Setari Cookie-uri

Cum scap de obsesia pt a stoarce cosurile?

Vreau doar un sfat,o solutie
Imi storc cosurile apoape in fiecare zi si nu pot scapa de aceasta proasta obisnuinta. Cand ma privesc in oglinda si vad toate imperfectiunile de pe fata cu greu ma abtin sa nu le storc.
Imi pierd vreo 3 ore in fata oglinzii si imi distrug fata.
Am ramas cu semne si cicatrici la greu dar tot nu ma pot abtine.
Sa stiu ca am cosuri nestoarse pe fata ma deranjeza enorm, ma apuca un fel de mancarime si simt fiecare coltisor al pielii cum fierbe.
Imi face placere sa mi le sparg, nu numai ca imi opreste acea mancarime dar imi da satisfactie sa vad cum imi "curat" fata. Placerea e pe moment, dar cand ma indepartez de oglinda si ma privesc, simt ca inebunesc uitandu-ma cum arat - ca un monstru hidos.
Am cosuri pe tot corpul, eu mi le-am "creat" spargand chiar si ce nu era nevoie.
Cred ca a dus in obsesie, si nu stiu cum sa o tratez.
Am facut asta de vreo 4 ani in continuu si acum nimic din toate incercate pt a opri cauza si efectul nu mai funcioneaza (autosugestie, juraminte, autopropuneri, pedepse).
Aceasta obisnuinta ma tortureaza, mi-a creat rani psihice dupa ce realizez ceea ce mi-am facut.
Am plans foarte mult, am cautat remedii..dar nu pot scapa.
Ideea e ca totul se petrece foaret repede dar are efecte indelungate. Dupa ce mi se reface pielea incep din nou sa mi le sparg.
kudika_19065
Postat pe 22 Octombrie 2012 23:29
Si eu am aceeași problema ca si tine,am ajuns in situația in care încerc sa evit sa mã uit in oglinda ca sa nu incep sa mi umblu pe fatza...Cred ca un psiholog ar fi singura varianta pt mine,chiar Daca reușesc sa mã Abtin cateva zile,la un moment dat cedez...
kudika_20518
Postat pe 7 Noiembrie 2012 23:24
Exact la fel mã simt si eu cand imi scot cosurile,senzatia ca scap de mizerie pe moment deși dupa aceea imi pare rau ca mi am fãcut mai rau la fatza...Am încercat diverse tratamente,creme,medicamente ,antibiotice care mi au adus probleme de stomac dar nu mi au vindecat complet acneea....Si eu petrec ore întregi in fatza oglinzii cand sunt acasa,e o dependenta la care nu pot renunța....Si pe mãsura ce trece timpul sunt si mai pbsedata,fiecare punct de pe fatza mi l cunosc si mã deranjeazã deși cei din jur in marea majoritate a cazurilor nici nu observa...
kudika_20518
Postat pe 7 Noiembrie 2012 23:32
Cum scap de obsesia pt a stoarce cosurile?

Mergand la medic dermatolog si tratandu-le ,
apoi la o cosmeticiana priceputa.
Thais13
Postat pe 11 Noiembrie 2012 09:27
buna draga mea,ai o singura solutie,ia leg cu un repr AVON si ea i-ti va da o crema care topeste cosurile,ai sa vezi ca in momentul in care nu le mai vezi,pe masura ce folosesti gelul respectiv vei scapa de aecasta obsesie.Avonul are cateva creme din napol care aplicate pe fata in strat subtire voir atenua mincarimea si nu vei mai avea nevoie sa storci cosurile,pt ca ele nu vor mai exista.sunt foarte multe creme,o idee ar fii sa te-nscri chiar tu ca repr ca sa le iei mai ieftin si poti sa faci si o mica afacere.Intra pe www.avoncosmetics.ro,si vei gasi acolo cele mai multe solutii.SUCCESS
Balanici_Adriana_Carmen_1
Postat pe 11 Noiembrie 2012 12:31
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/pielea/9-obiceiuri-care-favorizeaza-acneea-1079457
9 obiceiuri care favorizeaza acneea !
rondina
Postat pe 11 Noiembrie 2012 14:35
De la: rondina, la data 2012-11-11 14:35:18http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/pielea/9-obiceiuri-care-favorizeaza-acneea-1079457
9 obiceiuri care favorizeaza acneea !

"Masti cu namol si argila

Pentru a reduce porii, roseata si cosurile, imprieteneste-te cu mastile pe baza de argila sau namol. Namolul din Marea Moarta este o sursa excelenta de minerale, agenti de absorbre a sebumului, de regenerare a pielii, aceleasi rezultate le poti obtine si daca folosesti mastile pe baza de argila.

