Setari Cookie-uri

Tinuta de alergat

As fi vrut sa spun ca a trecut doar jumatate de an de cand i-am promis prietenei mele ca incepem antrenamentele la sala, dar trebuie sa fiu sincera, in primul rand cu mine, si sa recunosc ca au trecut mai bine de 5 ani de cand amenint ca fac "pasul cel mare".

Cu toate astea, nimic nu ma impedica sa visez la momentul in care o sa devin "dependenta" de sport. Pentru ca imi place ideea si imi doresc din suflet sa nu mai gafai dupa ce urc un etaj la bloc. Pentru ca am simtit pe pielea mea ce inseamna sa faci cateva ore de sport si apoi sa ai o energie de invidiat si pentru ca starea mea interioara s-a schimbat instant de la rau la bine dupa doar o ora de exercitii.

Insa sportul nu inseamna doar sa platesti un abonament si sa tragi de fiare. Sportul inseamna aer curat si incarcare cu energie din natura. Daca m-ar tine picioarele, cum se spune, as alerga in fiecare dimineata in parc, inainte sa merg la birou. Si o sa fac asta! Poate nu dimineata, dar cand se lasa seara o sa imi iau iubitul, pentru ca stiu ca si el vrea acelasi lucru, si o sa ne aventuram timp de o ora pe aleile parcurilor.

Am facut chiar si un prim pas spre asta - mi-am cautat tinuta potrivita. Stiu ca normal ar fi fost sa am deja in dulap o pereche de pantaloni sport si o pereche de adidasi de alergat, dar... chiar nu am. Tricouri, in schimb, imi pot schimba 10 pe zi... toate potrivite pentru activitatile din parc.

Citește și:

Tinuta de alergat pe timp de primavara

Din ce este alcatuita tinuta de alergat ideala, din punctul meu de vedere? Dintr-un tricou confectionat din material subtire pe sub care port o bustiera sport, o pereche de colanti sau pantaloni de trening din bumbac, sosete scurte si adidasi speciali pentru alergat.

Am cautat sa fie articole vestimentare in nuante deschise, pentru ca ultimul lucru pe care mi l-as dori cand imi este foarte cald este sa fiu imbracata in culori care atrag caldura.

Daca esti genul de persoana care isi face prieteni pe oriunde se duce sau careia ii place sa comunice cu cei pe langa care trece prin mesaje inscriptionate, iti recomand tricoul cu mesajul motivational - "Running is like coffee".

Tinuta de alergat

Tricou cu mesaj Bustiera sport Colanti cu imprimeu Adidasi de alergat Sosete scurte

Cum alegi tinuta de alergat

Ce trebuie sa ai in vedere, in primul si in primul rand, atunci cand iti alegi tinuta de alergat este ca trebuie sa fie suuuper lejera.

Citește și:

Pantalonii nu trebuie sa iti sufoce piciorul (in blugi nu o sa poti niciodata sa alergi mai mult de maaxim 30 de minute - si asta e mult), bluzele nu ar trebui sa aiba decolteu si, sub nicio forma, sa nu iesi la alergat fara sutien sau bustiera (alege-o pe cea din urma, este mult mai confortabila cand alergi), iar incaltamintea adecvata este musai aia confectionata special pentru sport.

Daca esti mai norocoasa si ora ta de alergat se desfasoara pe nisipul de la mare, poti renunta la tricou si sa alergi doar in bustiera. In acest fel iti vei asigura si un prim bronz uniform.


Pe final te las in compania catorva citate motivationale pe care stiu ca ai nevoie, ca si mine, sa le citesti in fiecare dimineata:

"Sportul este religia fizicului." - Ovidiu Kerekes

"Mai important decat orice minune a medicinei este sportul." - Mihaela Radulescu

Citește și:

"Ziua in care vei fi responsabil si nu vei mai gasi scuze, aceea este ziua startului si care te va purta catre succes." - O.J.Simpson"

"Miscarea ajuta creierul sa se elibereze de stres." - Mariana Minea

"Calea cea mai rapida spre un ten frumos este prin sport si nutritie sanatoasa." - Raluca Luca

"Pentru suflet se gasesc sute de religii, in schimb pentru fizic doar una, sportul!" - Ovidiu Kerekes

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/Pressmaster

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.