Setari Cookie-uri

Pot sparge un perete de rezistenta?

Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata care intentionez sa o cumpar. Stau la ultimul etaj si as vrea sa sparg peretele dintre bucatarie si dormitor care este de rezistenta. Ar fi vreo problema daca e de rezistenta? Ma gandesc totusi ca sunt pilonii de sustinere si nu cred ca ar fi o problema daca as sparge acel perete si as vrea sa ma extind si in mansarda pentru a mai face o camera. Ce ma sfatuiti?
kiss_me_kiss_with_love
Postat pe 13 Februarie 2009 18:25
cel mai bine ar fi sa gasesti un inginer costructor care sa-ti faca calcule de rezistenta si sa-ti dea un raspuns . eu tot la ultimul etaj stau si o sa-mi sparg un perete de rezistenta dintre bucatarie si balcon si cu toate ca sant constructor am preferat sa apelez la un specialist . te poate scuti de multe necazuri in viitor . succes , ionel
ionel_lupan
Postat pe 13 Februarie 2009 19:37
Este adevarat ca stai la ultimul etaj si in principiu te gandesti ca nu mai ai mare greutate deasupra...Dar orice intrventie asupra structurii de rezistenta trebuie facuta de un structurist adevarat , un inginer constructor ,asta fiind un lucru necesar in primul rand pentru siguranta ta. Din punct de vedere legal ,trebuie sa faci toate diligentele pentru obtinerea autorizatiei de construire , iar despre extinderea in mansarda....nu stiu pe ce te bazezi cand afirmi acest lucru ,dar am inteles ca urmeaza sa cumperi garsoniera , nu si mansarda. In acest caz, mansarda este un spatiu comun ,in general , al tuturor propietarilor din imobil. Asa ca....doar daca vei primi acceptul asociatiei de propietari pentru a putea cumpara si acel spatiu,vei putea face extinderea. In aceasta situatie, ar fi mai bine sa obtii ceea ce doresti si apoi sa depui dosarul pentru ambele modificari, scutind astfel timp,nervi si bani. Succes !
libra66
Postat pe 16 Februarie 2009 22:21
Peretii de rezistenta in principiu nu se sparg(doar spui chiar tu este de REZISTENTA). Oricum in urma unei expertize tehnice pe care o poti solicita -contra cost- vei afla daca se poate sau nu intervenii asupra constructiei cu modificarea pe care ti-o propui. Pentru a putea sa si executi aceasta modificare, daca expertiza ti-o permite, va trebui sa obtii autorizatia de construire de la autoritatea publica locala. Pentru a te lamurii mai bine nu ar strica sa citesti topic-urile legate de modificari , interventii ...asupra constructiilor care au mai aparut pe Condo
cornelia_leia
Postat pe 17 Februarie 2009 09:24
Ce-i drept nu cred ca e de joaca cu peretii de rezistenta, pentru ca altfel nu ar mai fi acolo si nu ar avea nici un rol, oricum cel mai bine e sa discuti cu un specialist, eu am spart un perete de rezistenta, dar cu acordul unui specialist si am facut un fel de arcada cu margini mai late...sfatul meu:consulta specialistul!
andra_alexandra
Postat pe 17 Februarie 2009 15:08
ce-mi plac intrebarile astea....oare e pusa sa ne incerce nervii? tu daca ai chiar 20 de ani...e scuzabil.oricum iti trebuie aprobare de constructie...chiar daca darimi.
octopus
Postat pe 7 Martie 2009 00:02
De la: kiss_me_kiss_with_love, la data 2009-02-13 18:25:17Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata care intentionez sa o cumpar. Stau la ultimul etaj si as vrea sa sparg peretele dintre bucatarie si dormitor care este de rezistenta. Ar fi vreo problema daca e de rezistenta? Ma gandesc totusi ca sunt pilonii de sustinere si nu cred ca ar fi o problema daca as sparge acel perete si as vrea sa ma extind si in mansarda pentru a mai face o camera. Ce ma sfatuiti?
seabus frumoaso!in primul rind,LA MULTI ANI!de ziua femeii pe 8 MARTIE.in alta ordine de idei,pot sa spun ca am vazut realizat,asa ceva ,dar numai cu proiect,realizat de cei autorizati pentru asa ceva,nu e chiar asa de scump,unde s-a demolat ,intr-un anume fel un peretele de sprijin,DAR S-AU MONTAT ANUMITE GRINZI DE SPRIJIN,DIN OTEL,INTR-UN ANUME FEL!deci s-a modificat structura,reusind in acelasi timp ca sa se mentina activa sructura de rezistenta a cladirii![chiar si la ultimul etaj] de asemenea,am vazut la multi proprietari de apartamente ce si-au demolat peretii "de umplutura" si nu de sprijin,unii cu proiect ,altii fara.....,marind un hol,o baie,o bucatarie,un living....etc
rudy2007_condo
Postat pe 7 Martie 2009 05:21
O intrebare ft buna ma intereseaza si pe mine subiectul, daca m-ar putea indruma cineva as fi profund recunoscatoare. Am achizitionat de curand un apartament cu 2 camere cu o suprafata de aprox.68mp pe care mi-as dori sa-l modific. Ideea de spatiu comun bucatarie + living o aveam inca din perioada cautarilor insa n-am gasit niciun apartament care sa corespunda criteriilor mele: zona/suprafata/pret si astfel m-am orientat in ordinea prioritatilor, hotarandu-ma intr-un final asupra unuia ce pare mai greu de modificat. M-ar interesa sa stiu daca s-ar putea decupa peretele de rezistenta dintre living si bucatarie - un fel de fereastra mai mare - si ce fel de aprobari sunt necesare. Multumesc si multa sanatate la toata lumea
woodtigerlily
Postat pe 7 Martie 2009 11:00
auzi poti sa spargi e doar democratie poti sa iti faci si scara exterioara poti sa spargi si tavanul poti face orce ,vointa sa ai sigur o sa te vedem la otv distrugatoare de blocurii:))
costin_craft
Postat pe 9 Martie 2009 00:22
Daca pozitia blocului este linga un obiectiv militar sau civil de importanta strategica (posta) si in caz de razboi se pot instala tunuri antiaeriene, nu vei primi autorizatie de demolare(constructie). Atentie! actele si aprobarile necesare dureaza mult iar costurile sunt maricele( am scris maricele ca sa nu te deprim- in realitate spaga este imensa) trebuie autorizatie de la cei cu apa, de la cei cu curentul si de la cei cu gunoiul.( NU INTREBA DE CE- raspunsul este: de aia!). In afara de puz si pud, evaluarea inginerului structurist te va lasa fara bani de tigari pe 8 ani. Eu am trecut prin asa ceva si am renuntat. In nici un caz nu te apuca de capul tau pentru ca sigur vecinii vor face reclamatie (abia astepta primul zgomot) iar amenzile inspectorilor vor aparea imediat ( AMENDA PLUS REFACEREA STRUCTURII INITIALE)

