Setari Cookie-uri

Bucatarie

Mi-am cumparat o casa si as vrea sa-mi zugravesc bucataria in alb si rosu. Mobila este rosu cu alb iar gresia si faianta imita lemnul ( alba cu un bej foarte deschis). Ce ziceti, merge?
ella6691
Postat pe 17 Decembrie 2008 09:45
De ce si rosu? Bucataria trebuie sa fie cat mai luminoasa,mobila se asorteaza foarte bine cu alb,eventual un lambriu culoarea lemnului,de preferat chiar din scandura de brad,lustruita bine si data fie cu ulei mineral curat,fie cu bait de culoarea stejarului deschis.
emil_pislaru
Postat pe 25 Decembrie 2008 19:56
sant de aceiasi parere cu emil ,culoarea rosie este exclusa din discutie poate ceva caramiziu ca ultima solutie dar eu cred ca o bucatarie trebuie sa fie primitoare si lemnul sau orice imitatie de lemn poate aduce caldura si farmecul unei bucatarii , faianta este si ia de cele mai multe ori foarte rece.
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Decembrie 2008 10:59
Ce zici de bordo cu crem,eu asa am facuto,arata f bn si nu sunt culori obositoare,fiecare cu gusturile lui,initial am vrut sa merg si eu pe rosu,dar nu am indraznit....
babalica
Postat pe 19 Ianuarie 2009 08:37
Albastrul
Are un efect calmant, relaxant, motiv pentru care este alegerea perfecta pentru dormitor. Albastrul suprima apetitul, asa ca daca intentionati sa va redecorati bucataria, nu optati pentru aceasta culoare, decat daca sunteti la dieta... pe termen indelungat.

Violet
Violetul este una dintre culorile favorite ale copiilor, dar datorita agresivitatii si artificialitatii sale nu este placuta si de adulti. In schimb, nuantele mai deschise, lila sunt o alegere buna pentru orice incapere.

Culorile primare (albastru, rosu si galben) sunt nuantele perfecte pentru o incapere cu personalitate. Ele confera senzatia de putere si stabilitate. Culorile secundare (verde, portocaliu si mov) sunt ceva mai indraznete, mai extravagante. Culorile tertiare (verde-albastru, rosu-oranj, abastru-violet) sunt potrivite pentru incaperile mai sofisticate. Culorile pastelate sunt o alegere ce nu implica riscuri, ele fiind potrivite pentru orice incapere. Incaperile monocromatice (unde predomina nuantele aceleiasi culori) sunt pline de stil, ele fiind placute si pentru ochi.

