Setari Cookie-uri

Podul meu - dormitor

Buna,
Vreau sa imi transform podul casei in dormitor. As vrea sa stiu ce culori as putea alege pentru pereti intrucat sunt inegali. Un peret are 3 m, iar tavanul coboara (3 m ) pana la celalalt perete de 1,5 m. Lungimea camerei este de 10 m.

Multumesc
condo001937
Postat pe 3 Octombrie 2009 01:06
Culorile le alegi in functie de stilul de amenajare, de pozitia ferestrelor si de modul de finisare al interiorului.
Daca raman la vedere grinzile si stalpii de sustinere, atunci alegi culori naturale (crem, nisipiu,poate cafeniu) si amenajarea va fi country, cu mobila din lemn de brad,draperii de panza in patratele si covor in dungi tesut manual, cum sunt cele de la Ikea.
Daca alegi sa maschezi structura cladirii, atunci poti alege fie un stil spectaculos cu pat cu baladachin,masuta de toaleta si fotoliu, culorile pot fi rosu inchis sau violet, cu accente aurii sau argintii.Si mai sunt si alte variante.
Daca poti sa faci o schita a camerei, pot sa-ti dau mai multe detalii.Si trebuie sa stii si ce iti doresti.
Mihaela09_condo
Postat pe 5 Octombrie 2009 10:11
Parerea mea este ca poti lasa grinzile la vedere, dar sa nu folosesti un decor prea rustic. Acum este foarte la moda sa ai grinzile si alte elemente (coloane) de lemn la vedere - eventual chiar scoase in evidenta prin vopsirea lor intr-o nuanta mai inchisa. Eu, de exemplu, as amenaja totul in culori naturale, mai ales in ceea ce priveste textilele (lenjeria de pat, niste pernute, perdeaua si draperia, covorul, etc). Pe o podea inchisa la culoare merge bine un covor deschis (eu as alege din ala pufos - creeaza alta senzatie fiind vorba de dormitor) si invers.
lucky816
Postat pe 6 Octombrie 2009 09:35
expertii feng-shui vorbesc calar de acoperirea grinzilor deoarece nu stiu ce se intampla ,din punct de vedere tehnic oricum trebuie acoperite deoarec e trebuie sa izolezi cu vata minerala ca altfel se face congelator in acest dormitor oaza de liniste confort si intimitate
gigibrbr_condo
Postat pe 6 Octombrie 2009 18:33
De la: gigi_braicovici, la data 2009-10-06 18:33:38expertii feng-shui vorbesc calar de acoperirea grinzilor deoarece nu stiu ce se intampla ,din punct de vedere tehnic oricum trebuie acoperite deoarec e trebuie sa izolezi cu vata minerala ca altfel se face congelator in acest dormitor oaza de liniste confort si intimitate



grinzile se acopera numai in momentul cand sunt foarte strambe si prezinta multe defecte(in cazul rasinoaselor moi)nu trebuie izolata o grinda cu vata minerala sau cu poliester.
acoperisul conteaza foarte mult din punct de vedere termic si fonic.
eu am executat pana acum dormitoare in pod,da o tenta rustica daca stii cum sa il asortezi.
o grinda se poate slefui si dupa aceea se poate da cu un lac incolor sau deja baituit.
viorel_prundis
Postat pe 6 Octombrie 2009 20:31
eu am spus ca in feng -shui se recomanda acoperirea !!!! in plus as vrea sa stiu daca nu cumva datorita aspectului rustic nu se afecteaza comfortul termic ,vreau sa imi descrii procedeul care l-ai aplicat deoarece am mari indoieli ????????
gigibrbr_condo
Postat pe 7 Octombrie 2009 15:09
poti sa fii mai explicit?
viorel_prundis
Postat pe 8 Octombrie 2009 20:57
se spune ca grinzile ,,taie organismul'' produce un disconfort si mai rau cica ar afecta fluxul energetic nu sant specialist sa a-ti spun cum am inteles si eu apoi cum este posibil sa locuiesti intrun pod fara sa il izolezi si daca il izolezi asta presupune ca intre grinzi sa vii cu un material izolator ce se aseaza firesc pe scandura pe care se pune tabla si tot asa.......ca nu ati dau eu tie lectii de constructii , iar materialul asta nu sta asa pus sa il vada musafirii trebuie si el acoperit cumva ....etc etc
gigibrbr_condo
Postat pe 9 Octombrie 2009 16:58
sa dai o tenta rustica acelui spatiu,grinzile se pot slefui si dupa aceea se poate da o pelicula de lac incolor sau color(in functie de culoarea camerei.
viorel_prundis
Postat pe 10 Octombrie 2009 20:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ANTREPRENOR CONSTRUCTII CIVILE SI INDUSTRIALE BLOCURI HALE VILE 5 De la: constructii24 9 Februarie 2012 12:32
Constructii pe ecologice pe structura din lemn 20 De la: gigi_braicovici 6 Mai 2009 09:54
Regie proprie sau antrepriza? 43 De la: KNIGHT_31 10 Ianuarie 2011 20:25
Constructie casa la cheie 15 De la: TANASE_CONSTRUCT 3 Februarie 2012 21:25
jgheaburi si burlane 19 De la: mateiutz 14 Februarie 2011 11:29