SNORECLEAR
Postat pe 9 Martie 2009 11:46
Buna ziua,este adevarat ca exista o comisie(in Bucuresti)care va intra in apartamentele propietarilor sa verifice eventualele modificari pe care acestia le-au facut??Daca ,da,cum vor proceda cu cei care au cumparat apartamentele gata modificate,cum vom recunoaste ca acei oameni nunsunt infractori???...sper sa fie doar un zvon..Cine are mai multe informatii(veridice)rog sa-mi raspunda.Multumesc
merkury888
Postat pe 21 Iulie 2009 01:11
In primul rand nu te-as sfatui sa spargi zidul dintre bucatarie si dormitor , fie el si de rezistenta , deoarece mai toti cei care au facut asta au regretat . Au cumparat hote foarte scumpe care sa "aspire tot " , ei bine nu se intampla asta si mereu stau cu mirosul de mancare in apartament , ceea ce nu este foarte convenabil . Daca totusi doresti sa faci asta , trebuie sa te duci sa obtii aprobare in acest sens neaparat deoarece risti si o amenda destul de mare ( nu stiu exact cat ) precum si obligativitatea de refacere a structurii de rezistenta a blocului ( care nu te va costa deloc ieftin ) , iar de aflat cei de la primarie afla de ce ai facut tu....de la vecinii neprietenosi pe care ii vei deranja atunci cand vei face modificarile aferente .
Cat despre cei care intreaba ce sa ma fac daca am cumparat apartamentul asa , gata modificat , cum dovedesc ca nu eu am facut asta ? ei bine nu ai cum sa dovedesti asta...deoarece atunci cand cumperi apartamentul esti obligat sa te uiti pe schita acestuia , si sa observi daca exista vreo schimbare si daca DA sa ceri aprobarea cu care aceasta s-a facut , daca nu esti atent la acest detaliu vei plati scump...dupa cum am zis : amenda + refacerea structurii de rezistenta ( atentie A BLOCULUI INTREG - dupa o expertiza ulterioara - pe care tot tu o platesti NORMAL ) pentru ca se considera ca ai afectat tot blocul .

