Mmm,amintiri dulci,cu miros de cozonaci,lapte fiert si gutui adormite in puful galbior!!!
Tin minte cum fugeam si ma ascundeam in podul casei parintesti,mama mea a fost o pasionata a cartilor si lecturarii acestora si avea o colectie uriasa de carti vechi,toate puse in saci!!!Incepeam sa cotrobai prin acestia si rasfoiam carti,ma pierdeam in mirosul de celuloza invechita de timp,orele treceau fara a baga de seama,de multe ori,,mama ma gasea atipind pe maldarul de carti!Dintotdeauna am iubit poezia si nu ratam nicio ocazie de a citi din lirica noastra si universala!!Poezii grele ,mi-au trecut prin fata ochilor,nereusind intotdeauna sa le inteleg,dar dragostea era a tat de mare,incat le sorbeam versurile si le pastram in sufletu-mi de copil!!Toti poetii romani mi-au fost alaturi in acea perioada dulce!!Basmele,,Petre Ispirescu,Ion Creanga,pe acestia i-am indragit foarte mult!!!Sadoveanu,Rebreanu,Slavici,Blaga,Lovinescu,Preda,Arghezi,Sorescu,multi,multi scriitori mi-au fos prieteni in orele de odihna!!Literatura scolara am savurat-o ca atare,,orele de lectura imi erau izvor de bucurie!!Da,copilaria mea s-a petrecut si printre carti,mai toate vechi,dar pline de substanta!!