Setari Cookie-uri

cam scurt deadline

m-as baga. in primul rand ca sa mai scot din siropul ala absolut penibil de telenovela. din pacate am primit newsletter azi pe 24 si deadline-ul e peste 6 zile. cam putin timp ca sa scrii un capitol ca lumea. adica asta in cazul in care va asteptati si la ceva de calitate. daca va place siroparaia asta de sandra brown atunci ar fi suficiente si 6 ore.
tommygirl
Postat pe 24 Mai 2007 15:10
cred k nu sunt necesare nici 6 ore pt o siroparaie,e de ajuns sa ne punem putin neuronul la incercare:))dar asta ar insemna o pierdere de timp....iar dak intr-adevar vrem sa iasa ceva frumos avem nevoie de mult mai mult timp....sentiment....dorinta

Postat pe 24 Mai 2007 15:14
yes ! aveti dreptate ! asa gandesc si eu ! prostii de genu ' asta putem scrie cu nemiluita ! eu cred ca lucrurile intr-adevar emotionante si simple , scrise cu talent ,nu prea au ce cauta aici ! sa incercam , totusi ? ca sa desavarsesti un roman bine inchegat ai nevoie de timp ,(de talent , ce sa mai vorbim ) si apoi sa scrii pe o tema data , si ce tema !!!!! tema ca tema , dar ce stil de stil !!!!!
estacada
Postat pe 25 Mai 2007 08:52
yes ! aveti dreptate ! asa gandesc si eu ! prostii de genu ' asta putem scrie cu nemiluita ! eu cred ca lucrurile intr-adevar emotionante si simple , scrise cu talent ,nu prea au ce cauta aici ! sa incercam , totusi ? ca sa desavarsesti un roman bine inchegat ai nevoie de timp ,(de talent , ce sa mai vorbim ) si apoi sa scrii pe o tema data , si ce tema !!!!! tema ca tema , dar ce stil de stil !!!!!
estacada
Postat pe 25 Mai 2007 08:52
stilul e varza cu carne. dar tema poate fi modificata inspre foarte bine. asta daca vine cineva cu un capitol bine scris, si daca cei ce aleg castigatorii au vreun dram de bun gust. poate se doreste publicarea unui "pulp novel" si nu al unei scrieri serioase... dar putin timp in plus ar fi foarte util. adica majoritatea oamenilor au o viata de trait, o scoala de facut, un servici de frecventat. nu mai ramane timp sa scrii si un capitol de roman in 6 zile.
tommygirl
Postat pe 25 Mai 2007 16:11
am si eu o curiozitate: care vi s-a parut voua ca e tema romanului? mie mi s-a parut ca n-a fost prea clar determinata tema. si inca ceva: daca vietile voastre sunt prea ocupate ca sa aveti un pic de timp pentru a va da drumul la imaginatie si-a creea ceva, macar lasati comentariile rautacioase de-o parte.
druscuta
Postat pe 29 Mai 2007 10:57
druscuta, sensibilo si creativo, te-a intrebat cineva

ceva? ti se pare ca ti se adresa personal vreun

"comentariul rautacios"? vezi-ti imaginatia ta acolo si

taci.

daca citesti atent o sa vezi ca nu critica nimeni tema

ci stilul. iar problema era deadline-ul nu "vietile

noastre ocupate", frigide si lipsite de orice emotie.

cum le stii tu pe toate! sincer mi se pare mai

important sa imi termin facultatea decat sa imi "dau

dumul" la imaginatie. imaginatia oricum mi-o folosesc

din plin, nu e cazul sa ma tragi tu de urechi. fix de

opinia ta aveam nevoie, cum ai ghicit? daca tu poti sa

fii mircea eliade in 2 ore, scuza-ma, nu stiam cu cine

stau de vorba.

