Setari Cookie-uri

Culori folosite in 2010 in design interior.

Vreti sa va decorati casa si nu stiti ce culori se mai poarta? V-ati hotarat ce fel de mobilier doriti dar nu stiti ce culoare este la moda? Care sunt tendintele culorilor in 2010 este o mare dilema pentru dumneavoastra? Daca raspunsul la macar una dintre intrebarile de mai sus este DA atunci va invit alaturi de mine sa descoperim ce este in voga anul acesta in materie de culori. Am facut cateva mici cercetari si am aflat pentru dumneavoastra ce este nou si placut in acelasi timp anul acesta pentru casa dumneavoastra.

Culoarea anului este de departe turcoazul. In 2010 oriunde, oricand si oricum turcoazul este bine venit. Pentru a da o nota de originalitate acestei culori va sfatuiesc sa o imbinati cu diverse alte culori, si calde si reci, si chiar non culori. O perdea alba cu cateva accente negre si un perete turcoaz va fi alegerea perfecta pentru camera pe care doriti sa o amenajati. Daca aceasta camera este living-ul atunci o canapea turcoaz si 2 fotolii alb negru se vor incadra perfect in cadru. Daca mai adaugati cateva mici accesorii, o vaza cu cateva flori uscate, o masuta de cafea si un mic covoras ati obtinut deja un living placut si in tendinte. Turcoazul este de asemenea o culoare care se potriveste in orice tip de incapere, de la cele mari si spatioase pana la cele mici, sau chiar lungi precum holul, astfel ca nu ezitati sa-l folositi in decorarea casei dumneavoastra. Turcoazul este de asemenea recomandat pentru tratarea timiditatii si a neincrederii in ceilalti, astfel ca este foarte bun pentru camera in care primiti musafiri.

Mov, violet, lila, fucsia sunt si ele parte dintre culorile lui 2010 . Oriunde veti dori sa utilizati aceste culori de la canapele, perdele, masuta, la pernute, draperii, servetele cu siguranta nu veti gresi.

Verdele este de asememea foarte intalnit anul acesta in decoratiuni, fiind acceptat orice ton ori nuanta, verdele facand din casa dumneavoastra o casa a abundentei si sanatatii. Zic abundenta deoarece abundenta este una dintre calitatile culorii verzi, lucru descoperit de americani ca de asemenea si sanatatea, acestia folosind halate verzi in spitale si bancnote verzi. Chiar daca toate acestea va suna bine, nu va „colorati” casa doar cu verde. Imbinarea verdelui naturii cu indigoul ori albastrul cerului si al apei vor face din casa dumneavoastra o oaza de liniste si totodata locul ideal. Daca respectati aceste mici reguli cu siguranta veti fi mandru sa spuneti ca „nicaieri nu e mai bine ca acasa”.

Pe langa combinatii de verde-mov, este de asememea apreciata si combinatia verde-galben, galbenul facand camera sa radieze, iar verdele calmand si aducand echilibru.

O alta tendinta in cromatizarea casei anul acesta o reprezinta carourile. Carourile pot fi utilizate pe perdele, paturi, perne, cat si pe huse de mobilier. Daca sunt utilizate cu grija, veti fi uimiti de rezultate.

Ei bine, acestea fiind spuse, eu va urez noroc in decorarea casei dumneavoastra si atentie sporita, pentru ca, la urma urmei, tot ce conteaza este sa invatati sa alegeti.

Autorul articolului: Pitorac Livia
cristianamenajari
Postat pe 2 Iulie 2010 08:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ten cu probleme 8 De la: salomeeee 24 Februarie 2009 00:04
Amenajare garsoniera cu chirie 5 De la: cxena 14 Februarie 2009 10:28
SCARA EXTERIOARA 17 De la: fordxad 15 Martie 2010 09:02
Lamuriti-ma va rog! 2 De la: ian 12 Iulie 2010 19:03
Vreau sa-mi renovez casa 86 De la: cucu_mariana_condo 4 Decembrie 2016 00:32