Sursa: condo.ro
Sper sa iti fie de folos, mie imi place foarte mult rosul, dar nu crezi ca este prea mult?
andra_alexandra
Postat pe 23 Ianuarie 2009 01:52
Alegerea culorilor pentru redecorarea apartamentului este o optiune personala. Trebuie sa te ghidezi in primul rand dupa propriile preferinte, dar trebuie sa stii de asemenea care sunt culorile indicate pentru fiecare incapere si ce efect au acestea asupra starii noastre de spirit.
Rosu
Aceasta culoare mareste presiunea arteriala, accelereaza bataile inimii si inspira energie, intimitate, pasiune, sexualitate. Mai mult, rosul stimuleaza apetitul, motiv pentru care este des intalnit in restaurante.
Portocaliu
Spatiile unde aceasta culoare este predominanta sunt mai prietenoase, mai familiare, motiv pentru care oranjul este potrivit pentru sufragerie. Portocaliul este o culoare ludica, inspirand creativitate, imaginatie. De aceea, este potrivita si pentru camera copilului.
Galben
Nuantele de galben sunt de asemenea calde si "primitoare", dar atrag mai puternic atentia. Galbenul iti confera o stare de bine, te inveseleste, dar utilizat in exces poate fi obositor. Este recomandat mai ales in zonele slab iluminate cum sunt holurile. Galbenul deschis si auriul sunt o alegere buna si pentru birou.
Verde
Verdele ne duce cu gandul la natura si este o culoare relaxanta. Nuantele deschise sunt potrivite pentru dormitoare, iar nuantele derivate pentru sufragerii.
Scuze dar nu a intrat tot mesajul...aici este prima parte...
andra_alexandra
Postat pe 23 Ianuarie 2009 01:57
buna ziua!sunt noua pe acest forum dar si in ceea ce privesc amenajarile interioare.de curand am luat un apartament cu 2 camere(micu el,dar frumusel) si vrem sa il facem bibelou...de asta voi apela la sfaturile si "vechimea" voastra in asa ceva.in primul rans apartamentul e semi-decomandat,etaj 4,are acoperisis,e destul de calduros dar sotul meu vrea sa izolam peretii in interior care vin in exterior si casa scarii pt k la exterior nu`ti pune nimeni schela pt un singur apartament.polistirenul extrudat este bun?sau de cati mm?iar la sufragerie nu vrea usa ci facut un fel de bolta...ce sfaturi ne dati avand in vedere k pornim de la 0?multumesc frumos!!
scumpica_1_5
Postat pe 28 Ianuarie 2009 14:21
etajul patru nu este un capat de tara pentru meseriasi exista si varianta costisitoare cei drept cu alpinistii utilitari in final ai sa fii multumita indiferent de modul izolarii pe interior pe exterior sau o combinatie intre ele
gigibrbr_condo
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:17
merge.si stii de ce?asa am mobilat si eu bucataria.faianta e crem cuu rosturi caramizii gresia e maro.mobila rosie si blaturile au nuante de maro rosu si crem.atat ca frigiderul si aragazul nu prea poti sa le iei de inox sau argintii.alb la incorporabile is ok
viocris_2005
Postat pe 30 Ianuarie 2009 12:23
Pentru bucatarie, e draguta si nuanta de rosu, dar in combinatie cu alte culori calde...si acest rosu sa fie cat mai sters, nu tipator...de ex bej/rosu, maro pal/rosu sau gri deschis/rosu...combinatii placute, consider eu...
doriplesa
Postat pe 13 Februarie 2009 10:36
FOARTE FRUMOS, ESTI INDRAZNEATA SI ASTA E BINE SI EU MI-AM FACUT BUCATARIA ALB CU NEGRU DESI TOATA LUMEA MI-A ZIS SA NU FAC ASTA CA VA FI PREA DUR, ACUM TOATA LUMEA IMI LAUDA BUCATARIA SI APROPOS GRESIA MEA E TOT CULOAREA LEMNULUI. EU AS FACE CUM SPUI TU SI AS ADAUGA LA SFARSIT DECORATIUNI LUCIOASE VERZI .
feliciamotoc_condo
Postat pe 13 Februarie 2009 14:59
doresc sa stiu si eu ce culoare se potriveste cel mai bine int-ro bucatarie?as dori sa zugravesc in vara aceasta bucataria...dar nu stiu ce culori sunt la moda sau se potrivesc cel mai bine intr-o bucatarie. va rog ajutati-ma...
steph_anie2
Postat pe 15 Februarie 2009 13:46
Eu as alege un bej, un gri deschis sau un vernil cald pt bucatarie..dar depinde si de mobilier...
doriplesa
Postat pe 16 Februarie 2009 12:08
Si eu mi-am zugravit bucataria in rosu si am mobila de culoare neagra, si nu regret. Cel mai bine ma simt iarna, cand servesc ceaiul, in serile friguroase, cand inauntru e cald, si contrastul rosu-negru aduce o nota de energie, in contrast cu monotonia si frigul de afara. Ca sa nu mai vorbesc de noptile de sarbatori de iarna, cand atmosfera din bucatarie e f. vesela si indeamna la petrecere. Daca nu alegeam rosul, poate as fi optat pt. oranj tare si albastru intens. Prefer armoniile tropicale in bucataria mea, pentru serenitate, energie si optimism. Plus o doza apreciabila de extravaganta.
Nolwenn
Postat pe 2 Noiembrie 2009 13:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Priza langa aragaz 77 De la: mariaramona0 14 Mai 2009 09:30
Ce parere aveti de parchetul din bambus? 27 De la: 5 Martie 2015 18:02
Montare tapet 18 De la: 1 Ianuarie 2015 19:17
Cristale Feng Shui 8 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:33
acoperis 7 De la: MIKE 13 Iulie 2010 21:41