Ce-i drept, ca Primaria iti ia bani pe impozit :D
Concluzie:
In Romania constructorii de mansarde nu fac treaba buna si nu sunt de incredere.
Mai bine investesti intr-un teren si o casa.
amme22
Postat pe 2 Mai 2009 15:44
Inainte de a cumpara un asemenea apartament consulta-ti avocatul(daca se poate ar fi bine sa-ti fie si prieten fidel,nu de alta dar un necunoscut te-ar putea "vinde" pe bani buni)si intreaba-1 ce drepturi de proprietate ai asupra suprafetei de teren pe care s-a construit mansarda(apartamentul pe care vrei sa-l cumperi),asta pentru ca te-ai putea trezii ca n-ai nici unul.Suprafata pa care s-a construit mansarda este proprietatea in indiviza a tuturor locatarilor proprietari din acel bloc(scara) iar acestia,probabil, nu ti-au vandut nici tie si nici constructorului de la care cumperi tu apartamentul,vreo palma de teren printr-un act notarial prin care sa fi renuntat la partea lor de suprafata.Oricum,asememenea "afaceri"care sunt foarte incurajate mai ales de edilii locali si care eu cred ca sunt "bagati"in afacere cu respectivii constructori,sunt la marginea legalitatii,si sunt mascate sub deviza "imbunatatirii comfortului termic al apartamentelor vechi",unii avand tupeul si neobrazarea sa invoce chiar si imbunatatirea!!! aspectului arhitectonic al contructiei...probabil astia sun analfabeti si cu vazul.Aceste apartamente,cum spuneai,sunt mai ieftine tocmai din cauza asta,dar mai ales din cauza ca,constructorul(afaceristul smecher zice el)foloseste stuctura blocului gata facuta iar metrul patrat de teren revine foarte ieftin putand sa-i prosteasca pe proprietari incantandu-i cu usi termopan,zugraveli sau chiar sa le "scoata ochii" cu vre-o 1000-5000euro,el castigand de la tine,pe ce-ti vinde ,de zece ori mai mult.Inafara de asta raman de discutat si aspectele de rezistenta a constructiei,care,zice-se,sunt verificate din acest punc de vedere.Asta probabil teoretic,findca la primul cutremur mai mare se va vedea si practic.Eu sincer sa-ti spun nu cred ca se reia in totalitate calculul de rezistenta de la A la Z asa cum ar trebui,ci mai degraba se aplica un algorit de recalculare prestabilit pentru un anumit tip de contructie/apartament/sectiune fara sa se mai faca studii geodezice noi,etc..Si asta nu e tot,sunt atatea blocuri la care proprietarii vechi au "umblat" la structura de rezistenta a apartamentului proprietate privata,sub deviza "la mine in casa fac ce vreau",zic ei,incat absolut nimeni nu ar mai putea lua in calcule aceste modificari si repercursiunile pe care acestea le-ar putea avea asupa intregului ansamblu,al blocului.Cum spuneam,ramane de vazut la primul cutremur peste 6 si ceva,ca vorba aceia"au cazut si alte blocuri,noi, la cutremurul din '77" si niciun proiectant n-a intrat in puscarie,nici macar pe vremea aia,dar acum.Intotdeauna altcineva este de vina,nu noi;solul,transmiterea undelor seismice,transversale,longitudinale,pozitia blocului,toate zgaltaielite anterioare de la celelalte cutremure,etc.,numai constructorul si proiectantul care a aprobat proiectul de suprainaltare,nu.Si oricum,atunci va fi prea tarziu pentru a ne vaicari si chiar de a gasi tapi ispasitori,fiindca,de fapt,doar noi insine suntem vinovati.
