Masea scoasa

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
cosminutza_21 Avatarul lui cosminutza_21

51 mesaje
Membru din: 15/12/2009

Buna, am si eu o intrebare la voi. Aseara mi-am scos o masea, penultima sus dreapta, inainte de maseaua de minte. Aveam obturatie de canal dar nu stiu din ce motiv am avut fracturat un perete care se tot misca. Am ajuns la dentist, mi-a zis ca nu e de bine, ca se misca toata maseaua. In fine am scos-o si cand s-a uitat la ea avea in varf un chist. Medicul sa chinuit sa nu sparga si celalalt perete pentru a salva nu stiu ce :)) nu am inteles, pentru a imi pune implant si a nu se mai lega de celelelalte doua masele.In fine acum ma gandeam daca sa imi pun impant sau nu.Parca nu as da atatia bani (intre 350-2000 euro ). Cu banii astia mi-as mai putea face cate o masea. Credeti ca daca las spatiul gol mi-ar putea dauna cu ceva? Multumesc
Fosta membra Kudika.ro
De la: cosminutza_21, la data 2012-02-15 13:06:50Buna, am si eu o intrebare la voi. Aseara mi-am scos o masea, penultima sus dreapta, inainte de maseaua de minte. Aveam obturatie de canal dar nu stiu din ce motiv am avut fracturat un perete care se tot misca. Am ajuns la dentist, mi-a zis ca nu e de bine, ca se misca toata maseaua. In fine am scos-o si cand s-a uitat la ea avea in varf un chist. Medicul sa chinuit sa nu sparga si celalalt perete pentru a salva nu stiu ce :)) nu am inteles, pentru a imi pune implant si a nu se mai lega de celelelalte doua masele.In fine acum ma gandeam daca sa imi pun impant sau nu.Parca nu as da atatia bani (intre 350-2000 euro ). Cu banii astia mi-as mai putea face cate o masea. Credeti ca daca las spatiul gol mi-ar putea dauna cu ceva? Multumesc


In timp, da, ti-ar dauna, pentru da dintii din jurul acelui spatiu gol lasat de maseaua scoasa tind sa se miste pentru a acoperi acel spatiu liber, chiar daca se misca dintii din apropiere, se vor misca si urmatorii si tot asa, iar toata dantura de pe maxilar iti va fi data peste cap. Medicul te-a sfatuit foarte bine sa faci un implant, chiar daca e mai scump, de aceea a si incercat sa-ti salveze acel perete alveolar, pentru a avea suficienta materie osoasa in care sa poate insuruba implantul dentar, atunci cand va fi cazul.

In orice caz, daca nu-ti permiti un implant dentar, musai e sa-ti pui un pod/punte de legatura intre cele doua masele ramase libere, ca sa nu le pierzi in timp si pe acelea, din cauza miscarilor dintilor de care vorbeam la inceputul mesajului meu.

Multa sanatate iti doresc!
Raporteaza abuz de limbaj
Fiecare zi e minunata!
Fosta membra Kudika.ro
De la: cosminutza_21, la data 2012-02-15 13:06:50Buna, am si eu o intrebare la voi. Aseara mi-am scos o masea, penultima sus dreapta, inainte de maseaua de minte. Aveam obturatie de canal dar nu stiu din ce motiv am avut fracturat un perete care se tot misca. Am ajuns la dentist, mi-a zis ca nu e de bine, ca se misca toata maseaua. In fine am scos-o si cand s-a uitat la ea avea in varf un chist. Medicul sa chinuit sa nu sparga si celalalt perete pentru a salva nu stiu ce :)) nu am inteles, pentru a imi pune implant si a nu se mai lega de celelelalte doua masele.In fine acum ma gandeam daca sa imi pun impant sau nu.Parca nu as da atatia bani (intre 350-2000 euro ). Cu banii astia mi-as mai putea face cate o masea. Credeti ca daca las spatiul gol mi-ar putea dauna cu ceva? MultumescDaca iti vei lasa dantura netratata,datorita golului existent,aceasta se va deplasa in timp,ceea ce iti va modifica estetica danturii!!Problema implantului o poti lua in calcul,in viitorul apropiat,dat fiind faptul ca este costisitor din punct de vedere al pretului!!Implanturile sunt moderne si confera o alta alura danturii!!Totul se face cu rabdare!
Raporteaza abuz de limbaj
Now is me ,who is next?
kudika512326 Avatarul lui kudika512326

1 mesaj
Membru din: 28/02/2012
Oras: bucuresti

Buna tuturor,
Cosmina si eu iti recomand tot implantul si facut cat mai curand, deoarece in timp, mancand pe partea aceea, osul se taseaza si nu va mai fi bun de nimic, ba mai mult, cand o sa te hotarasti pentru implant va trebui sa aditionezi si os.
In ceea ce priveste pretul, medicul meu dentist mi-a luat 700 de euro pe un implant, cu tot cu maselutza . Am dat 400 de euro la inceput si dupa 3 luni inca 300 de euro. Ma simt foarte bine cu el si mananc normal si chiar isi merita banii. Operatia a fost una foarte usoara, a durat cam 30-40 de minute, fara durere, fara nimic.
Daca te hotarasti si iti convine pretul pe care ti l-am zis eu, imi poti spune si iti dau numarul medicului meu dentist (e o doamna foarte draguta, care este si tehnician dentar si stie exact ce si cum).
O zi buna tuturor!:)
Raporteaza abuz de limbaj