o parere constructiva ai? ca de pozat in mare branza,

toata lumea e in stare.
tommygirl
Postat pe 29 Mai 2007 14:38
in primul rand tommygirl, eu nu am spus ca vietile voastre sunt "frigide si lipsite de orice emotie". nu cred ca am jignit pe nimeni, ceea ce tu evident faci.
in al doile rand: estacada spune "si ce tema!" si am indraznit si eu sa intreb (scuza-ma daca te-am deranjat) care vi s-a parut voua ca ar fi tema.
in al treilea rand: reciteste-ti comentariile si poate ai sa-ti dai seama ca nu esti tu cea mai in masura sa-mi dai lectii despre parerile constructive. si ca tot era vorba despre stil, spune-mi te rog stilul carui autor (despre care n-ai invatat la scoala)iti place cel mai mult. si inca un lucru foarte important: eu nu vreau sa ma cert cu tine pentru ca nu vad sensul. fiecare are dreptul la o opinie. daca tu consideri ca poti sa-mi raspunzi intr-un mod civilizat, astept cu nerabdare raspunsul tau. imi plac discutiile in contradictoriu pt ca intotdeauna ai ( ma refer la modul general, nu la tine personal) ceva de invatat din ele.
druscuta
Postat pe 29 Mai 2007 15:46
pe mine ma amuza extraordinar oamenii care recomanda altora sa nu fie rautaciosi si care propavaduiesc eliberarea spirituala si "datul drumul" la imaginatie, de parca ei sunt dalai lama, buni la suflet si izbaviti de cele lumesti. problema ta este ca tratezi lumea de sus. ca si la faza cu autorii de care nu am invatat la scoala. imi place dostoievski, chiar daca e greoi, charlotte bronte, kafka si mario vargas llosa. si, daca imi e permis, imi plac eliade, rebreanu, teodoreanu, preda si petrescu, chiar daca am invatat la scoala despre ei. cred eu ca am depasit totusi programa scolara si in ceea ce ii priveste. asa ca nu ma lua de analfabeta, ca nu sunt. critica mea a fost cat se poate de constructiva. stilul e prost, nu te imbie sa continui iar deadline-ul e scurt si nu iti da timp suficient sa compui ceva acceptabil. asta avand in vedere ca unele din noi avem si o viata personala si nu stam 24/7 sa ne "dam drumu" la imaginatie. tema: o femeie debila careia i-a murit neamul si care va trebui, ca o de-trei-ori-femeie ce este, sa gaseasca puterea in interiorul ei si sa mearga mai departe cu fruntea sus. ce original si cat realism. am citit unele variante propuse si e destul incat sa-mi dau seama ca libertatea asta de a schimba tema nu ajuta la nimic. se va continua tot in stilul asta lacrimogen si melodramatic. telenovelism pur. vivat adela popescu!
tommygirl
Postat pe 29 Mai 2007 21:14
hai mah! iar sari? avand in vedre ce citesti, nici nu ma mir ca nu ti-a placut ce a aparut aici. imi pare rau daca te-ai simtit tratata de sus, n-a fost intentia mea sa te fac sa te simti asa.trebuie sa recunosc faptul ca m-am distrat foarte bine citind felul in care ai descris tema (care insist sa repet ca nu e fost determinata). mi-a placut ironia ta.:) sincer.in ceea ce privete autorii despre care vorbesti, m-ai facut curioasa in legatura cu doi (charlotte bronte si mario vargas llosa) pentru ca pe ceilalti ii stiu si nu-mi plac destul de mult ca sa le dedic lor timpul liber in care imi doresc sa ma relaxez. nu te-am luat de analfabeta (nu stiu de ce trebuie sa tot repet faptul ca nu caut sa te jignesc).in ceea ce priveste viata personala, cred ca avem cu totii asa ceva dar asta nu ne impiedica sa ne lasam imaginatia sa zboare sau sa incercam ceva nou. multumesc de raspunsul sincer. o zi minunata in continuare.p.s. nu trebuie sa fi dalai lama sau sa fi izbavit de cele lumesti ca sa fi bun la suflet si sa incerci sa eviti sa fi rautacios.
druscuta
Postat pe 30 Mai 2007 11:53
nu ma limitez la ce ti-am enumerat, imi place varietatea in lectura. dar numai ca fan dan brown, sandra brown si toti brownii de pe lume ar putea cineva sa se identifice cu tema propusa. si cel mai suparator e ca, din lipsa de o viziune realista, nu cred ca o sa o schimbe cineva.