bogdanroata
Postat pe 2 Mai 2009 19:03
eu locuiesc intr-un bloc nou cu 2 etaje ...suntem 4 pe etaj si stau la 2 deci am acoperisul deasupra.... nu poate intra nimeni in ¨pod¨pt ca nu are intrare de pe casa scarii.... am vb cu ceilalti vecini de la 2 sa facem noi o mansarda deasupra ... ar iesi niste camere frumoase.... dar inca nu ne-am informat dpdv legal si ce mai trebuie ... a mai facut cineva asa ceva? credeti ca daca suportam noi toate cheltuielile putem inalta acoperisul ca sa mai facem niste camere cu intrare din fiecare apartament? si daca a mai facut cineva treaba asta ar putea sa-mi spuna ce imi trebuie exact?... semnaturi de la vecini... de la proprietarul blocului, de la primarie... sau ce???' sau daca nu facem acoperisul mai inalt am putea face camera cu intrare din apartament fara probleme? sau tot ne trebuie sute de hartii si semnaturi?
merci....
rocsanyk3
Postat pe 5 Mai 2009 01:59
este adevarat nu stiu cand incepe dar asta vor sa faca
monikioana
Postat pe 16 Octombrie 2009 20:11
va dau si eu o sugestie: apartamntul va trebui asigurat. De obicei au structura din lemn placat cu osb-rigips. DACA LEMNUL NU E IGNUFUGAT NU VA ASIGURA NIMENI. Am vrut sa cumpar unul, la mare, si, surpriza, desi au procesul verbal de ignifugare, la fata locului nu se vede nicio urma. Mai pot avea stuctura metalica (e mai scump da mai bine) Si asta trebuie protejata la foc!
SUCCES! (nu va asteptati insa sa fie mai ieftin)
arhi45
Postat pe 17 Octombrie 2009 10:16
Cititi, macar din curiozitate, ce scrie aici:
http://mansardare.wordpress.../
Mihaela09_condo
Postat pe 17 Octombrie 2009 19:45
Doresc sa cumpar un pod intr-un imobil de P+2E+P, semifinisat, are cf individual, e de caramida cu CT si utilitati, lavabil, termopane, inaltime 2.5m si 75mp, situat intr-un cartier de case in Cluj Napoca. Stie cineva cat dureaza trecerea ei de la pod la mansarda si ce costuri prevede? Care sunt pasii? Cum se poate evalua un pod /mp? Se cere 600 euro/mp, e un pret corect? In afara faptului ca nu pot avea adresa de buletin acolo pana nu va fi mansarda, ce alte censecinte are podul fata de mansarda? Multumesc
condo002165
Postat pe 23 Octombrie 2009 17:35
Puneti aceasta intrebare pe forumul www.avocatnet.ro si veti primi raspuns din partea unor experti in evaluari imobiliare.
Mihaela09_condo
Postat pe 24 Octombrie 2009 06:00
600 de euro/mp pt un pod? Poate doar daca e de aur, pentru ca la banii astia iti faci casa si iti mai si raman.
Maddy_1980_condo
Postat pe 24 Octombrie 2009 14:59
in legatura cu ap. la mansarda te pot ajuta. eu ma ocup de documentatie si de obtinerea autorizatiei de constructie. pentru constructia propiu-zisa, am legaturi cu mai multe echipe. important pentru tine este ca un apartament cu 2 camere nu depaseste 25 000 euro, la cheie. adresa mea de e-mail este romicacozma@yahoo.com
condo002997
Postat pe 25 Ianuarie 2010 21:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
casa de locuit la cheie 5 De la: danstaicut 12 Mai 2009 12:23
firma de constructie ieftina 50 De la: arh_Adina_Rusu 25 Martie 2014 15:02
Coltar sau canapea si fotolii ? 19 De la: mioarapirvucraiova 20 August 2010 22:02
CONSTRUCTII CASE VILE LA ROSU CHEIE AMENAJARI 6 De la: TANASE_CONSTRUCT 4 Februarie 2012 20:43
invocarea dreptului de proprietate 5 De la: Mihaela09 23 Iulie 2009 19:29