Setari Cookie-uri

fatada casa

anul asta am placat casa la exterior cu polestiren extrudat nu eu ci maistorii si acum observ cadepe polestiren se desprinde plasa si tencuiala,oare dece?
condo002113
Postat pe 20 Octombrie 2009 20:57
cred ca este o singura explicatie SA RESPECTAT PROCESUL TEHNOLOGIC? altfel nu se poate
s_gavris
Postat pe 27 Octombrie 2009 06:33
polistirenul normal nu trebuia sa cada nu l-ai prins cu dibluiri ;sigur nu i-ai pus dibluri desi nu recomand extrudatul chiar daca are grad de izolatie mai bun trebuie avut grija la adezivo deoarece are suprafata lisa(lucioasa) fata de expandat, iar la modul de fixare probabil a fost pe palesti in doru leni puse lasa ca sta recomand pe pieptane cu dinti de 10 sau daca e incarcatura mare peste 1,5 cm pe contur cu 2-3 palesti pe mijloc iar din punct de vedere al plasei s-ar putea ca masa de spaclu sa fie data pe deasupra plasei adica nu sa tras intai masa de spaclu cu pieptenele pe placa apoi asternera plasei si uniformizat cred ca s-a intins plasa ;s-a prins in cuie si sa dat masa de spaclu peste . pt, placile care s-au desprins solutia e simpla dar cost practic lucru de mantuiala facut scoase curatate putin si puse dinou pt plasa mi-e groaza nici nu stiu cum sa-ti zic ori sa o dai jos ca i-ti garantez ca daca apuci de coltul de unde s-a desprins si tragi de ea cade toata fasia ori sa incerci sa o carpesti sa tai doar o bucata putin mai jos decat unde ti s-a desprins si sa pui un alt straif acolo daca este doar local; daca este general in mai multe parti e de belea eu as incerca sa pun dibluri daca nu are peste acel rand de plasa sa curat plasa unde s-a desfacut (dacca e doar local daca e general e bagarea destului) si sa o reaplic iar peste inca un rand de plasa dar nu uita sa tai si sa reaplici placile desprinse mai bati si tu in el cu mana si vezi pe unde se mai misca ca eu cred ca daca ti s-a desprins 1 placa sigur mai gasesti inca vreo 2 -3.Aceasta este marerea me si eu cred ca e buna mai intreaba . salut si bafta
gvn_alex
Postat pe 27 Octombrie 2009 06:36
De la: condo002113, la data 2009-10-20 20:57:34anul asta am placat casa la exterior cu polestiren extrudat nu eu ci maistorii si acum observ cadepe polestiren se desprinde plasa si tencuiala,oare dece?


nici nu stiu daca sa ma amuz sau sa ma intristez cand aud de asa ceva. trebuie sa fii dat drept exemplu. Polistirenul extrudat este un polistiren destinat zonelor de soclu, sub sape etc.Dar noi ne-am trezit dintr-un popor de croitori, brutari , strungari .....deodata CONSTRUCTORI.
Hai sa-ti spun un secret. Prin procesul lui de fabricatie polistirenul extrudat iese in prima faza concav. print-un proces de termic el este adus la forma plana in care il gasim in comert.
In momentul in care afara avem o temperatura de 35-40 grade o fata aunei case ajunge lejer la 50-60 grade si polistirenul incepe sa ajunga la forma initiala din primul proces( adica incepe sa se inconvoaie sa creeze tensiuni in adeziv ,in dibluri si apoi sa se desprinda. in cazul in care ar fi folosit pe suprafete restranse asa cu el este recomnadat (socluri sape, glafuri etc nu ai fi avut absolut nici o problema)
a doua cauza pentru care el a inceput sa se desprinda este din cauza faptului ca el nu are suprafata de aderenta pentru materialul de lipire. ar fi trebuit zgariat cu o perie de sarma care sa-i deschida porii si sa faca o suprafata de contact atat pe suprafata care se lipeste de stratul suport cat si pe partea cu masa de spaclu.
am exeple fatade de blocuri care s-au desprins cu totul inclusiv cu decorativa.

solutia pentru problema ta este sa o faci din nou dupa ce te informezi foarte bine despre cum trebuie facut un sistem termoizolant de fatada sa citesti foarte bine prospectele producatorilor eventula sa le ceri sfatul( e gratuit)si sa nu mai lasi "constuctorii sau meseriasii " aparuti peste noapte sa iti dea sfaturi.