Acestea fiind spuse , va sfatuiesc sa deschide-ti bine ochii ( pentru alte detalii : krystianson@yahoo.com ) .
krystianson
Postat pe 22 Iulie 2009 08:13
Deschid o paranteza: vecinii nu sunt nici neprietenosi, nici reclamagii, sunt doar ingrijorati de siguranta lor, in cazul cand structura de rezistenta a blocului poate fi afectata.
Eu locuiesc, din fericire, intr-un bloc din prefabricate, in care doar debaralele bucatariilor sunt din BCA si pot fi desfiintate. Si asa cum spui, cine a deschis bucataria spre hol a impregnat intregul apartament cu miros de mancare, ce nu mai iese, cu toate lumanarile parfumate folosite.Degeaba se cumpara o hota mare, decorativa, care ocupa mult spatiu, dar nu evacueaza mai mult de 600 mc/ora. Si bineinteles, nimeni nu asigura si o priza de aer rece de afara ca sa compenseze volumul de aer cald evacuat, astfel ca temperatura interioara creste, presiunea scade si atmosfera devine inabusitoare, iar mirosul de mancare tot mai pregnant.
Tot asa, imi povestea cineva ca a deschis tot spatiul zonei de zi si ca atunci cand se duce dimineata la bucatarie sa-si faca o cafea, reuseste sa trezeasca toata casa, iar fumul tigarii se imprastie peste tot.
Dar cine doreste sa asculte detalii tehnice? Toti ne dorim spatii larg deschise si bucatarii "ca-n filme", fara sa tinem seama de modul nostru de viata, cu sarmalute si chiftele picante, etc.
Am scris toate acestea ca sa consolez pe doamna care-si doreste o comunicare intre living si bucatarie, chiar cu afectarea structurii de rezistenta.
Mihaela09_condo
Postat pe 22 Iulie 2009 23:03
Buna ziua dl krystianson,va intreb pe dvs(aveti o experienta mai bogata,cred)auzisem de o comisie(se pare de la primarie) care va veni la fiecare apartament sa verifice eventualele modificari.Dvs ati auzit de asa ceva?Cat despre vecini,se va gasi cineva sa reclame in caz ca se va intampla ceva...Eu as vrea sa sparg o intrare de la bucatarie spre balcon(am fereastra si vreau o usa)nici un metru patrat nu ar fi de spart...credeti ca voi avea probleme?multumesc anticipat
merkury888
Postat pe 22 Iulie 2009 23:39
De la: SNORECLEAR, la data 2009-03-09 11:46:00Daca pozitia blocului este linga un obiectiv militar sau civil de importanta strategica (posta) si in caz de razboi se pot instala tunuri antiaeriene, nu vei primi autorizatie de demolare(constructie). Atentie! actele si aprobarile necesare dureaza mult iar costurile sunt maricele( am scris maricele ca sa nu te deprim- in realitate spaga este imensa) trebuie autorizatie de la cei cu apa, de la cei cu curentul si de la cei cu gunoiul.( NU INTREBA DE CE- raspunsul este: de aia!). In afara de puz si pud, evaluarea inginerului structurist te va lasa fara bani de tigari pe 8 ani. Eu am trecut prin asa ceva si am renuntat. In nici un caz nu te apuca de capul tau pentru ca sigur vecinii vor face reclamatie (abia astepta primul zgomot) iar amenzile inspectorilor vor aparea imediat ( AMENDA PLUS REFACEREA STRUCTURII INITIALE)




asa e!
octopus
Postat pe 23 Iulie 2009 15:49
De la: condo001270, la data 2009-07-21 01:11:50Buna ziua,este adevarat ca exista o comisie(in Bucuresti)care va intra in apartamentele propietarilor sa verifice eventualele modificari pe care acestia le-au facut??Daca ,da,cum vor proceda cu cei care au cumparat apartamentele gata modificate,cum vom recunoaste ca acei oameni nunsunt infractori???...sper sa fie doar un zvon..Cine are mai multe informatii(veridice)rog sa-mi raspunda.Multumesc



sigur se vor face astfel de controale, daca cel care nu a facut modificarile legal, cel prezent trabuie sa refaca totul dupa structura existenta a celorlalte apartamente...si scapa.daca e legal , banuiesc ca vor exista hirtii in acest sens
octopus
Postat pe 23 Iulie 2009 15:54
De la: Mihaela09, la data 2009-07-22 23:03:45Deschid o paranteza: vecinii nu sunt nici neprietenosi, nici reclamagii, sunt doar ingrijorati de siguranta lor, in cazul cand structura de rezistenta a blocului poate fi afectata.
Eu locuiesc, din fericire, intr-un bloc din prefabricate, in care doar debaralele bucatariilor sunt din BCA si pot fi desfiintate. Si asa cum spui, cine a deschis bucataria spre hol a impregnat intregul apartament cu miros de mancare, ce nu mai iese, cu toate lumanarile parfumate folosite.Degeaba se cumpara o hota mare, decorativa, care ocupa mult spatiu, dar nu evacueaza mai mult de 600 mc/ora. Si bineinteles, nimeni nu asigura si o priza de aer rece de afara ca sa compenseze volumul de aer cald evacuat, astfel ca temperatura interioara creste, presiunea scade si atmosfera devine inabusitoare, iar mirosul de mancare tot mai pregnant.
Tot asa, imi povestea cineva ca a deschis tot spatiul zonei de zi si ca atunci cand se duce dimineata la bucatarie sa-si faca o cafea, reuseste sa trezeasca toata casa, iar fumul tigarii se imprastie peste tot.

