Setari Cookie-uri

la munte in bulgaria

a fost cineva in bansko,bulgaria?
am rezervare pt Florimont hotel care arata f bine pe site,nu stiu cum e in realitate.poate sa imi spuna cineva daca au sanii trase de caini in bansko
cass45
Postat pe 6 Ianuarie 2010 01:57
Salut ! nu am fost la Bansko, voi pleca la 1 feb, dar am fost la Borovets in dec. Statiunile lor sunt OK !
Bulgarii chiar fac ceva pt turistii lor ! Hotelul in care am stat nu era prea grozav ( RILA care este cel mai vechi din Borovets ), dar noi am plecat pe ultima suta de metri, fara sa avem prea multe de ales ( nu stiam ca vom avea niste zile libere ), multi turisti englezi si romani, mancare buna, bulgarii "trag" de tine sa intri sa manaci in locanta lor, zapada nu era prea multa.... dar nici la noi nu era, sa ne amintim ca a fost cam cald de REVELION !
120856
Postat pe 12 Ianuarie 2010 14:35
cauta printre utilizatori, in domn IVC67, a fost anul trecut la Bansko si a povestit pe forum, are doar superlative !
120856
Postat pe 12 Ianuarie 2010 14:37
Salut Edi.Dupã cum am citit ai ajuns pânã la urmã in bulgaria la munte.Eu aș vrea sã plec la Pamporovo,am auzit cã este super acolo,dar problema este sã fie zãpada,de-aia stau în expectativã ca sã spun așa.La bansko sigur va fi zãpadã,am prieteni care merg acolo,dar eu n-am mai vrut,am fost de atâtea ori.
romulus_lazy
Postat pe 20 Ianuarie 2010 15:29
O sa iti placa in Bulgaria. Eu am fost la Bansko imediat dupa revelion. Este al doilea an cand merg aici pentru ca imi place foarte mult si pentru ca e mult mai ieftin decat la noi.
Statiunea arata foarte bine toatul este nou si modern inclusiv instalatiile partiilor. Au 20 de partii dintre care una neagra.
Conditiile sunt ca in Austria iar pretul pe jumatate.
Ai grija la drum pentru ca desi este foarte bun pana acolo sunt multe limitari de viteza si implicit echipaje de politie cu radare.
Iti recomand daca te duci cu masina sa alegi varianta Bucuresti-Sofia-Blagoevgrad-Bansko (este drumul catre granita cu Grecia).
Vacanta placuta!
cori_ro
Postat pe 20 Ianuarie 2010 16:54
Salut ivc67 !Da, am "tras" o fuga la Borovets inainte de Revelion ( cand nu pre a fost zapada ) si ne pregatim sa plecam la Bansko pe 1 feb. Trebuie sa-ti spun ca ne-ai influentat mult cu sfaturile ! Chiar vrem sa vedem daca face concurenta Austriei !
Si, oricum eu si sotia mea am devenit fani Bulgaria !!! Pana acum, atat litoral cat si munte, nu avem decat cuvinte de lauda pt vecinii nostrii care au inteles ca din turism se poate face bani - daca nu te lacomesti ca noi, romanii !!!
Cat despre partea zapezii, cred ca dupa ce am vazut la televizor in ultimele zile.... o sa gasim destula !
Astept sa-mi povestesti despre Pamporovo, am vazut pe net ca e mai mica, probabil se vor extinde daca merge bine ! Si cred ca nici nu e prea aglomerata!!! Ma astept la Bansko sa fie lume, pt ca se zice ca Bansko e "Poiana Brasov " a Bulgariei !!! si din pacate, cand am facut rezervarea nu mi-am dat seama ca e si vacanta pt gimnaziu!!! Pe curand, Edi S.
120856
Postat pe 24 Ianuarie 2010 11:31
Bravo,ai grijã cu radarele,au fost niște prieteni de-ai mei de revelion,au avut parte de 8 bucãți.Daca folosești detector,eu am unul pni, frecvența e X,dar sã fii rapid în reacție și sã nu fie vizibil,important este sã te uiți la ora când se face înregistrarea radar.Multe din ele sunt dupã sofia.drum bun.Dacã-ți place așa mult bulgaria la varã incearca duni-resort dar numai hotel marina royal palace de 5*,e 99% ca antalya,la numai 5 ore de mers
romulus_lazy
Postat pe 24 Ianuarie 2010 22:17
Salve. Si noi plecam tot pe 1 feb. in Bansko. Ai ideea cate ore cu prox. se fac pe drum?
mirela0
Postat pe 25 Ianuarie 2010 12:22
