Setari Cookie-uri

Ultimul etaj

Salut, locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj, vara cald, iarna frig, ce solutii recomandati pentru izolarea termica a etajului? E un bloc cu multe scari si 4 apartamente pe nivel la fiecare scara. Nu cred ca o solutie generala care sa implice toti locvatarii sau macar cei de la ultimul etaj ar fi de luat in calcul asa ca ma gandesc la o solutie care sa implice doar zona de acoperis afectata apartamentului meu, credeti ca e posibil asa ceva?
fpadurou
Postat pe 6 Martie 2009 11:26
da! se poate efectua mansardare, acoperis sau izolare pur si simplu. Pentru primele doua ai nevoie de autorizatie de construire, pentru ultima nu.
cornelia_leia
Postat pe 12 Martie 2009 15:52
pentru mansardare/acoperis trebuie in primul rand autorizatie,iar daca nu se face acoperirea pe toata suprafata cel putin a scarii ,e cam nashpa.pot sa-ti recomand o izolatie termica interioara numai in apartamentul tau si daca te intereseza contacteaza-ma la www.roraprest.ro
aser12
Postat pe 24 Martie 2009 20:22
Nu este sfarsitul lumii , cum s-ar crede - este simplu simplu - va costa aproximativ intre 8-15 Euro/mp -maxim se realizeaza pe terasa blocului in zona apartamentului dumneavoastra + 15-20 cm perimetral - 50-60 mp se pot realiza in 1/2 zile , cu 2 prieteni uni , nu trebue specialisti,meseriasi de 15Euro/ora sau alte minunatii de scule - decat solutia de realizare -.materialele se gasesc in aprope orice depozit , sau il aduce in 2 zile - restul pe office@intermat.ro
condo000319
Postat pe 26 Martie 2009 17:23
Sapa termoizolanta pe surafata apartamentului Dvs.Gasiti in Dedeman o sapa super tare, Uniscop, pe care unii constructori o folosesc si la realizare de pereti portanti.Nu stiu cum va intelegi cu asociatia la indepartarea hidroizolatiei de pe partea DVS.In rest daca nu doriti sa asteptati marea termoizolare, Avitop la interior.Sau fara sapa ca sa nu va certati cu vecinii si Avitop pe tavan,partea interioara a peretilor exteriori.Nu trebuie insa sa ajunga apa la el caci nu si face treaba.Ambele produse, si sapa termoizolanta si Avitop ul permit respiratia suprafetei si nu se face condens.
Avitop
Postat pe 16 Aprilie 2009 13:49
De la: fpadurou, la data 2009-03-06 11:26:13Salut, locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj, vara cald, iarna frig, ce solutii recomandati pentru izolarea termica a etajului? E un bloc cu multe scari si 4 apartamente pe nivel la fiecare scara. Nu cred ca o solutie generala care sa implice toti locvatarii sau macar cei de la ultimul etaj ar fi de luat in calcul asa ca ma gandesc la o solutie care sa implice doar zona de acoperis afectata apartamentului meu, credeti ca e posibil asa ceva?


CEL PUTIN PENTRU STABILIREA SOLUTIEI TEHNICE, APELATI LA SPECIALISTI.DIMENSIONAREA TERMOIZOLATIEI DIFERA IN FUNCTIE DE MATERIALUL FOLOSIT.PARE O LUCRARE SIMPLA DAR IN REALITATE ESTE DESTUL DE MIGALOASA. IN AFARA DE STRATUL TERMOIZOLANT, TREBUIE SA REFACETI SI HIDROIZOLATIA, PANTELE DE SCURGERE, ETANSAREA EVENTUALELOR STRAPUNGERI, RACORDAREA LA ATIC,.........SI TREBUIE SA OBTINETI AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE CU ACORDUL VECINILOR PENTRU CA LUCRARILE SE EXECUTA LA PARTILE COMUNE ALE UNEI CLADIRI.
unigrafsa
Postat pe 23 Aprilie 2009 16:17
experienta pe piata mi-a aratat ca mai bine nu cumperi un asemenea apartament iar daca tot il cumperi blocul sa fie deja mansardat atentie betonul poate in timp sa sufere infiltratii asa ca o mansardare partiala nu este suficienta , orice solutii de izolare ,in timp sant ineficiente
gigibrbr_condo
Postat pe 11 Aprilie 2010 11:38
Salut.Daca te gandesti la o termoizolatie pe terasa ar trebuii sa fie cam asa:bariera de vapori,polistiren de 100mm,stratul 1 hidroizolatie autoadeziva si stratul 2 cu autoprotectie(ardezie) Eu asa am facut. Succes
valy2
Postat pe 11 Aprilie 2010 14:17
VALY eu se pare ca sant nevoit sa ma contrez pe un alt topic (((((Incalzire prin pardoseala )))) in aceiasi problema izolatiei blocurilor dar folosind aproape acelasi procedeu (nu stiu ce materiale folosesti tu) dupa un an am constatat infiltrari ale apei prin planseul de beton am ajuns la concluzia lui UNIGRAFSA ca izolarea cam nu este floare la ureche si nici o lucrare partiala nu este recomandat sa se efectueze (adica ori toata suprafata acoperisului blocului ori nimic)
gigibrbr_condo
Postat pe 12 Aprilie 2010 00:27
pt izolatia terasei blocului si nu numai de departe cel mai bun material termo-hidro izolant este spuma poliuretanica. contactati izohaus@gmail.com pt mai multe detalii. se izoleaza suprafata la nivel molecular, nu cunosc un alt material care s-ar putea ridica la acelasi nivel. peste aceasta spuma se toarna un strat de vopsea epoxy contra razelor UV. GARANTIE 50 ANI !!! bafta la proiecte!
contact_izohaus_ro
Postat pe 12 Aprilie 2010 13:50
Dormi in ghete prietene. Sunt tare curios care este "experienta ta in piata".
Tehnic vorbind, cum poti spune ca "orice solutii de izolare, in timp sunt ineficiente"?
Daca se face hidroizolatia totala a acoperisului ca la carte, cum se poate dovedi in timp ineficient?
Ca mai sunt cazuri in care "meseriasii" care mai fac treaba romaneasca si lucrarea tine cam cat dureaza o ploaie, se prea poate, dar asta nu inseamna ca nu exista solutii pentru cei care au probleme de genul asta.
Eu stau la 1 dar parintii mei si prietena mea stau la 4. Hidroizolatia a fost de curand refacuta la ambele blocuri si nu exista nici un fel de problema. Sunt inginer constructor si lucrez de 7 ani in domeniu. Lumea intra pe site-ul asta sa obtina informatii si ajutor, nu sa afle ca in apartamentul in care stau o sa ploua tot timpul indiferent de solutia pe care aleg sa o foloseasca.
bobok13
Postat pe 29 Octombrie 2010 14:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dibluri pentru polistiren 3 De la: raiders 16 Aprilie 2010 16:54
BIROU DETECTIVI PARTICULARI UNITED 1 De la: lixhunt 14 Septembrie 2009 11:35
HANDMADE IN INDIA. 1 De la: AngelaHaq 15 Iunie 2009 21:53
CONSTRUCTII ANVIC SI TERMOPANE CORINA GEALAN 4 De la: MIKE_condo 16 Martie 2012 23:12
PANOURI DECORATIVE PENTRU FATADA LOCUINTEI 3 De la: gigi_braicovici 21 Aprilie 2010 09:21