Setari Cookie-uri

Un destin aspru...o dragoste amar�...

Nici nu știu cu ce s� �ncep...�ncep de la un trecut mai �ndep�rtat ca s� fie pe �nțelesul tuturor...E soarta mea și nimic din ce voi scri nu este o exagerare sau o irealitate alc�tuit�...Voi �ncerca s� descriu pe scurt...
Am avut o copil�rie obișnuit� p�n� la v�rsta de 10 ani,c�nd �n familia noastr� au ap�rut careva schimb�ri...P�rinții nu se mai �nțelegeau ca alt� dat�,se certau din ce �n ce tot mai des și deveneau tot mai agresivi.Tat�l meu adesea pleca peste hotare la munc� pentru a ne oferi o viaț� mai bun�,mama,�ns� era cu noi acas�...Relația dintre ei devenea un coșmar at�t pentru ei,c�t și pentru noi,c�ci eram m�ricei deja ș� �nțelegeam totul(vreau s� spun ca noi suntem 3 copii �n familie cu diferența de 1 an �ntre noi,2 b�ieți și eu o fat� la mijloc)... Aceste certuri �și f�cuse efectul și mama a �nceput s� o ia razna,se �mprietenise cu niște femei ușoare și evident �ncepuse a consuma alcool cu ele...Devenea agresiv� cu noi,ba chiar brutal�,se �nt�mpla sa ne bat� f�r� vreun motiv anume...Asa a durat cam un an,�n care mama ba pleca,ba se �ntorcea acas� la tat�l meu,p�n� c�nd,�ntr-o bun� zi de var�,s-a dus și nu s-a mai �ntors.Atunci a �nceput adev�ratul coșmar din viața mea!Aveam 11 ani,nu știam a face practic nimic!R�m�sesem singur� acas� �mpreun� cu frații mei,c�ci tat�l era plecat peste hotare �n acel moment.�ncercam s� ne descurc�m cum puteam,eu fiind fat� preg�tem bucatele,care nu se primeau gustoase din prima,uneori erau chiar necomestibile,�ns� �ncetul cu �ncetul am �nceput a �nv�ța din greșelile comise și problema m�nc�rii se rezolvase.Vreau s� spun c� pe atunci nu aveam acces la internet pentru a accesa site-ri cu diverse recete,preg�team totul intuitiv,dac� nu se primea,�ncercam altfel.Asta �ns� a fost �nceputul greut�ților pe care urma s� le �ndur!
Noi locuiam la țar� și evident aveam gospod�rie,p�s�ri,porc,vac�,vițel,oi și desigur ca era nevoie s� �ngrijim de ele...Fratele mai mare a fost un b�iat r�u de mic,avea multe vicii inclusiv de a șterpeli bani de acas� și a fugi prin oraș pentru ai cheltui...Nu se g�ndea la consecințe,nici la faptul c� eram mai mici și trebuia s� ne susținem unii pe alții,din aceast� cauz� toate grijile și nevoile gospod�rești au r�mas pe spatele meu.�ncet �ncepeam s� m� deprind...M� trezeam dimineața,mulgeam vaca,o d�deam la ciread�,duceam vițelul la p�scut,hr�neam p�s�rile,preg�team m�ncare,sp�lam,f�ceam curat etc.Se pare c� ar fi fost ușor,�ns� greut�țile parc� izvorau...Tata continua s� plece peste hotare,venea acas� pentru o lun� și ceva la fiecare trimestru.Devenise și el nervos,ne agresa adesea,�ns� eram nevoit� sa �ndur,o alt� ieșire nu aveam!�ncepuse anul școlar și �mi venea tot mai greu cu treburile casnice,�ns� tata,fiind o fire aspr� și sever�,cerea de la mine rezultate ideale,nu lua �n calcul c� sunt �nca o copil� care jum�tate de zi era la școala,cealalt� jum�tate era mam� și gospodin� la cas�!Evident c� nu totul �mi reușea,multe lucruri le f�ceam de-a �ntoarselea,nu intenționat desigur,dar din lips� de experienț�.Au �nceput probleme legate și de fratele mai mic,care fiind doar sub tutela mea,nu prea m� asculta,evada de la școal�,fugea de acas�,era greu de controlat...�n fine așa treceau zilele,nu mai intru �n detalii pentru a nu v� plictisi...Parc� devenisem rezistent� la treburile casnice,la ieșirile tat�lui care erau tot mai agresive.