Salut Mirela0, pai iti faci o socoteala simpla: sunt 280 km pana la Sofia- la care adaugi inca 130 km pana la Bansko= 410 km ! daca rulezi cuminte dupa reguli ( ca sa nu te "agate" politia lor.)...rezulta un drum de aprox 5-6 ore cu oprire de cafea si alte necesitati !!! Eu am alocat 7 ore, si vreau sa plec din Buc la 5.30 dim ! In fond, cazarea incepe chiar din 1 feb dupa ora 12.00 !!! Mare parte din drum e pe autostrada, sper sa fie curate ( fara gheata ), eu nu folosesc detector de radar, doar GPS care ma previne cand depasesc limita, majoritatea participantilor la trafic fac semne cu farurile ( ca si la noi )....Oricum, circulam cu atentie sporita, n vrem sa-i facem "curiosi" pe politistii bulgari ! Sper sa fi apreciat bine distanta... daca e ceva gresit sunt sigura ca ma va indrepta ivc67, care a fost de multe ori acolo, si ale carui sfaturi le-am ascultat si am tinut cont !
Pana plecam te mai astept pe forum ! O zi buna !
120856
Postat pe 25 Ianuarie 2010 12:52
Multumesc pentru informatii. Sicera sa fiu eu nu am asa multe emotii cu politistii bulgari pentru ca respectam indicatoarele de circulatie...drept pentru care niciodata nu s-a intamplat sa ne opreasca politia pe afara. Problema noastra este ca nu ne apar pe harta GPS strazile din Bansko, dar sper sa ne descurcam. Sincer imi este teama sa nu prindem zapezi pe drum...si sa ajungem sa facem mai mult de sapte ore. Eu chiar am citit pe un forum despre o isprava de genul asta anul trecut in februarie cand au facut zece ore pe drum.
mirela0
Postat pe 26 Ianuarie 2010 16:16
Bunã,Mirela și Edi.Trebuie sã aveți și lanțuri la voi,dacã e zãpadã și vã oprește poliția,aveți posibilitatea sã va întoarcã din drum și sã vã montați lanțuri printr-o benzinãrie și ãia vã taxeazã.GPS-ul o sã vã fie de folos prin sofia,unde trebui sã urmãriți drumul de grecia,centura este aglomeratã,în rest nu prea sunt hãrți.
romulus_lazy
Postat pe 27 Ianuarie 2010 16:56
Multumesc ivc67 pt sfat, dar am uitat sa-ti spun ca eu am un Mitsubishi Pajero dotat cu 3 tipuri de tractiune, deci nu mai am nevoie de lanturi !
De altfel, mi-a fost de folos in zilele de "infern" ci zapada pana s-au "hotarat" sa bage plugurile !
te astept cu impresii din Pamporovo !
O sa-ti spun si eu parerea mea despre Bansko cand revin ! Desi tu stii deja !
Vacanta Placuta !
PS a scris pe forum un tip despre Bansko numai rele !Cica scump, coada la gondola, noroi, aglomeratie, frig la hotel ( nu a spus care! ), etc.....Ma rog, nu stiu ce sa zic, l-am rugat sa revina cu amanun te dar nu a mai revenit !
120856
Postat pe 31 Ianuarie 2010 15:00
Croatia, cu ce ajung mai repede si cat ma costa?
lazy000653
Postat pe 1 Februarie 2010 13:53
Buna ziua la toata lumea!
Da, frate, se merita la bulgari ! Deci, eu am platit 452 Eu pt 10 zile-2 pers cu mic-dejun, la hotel de 4* ( am avut un apartament super), kicineta dotata cu de toate(dar nu am folosit decat frigiderul si coffee-maker), am beneficiat de Spa-ul din hotel, la 10 min de gondola !Iar de partii, ce sa mai vorbesc! E drept ca altii au investit acolo si ramane ca bulgarii sa fie atenti si sa-si pastreze clientii!
Sigur ca putini vb engleza sau alta limba, sau ca la hotel au cerut 5 leva ca sa-mi dea halat de baie pt la Spa, ca parcarea in statiune(langa gondola) costa 8 leva/zi, dar,.....per total eu cred ca iesi mai bine decat la ROMANIA !!!!
PS.ivc67- cum a fost la Pamporovo ?
120856
Postat pe 12 Februarie 2010 16:17
Salut Edi.Din pãcare n-am ajuns la Pamporovo,n-am putut sã lipsesc in acea perioadã,dar din câte am auzit de la prietenii mei ,a fost super,mai ales cã avem cineva din grup,care a și organizat treaba asta.Îmi pare rãu ,dar asta e,poate data viitoare n-am sã lipsesc!Mã bucur cã ți-a plãcut la bansko,chiar meritã,pentru cã eu am ajuns vre-o 3 zile la predeal și mã gândeam la ce-am pierdut,dar vorba aia,sã mai fim și patrioți...Nu mai spun cât am plãtit în 3 zile,cã mã fac de râs!!!
romulus_lazy
Postat pe 23 Februarie 2010 19:34
Pt ivc67... da, pacat!!! in sensul ca nu ai mai ajuns acolo!!! si noi am mai tras o fuga la Poiana ( la sfarsitul lui feb) tot din patriotism.... si tot asa nu mai spunem cat a costat 2 zile de Poiana Brasov!!!Asta e Romania!!!
dar azi vazand cum ninge afara ma bate gandul sa trag o fuga la Azuga sau Busteni, sa vedem daca rezista pana in week-end.... asa, putin de ramas bun zapada!!!!
Oricum, sper sa mai crespondam si pe alte teme, ca doar vine VARA, nu ????
120856
Postat pe 11 Martie 2010 12:49
Am fost la Borovets 7zile (6cazari )din data de 23.01.2010