Masca cu bicarbonat de sodiu

O astfel de masca o obtii din: 2 linguri cu bicarbonat de sodiu si 1-2 linguri cu apa. Se amesteca bine de tot, pana se obtine o pasta, apoi se aplica pe tenul curat. Se tine pe tenul curat 10-15 minute, apoi se inaltura cu apa calda. Vei observa cum roseata si cosurile sunt estompate, intrucat bicarbonatul de sodiu este excelent in neutralizarea bacteriilor care duc la formarea cosurilor." (sanatate-acasa.net/2012)
rondina
Postat pe 11 Noiembrie 2012 14:40
.. ia un ciocan si spargele odata pe toate...data viitoare nu te vor mai obseda...
gratuit89
Postat pe 11 Noiembrie 2012 16:13
De la: kudika_19065, la data 2012-10-22 23:29:22Vreau doar un sfat,o solutie
Imi storc cosurile apoape in fiecare zi si nu pot scapa de aceasta proasta obisnuinta. Cand ma privesc in oglinda si vad toate imperfectiunile de pe fata cu greu ma abtin sa nu le storc.
Sa stiu ca am cosuri nestoarse pe fata ma deranjeza enorm, ma apuca un fel de mancarime si simt fiecare coltisor al pielii cum fierbe.
Imi face placere sa mi le sparg, nu numai ca imi opreste acea mancarime dar imi da satisfactie sa vad cum imi "curat" fata. Placerea e pe moment, dar cand ma indepartez de oglinda si ma privesc, simt ca inebunesc uitandu-ma cum arat - ca un monstru hidos.
Am cosuri pe tot corpul, eu mi le-am "creat" spargand chiar si ce nu era nevoie.
Am facut asta de vreo 4 ani in continuu si acum nimic din toate incercate pt a opri cauza si efectul nu mai funcioneaza (autosugestie, juraminte, autopropuneri, pedepse).
Aceasta obisnuinta ma tortureaza, mi-a creat rani psihice dupa ce realizez ceea ce mi-am facut.
Ideea e ca totul se petrece foaret repede dar are efecte indelungate. Dupa ce mi se reface pielea incep din nou sa mi le sparg.

Fetelooor,e foarte simplu!!!!Mancati in fiecare dimineata pe stomacul gol,drojdie cruda,iar daca nu o puteti mesteca s-au inghitii,faceti bilute mici cat pastila de paracetamol si inghititio cu apa!!!
Drojdia are un efect miraculos de a curata sangele care este imbacsit de multe toxine si le va arunca afara prin urina!Foarte bun si pt cei care au probleme cu furuncuri!!!
Titanika
Postat pe 11 Noiembrie 2012 22:11
Incearca zinerit, gasesti la farmacie. Intr-o luna iti dispar 90% din ele. Iti dai in fiecare zi pe fata curatata. Sunt f multe persoane multumite de el.
Glamour99
Postat pe 12 Noiembrie 2012 01:56
De la: kudika_19065, la data 2012-10-22 23:29:22Vreau doar un sfat,o solutie

Ai mai deschis un topic cu aceeasi tema, la un alt subforum, daca nu ma insel, si ti-am raspuns acolo ca problema ta e de natura psihologica. Cu medicamente si creme nu iti vei rezolva problema, pana nu gasesti si tratezi, impreuna cu psihologul, cauza sufleteasca care te determina sa-ti chinuiesti chipul la modul in care o faci.
kudika_10817
Postat pe 12 Noiembrie 2012 12:39
Mergi la un dermatolog ca sa te ajute sa cureti fata, iar ,,obsesia,, ta cred ca se va sfarsi numai prin vointa! Uita-te la fata altor femei (care nu fac asa ceva), uita-te in ochii prietenului tau (caruia nu-i place sa sarute o fata chinuita) si....poate atunci vei reusi sa-ti mobilizezi vointa si sa devii o femeie stapana pe reactiile ei si frumoasa!
kudika000334
Postat pe 18 Noiembrie 2012 23:07
Aceeasi problema o am si eu de foarte multi ani:(...pot sa-ti spun ca am facut f multe tratamente care intradevar si-au facut efectul dar pt perioade scurte de timp dupa care imi reapareau(argila,zineryt,drojdie,pilula contraceptiva etc)...este cu adevarat o obsesie stoarcerea lor insa un dezastru rezultatul chipului nostru...am varsat f multe lacrimi,am cheltuit f multi bani si mam dus la mai multi dermatologi...treuie s-l gasesti si pe cel bun pt ca nu toti iti analizeaza pb cu exactitate...f multi dau aceleasi tratamente la f multe persoane insa fiecare corp omenesc isi are structura sa interioara,eu mam vindecat(nu chiar in totalitate,dar stau la un nivel multumitor)numai dupa ce am fost la un dermatolog care m-a pus sa-mi fac analize la endocrine...asa a vazut pb mea la ce nivel sta si a stiut cu exactitate ce sa-mi dea...am aprox 2 ani decand tin tratam.lui si sunt multumita...nu uita ca trebuie sa tii cont f mult de alimentatia zilnica si stresul in exces...eu recunosc ca si acum cand sunt mult mai bine pe fata tot imi caut ceva sa storc,nu ca inainte dar oricum,insa roseata si semnele imi dispar destul de repede...obsesia greu ti-o scoti din cap!!!apropo punde mana si cauta-ti ceva de lucru care sa-ti ocupe mai mult timp,asa nu vei mai sta 3 ore in fata oglinzi...mult succes!

gimmy
Postat pe 19 Noiembrie 2012 14:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Iar ninge, iar dau zapada la masina 118 De la: Armain 20 Ianuarie 2013 19:03
cezariana 1 De la: kudika480297 31 Martie 2013 18:39
Chakre 1 De la: kudika_1040241 25 Martie 2020 20:07
Cum scap de obsesia pt a stoarce cosurile? 13 De la: kudika_19065 19 Noiembrie 2012 14:08
eu scorpion el rac 13 De la: kudika311399_silvia 13 Decembrie 2010 14:09