Dar cine doreste sa asculte detalii tehnice? Toti ne dorim spatii larg deschise si bucatarii "ca-n filme", fara sa tinem seama de modul nostru de viata, cu sarmalute si chiftele picante, etc.
Am scris toate acestea ca sa consolez pe doamna care-si doreste o comunicare intre living si bucatarie, chiar cu afectarea structurii de rezistenta.



eiiii, cine sparge asa peretii se gindeste ca face petrecere cu pitza cumparata gata, nu gateste pt trei copii...
octopus
Postat pe 23 Iulie 2009 15:58
Sincer nu am auzit de vreo astfel de comisie care sa verifice eventualele modificari...si sincer parerea mea este ca nu exista , deoarece asta ar insemna sa le ia cateva sute de ani sa verifice toate locuintele . Cat despre vecini care sa reclame...nu am de unde sa stiu , tu ( condo0001270 ) iti sti mai bine vecinii si cat de bine te intelegi cu ei , de preferat ,daca o faci fara autorizatie ( asa cum mai toata lumea o face - unii din ignoranta , altii din cauza birocratiei din Romania ) ar fi mai bine inainte de a incepe lucrarea sa iei fiecare vecin pe care crezi k il vei afecta cu "santierul" tau si sa-i explici cum sta treaba , sa-l rogi sa inteleaga si sa vezi cum reactioneaza .
Totusi riscul de amenda...va exista mereu !
krystianson
Postat pe 23 Iulie 2009 16:51
Buna seara!
Am asistat la toata discutia de mai sus,care este foarte interesanta si utila nu numai pentru cei care vor sa-si modifice apartamentul, dar si pentru cei care cumpara un apartament gata modificat-asa cum se intampla de multe ori, cand modificarile sunt percepute de vanzator ca un mare avantaj si taxate corespunzator.
Asa ca am cautat pe net si am gasit www.avocatnet.ro.Aici gasiti in topicul "modificari apartament fara autorizatie-ce se poate intampla" raspuns la toate problemele discutate aici.
Mihaela09_condo
Postat pe 23 Iulie 2009 19:21
s-ar parea ca nu ai aflat inca ca in justitie nu se "lucreaza" decat dupa legile lor adica..... nu de putine ori Legea constructiilor nu e luata in seama daca se ajunge in instanta, acolo judecatorii (unii) s-ar parea ca nu au habar de alte legi dar nici nu-i intereseaza.....Ma refer la faptul ca nu au cunostinta de Legea 50/1991 republicata, sau....???
cornelia_leia
Postat pe 27 Iulie 2009 13:18
Daca pui un profil tip UNP sprijinit la capete tot cu un profil tip UNP nu cred ca este o problema, dar totusi intreaba un structurist,nu spare aiurea ca o sa ai probleme.
vpopescu58
Postat pe 5 Noiembrie 2009 21:26
o constructie,chiar daca pare un paradox,este ca un castel de carti scoateti una singura si priviti rezultatul.
vasilecroitoru
Postat pe 9 Martie 2010 18:09
peretele se numeste de rezistenta cu un motiv...iar daca vreti sa mai si construiti deasupra mansarda,dupa ce ati afectat structura de rezistenta,cred ca sunteti putin kamikaze...poate ca nici nu va trebuie cutremur ca sa va pice toata sandramaua in cap...o sa aveti curajul sa dormiti acolo?
Singurii care va pot raspund ela intrebarea asta sunt un inginer de rezistenta, care sa va faca un proiect, calcule, solutie de consolidare,etc, si autoritatile competente care trebuie sa va dea autorizatia.
mirunad
Postat pe 11 Martie 2010 09:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Placaj exterior cu piatra naturala 12 De la: 2 Aprilie 2013 10:51
fatada 5 De la: FATADA_IDEAL_CONSTRUCT_SRL 11 Iulie 2010 15:55
Renovarea unei case din paianta si eventual mansardarea 58 De la: DanutOlariu 12 Octombrie 2015 18:21
indreptarea peretilor tencuiti cu lut 3 De la: jeanconstruct 3 Februarie 2011 10:03
PROBLEME: CASA CU FUNDATIE JOASA 2 De la: kudika_35802 31 Mai 2013 16:00