Treceau anii,creșteam și eu...A ajuns timpul c�nd ieșeam deja cu prietenele la discoteca.Aici iar probleme (știți cum e lumea la țar�?),au �nceput diverse zvonuri precum c� sunt o fat� ușoara,gurile rele spuneau c� uite va fi ca mama ei etc...Evident m� dureau aceste cuvinte,nu puteam trece cu vederea toate discuțiile de la spatele meu.Pl�ngeam nopți la r�nd,a fost o perioada de depresie c�nd �ncercasem chiar s� ma sinucid,lu�nd niste pastiele (bine c� nu au avut efect negativ asupra mea).�n fine,reusisem totuși s�-mi recap�t o reputație bun� �n r�ndul cons�tenilor,am ieșit și din aceast� stare Slav� Domnului!
A urmat prima dragoste,cu eșec desigur,apoi liceul și multe alte bariere care �mi alungau fericirea...Tata hot�r�se s� se �nsoare!O nou� lovitur�!Nu anume faptul c� se �nsoar�,dar cu cine anume hot�r�se s� o fac�!O femeie din familie mizerabil�,cu o istorie departe de respectul lumii și o reputație proast�...A urmat o perioad� �n care aceast� c�s�torie era știrea de ultim� or� �n tot satul și fiecare persoan� cu care m� �ntilneam punea �n discuție aceast� tem�...Trecusem și peste asta!
Terminasem liceul,am dat la facultate...tat�l bucuros c� nu are de achitat contractul (intrasem la buget),eu la fel,�ns� trebuia s� stau cu chirie.Primul an tata m-a ajutat s� achit cazarea,�ns� la �nceputul anului 2 de studii au ap�rut probleme....Tata sub influiența noii sale soții nu mai dorea s�-mi achite gazda!O nou� lovitura!Am �ntins-o așa un an,m� umplusem de datorii,lucram asa pe deasupra c�ci �nv�țam la zi și nu-mi puteam permite un job stabil.Am l�sat facultatea c�ci chiar nu aveam cum s� fac rost de bani pentru chirie si toate cheltuielile necesare,c�ci tata cu nimic nu m� ajuta,nici m�car pentru m�ncare nu-mi d�dea...
Mai t�rziu m-am angajat v�nz�toate la o alimentar� la noi �n sat...am �nceput a str�nge bani și dup� o perioad� am dat din nou la facultate...D�dusem la studii cu fregvenț� redus� și �mi permiteam s� lucrez,c�ci m� �nțelesesem cu patronul ca s�-mi dea liber �n timpul sesiunii...Parc� se ameliora situația,�nt�lnisem un b�iat din localitatea tat�lui cu care m� �nt�lneam și parc� totul mergea bine.Defapt,pentru mine la acel moment conta doar s� acumulez necesarul pentru a finisa facultatea cu orice preț,restul era pe planul 2.Timpul trecea f�r� ca eu s� iau �n calcul acest fapt,pe unde vesel,pe unde trist,dar mergeam �nainte...
Eram �n anul 3 la facultate c�nd prietenul meu se hot�r�se s� se c�s�toreasc� (vreau s� spun ca ne-am �nt�lnit 3 ani și ceva �ns� niciodat� nu ne f�cusem planuri de un viitor �mpreun�,el nu deschisese aceast� tem� și pe mine,dac� sincer,m� aranja relația �n care ne aflam).La noi este obiceiul de a se fura mireasa,așa c� am c�zut prad� și eu acestui obicei.M-am trezit urcat� �n mașin� (prin �nșel�ciune,desigur) și dus� am fost mireas� la casa lui...De aici o nou� perioad� plin� cu scandaluri,certuri și lacrimi...Din start au �nceput toate astea,�ns� nu m� puteam hot�r� s� dau �napoi deoarece m� g�ndeam ce o s� spun�,nașii,tata,lumea �n general...Nici nu v� pot reda c�te am �ndurat �n casa lui (locuiam la socru,�mpreun� cu cumnata,soacra e decedat�).Acolo eram tratat� ca o servitoare,se cerea de la mine s� sp�l,s� fac m�ncare,curat etc...La socru era chef �n fiecare zi,se adunau prietenii lui zilnic,iar eu trebuia s� le �ntind masa de c�teva ori pe zi și s� sp�l din urma fiec�ruia,altfel era scandal!Cumnat�mea nu-și b�tea capul de absolut nimic,venea doar cu replici de genul c� ea e gospodin� �n cas�,cu toate c� eu niciodat� nu am pretins la casa ceea,nici nu pomenisem m�car,deoarece m� rugam �n fiecare sear� s� plec�m odat� de acolo...M-a Auzit Dumnezeu!Terminasem facultatea și �ndata reușisem s� ma angajez la o �ntreprindere din Chișin�u...A fost salvarea mea atunci!A fost o re�nviere pentru mine c�nd m-am v�zut ieșit� din casa ceea!Problemele și certurile �ns� nu �ncetase,cumnat�mea și cumnat�meu (sora și fratele lui,care mereu se implicau �n viața și familia noastr�) �l sunau zilnic și �l chemau acas� sub vreun pretext.