PANOURI SOLARE

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
marian_valeanu22 Avatarul lui marian_valeanu22

54 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

miam facut o casa si sint in stadiu de a ma gandi la incalzire ,am hotarat sa fac incalzirea prin pardoseala cu centrala pe curent ca nu am gaze si sa aduc gaze ma costa vreo 270 milioane lei pana in fata porti si am zis pas de aceaa am ales sa treac pe curent de acea intreb daca are cineva panouri solare si daca se merita ,cam care ar fi costurile cu totu [montaj si tot ce trebuie],te ajuta sa faci o economie sau nu ce ziceti ,va multumesc
tel 0766696630 marian
Raporteaza abuz de limbaj
Dan_Alex Avatarul lui Dan_Alex

4 mesaje
Membru din: 8/05/2010

Salut,

In primul rand trebuie sa te intersezi in cat timp se preconizeaza ca vei putea beneficia de un bransamet la reteaua de gaze. De ce spun asta ?
Deoarece centrala electrica este deosebit de scumpa in exploatare si vei observa acest lucru in factura de energie electrica. Faptul ca optezi pentru o incalzire in pardoseala nu iti aduce niciun avantaj din punct de vedere al consumului, ceea ce s-ar intampla in cazul unui cazan pe gaze in condensare.
Un alt aspect ar fi ca centralele electrice ce se gasesc in acest moment pe piata romaneasca stau foarte prost la capitolul automatizare, iar instalatiile de incalzire in pardoseala sunt destul de pretentioase din punctul acesta de vedere. Situatia se complica si ma i mult daca in ecuatie intervin si panourile solare.
Sfatul meu este sa incerci sa faci un proiect de instaltii, deoarece ceea ce doresti tu nu se face dupa ureche. Un astfel de proiect de incalzire/climatizare + sanitare e in jur de 200 de euro.
Sper ca ti-am fost de ajutor. Daca ai nevoie contacteaza-ma !
Raporteaza abuz de limbaj