charlotte bronte e o scriitoare din perioada victoriana, cand literatura era destul de incarcata, feminista si siropoasa. sunt mare fana a victorianismului si cu toate astea nu-mi place inceputul romanului kudika... deci nu are legatura neaparat cu ce m-am obisnuit eu sa citesc.
iar mario vargas llosa e contemporan si adopta deci un stil modern, foarte transant si ironic.
cat despre scriitorii care mie imi plac si tie nu... eh, gusturile si opiniile difera. depinde si de ce anume ai citit de la fiecare.
tommygirl
Postat pe 30 Mai 2007 15:12
multumesc pentru detalii despre cei doi scriitori. eu sunt o abonata fidela a bibliotecii si urmeaza sa merg acolo zielele astea si tu tocmai mi-ai dat ceva nou de decoperit. nu stiu daca o sa-mi placa charlotte bronte dar imi place stilul modern, foarte transant si ironic asa ca s-ar putea sa-mi placa mario vargas llosa. mie imi plac in general scriitorii care stiu sa creeze bine un personaj si in acelasi timp sa pastreze si un subiect interesant, incitant. dar, cum ai zis si tu depinde ce anume citesti de ficare scriitor. sunt curioasa sa vad ce va iesi din romanul kudika, poate ca se va gasi totusi cineva care sa-l invioreze. mai stii? sunt zece capitole, orice se poate intampla.
druscuta
Postat pe 30 Mai 2007 15:39
deocamdata, nu vreau sa fiu rautacioasa, dar nu ma fascineaza nici una din variantele propuse...
tommygirl
Postat pe 31 Mai 2007 15:02
ca tot veni vorba de varinate, tie cum ti-ar placea sa continue? stiu ca iti vine cam greu sa pornesti de la un inceput care nu-ti place dar totusi... eu am votata prima varianta pentru ca mi s-a parut ca propune o cntinuare mai interesanta, desi poate un pic mai grea. a doua varinata desi mi-a placut cum a fost scrisa, subiectul ma duce cu gandul la romanele lui sidney sheldon iar asta nu ma incanta in mod special. iar celelalte doua varinate, desi dragutele, mi s-au parut ca bat pasul pe loc. sunt curioasa ce va iesi pana la urma... azi merg la biiblioteca, daca te intereseaza am sa-ti spun ce parere am despre scriitorii despre care mi-ai vorbit.
druscuta
Postat pe 31 Mai 2007 16:19
chiar te rog. banuiesc ca charlotte nu o sa te fascineze dar de la mario vargas iti recomand "matusa julia si condeierul", in restul romanelor am impresia ca se repeta.
nu stiu exact cum vreau sa se continuie... dat fiind faptul ca inceputul e un cliseu as vrea ca virgula continuarea sa nu fie tot un cliseu. ori cam asta se intampla aici. spre exemplu, mi-ar placea ca totul sa fie un fel de mindgame al mayei, iar finalul sa fie un coup-de-teathre si nu foarte clar, sa se lase loc de interpretari. imi plac insinuarile, imi place ca totul sa fie dat cu pipeta, emotii, spiritualitate, erotism, realism, putina filozofie, profunzime, sarcasm, inteligenta, dar toate cate putin, ca sa te intarate, sa te faca sa tanjesti pentru mai mult si sa dai paginile pe nerasuflate. daca ti se da o galeata de melodramatism deja te ineci si iti iese pe nas. :) acestea fiind spuse, "eu cu cine votez?"... :))
tommygirl
Postat pe 1 Iunie 2007 15:03
theatre nu teathre :)
tommygirl
Postat pe 1 Iunie 2007 15:04
ceea ce tu propui este cu adevart foarte fascinat, si mie imi place foarte mult genul asta de carti. doar ca e foarte greu sa scri asa ceva. pe langa orice altceva cred ca iti trebuie o gramada de cunostinte si experienta in primul rand, apoi spatiu pentru a te desfasura, ori zece capitole nu sunt de-ajuns.cititnd ceea ce tu ceri imi dau seama unde am gresit si iti multumesc pentru asta. sincer. de charlotte bonte mi-am scos Sherlley (nu cred ca am scris corect)pentru ca mi-a placut prima pagina pe care am citit-o cand inca nu eram hotarata ce sa aleg.iar de mario vargas am scos povestasul. e relativ interesanta, poate pe parcurs ma va capta ceva mai tare. o carte pe care eu am simtit-o si am trait-o impreuna cu personajele pentru ca intotdeauna speram cu sufletul la gura ca nu se va intampla ceea ce era pe cale sa se intample si ca personajele vor reactiona totusi altfel, nu stiu daca ti-ar placea dar totusi daca vrei s-o incerci este: A.J. Cronin romanul Copacul lui Iuda.
druscuta
Postat pe 2 Iunie 2007 12:13
imi place titlul si cred ca am mai auzit de cartea asta. dupa sesiune o sa o caut. multumesc pentru pont.
tommygirl
Postat pe 2 Iunie 2007 15:03
a, si n-am raspus la partea cu romanul kudika... eu zic ca 10 capitole ajung cu prisosinta si ca e greu, dar nu imposibil. problema e ca nu se doreste asa ceva, nu cred ca s-a avut vreodata in vedere realizarea vreunei capodopere. dar in fine... o sa continui sa citesc din curiozitate pana la sfarsit. "c-asa-i in tenis" :))
tommygirl
Postat pe 2 Iunie 2007 15:08
sa ai bafta la examene. :)
druscuta
Postat pe 4 Iunie 2007 15:32
uau.......... am citit toate replicile de mai sus...... o adevarata explozie de personalitate si pareri :)) tommygirl...chiar imi place cum gandesti :)
barbulaura
Postat pe 4 Iunie 2007 18:03
din kte am inteles esti la facultate, cum fiecare avem nevoie de un strop de bafta in sesiuni, iti urez mult noroc!!!
barbulaura
Postat pe 4 Iunie 2007 18:13
saru'mana la amandoua pentru urare. :)
tommygirl
Postat pe 5 Iunie 2007 17:31
tommygirl, daca intr-adevar asta iti doresti, eu zic sa incerci sa scrii macar unul dintre capitolele "romanului" asta, in ciuda deadline-ului constrangator, pentru ca imi place stilul aprecierilor tale...:) Eu te incurajez sa "te bagi", sa vezi ce iese, chiar daca e dificil sa scoti ceva de calitate pornind de la...asa ceva. Dar satisfactia poate fi cu atat mai mare, daca reusesti transformi varza cu carne in caviar. :) Apropo, astazi am citit prima oara despre "romanul" asta, are cineva idee cum a fost ales primul capitol? A avut loc un concurs, sau a fost propus ca atare, pur si simplu? Va pup

