Setari Cookie-uri

parteneri de religi dferite

buna, daca gresesc cu ceva sa ma scuzati ma spun de pe acum.am si eu o intrebare: noi suntem de religi diferite eu sunt ortodoxa si logodnicu meu este catolic stiu k nu conteaza daca suntem religi diferite pentru ca putem sa ramanem asa.dar nasi?avem doua perechi de nasi si nici o pereche nu este catolica. am uitat sa mentionez cununia religioasa va avea loc in biserica catolica. pls help me.... va multumesc!!
grace001048
Postat pe 18 Mai 2009 07:46
eu cred ca cel mai bine e sa intrebi preotul,

- dar nu cred sa fie o problema, intotdeauna catolicii au fost mai toleranti in religie fata de ortodocsi

- daca tu ortodocsa te casatoresti in biserica catolica nu vad de ce nasii nu ar fii acceptati si ortodocsi.

Fericire multa sa fie ca pana la urma toate se rezolva
laura02maria
Postat pe 18 Mai 2009 11:59
ms mult lauramaria
grace001048
Postat pe 18 Mai 2009 13:20
Buna; ceva de genu este si in cazul meu: eu ortodoxa iar viitorul sot unitarian; noi ne vom casatori la biserica ortodoxa si nu este nici o problema; mai ales ca anul trecut cumnatii nostri au fost in aceiasi situatie ca si noi, si totul a fost ok;nu te ingrijora.
casa de piatra!
kudika010323
Postat pe 9 Iulie 2009 10:11
ar trebui sa intrebi preotul numai el iti poate raspunde la intrebare
grace003719
Postat pe 15 Iulie 2009 09:26
Buna fetelor!la mine problema asta are dimensiuni mai mari.Viitorul meu sot este musulman iar eu ortodoxa....deci cum sa facem?nici eu n-o sa ma trec la religia lui,nici el la a mea!In biseroca ortodoxa nu ne cununa decat daca se boteaza el,insa la el la moschee nu ar fi probleme,ne-ar cununa fara nici un compromis.Ce e de facut?avem deja nunta programata!
Hanvi
Postat pe 20 August 2009 12:41
tarot_healthy
Postat pe 31 August 2009 10:33
Buna! Sunt profesoara de religie..........daca nu trece la ortodoxism, sa iti iei adio de la binecuvantarea lui Dumnezeu........... Nu o poate face preotul.............
In rest, eu stiu sigur. Daca el ar accepta, i s-ar face slujba.....si abia apoi........
Am urmarit si cazul vestitei Monica Columbeanu..........mai intai s-a botezat ortodoxa, ea fiind catolica, apoi cununia religioasa a fo super la manastire.
Daca il convingi bine, daca nu nici nu incerca.
marilenabelciug
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:24
Eu m-am casatorit la catolici (ortodoxa fiind) , am trecut la catolicism dar nu m-am botezat din nou deoarece preotul catolic a spus ca este recunoscut sacramentul botezului. Botezul este unul facut IN NUMELE TATALUI, AL FIULUI SI AL SFANTULUI DUH! Doar ortodocsi nu-l recunosc !
botezatudaniela
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:40
O corectie mica: nu sunteti de religii diferite pentru ca amandoi sunteti CRESTINI. Sunteti doar de CULTE diferite.

Este si cazul parintilor mei: mama catolica, tatal ortodox - s-au casatorit in biserica ortodoxa, fara probleme.

Varul meu - reformat, cu sotia lui - ortodoxa, s-au cununat deasemenea in biserica ortodoxa.

In plus, ar mai fi si cazul meu: botezata in biserica ortodoxa de nasul - reformat si nasa - catolica :D (bineinteles si ei casatoriti intre ei - in biserica reformata, mi se pare)

Asa ca ... se poate :D

Unii preoti incearca in astfel de situatii sa iti explice ca este nevoie sa te convertesti la cultul respectiv (de exemplu sa te mai botezi tu odata - catolica). Eu cred ca asta nu este necesarl, si este doar o modalitate de a mai face ei un ban. In momentul in care esti botezat (in orice biserica crestina), preotul spune ca te boteaza "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" si nu in numele bisericii respective, asa ca ... trageti voi concluziile.

Va doresc CASA DE PIATRA! Sa aveti o casnicie fericita, pana la adanci batraneti, si sa nu va lipseasca nimic: sanatate, bani, dragoste, copii, sau orice altceva va doriti voi!
andraveronika
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:59
Buna !

