CLIMATIZAREA TERASELOR SI A SPATIILOR DESCHISE

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
alttrex Avatarul lui alttrex

2 mesaje
Membru din: 23/04/2010

Principiul racirii evaporative este cunoscut de mai bine de 2000 de ani. Din pacate, la noi nu a fost si nu este clar inteles si folosit.
Modul de aplicare este relativ simplu si de loc costisitor, in schimb efectele sunt remarcabile. Incercati sa va imaginati ca sunteti pe o terasa deschisa sau acoperita, in plina vara, la 40 grade celsius temperatura aerului. Nu adie fir de vant iar ventilatorul montat deasupra sau pe un perete nu face decat sa accentueze senzatia de arsita. E un scenariu binecunoscut tuturor. Incercarea de a consuma o bautura rece sau o mancare calda ne deschide porii si transpiratia ne inunda de sus pana jos! Acum imaginati-va ca pe terasa respectiva incepe sa apara o ceata fina de apa care absoarbe caldura atunci cand se evapora! Imaginati-va ca ventilatorul imprastie acele particule fine de apa care ajung sa ne inconjoare, se evapora si temperatura scade cu 5 - 10 grade celsius si fara a uda obiectele sau persoanele din zona !!!!!! Deja avem confortul termic necesar ca statul pe o terasa in plina canicula sa devina o placere! Patroni de terase, clientii acestora, toata lumea e multumita. Deja nu mai e nevoie de imaginatie!
Prin montarea unei pompe de suprapresiune, a unei linii de difuzie a apei, prevazuta cu duze de pulverizare obtinem ceea ce am descris mai sus!
Ventilatoarele speciale, cu motoare puternice, echipate cu duze de pulverizare aduc racoarea deasupra tuturor!
Bineinteles, sistemele nu sunt standard, ele se personalizeaza pentru fiecare locatie in parte, fie ca este vorba de o terasa de restaurant, o pergola sau foisorul din gradina, plaja starndului sau piscinei, o alee de parc, un loc de joaca pentru copii, piata agroalimentara sau standurile florariilor. Important de stiut este ca acum se poate climatiza orice spatiu deschis sau semiinchis prin racire evaporativa.
Raporteaza abuz de limbaj