Traseu :Dr.Tr.Severin -Borovets =400 km prin Serbia (Pirot);drum in majoritate umed si ~ 30km si ceva zapada; IN BULGARIA TREBUIE SA PLATESTI TAXA DE DRUM -ROVIGNETA LA PRIMA BENZINARIE !!!-e valabila pe 6 zile deci cumperi 2 daca stai 7 zile - cost parca 10 leva !

Autoturisme (normale)= 6 buc
Durata traseu :~8 ore (Serbia foarte putina circulatie )

Cazare ;Hotel 4* - LION - 170 euro

Masa :dimineata + seara (inclusa in cazare;dar suficienta pt ca ziua erai pe pirtie si aveai pe unde sa mai stai sa bei un ceai si un sandvis)

Ski pass :130 euro(6zile) - nocturna se plateste separat

Pirtii :pt.medii + avansati,zapada ~60 cm cam putina si cam inghetata,aveau tunuri pt zapada si le foloseau cam cu zgircenie:
pirtiile din partea superioara nu se puteau folosi -lipsa zapada;iar de unde te lasa telegondola erau 50 m numai cu pietre -cel mai sigur faceai plimbare in clapari pe acea zona ,apoi erau 2-3 km buni cu zone previzibile de gheata (la intilnirea cu telescaunul)
pirtiile destul de aglomerate intre orele 11.00-14.00 iar dupa ora 13.00 cind aparea gheata si erau numai dimburi era ca la miting :om de om si fiecare se uita daca nu vine vre-un ``popicar``(prietenul meu a avut parte de 2) deorece (uita-te pe harta pirtiilor) pirtia de pe stinga era sora cu ``zidul mortii`` din Paring si trebuia s-o ataci in plina viteza sa ajungi la telescaun -iar ca distractia sa fie totala in ripa aia s-au gasit sa puna un baby-sky -si chiar niste `monitori` ce dadeau lectii!!!DISTRACTIE TOTALA!

nu am folosit pirtiile din centru de la hotel Rila ca erau prea aglomerate - acolo erau si incepatorii

Hotelul :PISCINA -apa cam rece sa nu stai mult + SAUNA -Buna !
camera destul de mare ,incalzire suficienta;MICROBUZ din 20min in 20 min pina la pirtia de ski; hol intrare pe 2 niveluri pt relaxare seara

Statiunea :CURATA SI CU BRAZI DE 30-40 ANI EXTRAORDINARI CHIAR PRINTRE CLADIRI !!!!!!!! LA URCARE CU TELESCAUNUL SUNT O INCINTARE PT OCHI ! A SI ERA L I N I S T E !!!

Vremea rece :-10 : - 17 grade Celsius dar fara vint si cu soare

Pt plimbare poti lua un autobuz pina la Samokovo - un orasel la 15-20km (AICI E INDICAT SA SCHIMBI EURO!!!)

Nu am avut probleme cu Politia -nici nu am mers prea tare fiind multi ,Sofia mai glomerata dar nu foarte;de la Sofia la Borovets drum de munte -ingust si aglomerat dar circulatie fluida
lazy000872
Postat pe 15 Martie 2010 23:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ati fost la cetatea Histria? 14 De la: OSS 14 Iulie 2011 13:32
Calimanesti-Caciulata-Cozia -Aventura Turistica. 12 De la: kudika374727 13 Martie 2012 13:56
Scufundari - someone? 32 De la: octopussub 1 Iunie 2010 00:36
Ski sau snowboard? 6 De la: RoxyRoxx 3 Iunie 2013 22:57
Cine Vine In Grecia? August 2012 1 De la: kudika084281 25 Iulie 2012 14:37