Setari Cookie-uri

montare parchet masiv

as vrea sa stiu de ce nu se poate folosi ca adeziv la montarea pe sapa de beton a parchetului masiv (ex stejar) batranul aracet?
exista oferte de adezivi pe baza de apa destul de scumpi.
ce fac ei in plus fata de aracet (cel de buna calitate)?
kudika480532
Postat pe 3 Decembrie 2011 10:55
�n primul r�nd La Mul�i Ani !
Se poate folosi aracetul, dar via�a parchetului nu va fi foarte lung�.
Parchetul din lemn de esen�� tare ( stejar, fag, etc ) nu s-a lipit niciodat� de �ap� cu adezivi pe baz� de ap� !
Fiind pe baz� de ap�, �n momentul sigill�rii adezivului cu parchetul montat �i mai ales cu lac, se formeaz� condens �i intervin dou� fenomene :
- ori parchetul se umfl� din cauza condensului
- ori parchetul preia �n mas� condensul, iar dup� uscarea �n mas� a adezivului, parchetul se va usca �i el din nou reduc�ndu-�i volumul ini�ial �i se formeaz� rosturi �ntre elemen�ii parchetului.
Deci nu v� recomand un adeziv pe baz� de ap� !
�i pe vremea lu' Cea�c� parchetul de esen�� tare se lipea de �ap� cu bitum, nu cu Aracet !
�n zilele noastre parchetul masiv din esen�� tare este lipit cu adeziv pe baz� de polipropilen�. Care are mult mai multe avantaje dec�t orice adeziv.
Dac� dori�i detalii ( consum, avantaje, pre�, etc. ) transmite�i-mi un E-mail la [email protected] �i am s� v� �ndrum pe mai departe.

Indiferent dac� m� consulta�i sau nu, nu aplica�i parchetul �nainte de 14 zile de la aplicarea �apei.
Ideal este 28 zile ! ATEN�IE LA PUNCTUL DE ROU� ! UMIDITATEA �APEI TREBUIE S� FIE SUB 4 %

Marius
condo003712
Postat pe 5 Ianuarie 2012 13:18
De la: kudika480532, la data 2011-12-03 10:55:59as vrea sa stiu de ce nu se poate folosi ca adeziv la montarea pe sapa de beton a parchetului masiv (ex stejar) batranul aracet?

Mai, daca tot ai vrut parchet de lemn masiv, acum e o nimica toata investita in adezivul special, parerea mea. O sa vezi ca o sa fie o intreaga distractie sa montezi parchetul, asta in cazul in care il vei monta alaturi de sot. Eu am trecut prin experienta asta cu montatul parchetului din lemn masiv si nu-mi mai trebuie.

Si mai sa-ti fac o recomandare: exista o folie speciala care se pune intre sapa si podeaua din lemn, ca sa protejeze de umiditate si pierdere de caldura.

Spor la treaba!
franziska_eu
Postat pe 5 Ianuarie 2012 15:21
De la: franziska_eu, la data 2012-01-05 15:21:06
De la: kudika480532, la data 2011-12-03 10:55:59as vrea sa stiu de ce nu se poate folosi ca adeziv la montarea pe sapa de beton a parchetului masiv (ex stejar) batranul aracet?

Mai, daca tot ai vrut parchet de lemn masiv, acum e o nimica toata investita in adezivul special, parerea mea. O sa vezi ca o sa fie o intreaga distractie sa montezi parchetul, asta in cazul in care il vei monta alaturi de sot. Eu am trecut prin experienta asta cu montatul parchetului din lemn masiv si nu-mi mai trebuie.

Si mai sa-ti fac o recomandare: exista o folie speciala care se pune intre sapa si podeaua din lemn, ca sa protejeze de umiditate si pierdere de caldura.

Spor la treaba!
vaiii parchetaro toate alea le sti ai avut o viata foarte zbuciumata
gitan
Postat pe 5 Ianuarie 2012 15:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mobilier si decoratiuni Indonezian 1 De la: celest 7 Februarie 2009 11:26
centrala electrica 31 De la: gianis 6 Noiembrie 2012 11:15
salutare 3 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 20:00
lustre rosii si wenge accesibile 2 De la: kudika_8128 22 Mai 2012 17:31
Magneti de frigider handmade 2 De la: greenscarf 12 Martie 2011 19:06