Postat pe 6 Iunie 2007 05:58
multumesc pentru sugestie. :) adevarul e ca am scris o varianta la capitolul doi, pe ultima suta de metri, si am si trimis-o dar nu a fost aleasa. pot sa inteleg si de ce, era cu totul alt stil decat cele 4 variante propuse. nu ma laud, nu stiu daca era mai buna, era doar diferita. cat despre primul capitol, presupun ca a fost scris special pentru a da startul, fara concurs si fara nimic. imi dau cu presupusul, nu stiu exact.
tommygirl
Postat pe 6 Iunie 2007 17:15
Mor si eu de curiozitate sa aflu ce se va alege de roman. Mie sincer primul capitol nu mi se pare deloc rau, doar ca are un titlu nepotrivit si asa cum spune si tommygirl e cam melodramatic. Ideea e ca daca incepi cu o tragedie de proportii nu prea ai cum sa folosesti un stil ironic, transant, incitant. Nu vreau sa o pun pe Anca la zid, asa ca nu o sa spun ca al doilea capitol e de vina :) dar nu pot sa nu marturisesc ca nu prea ma atrage stilul politienescpe care l-a adoptat. Cred insa ca se mai poate face ceva, daca punem mana de la mana. Am incercat si eu, daca cumva varianta mea va fi propusa, va rog sa nu aruncati cu pietre, sincer, am scris-o mult mai repede decat ar face un profesionist care se respecta, dar de vina e timpul si ...apropo mie mi se par capitolele cam scurte...
Pana mergem mai departe, vafta la examene si spor la scris celor care vor incerca
diahert
Postat pe 8 Iunie 2007 22:13
ups am si strecurat cateva greseli, ati vazut ce simplu e sa gresesti? vafta ?:) vroiam sa spun Bafta sory...
diahert
Postat pe 9 Iunie 2007 18:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
un posibil bestseller? 4 De la: joitaalina 27 Octombrie 2007 17:31
Am si eu o propunere...catre administratorul Kudika 71 De la: OanaTrifu 25 Noiembrie 2007 22:21
Primul capitol 19 De la: valutm2002 21 Martie 2013 15:01
Aaa si cu premiul, cum ramane? 6 De la: Ankanca88 13 Septembrie 2007 10:41
Putin confuza...poate ma mai luminati voi:) 39 De la: Monica_D_ 24 Iulie 2012 16:30