Setari Cookie-uri

gratare de gradina,cuptoare,seminee,beciuri

trimit tuturor ce sunt interesati de acest subiect, invitatia de a participa la acest subiect
Valentin_Popa_1
Postat pe 7 Septembrie 2012 19:09
Va recomandam cartea CUPTOARE SI GRATARE PENTRU GRADINA de STEFAN WINKELMEYR

Puteti comanda aceasta carte de la CARTIREGALE
Telefon: 0746407499
Pret: 14 RON

De la constructii simple ,unele dintre ele chiar transportabile,la gratare cu personalitate,adevarate recorduri de creativitate-toate ne pot strajui in mod placut casa cu conditia de a accepta ca ne sunt chiar necesare.
Cartea de fata este plina de idei.Idei legate de rezistenta,de design,de utilizare,de paza impotriva neplacerilor.Contribuiti chiar si numai cu o particica din propria dumneavoastra imaginatie si veti realiza lucruri,pana mai ieri,de neimaginat.

Extras din carte
Sfatul profesionistului
Evitaþi mãsurãtorile în lanþ, adicã de fiecare datã faceþi marcajele corespunzãtoare întâi pe þãruºii din colþuri, abia apoi pe cei intermediari. Dacã trasaþi marcajele de la un þãruº la altul, o eroare de mãsurare poate afecta toþi þãruºii care urmeazã sã fie marcaþi.
Dacã aveþi în plan ºi o pantã pentru scurgerea apei de ploaie, trebuie sã introduceþi þãruºi auxiliari între þãruºii din colþuri, la distanþe egale unul de altul, ºi sã marcaþi punctul de 0 cm ºi pe ei. Stabiliþi diferenþa de înãlþime care vreþi sã existe între punctele exterioare ale pantei ºi împãrþiþi-o la numãrul de þãruºi auxiliari plus unu. Rezultatul obþinut se scade din punctul de 0 cm al primului þãruº auxiliar (din cel de-al doilea þãruº se va scade dublul º.a.m.d.).
Puteþi sã vã asiguraþi cã aþi realizat o coborâre uniformã cu ajutorul unui dreptar sau poloboc. Pentru a reþine rezultatul obþinut la primul þãruº, faceþi un marcaj de poloboc. Apoi aºezaþi polobocul pe celelalte bucãþi ºi verificaþi dacã panta coboarã uniform.
Dupã ce aþi marcat poziþia, sãpaþi groapa pentru fundaþie. La suprafeþele mari renteazã utilizarea unui excavator mic, care poate fi închiriat. Suprafeþele mai mici pot fi sãpate cu lopata ºi cazmaua. Dacã este cazul, afânaþi întâi straturile tari de pãmânt cu târnãcopul. Adâncimea gropii depinde de adâncimea de îngheþ. în mod normal, o adâncime de 50, pânã la 80 cm este suficientã. Se obþine destul de mult material în urma sãpãrii gropii. Dacã acesta nu se poate folosi pentru nivelare în propria grãdinã, închiriaþi un container, care sã vi se livreze acasã, ºi în care sã vã fie ridicat pãmântul scos. O parte din materialul excavat, cel mai bine, din straturile superioare, ar trebui pãstratã pentru umplerea golului lateral dintre fundaþie ºi sol, care va rãmâne la suprafaþa solului. Pãstraþi acest material într-un loc potrivit. La utilizarea excavatorului sau a camioanelor, solul din grãdinã nu trebuie sã fie ud ºi moale, pentru cã astfel se pot forma urme adânci de ºenile sau roþi ºi solul poate fi compactat, ceea ce ar anula exactitatea adâncimii gropii.
Dupã ce aþi sãpat groapa, pãmântul de pe pereþi ºi de pe fund trebuie nivelat ºi compactat cu un mai de mânã sau cu o placã vibratoare. în final, turnaþi pietriº protejat de îngheþ de granulaþie mare. Acesta nu conþine substanþe argiloase ºi nu mai absoarbe apa. Puteþi folosi ºi prundiº sau balast de carierã, care sunt mai ieftine, dar nu sunt asigurate împotriva îngheþului. între straturi trebuie sã compactaþi în mod constant, pentru a preveni o eventualã viitoare scufundare.
Acest strat de blocaj este închis cu un strat de circa 15-20 cm de pietriº pentru straturi antigelive, mai mãrunt. Suprafaþa pietriºului se niveleazã ºi se compacteazã cu o greblã sau cu lopata, folosind un dreptar sau un poloboc pentru a verifica dacã suprafaþa este perfect orizontalã. Astfel vã asiguraþi cã stratul de beton va fi peste tot la fel de gros.
în funcþie de patul de pietriº veþi instala cofrajul. Dacã apar goluri între pietriº ºi scândura cofrajului, ele trebuie umplute cu pietriº, altfel betonul va ieºi.