imi pare rau sincer pentru tine si de banii arucatii pe ferestra


succes
iulian_nenciu
Postat pe 27 Octombrie 2009 08:00
iulian nenciu are dreptate si sper ca te-a lamurit 100%
cornelia_leia
Postat pe 27 Octombrie 2009 08:35
buna ziua!

sunt distribuitor de materiale - si in cunostinta de cauza - gasesc pe teren minim 5-6clienti pe zii care sunt in acceasi situatie - lucruri de genul se intampla pentru ca romanul are o vorba forte "isteata" - merge si asa sau inca una - ce astea nu sunt la fel (si normal unul la jumatete de pret fata de celalat). - mesterii prosti - asta in primul rand - nu trebuia sa va recomande polistiren extrudat pentru fatada (primul lucru care ne invata - nu vindeti extrudat pt fatada - chit ca pe el scrie ca este pentru fatada - am un articol pe matcons.blogspot.com)- defapt cred ca e simgurul motiv pentru care se intampla asta (numai in cazul in care ei au spus sa cumparati materiale si dv nu ati cumparat - dar si atunci nu trbuiau sa faca lucrarea)daca ai mesteri bun de la inceput - care au o scoala in constructii stiu ei ce sa va recomande ce e bine si ce e rau. in rest sa va dau cateva motive si alegeti dv:
extrudat fara striatii(cum e cel de la Austrotherm)- adeziv foarte prost- (dc e la jum de pret are cu pana la 70% mai mica concentratia de aditivi, rasini)nu sau folosit dibluri,plasa de armare foarte proasta
condo000518
Postat pe 27 Octombrie 2009 09:10
aaa scz am uitat sa intreb - nu inteleg care tencuiala spui ca ti se desprinde? (te referi la adezivul de armare nu?)
condo000518
Postat pe 27 Octombrie 2009 09:12
eu mi-am pus polistiren expandat insa nu l-am prins in dibluri.
muncitorii mi-au spus ca nu este nici o problema pentru ca s-a folosit suficient adeziv si este foarte bine lipit. credeti ca voi avea probleme in viitor ?
pisoi_condo
Postat pe 27 Octombrie 2009 09:29
daca a fost folosit un adeziv de calitate si un polistiren cu rezistenta la tractiune mai mare - nu intr-un timp scurt - poate o sa aveti probleme sa se vada ondulari - dupa 2-3 ierni

un sfat in general - orice ar fi sa folositi dibluri e un musai - chit ca se pune polistirenul direct pe caramida cu gauri (in cazul acesta se pun dibluri mai lungi -8cm sa intra in caramida - si se dau gaurile fara percutie )
condo000518
Postat pe 27 Octombrie 2009 09:44
Am intampinat si eu problema asta cand am luat o casa la cheie. Am fost pe santier de cand era parterul gata facut si am vrut sa vad pas cu pas cum imi face minunatia de casa... Cand s-a ajuns la fatada, am fost foarte revoltata ca nu-mi puneau dibluri cum vazusem eu la o emisiune la TV :))) I-am pus sa-mi cumpere dibluri si am stat langa ei pana au pus la fiecare placa.. s-au cam suparat pe mine pentru ca pana atunci nici nu auzisera de dibluri, toate casele construite de ei erau facute fara asa ceva..inca am emotii ca nu au pus chiar peste tot dar am avut noroc mare ca m-am mai uitat si pe la TV :)) Acum imi dau seama ca am avut un feeling bun si nu m-am luat dupa ei si ca intr-adevat pot aparea probleme!
Ii sfatuiesc pe toti oamenii care isi iau case la cheie sa stea pe santier inca din faza zero a constructiei si sa isi aduca specialisti sa supravegheze lucrarile!!! Noi am apelat la ingineri, arhitecti si un designer de interioare si tot sunt cateva probleme. Aceste case sunt facute la norma si din pacate nu lucreaza cu profesionisti!!! Aveti mare grija cand angajati pe cineva sa va faca o casa, ganditi-va ca este vorba de banii dumneavoastra si ca vreti sa locuiti o viata acolo, nu sa stati in santier sa reparati ce n-au fost in stare muncitorii sa faca calumea! Bafta :)
Think_Pink
Postat pe 27 Octombrie 2009 10:20
pentru polistiren extrudat nu folosesti adeziv de polistiren expandat!
iuli71
Postat pe 27 Octombrie 2009 10:21
spune-mi te rog inaltimea casei???
iulian_nenciu
Postat pe 27 Octombrie 2009 12:57
De la: pisoi, la data 2009-10-27 09:29:05eu mi-am pus polistiren expandat insa nu l-am prins in dibluri.
muncitorii mi-au spus ca nu este nici o problema pentru ca s-a folosit suficient adeziv si este foarte bine lipit. credeti ca voi avea probleme in viitor ?