Nu este nici o porblema. Nasii pot fi de religia ta . Eu personal stiu un caz asemanator :el catolic,ea ortodoxa si s-au putut cununa in biserica catolica cu nasi de religia ei .este vb de o buna verisoara de a mea ,care s-a maritat in Italia ,la Milano si nu a fost nici o problema. De ce sa ne fie frica ? Cand de fapt exita un Singur Dumnezeu , dar se numeste altfel in fiecare religie , in fct de limba ?! Asa cum noi la paine ii spunem paine , asa in limba engleza i se spune "bread"si inseama acelasi lucru . O zi buna iti doresc si multa fericire . Mergi inainte cu inima deschisa ! Asa a fost sa fie - poate Dumnezeu v-a pus la incercare sa vada daca puteti trece peste acest " hop ". Casa de rahat ! ( asa se zice - ca sa nu-si bage nimeni nasul in ea !) .Ramona
SHANARYA
Postat pe 20 Septembrie 2009 11:27
eu sunt catolica si sotul ortodox. ne-am pastrat religia si ne-am casatorit la catolici (casatorie mixta). faza cu botezatul din catolic in ortodox si invers nu are nici un sens. e doar o chestie de fatada. botezul este acelasi si la catolici si la ortodocsi. cum mai zicea cineva pe-aici e aceeasi credinta doar ritul difera putin. in legatura cu nasii eu stiam ca ar trebui unul din nasi sa fie catolic dar cel mai bine intrebi preotul. explica-i ca nu aveti pe nimeni catolic si s-ar putea sa nu fie nici o problema. depinde acum si peste ce fel de preot dai (mai indoctrinat sau mai deschis). eu zic sa nu-ti faci griji prea mari.
deeas_grace
Postat pe 20 Septembrie 2009 11:58
exact! Suntem crestini amandoi!
botezatudaniela
Postat pe 20 Septembrie 2009 17:05
ms mult fetelor pt raspunsuri.....
grace001048
Postat pe 21 Septembrie 2009 15:04
BUNA.STAI LINISTITA CA NU ESTE NICI O PROBLEMA CA NASII SUNT DE RELIGIE ORTODOXA.IN BISERICA CATOLICA NU ARE IMPORTANTA CHESTIA ASTA.EU SUNT CATOLICA SI CUNOSC FOARTE MULTE CUPLURI CARE AU AVUT NASI DE RELIGIE CATOLICA.VA DORESC MULTA FERICIRE
mary_tudor79
Postat pe 12 Octombrie 2009 08:08
Scumpa, nu cred ca trebuie sa-ti faci mari probleme, nu's religii diferite: si catolicii si ortodocsii sunt crestini; o problema mai delicata era daca unul dintre voi era musulman, hindus, budist, evreu pt ca nu ati fi fost botezati in numele lui Hristos;
in rest, eu cred ca puteti gasi rezolvare daca exista iubire adevarata intre voi; pana la urma va inchinati la acelasi Dumnezeu, si n-ati fii nici primii , nici ultimii care isi doresc un astfel de mariaj;
Iti doresc casa de piatra de pe-acum si D-zeu sa va lumineze viata si sa aduca in inimile voastre numai iubire si armonie!
Vei vedea ca pana la nunta se vor gasi solutii decente;
mergi la duhovnicul tau si cere-i sfatul ( daca nu ai asa ceva, mergi la o manastire si vei vedea ca cei de-acolo te vor indruma catre drumul cel mai bun).
cu drag,
F*
florentina_tudor
Postat pe 8 Aprilie 2010 10:04
De la: aylyn39, la data 2009-09-20 09:24:21Buna! Sunt profesoara de religie..........daca nu trece la ortodoxism, sa iti iei adio de la binecuvantarea lui Dumnezeu........... Nu o poate face preotul.............
In rest, eu stiu sigur. Daca el ar accepta, i s-ar face slujba.....si abia apoi........
Am urmarit si cazul vestitei Monica Columbeanu..........mai intai s-a botezat ortodoxa, ea fiind catolica, apoi cununia religioasa a fo super la manastire.
Daca il convingi bine, daca nu nici nu incerca.
grace005191
Postat pe 8 Aprilie 2010 10:15
grozav model ai mai ales. Chiar demn de urmat. Un desfranat batran care face circ in biserica ortodoxa si o fosta..... care s-a botezat. La ce valoare acorda astia doi conceptelor religioase mi se pare blasfemie sa-i dai de exemplu ca atitudine fata de religie. Cica esti profesoara de religie. E clar ce mentalitate ai si tu. SI cum iti permiti sa spui ca Dumnezeu ajuta doar pe cei botezati si cununati in rit ortodox?
De asta sunt ataea femei botezate si cununate ortodox snopite in bataie indiferent de mediul educational si social din care provin elel si sotii lor. Sa nu uitam de CorinDanila si sotul ei foostul ministru al sanatatii care au divortat pt ca ea nu mai suporta bataile.Nu am auzit asa ceva la baptisiti, la evanghelisit, la evrei. La musulmani da , dar asta nu tine de religie ci de modul in care au fost educatii barbatii, crecuti, si ce modele au avut la parintii lor. Asa ca trezeste-te si nu-ti mai permite sa insulti pe altii.
grace005191
Postat pe 8 Aprilie 2010 10:22
Daca intentionati sa sariti pe mine ca am greseli de tastare la postul precedent sa stiti ca nu ma deranjez sa va contrazic sau sa argumentez. Asa e cum spuneti voi, deci daca ma trimiteti sa iau manualul de clasa a II a o voi face
grace005191
Postat pe 8 Aprilie 2010 10:25
BUna !Eu am un caz in familie:ea este ortodoxa,el catolic.S-au cununat in biserica catolica ,cu nasi ortodoxi .Au avut si un preot ortodox si unul catalic. Si s-a putut oficia cununia .Nu este diferenta mare intre ortodoxi si catolici.Bine ca nu este musulman. Atunci chiar ar fi fost o problema. Multa bafta in continuare si ... CASA DE PIATRA !
SHANARYA
Postat pe 8 Aprilie 2010 21:27
important este sa va iubiti:)
tudormihaela11
Postat pe 9 Aprilie 2010 16:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Trash The Dress- poezia asezata in rama 1 De la: eunescu09 18 Octombrie 2009 09:07
Caut nasi 1 De la: Petronela_Salaru_1 3 Martie 2016 14:45
Cheltuieli nunta 195 De la: Corina1982 3 Februarie 2012 15:18
problema: meniu pentru vegetarieni 35 De la: Diamond 24 Iulie 2010 02:21
gata!!!am avut nunta!!!! 8 De la: grace007818 25 Martie 2010 15:15