Și ce creți c� f�cea?Da,da!M� l�sa singur� �n oraș și pleca la țar�!Mie �mi venea foarte greu deoarece m� angajasem �ndat� dup� facultate,nu aveam experienț� și eram nevoit� s� r�m�n dup� program �n oficiu pentru a scoate la cap�t cu toate documentele (lucram contabil) c�ci c�nd m� angajasem am fost prevenit� c� e mult� treab� și dac� nu voi face faț� voi fi concediat�!Noi locuiam �n afara orașului și trebuia s� circul cu autobusul,așa c� ajungeam seara t�rziu acas�,iar dimineața ieșeam devreme ca s� nu �nt�rzii la serviciu...Am �nchis ochii și aici,doar ca s� p�strez familia și s� nu intru �n gura lumii.
At�tea s-au adunat �nc�t am ajuns s� nu mai v�d �n soțul meu persoana cu care aș putea merge �nainte,persoana pe care aș putea s� m� bazez,ba mai mult,�ncepuse s� m� irite prezența lui,deja m� simțeam mai bine c�nd era plecat la ai lui,c�ci pleca foarte des...Am �nceput s� tr�im �mpreun� doar de gura lumii (suntem c�s�toriți de 3 ani).Acum de vreun an,el e plecat peste hotare,vine acas� la fiecare 3 luni pe 2 s�pt�m�ni,timp care �l petrece mai mult la ai lui...Eu stau acas� la mine (p�rinții mei au transcris casa dup� mine).(Uitasem s� spun c� mama a revenit �n țar� dup� o perioad� de 12 ani,comunic�m,c�ci nu sunt eu firea care s� poarte pic�,e oricum mama mea și nu sunt eu �n drept de a o judeca!Dupa divorț mama mi-a donat partea ei din cas� și tata la fel partea lui,acum tata locuiește la casa pe care o cump�rase ceva timp �n urm�,mama �ns� a ales s� mearg� pe calea credinței și s-a stabilit la o M�n�stire).
Ceva timp �n urm� �n viața mea a ap�rut un b�rbat,care m-a f�cut s� m� �ndr�gostesc lulea de el.Se purta și-mi oferea exact ceea de ce aveam nevoie.Al�turi de el m� simțeam apreciat�,iubit�,fericit� �ntr-un cuv�nt!Poate c� cineva m� va critica,�ns� at�ta timp am fost tratat� cu dispreț �nc�t am cedat!Nu,nu �ncerc s� m� ap�r �n nici un caz,știu c� nu e corect și trebuia mai �nt�i s� fi divorțat apoi s� m� leg cu altcineva,dar aceast� ispit� a fost mai presus ca mine!Nu m� puteam controla,realizam c� trebuie s� m� opresc,dar nu o puteam face!A fost bine si frumos o perioad�,apoi a �nceput și aici s� sc�rț�ie.�mi spune c� m� iubește și ar vrea s� form�m o familie,dar parc� nu e ca la �nceput,s-a r�cit mult leg�tura dintre noi...Suf�r mult acuma,fiindc� intradev�r �l iubesc și m� doare enorm golul �sta care se formeaz� �ntre noi...Oare nu merit și eu s� fiu fericit� și iubit�?Unde oare am greșit de la fiecare etap� a vieții mele apar obstacole?Doar �ncep s� m� bucur de viaț� și �ndat� apare c�te ceva!Poate cineva m� ajut� cu vreun sfat...
kudika_1005014
Postat pe 28 Iunie 2016 20:10
De la: kudika_1005014, la data 2016-06-28 20:10:17Nici nu știu cu ce s� �ncep...�ncep de la un trecut mai �ndep�rtat ca s� fie pe �nțelesul tuturor...E soarta mea și nimic din ce voi scri nu este o exagerare sau o irealitate alc�tuit�...Voi �ncerca s� descriu pe scurt...
kudika_15804
Postat pe 29 Iunie 2016 07:27
De la: kudika_15804, la data 2016-06-29 07:27:10
De la: kudika_1005014, la data 2016-06-28 20:10:17Nici nu știu cu ce s� �ncep...�ncep de la un trecut mai �ndep�rtat ca s� fie pe �nțelesul tuturor...E soarta mea și nimic din ce voi scri nu este o exagerare sau o irealitate alc�tuit�...Voi �ncerca s� descriu pe scurt...