spune-mi te rog inaltimea casei???
iulian_nenciu
Postat pe 27 Octombrie 2009 13:11
este P+1. N-as putea sa-ti spun exact inaltimea. Dar pot sa spun ca am tras personal de o placa de polistiren si s-a rupt din polistiren nici pe departe sa se desprinda dupa caramida.
pisoi_condo
Postat pe 27 Octombrie 2009 15:53
Buna seara

Lucrez in domeniu si de aceea imi permit sa va raspund.
Polistirenul extrudat este un material cu absorbtie de apa foarte redusa.Lipirea si spacluirea lui se face numai cu adezivi de foarte buna calitate.As fi recomandat Baumit Klebespachtel.
vasile_gradinaru
Postat pe 27 Octombrie 2009 16:48
Da in normativ spune daca este lipit pe pieptene iar inaltimea zidului este mai mica de 5 sau 6 m nu mai stiu exact; la constructii noi sau unde in prealabil s-a aplicat o tencuiala pt a uniformiza suportul nu cum fac alti direct pe B.C.A ca merge si asa acolo eu recomand si dibluri (deoarece B.C.A absoarbe apa din adeziv pe langa faptul ca este un material prafos )sau peste tencuiala veche care datorita treceri unor ani a inceput sa se macine.Deci mai explicit daca e pe un strat suport bun si e pus pe pieptene sanatate nu vei avea probleme .
gvn_alex
Postat pe 27 Octombrie 2009 17:48
De la: vasile_gradinaru, la data 2009-10-27 16:48:47 Buna seara

Lucrez in domeniu si de aceea imi permit sa va raspund.
Polistirenul extrudat este un material cu absorbtie de apa foarte redusa.Lipirea si spacluirea lui se face numai cu adezivi de foarte buna calitate.As fi recomandat Baumit Klebespachtel.



buna seara domnule Gradinariu

faptul ca lucratii in domeniu ma bucura foarte mult Insa forumul acesta nu a fost facut pentru a face reclama la un produs si pentru ca oamneii sa ceara sfaturi si solutii despre o problema.Ca o paranteza sunt director zonal de vanzari la firma Hasit Romania un mare concern german si as fi putut sa fac reclama pe forum produselor din portofoliul nostru si as fi recomandat Hasit 605 cu fibre de armare )
Dar nu vreau sa fac acest lucru. drept pentru care nu am sa recomand decat solutii si nu materiale sau branduri. Haideti sa fim sinceri si sa recunoastem ca nu brandurile sunt de vina ci solutiile alese de " neamul de constuctori din Romania".
Sper sa fi inteles ce am vrut sa zic cu ghilimelele.
Credeti ca daca ati fi folosit adezivul de la producatorul Baumit credeti si garantati ca nu se va intampla acelasi lucru.
daca garantati va astept oricand la un test.
Daca sunteti in domeniu haideti sa dam solutii si sfaturi pentru a evita aceste probleme si sa facem oamenii constienti de faptul ca notorietatea unui produs nu este si garantia lucrului bine facut.Putem lipi foarte bine polistirenul cu adeziv de fainta. e ok oare??Ca doar lipeste ,tine placa acolo. De ce sa dau bani pe adezivul de polistiren???Am vazut o multime de"meseriasi" ce lipeau polistirenul cu celebrul adeziv de gresie si fainta de interior.
Haide-ti sa-i indemnam sa citesca prospectele producatorilor sa pregateasca corect suprafetele, sa desprafuiasca suprafata ,sa o amorseze cu materialul corespunzator, sa respecte cantitatea de apa care trebuie pusa pentru un sac de material, sa aplice materialul la grosimea corespunzatoare pentru care este facut acel material,sa aplice corect plasa de armare(ffff important)si poate atunci putem sa zice ca am facut un pas inainte cu "meseriasii nostrii".
Sustin cu tarie ca problemele nu apar ca sa folosit adezivul de la X si daca se folosea adezivul de la Y nu ar fi fost nici o problema. Sunt norme europene care regleaza aceste lucruri si materialul si de la X si de la Y trebuie sa se incadreze in aceste norme altfel nu esti cerificat si risti sa fii inchis ca si producator.Exclud aici producatorii de "garaj" Restul e managemnet.