Noþiuni de metalurgie
Fierul, materia primã a oþelului, este disponibil în cantitãþi aproape nelimitate, ca minereu de fier. Oþelul normal rugineºte foarte repede sub influenþa umezelii .dacã este lãsat afarã. Trebuie sã fie protejat. (Pentru tratarea suprafeþei vezi p. 36!) Adãugând crom, nichel, vanadiu, oþelul este aliat ºi nu va rugini, precum cel pentru unelte sau oþelul superior.
Ca ºi celelalte metale, oþelul se gãseºte sub formã de plãci (1/10 - 100 mm), în profil drept sau concav, cu diverse secþiuni: rotundã, dreptunghiularã, pãtratã (sub formã de þeava), cu secþiune în L, în U, în T sau dublu T. în plus, pentru uºi ºi ferestre existã o mulþime de profiluri cu secþiune specialã. Puteþi gãsi foi de tablã cu striaþii (antiderapante) sau perforate. Utilizãrile oþelului sunt foarte variate: de la comunul ac de cusut pânã la structura de susþinere a zgârie-norilor. Piesele de oþel se pot procura din comerþul cu materiale feroase sau de la atelierele de lãcãtuºerie. în construcþii, oþelul se foloseºte ºi ca armãturã, sub formã de foi sau tije. Barele rotunde au striaþii, pentru a face prizã mai bine în beton.
Alama ºi cuprul, metale neferoase, ies în evidenþã prin maleabilitatea ridicatã ºi prin rezistenþã, chiar ºi în aer liber. Alama este un aliaj de cupru ºi zinc. Alama ºi cuprul nu se sudeazã, ca fierul, ci, de obicei, se lipesc, folosindu-se aliaje pentru lipit dure sau cositor. Cuprul, de exemplu, este metalul potrivit pentru capacul de deasupra grãtarului.
Zincul este deosebit de rezistent la intemperii. Din acest motiv el este folosit cu precãdere pentru conservarea suprafeþelor de oþel. Acest proces se numeºte „zincare". Evident, puteþi folosi ºi foi de zinc simple, de exemplu, pentru acoperirea pereþilor.
Pentru siguranþa Dumneavoastrã
Fiþi prevãzãtori: dacã în cadrul construcþiei, cuprul ºi zincul intrã în contact, va lua naºtere, ca ºi în baterie, un element galvanic, care duce la descompunerea cuprului. Aºadar: nu folosiþi oþel zincat sub acoperiºul de cupru în cuptor.
kudika_25816
Postat pe 11 Ianuarie 2013 22:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
L'oreal arginine resist 3x 16 De la: laviniacristescu 31 Martie 2012 14:58
buna 1 De la: kudika_993905 21 Septembrie 2015 09:53
Am implinit 17 ani de activitate . Acordam un discount de 17% ! 1 De la: fittnescoffe 26 Iulie 2012 15:21
Buna tuturor 24 De la: kudika_35596 8 Iunie 2013 08:41
Cafea cu aroma de prieteni 4 De la: Barbie30_ 6 Ianuarie 2011 12:54