Intrucat primul meu comentariu nu s-a postat, concluzionez totul intr-o singura propozitie:

Rezolva-ti problemele existente in casnicie, ideea practicarii adulterului este una tampita, caci nu vei fi fericita niciodata !
kudika_15804
Postat pe 29 Iunie 2016 07:34
[quote name='kudika_1005014' date='2016-06-28 20:10:

!Nu,nu �ncerc s� m� ap�r �n nici un caz,știu c� nu e corect și trebuia mai �nt�i s� fi divorțat apoi s� m� leg cu altcineva, ...Oare nu merit și eu s� fiu fericit� și iubit�?Unde oare am greșit de la fiecare etap� a vieții mele apar obstacole?Doar �ncep s� m� bucur de viaț� și �ndat� apare c�te ceva!Poate cineva m� ajut� cu vreun sfat...
[/quote]

Pt povestea copilariei tale viata e nedreapta uneori .
Spui ca stii unde anume ai gresit , atunci nu ai nevoie de pareri si sfaturi , indreapta-ti greseala intr-un fel sau altul ; si nu o mai repeta vreodata daca vrei sa nu ai parte doar de dezamagiri toata viata!
Invata sa te respecti pe tine insati ca femeie , tot ceea ce.ti rezerva viata , depinde de alegerile pe care le faci , bune sau rele , luate la intamplare sau rationale , cred ca poti lua singura decizia corecta pt a-ti indrepta drumul in viata , sa iubesti , sa fii iubita , copii , o familie asa cum ti-ai fi dorit sa o ai tu in copilarie.
Nu alerga dupa doi iepuri , in final nu vei ramane cu niciunul.
Niciun barbat nu accepta o sotie cu amant :) si nciun amant nu va ramane toata viata alaturi de-o femeie casatorita !

Se merita oare sa-ti oferi singura iluzii si dezamagiri ? Descurca itele !
kudika_988778
Postat pe 30 Iunie 2016 22:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cand barbatul insista... 2 De la: roz5blue6lila7 11 Decembrie 2010 19:23
buna 8 De la: anad3nisa 5 Septembrie 2008 22:07
mi-am dezamagit surorile? 6 De la: roz5bule6lila7 19 Mai 2009 15:48
Singuratate 13 De la: steffy91 25 Ianuarie 2012 17:13
Relatia cu o persona mai mica cu 2 ani 3 De la: criss_criss 27 August 2009 15:55