cele bune

iulian_nenciu
Postat pe 27 Octombrie 2009 22:49
De la: pisoi, la data 2009-10-27 15:53:20este P+1. N-as putea sa-ti spun exact inaltimea. Dar pot sa spun ca am tras personal de o placa de polistiren si s-a rupt din polistiren nici pe departe sa se desprinda dupa caramida.


ok
Dibluirea polistirenului este o masura suplimentara de precautie a unui termosistem. Nu este periculos in cazul tau daca mesterii tai au pus material suficient pe o placa si daca au pus si un cordon perimetral e si mai bine.
Problemele apar la cladirile inalte unde nu sa facut acest lucru. la cladirile inalte apar fortele de suctiune a vantului care pot desprinde foarte usor un termosistem de pe o fatada . Daca nu sa facut o lipire cu o suprafata de contact a placii de polistiren cu suprafata de minim 70% si daca nu s-au folosit dibluri e groasa.
In cazul tau nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Cele bune
iulian_nenciu
Postat pe 27 Octombrie 2009 23:11
Buna seara

sa stiti totusi ca dl Vasile Gradinaru nu a gresitr in totalitaet - prin faptul ca a recomandat sa se foloseasca materiale de calitate - care nu sunt ieftine - ex de fata pretul este peste 50ron/sac (mai putin ca face reclama:D) - ideea e ca in ultimul timp am observat ceva destul de ingrijorator - foarte mare parte din ditribuitorii de materiale de constructii au tendinta sa recomande numai materialele ieftine ca sa " ia ochiii la lume" - fara sa explice celputin diferenta intre materialele ieftine si cele scumpe numai sa vanda cu orice pret ceva(orice) - si aici trebuie sa imi dati dreptate mai ales ca sunteti director vanzari si stiti foarte bine situatia. Eu lucrez in domeniu si ma uit cata lume neinformata - meseria noastra nu e numai sa vindem e sa ajutam lumea - oamenii au o problema noi avem solutia - treb sa ne luam si timpul sa dam detalii despre materiale si aa lasam la latitudinea fiecaruia sa ia o decie " nu sa le facem capul mare".
condo000518
Postat pe 28 Octombrie 2009 17:40
De la: condo000518, la data 2009-10-28 17:40:28Buna seara

sa stiti totusi ca dl Vasile Gradinaru nu a gresitr in totalitaet - prin faptul ca a recomandat sa se foloseasca materiale de calitate - care nu sunt ieftine - ex de fata pretul este peste 50ron/sac (mai putin ca face reclama:D) - ideea e ca in ultimul timp am observat ceva destul de ingrijorator - foarte mare parte din ditribuitorii de materiale de constructii au tendinta sa recomande numai materialele ieftine ca sa " ia ochiii la lume" - fara sa explice celputin diferenta intre materialele ieftine si cele scumpe numai sa vanda cu orice pret ceva(orice) - si aici trebuie sa imi dati dreptate mai ales ca sunteti director vanzari si stiti foarte bine situatia. Eu lucrez in domeniu si ma uit cata lume neinformata - meseria noastra nu e numai sa vindem e sa ajutam lumea - oamenii au o problema noi avem solutia - treb sa ne luam si timpul sa dam detalii despre materiale si aa lasam la latitudinea fiecaruia sa ia o decie " nu sa le facem capul mare".


de acord cu dumneavoastra.
problema este ca nu calitatea adezivului este problema domnului condo002113 ci polistirenul.


cele bune
o seara buna
iulian_nenciu
Postat pe 29 Octombrie 2009 00:36
aici sunt de acord cu dumneavoastra - fara extrudat pe fatada unei case - si fara polistiren (expandat) cu densitate mai mare de 25kg/m3
condo000518
Postat pe 29 Octombrie 2009 08:44
multumesc mult pentru raspuns. m-am linistit. am vazut probleme la altii care au lipit polistirenul cu sub forma de "mamaligi".
pisoi_condo
Postat pe 29 Octombrie 2009 11:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Gradina din apartament sau despre plantele de interior 4 De la: Dekore_Studio 24 Mai 2009 01:02
Hidroizolatie - 3 De la: condo003386 19 Martie 2010 21:14
fatada 5 De la: FATADA_IDEAL_CONSTRUCT_SRL 11 Iulie 2010 15:55
Poker Texas hold'em-Casino Europa-Galati 3 De la: forgetme12000 17 Februarie 2009 10:47
NOU! - IZOLAREA TERMICÃ CU SPUMÃ ecologicã 100% garanție 50 ani 3 De la: contact_izohaus_ro 24 Februarie 2010 00:22