Setari Cookie-uri

Pentru toate mamele care spun ca nu mai au timp de curatenie

Mai lasati-ma cu "Nu ai timp sa faci curatenie pentru ca esti mama!"

Sunt mama... si am si o casa CURATA

Auzim asta mai tot timpul: O casa dezordonata vine cu o familie fericita. O casa dezordonata vine cu copii iubiti. Daca este murdar, exista amintiri. Curatenia este egala cu o gospodina plictisitoare. De fiecare data cand aud acest lucru, sunt si mai frustrata decat eram pana acum. Da, sunt obsedata de curatenie... si spun asta cu mandrie. Copiii mei pot dormi in timp ce eu dau cu aspiratorul. Ei stiu unde am curatat dupa mirosul de proaspat si de curat. Ei stiu ca jucariile lor trebuie puse la locul lor inainte de a pleca afara sau de a merge la somn. Ei locuiesc intr-o casa curata si ordonata. Da, este o casa, un camin in care toti suntem fericiti. Ei construiesc amintiri in fiecare zi. Sunt curiosi si inteligenti... iar eu sunt o mama distractiva.

Nu sunt perfecta. Bine, poate ca nu sunt intotdeauna distractiva. Dar cine este? Insa sunt o mama buna. Ca parinti, toti avem abordari diferite de viata si de crestere. Stilul nostru de viata nu afecteaza cantitatea de fericire sau de dragoste din casa noastra. Fericirea este contagioasa - si incepe cu o singura persoana. Bunicul meu a spus mereu: "Cand mama nu este fericita, nimeni nu este fericit!" - un tip inteligent... Si are dreptate. Pentru mine, fericirea inseamna sa organizez sertarul de condimente in ordine alfabetica. Sa am parchetul fara firimituri. Sa vad lucrurile la locul lor. Sunt fericita cand toate jucariile sunt ordonate. Noi ne jucam, noi facem dezordine, noi facem curat... iar copiii mei sunt foarte fericiti.

Citește și:

Pentru toate mamele dezordonate, nu va temeti. Numiti asta karma sau cum mai vreti voi... Fiica mea de doar doi ani este probabil cel mai dezordonat copil de pe planeta. Si nu glumesc. Fata asta este un super erou al dezordinii. Eu ii accept personalitatea indiferent de cat de diferita este de mine.

Asa am fost dintotdeauna. Cand eram copil, imi placea sa fac curat in camera mea cand ajungeam acasa de la scoala. Maternitatea a intensificat nevoia mea de curatenie. Si asta pentru ca, in ciuda faptului ca se spune ca o casa dezordonata vine cu o familie fericita, exista atata informatie in care mamicile sunt anuntate ca, imediat ce nasc si copiii intra in cadru... este timpul sa spuna Adio curateniei si sa se pregateasca pentru dezordine, haos si mirosuri urate. Cand am auzit asta, primul meu gand a fost: "Provocare acceptata!". Va voi arata eu, mame dezordonate! Si le-am aratat. In casa mea este inttodeauna curat.

Citește și:

Imi cer scuze, mame dezordonate... insa si noi, mamele obsedate de curatenie, suntem fericite! Si noi cream amintiri tot timpul. Cred ca podeaua lipicioasa si blatul de bucatarie super aglomerat nu reprezinta motivul pentru care copiii vostri sunt fericiti. Cantitatea de iubire nu este decisa de inaltimea gramezii de rufe, iar amintirile pretioase nu se scurg din gunoiul care da pe afara. De aceea spun ca acele semne pe care le cumparati sa le atarnati pe pereti ar trebui sa spune: "Murdari sau curati, copiii nostri sunt fericiti!" pentru ca, asa cum in casele murdare sunt copii fericiti, si in cele curate si ordonate exista distractie, dragoste si amintiri... SI TOALETE CURATE!

foto prima pagina: Camilo Torres, Shutterstock

sursa material: scarymommy.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.